Şimdi Ara

Mini Cooper yakıt tüketimi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
48.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kendim 2006 Toyota D-4D sahibiyim gayet uygun bir yakıtı var, şimdi ben genç olduğum için birazda bu aralar Mini Cooper' lara bakmaya başladım. 30 bin civarı fiyata güzel temiz 2002-2005 model cooperlar var. Ancak gözümü korkutan aracın ne kadar yakıt yaktığı ortalama kullanan bilen birileri varsa yardımcı olursa sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mini Cooper Yakıt Tüketimi: Ayrıntılı Bir Kılavuz

Mini Cooper, performans ve şıklığıyla tanınan sevilen bir otomobildir. Bununla birlikte, yakıt tüketimi, potansiyel alıcılar için önemli bir husustur. Bu kılavuzda, Mini Cooper'ın farklı motor seçeneklerine sahip modellerinin yakıt tüketimini inceleyeceğiz.

Mini Cooper Yakıt Tüketimi Yorumları

Mini Cooper kullanıcı yorumları, 1.5 litrelik 3 silindirli motorun ortalama 5,5-6,5 litre/100 km yakıt tükettiğini göstermektedir. 2.0 litrelik 4 silindirli motor ise ortalama 6,0-7,5 litre/100 km yakıt tüketmektedir.

Mini Cooper 1.6 Yakıt Tüketimi

1.6 litrelik 4 silindirli motor, Mini Cooper'da artık kullanılmamaktadır. Ancak eski modeller için yakıt tüketimi ortalama 6,5-8,0 litre/100 km civarındadır.

Mini Cooper Çok Yakar Mı?

Diğer küçük otomobillerle karşılaştırıldığında, Mini Cooper'ın yakıt tüketimi ortalamanın biraz üzerindedir. Ancak güçlü performansı ve sürüş keyfi, bazı sürücüler için bu ekstra yakıt masrafını telafi edebilir.

Mini Cooper Ne Kadar Yakar?

Yukarıda belirtildiği gibi, Mini Cooper'ın yakıt tüketimi, seçilen motor seçeneğine ve sürüş alışkanlıklarına bağlı olarak değişmektedir. Ortalama olarak, kentsel alanlarda 7-9 litre/100 km, otoyolda ise 5-7 litre/100 km yakıt tüketimi bekleyebilirsiniz.

Mini Cooper Fiyat

Mini Cooper'ın fiyatı, model yılına, versiyonuna ve donanım seviyesine göre değişmektedir. Güncel fiyatlar için yetkili bir Mini Cooper bayisiyle iletişime geçmeniz önerilir.

Mini Cooper Çok Mu Yakıyor?

Mini Cooper'ın yakıt tüketiminin "çok" olup olmadığı, kişisel sürüş alışkanlıklarına ve beklentilere bağlıdır. Ancak genel olarak, yakıt verimliliği yüksek otomobillerle karşılaştırıldığında daha fazla yakıt tükettiğini söyleyebiliriz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yakıtından şikayetçi olan bir tanıdığım Lpg taktırdı ve sorunsuz kullandı 2-3 ay daha sonra sattı ama az yakıyor böyle diyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cancan.

Yakıtından şikayetçi olan bir tanıdığım Lpg taktırdı ve sorunsuz kullandı 2-3 ay daha sonra sattı ama az yakıyor böyle diyordu.
    1.6 standart motorlu makyajlı versiyon şehir içi 11 lt lerde gezinmekte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TürkogluTürk

Yakıtından şikayetçi olan bir tanıdığım Lpg taktırdı ve sorunsuz kullandı 2-3 ay daha sonra sattı ama az yakıyor böyle diyordu.

Satma sebebi araçla ilgili mi ? Yoksa baska arac almak istediginden mi ? Birde kac model di arkadaşinizin ki hatirliyormusunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

quote:

Satma sebebi araçla ilgili mi ? Yoksa baska arac almak istediginden mi ? Birde kac model di arkadaşinizin ki hatirliyormusunuz

Hocam araç 2003 model idi yanlış hatırlamıyorsam o al sat yapıyor ucuza alıp piyasa fiyatına sattı biraz da bindi tabii yok sa araçtan memnundu araç güzel ve keyifli bir araç ama.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

quote:

Hocam araç 2003 model idi yanlış hatırlamıyorsam o al sat yapıyor ucuza alıp piyasa fiyatına sattı biraz da bindi tabii yok sa araçtan memnundu araç güzel ve keyifli bir araç ama.

