Şimdi Ara

MIDDLE EARTH: SHADOW OF WAR|PS4 ANA KONU (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
532
Cevap
9
Favori
29.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MessiTugi

    Zırhın üzerine gelin, yapmanızı istediği birtakım görevleri yaparsanız upgrade edilebiliyor.

    Biliyorum da base armor değeri daha düşük gelmesi şaşırtıcı. Ayrıca verdiği ek görevler ileri seviyede açılacak sanırım. Bilmem ne clanına ait 20 lv orku recruit et gibi şeyler yazıyor. daha recruit etme özelliği bile açılmadı.
  • zeqqqqq kullanıcısına yanıt

    Act 4 yani Shadow War bölümü oyuna bir şey katmıyor. Sadece zaman geçirmek için konulmuş. Bahsettiğin kalelere gelirsek bir ihtimal DLC ler ile açılabilir. Ya da sadece nerede olduğumuzu gösteren haritada ki referans noktalarıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unowen


    Act 4 yani Shadow War bölümü oyuna bir şey katmıyor. Sadece zaman geçirmek için konulmuş. Bahsettiğin kalelere gelirsek bir ihtimal DLC ler ile açılabilir. Ya da sadece nerede olduğumuzu gösteren haritada ki referans noktalarıdır.



    Teşekkür ederim hocam.Felaket derecede sıktı Act 4 bu arada,Act 4'dan sonraki act 5 son bölüm mü yoksa birkaç act daha var mı?




  • zeqqqqq kullanıcısına yanıt
    Act 4 son bolum. Sonra bitiyor. Secret ending diye aratirsan bulabilirsin youtube da.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unowen

    Act 4 son bolum. Sonra bitiyor. Secret ending diye aratirsan bulabilirsin youtube da.

    Anladım hocam teşekkürler
  • Oyun acayip eğlenceli ya. Witcher 3 tadında bir oyun yapabilmişler. Kendi ordumuzu kurmak ve kaleler işgal etmek çok zevkli. Bu arada bi sorum olacak. Oyun bittikten sonra devam edebiliyor muyuz? Yani açık dünya tarzında kaleler işgal etmek için falan?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63DBB8E76 -- 20 Ekim 2017; 0:42:9 >
  • Bu tür oyunlar beni sıkmıyor yahu temele baktığın zaman hep aynı şeyler ama oynayış keyif verdiği zaman üstüne grafiklerde göze hoş geliyorsa oynatıyor kendini mad max mükemmeldi aynıydı hep ama çok keyif aldım ghost recon widlans hep aynı gizli git vur yada kaos yarat düşmanı alt et gibi görevler var ama vuruş hissi doğası haritası bitki örtüsü muazzam bayılarak oynuyorum bu oyunun ilkini %100 bitirdim combat sistemi harikaydı kafayı bedenden ayırmak bana inanılmaz haz veriyor en çok sıkılarak oynadığım rise of the tomb raider birde mgs 5 pp içimi baydılar resmen mgs oynayış efsaneydi ama oyunun yapımı aceleye geldiği için ve 2 harita olması yetersiz geliyordu bir oyunun oynayışı sana keyif ve zevk veriyorsa aynı şeyleri yapsan da iyiki almışım diyorsun o yüzden çok fazla eleştiri yapmaya gerek Yok aslında al oyunu bol bol org kes kale kuşat mantığı skıll'lerde cabası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lıfenorm -- 20 Ekim 2017; 8:44:37 >




