Şimdi Ara

Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.582
Cevap
55
Favori
146.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhabalar oncelikle, dikkatimi cekti karcher markanin supurgeleriyle ilgili yoruma rastlamadim hic..bir oneriniz ya da onermeme durumunuz olur mu karcher supurge modelleriyle ilgili?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ezgin_kral E kullanıcısına yanıt
    Hocam elinize sağlık bir sorum olacak toz torbalı mı önerirsiniz torbasız filtrelimi önerirsiniz ikisinin avantaj ve dezavantajları nelerdir yardımcı olabilir misiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Görmedim ve bilgim yok. Şu ana kadar ilgimi çekmedi süpürgeleri.
    Basınçlı yıkama makinalarını bilen
    ve bir tane Karcher K 5 Full Control 145 Bar yıkama makinesi sahibi olarak söylüyorum;
    süpürgeleri henüz ilgimi çekmedi ( teknik veri/forumdaki kullanıcı deneyimleri/yurt dışı testler v.s. )
    Diğer pek çok marka/modelden de bahsetmiyorum, yüzlerce marka/model var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 17 Nisan 2020; 17:32:23 >
    Teşekkür ederim hocam hemen kontrol ediyorum.

Hocam bu urunde karara vardım oneriniz nedir.

• androidmakaleniz kullanıcısına yanıt
    1600 TL'lik bu modelin
    2,250 TL'lik C3 Cat&Dog dan (Fiyat farkı: 650 TL) eksileri;

- Miele'nin ayrıca alınsa 720 TL ye sattığı Turbo başlığı yok (Bakın burası çok önemli)

- Ayrıca alınsa 140 TL olan B sınıfı koku giderici filtre yok (Bu madde bence hiç önemli değil. Bilin diye yazdım. Sebebi aşağıda.)

Linkini verdiğiniz süpürgenin filtresi toz torbası kutusundan da çıkan B sınıfı bedava filtreden olması lazım. (ben bunu kullanıyorum)

Avantajı;
    Evinizde alerjisi olan/astım yoksa B sınıfı yeteceğinden; Filtre maliyetiniz artık sıfır olur.
    Toz torbasından 4 tozba yanında bu bez filtre de çıkar; yılda 1 değiştirirsiz.

Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi

Cat&Dog kullanıcıları, süpürge ile gelen filtre 1 yıl kadar sonra ömrünü tamamladığında bu maliyetsiz filtre olayına geçmek için Miele Türkiye ile irtibata geçiğ filtre tutucuyu siparişle satın almaları gerekir. Bu gösterdiğiniz modelin içinde
    toz torbasından çıkan bez filtreleri tutturmak için "Filtre tutucu " var diye biliyorum. Uğraşmazsınız.

Bilgi sahibi olmak için:
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/138300173

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 17 Nisan 2020; 18:11:1 >

Hocam maşallah 10larca fark var bir düşüneyim eline emeğine sağlık

• Hocam bu arada sizide yordum kusura bakmayın bu 1500lükte içinden normal filtresi cıkıyor mu aldıktan sonra ek olarak çalıştırmak için birşey almamız gerekmiyor degil mi.2200 lukte ek olarak 1 filtre daha veriliyor dogru anladim inşallah.

Dünyadaki neredeyse bütün süpürgeler çalışmaya %100 hazır halde satılır.
    Bunlar da öyle
    hiç bir modelde eksik bir şey yok çalıştırmak için (torba/filtre/standart başlık)

Ek filtre ise hiç bir miele modelinde yok (yine pek çok süpürgede olduğu gibi)

İkisi de birer filtre ile geliyor

Pahalıdaki pahalı filtre,
    ucuzdaki ise beleş filtre.

Pahalı olan; pahalıya satılan filtre ile geliyor
    ucuz olan; zaten "daha sonra" satın alacağınız toz torbasından da çıkan beleş filtre ile geliyor. (Sonradan ekstra filtre almanız gerekmiyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 17 Nisan 2020; 19:24:23 >
    Bence tek farkı 720 TL lik turbo başlığı

motor/kasa/torba/standart başlı/ kasa içi küçük 3 başlık hep aynı.