Bende surus keyfi olarak begendigim bi araba, sadece yakit konusunda suphelerim var dedigim gibi. Lpg ne sekilde destekliyor google da fazla yorum bulamadim. Burda umarim daha fazla arkadas yardimci olur.

Yorumunuz icin tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pink Floyd -- 21 Eylül 2013; 14:21:46 >

• Lpg tupunu nereye koymuslar bagaj yokki aracta:)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda 3 yakıt tüketimi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2005 model 1.6 bıle 100 km'de 13lt'ı bulan bır yakıt sarfıyatı yapabılır..

• quote:

Orijinalden alıntı: devildod

Lpg tupunu nereye koymuslar bagaj yokki aracta:)

Hocam haklisiniz bagaj yok denebilecek kadar az, lpg yi koyunca 2 torba bile zor girer ama zaten bagaj kullanan birisi degilim. Cokta onemli degil benim icin.

• Mini One = 8-9 litre civarı
    Mini Cooper 1.6 standart otomatik = 10-12 arası yakıyor. Kız kuzenim var o kullandı her 2 modelide ve hep sakin kullanır değerler bu şekilde.

• Tesekkur ediyorum yorumlarinia icin ortalama 10 ile 13 lt arasi baz alabiliriz demek ki. Şu lpg işini bilen ve bilgilendirebilecek bir arkadaşta cikarsa iyi olur :)

• Yakıt masrafınız iki katına çıkacak.
    Bence aracınızı değiştirmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

Yakıt masrafınız iki katına çıkacak.
    Bence aracınızı değiştirmeyin.

Bunun farkindayim hocam, baştada belirttim genç olmanin verdiği bir spor araba istek duygusu var. O yuzden sormak istedim.

• Tekrar merhaba. Bir genç arabası istiyorsanız fiesta tavsiyemdir 2003 model mini cooper 1.6 fiyatına 2011 model 1.4 tdci fiesta alabilirsiniz. Aynı şekilde fiesta nin da yol tutuşu mükemmeldir. Üstelik yakıt farkı da yok. Ben de yeni üniversiteye gideceğim inşallah. Benim de ilk arabam olacak inşallah. Yani test videolarını izleyin ikisini de test edin ve kararınızı verin. Bu şekilde içinize sinen arabayı daha kolay bulacaksiniz. Allah gönlünüze göre versin. İyi günler dilerim.

• Pink Floyd kullanıcısına yanıt
    Bende Civic Sedan kullanan 24 yaşında bir genç olarak sizi çok iyi anlıyorum.. Çok yakın arkadaşımda vardı 2003 model özel seri Checkmate Cooper 1.6 otomatik. 2-3 hafta önce sattı. 1 haftaya yakın bir süre bende kullandım aracı. Araç öncelikle çok özel ve sportif bir araç. Yaşına rağmen dikkat çekiyor ve kendine baktırıyor. İçindeyken kendinizi özel hissediyorsunuz. Sert bir araç (alt yapı, direksiyon sistemi, süspansiyon vs.) ve çok iyi yol tutuyor. Sertliği ilk başta yorsa da hemen alışıyorsunuz. Gerçekten go-kart hissi veriyor. Kendi arabamla 90'la girdiğim viraja Cooperla 110-120 ile neredeyse hiç tedirgin olmadan girebiliyordum. E haliyle biraz konforsuz tabi. Ben Cooper'dan kendi aracıma döndüğümde Civic bana çok aşırı konforlu (direksiyon tüy gibi, süspansiyon çok konforlu), ama bir o kadar da zevksiz ve sümsük bir otomobil gibi gelmişti. Tabi burada Civic'in bir aile otomobili olduğu ve olması gerekenin bu olduğu da yadsınamaz bir gerçek. Benimde aklımı çeldi bu araç, "satacağım arabamı ve Cooper alacağım!" dedim kendi kendime AMA;

1-) Araç gerçekten çok fazla yakıyor. Benim arkadaşımın aracı tüplüydü ve ona rağmen yakıtı fazlaydı. Benzinde SAKİN kullanımla 11-12 lt, biraz performanslı kullanımla 13-14 lt yakıyordu çok rahat (İstanbul şehiriçi verileri).