  • Olm bu overlord ne la boyle adam herseye immune oldu. Olduremedim bi turlu cani da yenileniyor surekli. Bodyguard olarak nasil bir sey secsem faydasi olur?
  • zeqqqqq kullanıcısına yanıt
    Uzun lafın kısası Act 4 sonrası oyun tıraşa bağlıyor.
  • Bugün bitirdim. Sonu fena değildi. Oyun boyunca çok epic anlar oldu. Hem kitaplara hem filmlere müthiş göndermeler mevcut. Lore olarak sıkıntıları bulunsa da gerek geçtiği evren gerekse oynanışı itibariyle oldukça keyifliydi. İlerde dlc ler çıkarsa onları da alıp oynarım. Ayrıca bu ve ilk oyundan zevk almak istiyorsanız mutlaka Lotr evrenine ait kitapları okuyun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sine-FİL -- 20 Ekim 2017; 15:58:29 >
  • Fark ettiniz mi bilmiyorum. Bazı Orkları kalenin başına geçirince (Captain) o haritanın havası değişiyor. Bulutlar yeşile dönüyor. Fallout 3 atmosferine dönüyor her yer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63DBB8E76 -- 21 Ekim 2017; 2:38:44 >
  • Oyunu baya bir oynadım, yapılacak her aktiviteyi tamamladım, her şeyi topladım. Şimdi gerçek sonu görmek için grind yapma kısmındayım. Oyunda kasaları almak zorunda değilsiniz evet ama alsanız hayatınız oldukça kolaylaşıyor ve saatlerce süren anlamsız grind yapmak zorunda kalmıyorsunuz. Oyun da şöyle bir durum var orclarınızı dövüşlere yollayarak seviye atlatabiliyorsunuz. Ya da elinizde 20 level orc mu var gönderin en iyilerin dövüştüğü, dövüş alanına ölünce gidin yeni yüksek seviye orc’u alın. Böyle deyince basit geldiğine eminim ama basit değil. Kendi seviyenizin üstüne olan orcları alamıyorsunuz ve ele geçirdiğiniz orclar sizin seviyeniz üstüne çıkamıyor. Bu demek oluyor ki daha güçlü orc almak için kendi seviyenizi yükseltmeniz lazım ve bu çok uzun bir uğraş. Hikaye görevleri dışında yaptığınız aktivitelerden kaptanları öldürmek gibi çok az xp puanı alıyorsunuz.

    Size şöyle anlatayım;

    Her şeyi topladım, yan görevleri yaptım 45 level’e geldim. Aşağı yukarı 46 level’e çıkmam 1.30 saatimi aldı diyebilirim. Çünkü yapacak tek aktivite nemesis görevleri kalıyor ve bunlar da oldukça az xp puanı veriyor. Ben bu fırsatı kaçırdım artık yapacak görev kalmadı fakat oyunun başında olan ya da her görevi yapmamış arkadaşlara tavsiyem oyun size satın alın diye 2 gold lootbox veriyor. Bunlardan çıkan boost’ları kullanın ve direk görevlere koşun. Güçlü orc ne işe yarıyor derseniz. Oyunun son kısmında Sauron sizden ele geçirdiğiniz kaleleri almaya çalışıyor. İlk başta 30-40 level orclar ile saldırıyor daha sonra bu 50-60’lara kadar çıkıyor. Dediğim gibi ben sırf konuyu takip etmedim her şeyi yaptım 45 level’e anca ulaştım. Level atlamanın da ortada ana görev kalmayınca zor olduğunu anlatmıştım. Yapacağınız grind’i siz düşünün artık.

    Buna cevap olarak ben Shadow of Mordor’u zaten 300 saat oynadım o yüzden sorun yok diyebilirsiniz. Zaten 300 saat oynayacaksanız sorun yok fakat ben hikaye odaklı oyunları severim ve hikaye bittikten sonra yan görevlerde bittiyse Nemesis sistemi içinde orc avlamak hoşuma gitmiyor. Zaten oyunun sonuna gelene kadar Nemesis sistemi içindeyiz, orc avlıyoruz bir de oyunun sonunu görmek için beni buna mecbur bırakması baya sinirlerimi bozdu. Eminin Nemesis sistemi içinde işte milleti birbirini düşürmekten, farklı şeyler denemekten hoşlananlar vardır fakat dediğim gibi işte nereye kadar 1 level atlamak ile baya uzun bir uğraşa dönüyor, tüm ana görevler tamamlandıktan sonra.

