Şimdi Ara

Microsoft, Windows eleştirilerini kabul etti: “Düzeltilecek çok şey var”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Microsoft, Windows eleştirilerini kabul etti: “Düzeltilecek çok şey var”
    Microsoft’un Windows bölümünün başındaki isim Pavan Davaluri, işletim sisteminin geleceği ve AI tabanlı “agentic OS” vizyonu üzerine yaptığı açıklamalar sonrası ciddi eleştiriler almıştı. Davaluri, Windows’un yapay zekayla güçlendirilmiş bir deneyim sunacağını ve kullanıcı verimliliğini artırmayı hedeflediğini belirtmişti. Ancak kullanıcılar, işletim sisteminde çözülmesi gereken daha acil sorunlar olduğunu ve AI odaklı planların öncelikli olmaması gerektiğini savunarak tepkilerini dile getirdi. Eleştiriler öyle yoğunlaştı ki, Davaluri orijinal paylaşımında gelen yanıtları kapatmak zorunda kaldı.

Windows’un patronu sorunları kabul etti

Bu gelişmelerin ardından Davaluri, kullanıcı geri bildirimlerine yanıt verdi ve Windows’un artık geliştirici ve ileri düzey kullanıcı dostu olmadığını düşünen yorumlara değindi. Davaluri, Windows ekibinin kullanıcı deneyimi, tutarsız diyalog pencereleri ve ileri düzey kullanıcı deneyimi konularında yapılacak çok işin farkında olduğunu vurguladı.

Davaluri, sosyal medyada yaptığı açıklamada kullanıcı yorumlarını dikkatle incelediklerini ve ürün geri bildirim sistemlerinden elde ettikleri verilerle doğrudan kullanıcı geri bildirimlerini dengelemeye çalıştıklarını belirtti.

Ayrıca Bkz.Microsoft'tan korsan Windows aktivasyonuna darbe: KMS yöntemi engellendi

Windows işletim sistemi, pek iyi çalışmayan yapay zeka destekli özelliklere çok daha fazla yönelmiş durumda ve bu da birçok müşterinin işletim sisteminin geleceğinden umudunu kesmesine neden oluyor. Sorunun farkında olunması sevindirici olsa da kullanıcılar, sözlerin eyleme dönüşmesi gerektiğini vurguluyor.

Kaynak:https://www.neowin.net/news/microsoft-we-see-all-the-backlash-and-we-know-we-have-a-lot-to-fix-in-windows/

• Duzeltmekle ugrasmak yerine buyuk ihtimal win12 hazirliyorlardir.

• Fedoraya geçtim. Kafam daha rahat..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mac'e geçtim. Kafam daha rahat..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

(Bu güne kadar internet haberlerinde çıkan hiçbir windows hatası bana denk gelmedi çok şükür)

• 30 yıllık Windows trendi tersine döndü.
    Win işletim sistemi kullanan aygıtların sayısı durağanlaşıp, akabinde sürekli düşüş gözlenecek.

Bekleyin ve görün. SteamOS hızla yaygınlaşacak ve oyuncuları değiştirecek. Bundan öncesinde olduğu gibi oyuncular da yine dijital dünyayı değiştirecek.

• 30 yıldır windows kullanıyorum. Mac satın aldım. Win makinelerimide dual boot linux e geçireceğim (visual studio kullandığımdan muhtemelen rider gibi linux destekli c# IDE lerine geçmek zorunda kalabilirim.)

Tam bir trajedi. Gittikçe stabilitesi azalır mı bir işletim sisteminin. Başlat butonunu açıyorum birşey yazıyorum arada dır bul bulabilirsen . react native ile win 11 e başlat butonu yazarsan olacağı bu işte.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok şey mi var?

• killnOd kullanıcısına yanıt
    Hazırlıyorlar mıdır? AMD W 12 gereksinimlerini açıkladı bile, geliyor yani ki MS'in kendisi zaten 12 gelecek dedi.

• madem kabul ettiniz ve farkındasınız,bari w12 felan çıkana kadar insanların elinde düzgün çalışan w10 u serbest bırakın

• killnOd kullanıcısına yanıt

Win 12 zaten 11'in güncelleme devamı gibi birşey olur. Win 11'in 10'un direkt devamı olması gibi. Artık öyle XP, Vista, 7 gibi komple ayrı hissettiren işletim sistemleri yapmıyorlar.

Kısacası 11'deki sorunlar 12ye taşınıp güncellemeler ordan devam gibi olacak temiz bir ürün çıkarmak yerine. Bunlar bir ara hatta Windows 10 Mac OS X isimlendirmesi gibi son işletim sistemi

olacak sade update paketleri gelecek diyorlardı sonradan fikir değiştiler.

Ben sadece 1 defa mavi ekran hatası aldım. O da ekran kartı sürücüsüyle ilgiliydi. Windows 11 son 2 yılda gayet iyi bir seviyeye geldi. Tabii SteamOS birkaç yıla istediğim seviyeye gelirse ve resmi olarak PC için yayınlanırsa belki ona geçebilirim. Ancak şu an Windows 11'den memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 18 Kasım 2025; 14:13:45 >
  • SteamOS'a geçtim kafam daha rahat. Yakın zamanda Steam machine de çıkacak, daha da rahat olacağız. Windows devri kapandı. Halen daha kullanan kendisine yazık ediyor.

• 10 yıl önce yaşadığım sorunları hâlâ yaşıyorum. Bir uygulama kaldırmak için hâlâ denetim masası arıyoruz. Bir oyun yükle dll hatası. Kapsamlı bir temizleme yok. Hâlâ disk temizleyici. Bir program kaldırıyorsun 50 tane yerde kalıntı bırakıyor. Çok şey var daha. Aklıma gelenler bunlar.

• mac e geçtim büyük ölçü de ama win in yerini dolduramıyor kesinlikle

microsoft un geliştirici yazılımları da gelse vs code yanında vs studio ve ssms ben tam olarak geçiş yapacam

XP iyi

Vista kötü

Win 7 iyi

Win 8 kötü

Win 10 iyi

Win 11 kötü.

Bilerek yapılıyor gibi. Win 12'yi herkes sevecek.

Nasıl bir pazarlama stratejisiyse bu kullanıcıları birden bire kusur görmez oluyor. Hatta Apple'dansa kusuru kendinde buluyor. Mecburen kullanmak zorunda kaldım birkaç ay. Bug kaynıyor, en basit işlevler için bile kimi zaman ücretli üçüncü parti yazılımlar gerekiyor. Hiçbir şey içgüdüsel çalışmıyor, her şey hantal ve karmaşık. Normalde Windows'tan nefret ederdim, 15 yıldır Linux tarafındanyım ama, macOS'i kullanınca Windows'u mumla aradım. ChromeOS bile daha yetenekli ve kararlı.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.