Şimdi Ara

MINI COOPER S VS ASTRA J HB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Bir süredir araba bakmaktayım ve 2008 70binde temiz mini cooper S ve 2012 23binde astra 1.4t sport arasında kaldım.Gönül mini diyor ama mantık astra.Çok km yapan birisi değilim

fakat araç sürerken gözümün sürekli ibrede olmamasını dilerim.Bu arada ikiside otomatik.Çok kararsızım bu nedenle bir kaç sorum var.Performans ve satarken rahat olsun istiyorum.

1)ilk olarak iki araca da 45bin TL fiyat istenmekte.Araçlar için bu fiyatlar nasıl?

2)Mını yakıt tüketimi konusunda çok bilgi kirliligi var.100km ş.içi de normal kullanımda 13 14 litre görülür mü?(kasa hafif motor güçlü)

3)Mininin ikinci eli nasıldır?ve neden sahibinde satılan mini ilanlarının km leri 80binden fazla degildir?

4)astra performans konusunda çok üzer mi?mininin yakıt tüketimi kafa karışıklııgından sonra astra ya yöneldim ama görüyorum ki pek fark yok hatta mini daha iyi bile deniliyor.

bi kısmını kredi ile alacagımdan dolayı ilk astrayı alıp sonra borcum bittikten sonra miniye geçmek gibi bi niyetim var.nedense mininin ikinci eli beni korkutuyor

yardımcı olursanız sevinirim bir elin nesi var iki elin sesi var.

not:bekarım 27 yaşındayım.(istanbul)

• İki aracı da denediniz mi? Bizim ülkemizde maalesef insanlar kendi istediği değil, başkalarının istediği arabayı alıyor. Evet 2.el durumundan bahsediyorum.

Yakıt olarak bilgim yok ama kalbiniz hangisine yakınsa onu alın. Bunu genç ve bekar olduğunuz için daha rahat söyleyebiliyorum. Ben olsam Mini alırdım.
    Hem tasarım hem etki olarak Mini çok önce. Hele Cooper S ise.
  • yakıt sorunu yoksa 10 kere cooper s.
  • 1.4t astradan performans adına çok fazla bir şey beklemeyin. sadece Makul. mini düşündüğünüze göre performans isteğiniz var. tüketimde de bence mini daha az yakar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astranin spor motorlari guzel ama kasalar yaramaz eskidendi artik opel bitti gibi bisey

Mini dedin mi orada duracaksin
    2nci elleri hemen hemen ayni zor gider biraz
    Aldigin fiyat bence yuksek sanki
    Ama kazasiz ise tmm
    Iyice kontrol etmen lazim s modellerinin kazasiz olanida zor bulunur
    Yakar 2 side yakar
    Ama istanbulda mini tabiki
    Opel spor a herkes bakar ama mini ye herkes tapar yazip
    Zor karar diyorum .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SS10 kullanıcısına yanıt
    evet araçları denedim hatta ikisine de expertiz yaptırdım perşembe günü ikisinden birini alacagım.Astra conforlu geldi mininin ise tepkileri çok hoşuma gitti fakat girdigim her çukuru hissetmek ve sallantısını biraz garipsedim.Evet etrafımda ki herkes astra demekte malum kolay satarsın mantığı.Kasa olarak da çirkin sayılmaz hatta begenmekteyim astrayı.
  • Mariachi@ kullanıcısına yanıt
    2008 70binde sadece çamurlugunda boya olan cooper s e 45 bin sanki bana makul gibi geliyor sahibindeki ilanları kontrol edince.

peki astra miniden daha mı az yakar istanbul şehir içinde.Dedigim gibi çok km yapmam zaten çalışıyorum.Yapsam yapsam ayda bin km en fazla.Ama işte miniye binip yakıtın içildigini görmek de canımı sıkar.

bu arada baktıgım mini deri koltuklu ve ısıtmalı.Sadece sunroof yok. @Mariachi@
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum ozamann tabiki mini
    Tertemiz arac
    Yaz da geldi sayilir gozun kapali mini yi al pisman olmayacaksin
    Umarim kiz arkadasin yoktur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vekz

evet araçları denedim hatta ikisine de expertiz yaptırdım perşembe günü ikisinden birini alacagım.Astra conforlu geldi mininin ise tepkileri çok hoşuma gitti fakat girdigim her çukuru hissetmek ve sallantısını biraz garipsedim.Evet etrafımda ki herkes astra demekte malum kolay satarsın mantığı.Kasa olarak da çirkin sayılmaz hatta begenmekteyim astrayı.