2-) "Bagaj ihtiyacım yok" demişsiniz fakat tüp takılırsa eğer gerçekten 2 montluk falan bagaj ancak kalıyor. Zaten çok küçük olan bagaj aşırı küçülüyor. Bu arada LPG'ye %100 uyumlu diye hatırlıyorum yanlış bilmiyorsam. Ama emin değilim, kesin bilen biri aydınlatırsa hep birlikte öğrenmiş oluruz.

3) Mini'ler biraz, hatta baya nazlı otomobiller. Çok hassaslar. Özellikle de baktığınız R53 kasalar. Vakit ve nakit sıkıntınız yoksa, uğraşırım diyorsanız çok da önemli değil bu sorunlar fakat sürekli sürprizlere açık olmanız lazım maalesef.

4) Özellikle R53 kasada kronik şanzıman ve direksiyon problemleri var. Araç bendeyken sorun çıkarmıştı ve sanayiye gitmek zorunda kalmıştım. Maslak sanayi baya Mini kaynıyordu. Ustalar "bunlar oyuncak gibi arabalar, en ufak hor kullanımda veya zorlandığında sürekli burdalar, devamlı müşterilerim var" dedi. Hemde kendi tandığım usta haricinde 3 farklı ustayla ettim aynı sohbeti. Zaten şanzımanı bir açmaları bile 3-5 bin arası masraf. Şanzımanı açıp bakmadan açık açık söylüyorlar bunu zaten.

Sonuç olarak ben Mini'yi tehlikeli ama bir o kadar da zevkli bir bağımlılık gibi görüyorum. "Sinirlerim sağlam, birkaç gün arabasızlık beni etkilemez (veya kenarda arabam var), vakit ve nakit sıkıntım yok, alacağım zevk daha önemli" derseniz kesinlikle ve kesinlikle tavsiye ederim.

Ben R56 bakıyorum daha çok ara ara. 2009'dan sonraki ikinci nesil yani. Onlar biraz daha sorunsuz gibi. Bütçeniz uyarsa size de R56 öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ec.dmn -- 17 Temmuz 2016; 18:36:06 >

Ayrıca 30 bin civarı bütçe üzgünüm ama fazla iyimser. Temiz ve sorunsuz bir R53 için 40 bin ve üzerine çıkmanız gerekiyor mutlaka. Arkadaşım sorunlu Mini'sini bile 38 bine sattı. 160.000 km'deydi. Karşı taraf bu sorunları bile bile fiyatı uygun diye aldı ve rahat 4-5 bin masraf edecek. Benden söylemesi.
  • onurranger O kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Kız arkadaşımda Fiesta 1.4 TDCI var, bende sık sık kullanıyorum aracı. Kırıcı olmak istemem fakat maalesef Fiesta ile Cooper'ın karşılaştırılabilecek hiçbir tarafı yok. Evet, yol tutuşu çok iyi kabul ediyorum ama sizinki biraz elmayla portakalı karşılaştırıp "ikisi de yuvarlak" demek gibi olmuş. Fiesta gerçekten güzel bir araç, bizde çok memnunuz. B sınıfında Clio, Punto, Corsa, Yaris vb. ile karşılaştırıldığında bencede sınıf başkanı Fiesta. Ama maalesef Fiesta, Cooper ile aşık atabilecek veya karşılaştırılabilecek bir araç kesinlikle değil. Fiesta B sınıfında sportif tatlara sahip, her yerde karşınıza çıkabilecek günlük bir araç. Cooper ise özel bir kitleye hitap eden, özel olan ve özel hissettiren sportif bir 3 kapı hatchback. Üniversiteniz de, yeni alacağınız araç da şimdiden hayırlı olsun. Umarım beni yanlış anlamamışsınızdır, iyi günler.

Konu 2013 konusuymuş, biz tarihe bakmadan yazmışız. Neyse en azından Mini Cooper düşünenler için bir rehber olur. @onurranger

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ec.dmn -- 17 Temmuz 2016; 18:38:26 >

• Hocam maşallah çok açıklama yapmışsınız ama 3 senede ne sular aktı şu anda megane sahibiyim.

Hayırlı uğurlu olsun hocam hiç dikkat etmemiş ilk mesajın 2013 yılına ait olduğuna.
  • Ne demek kardeşim. Mini cooper zaten fiesta dan daha iyidir illaki yani. İyi dileklerin için çok teşekkür ediyorum. Herkesin hakkında hayırlısı olsun. Hayırlı geceler dilerim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.