Fitredeki fark önemsiz

Bedava filtre tercih ettğimden; daha ucuz olan modeldeki filtre tutucuyu tercih bile ederim.

Ama turbo başlık şart olduğundan
    Miele'de neredeyse sadece torbalı ve torbasız "cat&dog" modellerini önerebilirim

sadece onda turbo başlık da set içinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 17 Nisan 2020; 23:23:6 >
  • Geçtiğimiz günlerde Grundig VCC 7870 Hepa filtreli süpürge aldık.
    www.hepsiburada.com
    Grundig VCC 7870 HEPA Filtreli Toz Torbasız Elektrikli Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/grundig-vcc-7870-hepa-filtreli-toz-torbasiz-elektrikli-supurge-p-HBV00000KKZM8

Ucuz olması ve hepa filtreli olması sebebiyle tercih ettik.

Çekiş gücü fazlasıyla memnun etti. Dezavantajı ise toz haznesinin ağzı çok dar. 0,5 lt tozla bile çekim yapan ızgaralar tıkanıyor, ve çekiş gücü düşüyor.
    Ses ortadan bir tık fazla diyebilirim. Mobilliği güzel.

Bu arada turbo başlık konusunda önerilere açığım

• 15 Nisan 2020 tarihli "Ucuzdan pahalıya süpürge tavsiyesi":

Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi

Belki her eve lazım; çok ucuz, kalitesiz, çok basit, kablolu dikey süpürge:
    0- 137 TL, Pratik Dikey süpürge-Kablolu, Fantom P 1200 -Satış Linki 0-
    Her eve yedek süpürge olarak alınabilir bu dandik ama çok ucuz şey. Ben mutfakta tutuyorum. Pil derdi de yok. Kalite de yok.

TORBALILAR:

1- 499 TL, Toz torbalı süpürge, Electrolux EPF61RRT 800W - Satış Linki 1-
    Ortalama malzeme kalitesi (belki biraz altı). Çok hesaplı. 800 W; Gücü iyi ama sesli. Turbo başlığı ayrıca almak gerekiyor. Orijinal electrolux turbo başlıklar "dörtgen" şekilli girişi nedeni ile bunun "silindir" şeklindki borusuna uymuyor. Çin malı universal turbo başlık kullanmak gerekiyor.
    Universal turbo başlık: 70 TL - link Universal-
    Toplamda en az 570 -600 TL maliyet

2- 620 TL, Toz torbalı süpürge, Nilfisk One DBB10P05A 750W -Satış Linki 2-
    Hesaplı. 750 W; gücü iyi. Ortalama malzeme kalitesi. Filtresi Epa10; çok zayıf. Turbo başlığı ve filtreyi ayrıca almak gerekiyor.
    Nilfisk turbo başlığı: 200 TL - link Nilfisk Turbo-
    Nilfisk Hepa 13 One Filtre: 50 TL - link Nilfisk H13 One filtre-
    620+200+50= 870 TL, yaklaşık 900 TL bütçe gerektiriyor.

3- 1.153 TL, Toz torbalı süpürge, Electrolux EUS8ANIMAT Ultra Silencer Zen 650 W -Satış Linki 3-
    Çok sessiz. En büyük önceliği sessiz süpürge olanların tercihi bu olmalı 58 dB.
    Gücü iyi. Ortalama malzeme kalitesi. Turbo başlığı ayrıca almak gerekiyor.
    Electrolux ZE119 Turbo başlık: 259 TL. - link Ze119 Turbo başlık-
    Toplamda; 1.153 + 259 = 1.412 TL

4- 1.450 TL TL, Toz torbalı Turbo başlık ekli Electrolux Pure D9 PD91-ANIMT 550 W - Satış Linki 4-
    Ortalama üzeri malzeme kalitesi. Sesi iyi düzeyde. Gücü yeterli. (Yeterli demek az demek değil ! ). Güç sıkıntısı yaşatmaz. Kablo mekanizması sorun çıkarabilir. Dikkatli kullanmak lazım.

