Şimdi Ara

mikrodalga fırın trafosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle herkeze s.a. elimde 3 adet mot var yani mikrodalga fırın trafosu bunlardan amacım ilerliyen zamanlarda vaktim olur ise tesla yapmak o sebepten dolayı bunların wattı çıkış voltajı çıkış amperi net olarak kolay ve az maliyetli yoldan ögrenmek istiyorum sonuçta bu bir hobi ihtiyaç degil çok fazla para harcamak istemiyorum. benim aklıma şöyle bişi geldi bu trafoların çıkışında 2100 vluk kondansatör var ben de bu yüzden çıkışının 2100 v tun altında oldugunu düşünüyorum bunun çıkışına 25w 11adet akkor ampülü baglasam aralarından bir tanesinin voltaj degenini ölçüp onuda 11 ile çarpsam çıkış voltunu ögrenemezmiyim ? yorum yapıcak vakit ayırıcak herkeze şimdiden teşekkürler

• Uzak dur, çarpılırsın. Mikrodalga magnetronları 4~5KV ile çalışıyor sanırım. O trafonun ardına bir voltage doubler koyuyorlardır. Yüksek gerilim belli mesafede atlama yapar, canlı uca dokunmadan çarpılırsın.
  • micro dalga fırınları 600w olmalı trafo verimi ise %65 lerde çok ısındığından verim düşüyormuş, lambalar içinse her birine arrestör denen parçayı paralel bağlamalısın, karaköy yada elektronikçilerde paratöner diyede söylenir 230v luk alırsan işini görür. yoksa yüksek voltajdan zarar görebilir.
  • bugun elime biyerden pens ampermetre gecti bende firsattan istifade ettim ve elimdeki mot trolarin cikislarini kisa devre edip primer 220 olan kisimdanda pens amper metre ile olctum ilginc olan kisim surasi soktugum firinda 800watt yaziyor oda yaklasik 4 ampere denk gelir benim primerden olctugum ise 16 amper gibi rakam sizce neden boyle bir sonuc cikar cikisa yuk baglamadan kisadevre ettigimden olabilirmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arsgtc -- 11 Aralık 2012; 15:20:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.