    Oyunun gerçek sonunu şu an göremedim fakat hikaye nasıl derseniz. Oyunun sonuna kadar olan tüm hikaye görevleri oldukça vasat. Sürekli birilerini takip ederek başlıyorsunuz ve gayet sıradan kurtarma, captain öldürme gibi zaten oyun içinde sürekli yaptığınız aktiviteleri sadece araya 2 sinematik sokarak ana görev olarak sunuyor. Aynı şeyleri yapmak beni sıkmayabilirdi örneğin Tomb Raider ile Rise of the Tomb Raider’ı düşünün. Oynayanlar bilecektir iki oyunun gidişatı birebir aynı. Fakat mekanlar çok güzel, iyi karakterler var oyundan zevk alıyorsunuz. Shadow of War için aynısı geçerli değil ne yazık ki. Çünkü tüm mekanlar birbirine benziyor ve hiçbirinde aman aman detay yok. Oyunun haritalarını farklı farklı alanlara bölmüşler. Tek büyük bir harita olsa daha etkileyici olurdu ama böyle bir yol izlemişler. Bu farklı haritalar arasında fast travel yapıyorsunuz. Biri yeşillikli biri ateşli yerler var ama hiç detaylı değil ve birbirinin aynısı gibi duruyor. O yüzden ben oyunun haritasını açmadan hangi haritadayım anlamadım. Hiç etkileyici bir harita veya mekan yok ne yazık ki oyun içinde. Durum böyle olunca sürekli orc kesmek de daha çabuk sıkmaya başladı.

    Oyunun öveceğim ve beğendiğim yerleri hep Shadow of Mordor oyunundan kalma. Nemesis sisteminde aman aman büyük değişikler görmedim. Yine birbirinden farklı bir sürü orc var. Savaşmaya hangi yaratık üstünde geldiğiniz göre diyaloglar değişiyor. Orc’un birini sürekli kesip durdum ve parçalarını birleştirmiş The Machine olarak gelmiş. Ya da biri sürekli beni yenip öldürmüyor, dalga geçip gidiyordu ve ona göre diyaloglar kuruyordu. Bunlar güzel detaylar ama bunların hepsini ilk oyunda gördük. En gelişmiş yanı olarak örnek verebileceğim peşinizde sizi avlamaya çalışan orclar oluyor. Bunlar en beklenmedik anda çıkabiliyor ve bu sayede güzel anlar yaşayabiliyorsunuz. Etrafına zehir saçan bir orc vardı. Bir kere dövüştük yendim ve bambaşka bir yerde, saatler sonra kamp içinde fıçıları zehirlemiş köşede orcların içip, ölmesini bekliyordum. Tam o sırada karşıma çıkıp sen kim zehirlemek kim o benim işim diye çıkıp tüm planları mahvetti.

    Herkesin merak ettiği ve en büyük yenilik olan kale ele geçirmeye gelirsek. Videolarda olduğu gibi epik anlar yaşamıyorsunuz. Kalenin Warchief’leri ve OverLord’u var. Bunların ister korumalarını indirin, kendi tarafınıza katın yani zaten ilk oyunda yaptığını şeyleri yapın ve kaleyi ele geçirmek için oyun içi para ile geliştirmeler yapın. Savaş başladığı zaman online oyunlarda olan ‘Capture the Flag’ modu gibi alanları ele geçirip, en son olarak Overlord’u yenin. Bunları yapmak keyifli fakat ne yazık ki öyle aman aman değil. Benim ilk başta yaptığım gibi teknoloji gelişti, filmlerde olduğu gibi destansı savaş ortamı olur diye düşünmeyin.