5- 2.220 TL, Toz torbalı Turbo başlık ekli süpürge, Miele C3 Cat&Dog 890W SGEF3 -Satış Linki 5-
    Güçlü bir motoru var; 890 W. Başlıkta 350 AW çekiş. En iyi malzeme kalitesi. Ek turbo başlıklı. En iyi torbalı süpürge. Almanya üretimi

TORBASIZLAR:

1- 720 TL, Toz torbasız Turbo başlık ekli süpürge, Philips PowerPro City FC9332/07 -Satış Linki 1-
    650W-750W-900W ?? (Philips kendi sitesi dahil her yere farklı bilgi vermiş)
    Çok hesaplı, gücü iyi. Ortalama üzeri malzeme kalitesi. Set içindeki philips turbo başlık diğer modellerde yok ve gerçeğini görmedim ama fotoğraflarda diğer turbo başlıklardan daha şık görünüyor. Hazne 1.5 litre olduğundan asla tam doldurulmadan özenle ve sık sık boşaltılmalı. Tam dolarsa giriş filtresi ve çekiş sorunlu hale gelebilir. Her torbasız için bu risk var ama hazne çok büyük olmayınca risk artabilir.

2- 1.238 TL, Toz torbasız Turbo başlık ekli Philips FC9751/07 PowerPro Max 900 W ? -Satış Linki 2-
    Güçlü. Ortalamanın biraz üstü malzeme kalitesi.
    Philips FC9751/07 ile Philips FC9750/07; Turbo başlık haricinde bire bir aynı ürün. Dolayısı ile Philips PowerPro Max FC9750/07 üzerine philips tubo başlık alınca; aynı ürüne bir kaç lira daha ucuza sahip olabilirsiniz:

Philips FC9750/07 : 1.083 TL -link FC9750/07-
    +
    Philips Turbo Başlık : 85 TL -link Philips Turbo-
    Toplam: 1.083 + 85 = 1.168 TL (DH farkıyla ! :)

3- 1.400 TL, Toz torbasız Çift Turbo başlık ekli süpürge, Nilfisk Meteor Deluxe EU 800 W -Satış Linki 3-
    Kağıt üzerinde dört dörtlük bir ürün gibi duruyor. 350 AW çekiş. Büyük turbo başlık. Parke başlığı. Küçük turbo başlık. Fiyetı makul.
    Ama üretim yeri Çin. Yurt dışındaki kaynaklardaki yorum ortalamaları çok iç açıcı değil. İyi çıkmazsa listeden kaldıracağım. Sadece bu kısma güvenip almayın.

4- 2.900 TL, Toz torbasız, Ömür boyu Hepa filtreli Turbo başlık ekli süpürge, Miele Blizzard CX1 Cat&Dog Powerline 890W Kırmızı SKCF3 -Satış Linki 4-
    Güçlü bir motoru var; 890 W. Başlıkta 350 AW çekiş. En iyi malzeme kalitesi. Ek turbo başlıklı. Kendini temizleyebilen ömür boyu hepa filtreli. En iyi torbasız süpürge. Almanya üretimi.

---------------------------------------------------------------------
    Süpürge araştırmak için şu an en çok araca sahip Türk site bu (Sol taraftaki seçim menüsü çok zengin ama teknik bilgilerde bazen -ben çok buluyorum- hata olabiliyor. Bunu da unutmayın:
    https://www.epey.com/supurge/
    ---------------------------------------------------------------------

Korona önlemleri yüzünden epeydir evden çıkmadım. Yeni modellerin çoğunu görerek inceleyemedim. Aksi bilgiler gelirse içeriği değiştirebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 21 Nisan 2020; 7:44:40 >

• hukihuki H kullanıcısına yanıt
    Elite modelin hangisini aldiniz turbo baslik var mi paketinde? Ve son olarak deneyimlediyseniz goruslerinizi alabilir miyim? Miele ve nilfisk arasimda kaldim..

• hukihuki H kullanıcısına yanıt
    ilk mesajdaki illustrasyon tabloya baktınız mı ?
    miele de herhangi bir süpürgeye herhangi seviye bir miele filtre alınıp takılabiliyor.