Miniler her zaman yolu hissettirmiştir Ancak yol tutuş konusunda Miniler her zaman zirvelerdedir.

Küçük bir fayda/maliyet analizi yapalım.
    Mantık Astra'da. Göz Mini'de.
    Astra almak var, Mini almak var. Nişantaşı gibi yerlerde gezmeyecekseniz gittiğiniz her yerde insanların çoğu dönüp bakar. Mini'm var dersiniz. Buna kesinlikle eminim ki Mini alsanız, Astra'dan çok daha fazla sahiplenirsiniz aracınıza. Performanstan bahsetmiyorum bile Cooper S alıp yarışlara katılıyor millet.
    Mini kullandığınızda çok daha fazla keyif alırsınız (bence). Bırakın insanların satamazsın dediklerini. Değeri olan her araç satılır. Ha gidip 2-3 altını yazarsınız zaten her türlü satılır.

Siz 2-3 altını yazıp o kadar zarar edersiniz ama Mini kullanmış olursunuz. Bence değer. Şu hayata kaç kere geliyoruz? Başkalarını değil kendinizi düşünün

• Şu tasarımı değiştirse Mini çok güzel olucak. Dışı değil ha yanlış anlaşılmasın içinden bahsediyorum. Chip ve 1-2 modifikasyonla çok güzel arabalar oluyorlar Standart halleride çok güzel.
  • evet tabi arkadaşlar dediklerinize katılıyorum fakat elde 100bin olsa aman diyip 45bin basılır da birikmişi gidip alınca mini biraz çekincelere itiyor ama çok da istiyorum.Bilmiyorum arkadaşlar vallahi çok zorlanıyorum.

Miniden konfor beklemek yersiz bir istek mi oluyor?Aracı denedigim yerde bildigimiz tali yoldu.Expertiz yapılan yere kadar aldım.Deri koltuklu minide o kadar çekiyor ki adamı.Rengi de şampanya.Öyle mavisine kırmızısına binmem zaten rahatsız olurum.

Astranın tek çeken tarafı konforu ve ikinci eldeki gücü

45 e aldıgım miniyi 40 bırakmak da biraz kırgınlık yaratır.Allah a şükrolsun.Tek derdimiz bu olsun.İnsanoglu işte her şeyi büyütüyor.Yoksa alt üstü bi araç
  • herkes astranın performansına takmış
    1.4 benzin 125-150 hp de güç var bence mininin çok altında kalacağını düşünmüyorum performans olarak
    gösteriş istiyosan mini al ama ben astra derim mini hem yakıtta üzer hemde 2 el biyasası
    Astra al derim.
  • evet miniden konfor beklemen yersiz olur araca gözle bakınca bile asranın konforunun miniden üstün olduğunu
    fark edebilmek mümkün
    ha bu arada astrada çirkin bir araç değil bence gayet yakışıklı.
  • Konuyu çok okuyamadım vaktim yok ancak Astra hakkında bilgi verebilirim.Yakıt tüketimi normalden fazladır.Ancak motor çok iyi bir motor kesinlikle performans açısından üzmez.Tasarım ve konfor olarakta Astrayı ben daha çok seviyorum.Ben olsam 2008 mini alacağıma astrayı alırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vekz

3 günlük dünya hacı
    al mini'yi goruntusude güzel
    mutlu mutlu gezersin
    merak etme acele satmak istesen satamazsın ama sonuçta satılır
  • bende cooper var cooper s değil , su anki yakıt ortalamam 11 lt ,
    s olsa benim kullanımımla 15-16 lt olur ,,,
    gazı fazla köklemezseniz ve vitesi de otomatik değil de manual atarsanız 12 civarı olur cooper s inki

+ mini nin fiyatı cok uygun , kazası falan yoksa kaçırmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante_TR -- 15 Nisan 2014; 19:27:49 >
  • Dante_TR D kullanıcısına yanıt
    hocam s ler normal cooperlardan daha az yakıyormuş deniliyor?

15-16lt çok fazla degil mi normal kullanımda? @Dante_TR
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.