    Oyunun açık dünyası geliştirirken sanırım ne koysak ne koysak oyun süresini uzatsak diye düşünmüşler ve bunun için en kötü örnek olan Assassin's Creed serisini örnek almışlar. Oyunda toplanacak bir sürü item ve bu itemleri bulmak için önce kuleyi ele geçirip, kuleden bir de yerlerini işaretlemeniz gerekiyor. Toplanacak itemleri aslında beğendim çünkü üşenmeyip uzun uzun seslendirme ile açıklama yapmışlar. Eğer evreni seviyorsanız, keyif alacaksınızdır. Bir de bazen tek bir oyun içi karakter seslendirdiği için bazı yerlerde işe bu ne tam olarak bilmiyorum diyor. Siz bu anlarda ‘ben biliyorum’ triplerine giriyorsunuz. Fakat yok Shelob’un anıları yok yıkılacak kuleler derken akıllarına gelen her şeyi doldurmuşlar. Zaten haritalar ayrı olduğu için önceki haritada yaptığınız her şeye hop yeni haritada ilk baştan başlıyorsunuz. Son olarak o kadar Shelob’un anılarını topladım sonunda bak harika video var izlenimi verdi, toplamasam da olurmuş. Bari o kadar toplattırdın değecek bir şey gösterseydin.

    Oyunu geliştiren ekip bu oyun için Fan-fiction demişti o yüzden yok kitaplara burada uymuyor, şurada uymuyor demenin pek bir anlamı yok ama karakterin bu kadar güçlenmesine hiç gerek yoktu. Karakteriniz aşırı güçlü oluyor ve bir süre sonra yani bu adam demek ki kitapların geçtiği zamanda olsa hiç dert etmeye, uğraş gerek kalmazdı diyorsunuz.

    Son olarak oyunu tavsiye eder miyim evet. Fakat iyi hikaye görevleri ve Shadow of Mordor üstüne konulmuş büyük yenilikler beklemeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2K -- 21 Ekim 2017; 5:19:48 >




  • Bendeki yüzük level atlamıyor.
    Her eşya gelişti level 40 oldu yüzük ilk gelen ki gibi hala level 1
    düşmüyor hiç bi yerden
    var mı bu sorunu yaşayan
  • 2K kullanıcısına yanıt
    Karakteriniz aşırı güçlü oluyor ve bir süre sonra yani bu adam demek ki kitapların geçtiği zamanda olsa hiç dert etmeye, uğraş gerek kalmazdı diyorsunuz.

    Belki de filmde bile vardı Talion. Oyununun son sahnesini de izleyin tekrar konuşalım.
    Level kısmına katılıyorum. Bende 47 levelde bıraktım oyunu.
  • İlk oyunu o kadar eksiği olmasına rağmen çok keyif alarak saatlerce oynamıştım.Muhtemelen bunu da sıkılmadan oynarım.

    Ama umarım şu parayla oyun sonu görme saçmalığı yüzünden satışlar beklentilerinin altında kalır da belki akıllanırlar.Pek sanmıyorum gerçi.İnsan sevdiği bir oyunun kötü anlamda patlamasını ister mi , saolsun firmalar bizi bu ruh haline soktular.
  • O kadar zaman oynamışsınız bari bitirseydiniz hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unowen

    Karakteriniz aşırı güçlü oluyor ve bir süre sonra yani bu adam demek ki kitapların geçtiği zamanda olsa hiç dert etmeye, uğraş gerek kalmazdı diyorsunuz.

    Belki de filmde bile vardı Talion. Oyununun son sahnesini de izleyin tekrar konuşalım.
    Level kısmına katılıyorum. Bende 47 levelde bıraktım oyunu.

    Siz 47 levelken kalelerinizi savunabildiniz mi yoksa Youtube'dan mı izlediniz. Ben şu an 60 level olmaya çalıştığım için ve Nemesis görevlerinden aldığım xp puanına bakarsak 3 ay sonra konuşabiliriz en erken.




  • 2K kullanıcısına yanıt
    Ben biraktim. Youtube dan izledim. 60 level olabilecegimi hic dusunmedim.
  • Oyunu 45 levelde bıraktım bende kale savun savun gerçekten baydı artık.Gold almıştım bi de,artık paketteki dlc'ler gelene kadar bekleyeceğiz onlar da kim bilir ne zaman çıkar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeqqqqq -- 21 Ekim 2017; 17:24:57 >
  • Oyunun bi sure sonra bayacagi arka arkaya yayinlanan videolardan belli gibiydi. Boyle olmasi uzucu, keske her seyi yapmaya calisacaklarina daha cizgisel ve hikaye odakli bi oyun cikarsalardi.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.