Bu arada orijinal Nilfisk hepa 14 filtreler 250 TL.

Bu parayı her yıl verebilir misiniz ?

akakce.com
    Nilfisk Elite Hepa 14 Filtre Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/supurge-filtresi/en-ucuz-nilfisk-elite-hepa-14-filtre-fiyati,599605592.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okan Turkoglu -- 20 Nisan 2020; 10:1:44 >

• C3 çat dog siparişimi webdensipariş sitesinden verdim. İnşallah kazasız belasız gelir. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

• Belki düşer diye bekliyoruz her geçen gün artıyor fiyatlar :D
  • Açıkçası dolar ve Euro’nun gidişinden çekindim ve aldım. Elinizde imkan varsa bu fiyatlara almaya çalışın derim.

Mrb.Turbo başlık ile Philips maraton un paket içindeki Philips Tri-Active Başlık arasında ne gibi fark vardır? Philips maraton 9925 var. Halıda gitmiyor başlık. Vakum gücü yüksek ondan mı?

• Elite wcl14p08a1 modelini nilfisk satış danışmanı yonlendirmesine binaen aldim. Geleyim cumadan beri kullanım deneyimine, birincisi çok sessiz. İlk açtığımda eşimle en düşük moda çalıştı herhalde dedik ama en yüksekten ses bile gayet makul. Süpürge ufak değil. Miele ile kıyas ediyorsanız cx1 gibi biraz daha şekil düzgün derli toplu. Hafif değil ama miele de değildi. Kablo 8 metre eski süpürgem de o kadardı yaklaşık 160 ya da 18 metrekare evim yeterli geliyor iki yer değiştiriyorum. Çekimi gayet iyi ,sert zeminde çekimi düşürdüğüm oldu halıda da yine bazen ihtiyaç hissettim bir alt seviyeye indim.
    Ben elite i Pet care dan buyuk torbası var diye tercih ettim.eger ufak torba dert olmaz diyorsanız onu da dusunun derim.
    Gelelim başlık mevzusuna. Bu modelde tek başlık var,supurge ustunde yerleşik duran ufak parçalar hariç. Esasen bu noktada biraz kararsızım, hem bana yetti saç, tüy her şeyi rahat topluyor hem de acaba turbo ve parke için ayrı firçalı başlıklı diğer elite mi almaliydim diye düşünüyorum. Ama fiyat farklıydı. Satış görevlisi ısrarla yettiğini göreceksiniz, yoksa benim size ürün satmak için alın demem gerekir diye söylemesi üzerine de bu modele kaydım. Şu an hakikaten ay hiç çekmiyor tüyler her yerde kaldı deniyorum çok ihtiyaç hissedersem ileride belki. Borusu çok hafif bunu çok beğendim eski süpürge ile kıyas ediyorum.
    Başka aklıma geldi mi yazarım ama şunu diyeyim ben ilk baştan itibaren miele nin başlıkları kaba bulduğum için kararsızlık yaşamıştım. Nılfısk başlık daha estetik daha ince. Ancak miele de alman malı sonuçta ve eğer üretim yeri de Almanya ise ekstra parke başlığı alınıp düşünebilirsiniz eğer başlık iri geliyorsa. Nilfisk made in china. :) ben biraz acil karar vermek durumunda kaldım en son anda çünkü eşimin rahatsızlığı tüylerle çok arttı ne süpürge olursa olsun alayım bari diye içimin ısındığı Nilfisk e kaydım. Sonuç fiyat şu an ne bilemiyorum ama aldığım fiyata alınır mı? Alınır. O fiyata miele de alınır mı alınır. Hatta ilk eşim made in china bu deyince hadi ya demedim değil. Ancak kullandıkça memnun kaldım. Ama Nilfisk düşünüyorsanız pm den bilgi de verebilirim başka sorunuz varsa. Tabii bu daha yeni kullanım yorumu inşallah ileride pişman oldum demem sonuçta burada eski Nilfisk yorumu yok sanırım:)

• 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.