Şimdi Ara

Mini cooper one motorunun 1 günde perte çıkması acil yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
3
Favori
12.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2004 model mini Cooper one aldım. Motor ustasına gösterdim eksperte soktum neyse araç iyi çıktı. 74 motor performansı bir sıkıntısı yokmuş.Rapora güvenerek aracı satın aldım araç adana yolunda yeni benzin aldıktan sonra hafif hafif teklemeye başladı. Yokuşlarda gaz yememe ilk iki viteste teklemeyle başlayan sorun adana çıkışında aracın motorunu bitirecek seviyeye getirdi zorla BMW servisine soktuk. Ertesi gün ortaya çıkan sonuç 1. piston erimiş ortalama masraf 6 7 bin.
    Ustanın söylediği şu benzinden olabilir neyse hemen numunesini aldırdık sonuç bekliyorum.
    ikinci sebepte aracın ateşleme sistemiyle alakalıymış.Mini Cooper onelarda kronik olarak bu sorunun olduğunu 100 000 km den sonra saatli bombaya döndüğünü ve bu sorunun yaşandığını söyledi. Eğer benzinden değilse bu olay sende patladı dedi.
    Bmw borusan yetkiliileriyle ve bir iki ustayla görüştüm. Bazıları öyle birşeyin olmadığını bazıları da bu sorunun olduğunu mahkemeye versende bilirkişinin bu sorunları bildiğini bu yönde rapor yazacağını ve kaybedeceğimi söylediler. Bu işten anlayan tavsiye verebilecek arkadaşlar var mı ? Benzinden olacağını sanmıyorum benzinle alakası olamaz deniyor genelde.
    Araç 1.6 motor 2004 model mini one 135 000 km de.

• Tuh talihsizlige ba.Benzinden sikinti olcagini sanmiyorum,onceki sahibi bi yamuk yapmis olmasin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte onun için tüketici mahkemesine başvuru yapacağım ancak bende patlarsa olay bir de mahkeme ücretleri girerse çok zor duruma düşerim. Adam güvenilmez bir tipti zaten ancak yetkili sen erimiş pistonla alsaydın araba teklerdi durduramazdın o kesinlikle anlaşılır gizlenemez dedi.
    SHELL in bile motor yediğini gördüm benzinden çıkma ihtmali var bu işin dedi tesadüfmüdür bilmem benzinden yarım saat sonra araç teklemeye başladı. Ama yine de deneyeceğim şansımı araç mini olduğu için anlayan yok motorundan işte işi çok iyi bilenler mini bunu yapar diyorlar, ortalama ustalar seni kazıklamışlar diyolar :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ve şöyle bir durum var yetkili servisteki arrkadaş motoru yanlış ölçtüğünü muhtemelen test yapan adam da bunun motorunu test edecek teknolojinin dahi olmadığını söyledi. Tabi araba bir günde mi bu hale geldi yoksa bu süreçte mi orasını Allah bilir net bir şey söyleyebilen çıkmıyor.
  • Hocam oncelikle buyuk gecmis olsun. Bence once benzinden gelen sonucu bekleyin. Benzinden cikarsa zaten yapacaginiz sey belli. Benzinle alakali degilse eger dediginiz gibi experte dava acarsiniz. Ama sunu da dusunuyorum. Diyelim ki siz araci aldiginizda arac saglamdi ve kader, sizin elinizdeyken arac bozuldu. Bu durumda satici veya expert bosuna suclanmis olur. O yuzden once araci aldiginizda bozuk olduguna veya kusurunun gizlendigine dair ispatlayacak bir sey lazim elinize.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Asit olsa yarım saatte o pistonu yarım saatte o kadar aşındırabilirmi ya

• Burdaki temel sorun su piston 2 gunde erir mi ? Dava bna gore sekillenir ve ekspert bunu gormelimiydi birds Su avantaj var yetkili servisin dedigine gore ekspertte bunun motor analizini yapacak teknoloji yoktur bilnedigi bir ise girismis tqmamen yanlis olcmus

• Ekspertiz motor ve mekanik aksamlari detaylica incelemiyor. Dikkat ederseniz ekspertiz raporunda da yaziyordur bu. Su anda benzer bir davayi yurutuyoruz. Once sulh hukuk mahkemesinden tespit isteyin daha sonra bilirkisi incelemesine gore dava acarsiniz.

• Yakıttan derken heralde şaka yapıyorlar, farzı misal aldığınız benzin 100oktan olsun(kaldı ki imkansız), araca lpg takınca dahi 110 oktan olan kuru yakıt pistonu eritemezken, en uyumsuz araçta sadece 50bin km sonra falan yüksek yanma sıcaklığından subap uzaması yapar, piston falan eritmez. Düşük oktan kullandık derseniz o da böyle bir sorun çıkarmaz ve sadece verebileceği zarar yakıt aktarım organları olur.

Ne yani jet yakıtı mı sattılarda piston eridi. Bu arada subap uzayıp pistona vurmuş olmasın? Bu kesin tespitmi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Geçmiş olsun, talihsizlik olmuş. Hocam bütün ihtimalleri zorlayın çıkan masraf az buz değil

Abi Ben hic aractan anlamam AMA benim dayimnoglu jetpettej Benzin aldi o da pistonlari halletmis teferruatini bilmiyorum 8 binlik masrafi odediler. BMW yetkili servisindeki Adam iki ihtimal ya yakt ya atesleyici dedi AMA net birsey soyleyemem senden oncemi sonrami cunku motoru acmiyorum acarsam bilirkisi sansu bitermis o Inceleyecekmis. Ucuncu bir ihtimal yokmus sorun net dedi. Benzinden oluyornus dedigine gore cok Adam ararim BMW den anlayan ortada net bilgi yok hep saglam yerlerde calisan adamlar AMA birbirletinin aksi seyler soyluyolar

NE bilim Ben ekspertize soktuk motor iyi temiz Arabs al dedi Verdi rapory elimize yuzde 74 dedigi motor bayide yuzde 10 kapagi kaldirinca da 0 a indi halitle suan motor enkaz olarak bekliyor belkide evveliyatinda pistonlar hazirda patlamayi bekliyodu bana da patladi iste bide simdi 140lirada cezaai varmis alirken noterde cezalar cikiyo dendiydi arkadas girdikce giriyor ya Bu gidisle Bu arabayi suremem ben

• buna benzer bi şey benimde başıma geldi po dan almıştım araba manyak gibi çalışıodu artık yanlışmı koydular kirlimi koydular bilmioru ben depoyu temizletip halletmiştim ama passatın komple motor gitmişti.

yakıt fişini filan sakla benim bütün servis faturamı ödemişlerdi eğer öle bi şeylerde yardımcı oluolar analizi bekle ilk önce
  • Kartla almiatim AMA adamlar yokusa surmuyor isi talepte bulundum direk Su saatte surdan Benzin almissiniz onayliyor musunz dediler benznden cikarsa zaten yirttim AMA o ihtimal bana cook uzak geliyor gariban umidi o

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.