Şimdi Ara

Microsoft, Windows 11’in neredeyse tüm temel bileşenlerinde sorunlar olduğunu doğruladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
18 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • şişik-elle tutulur yanı olmayan, win 10 un üstüne ağır bi tema paketi eklenip hantallaştırılmış hali gibi olan bi sistem. win 10 dan güvenlik güncellemeleriyle devam etmeliydi ilk plana sadık kalıp ama para tatlı geldi tabi neden yeni bi os çıkarıp bunu da ayrıca parayla satmayalım ki dediler.

• Apple_M1 kullanıcısına yanıt
    Çok doğru yorum. 2014'den sonra malum kişi CEO olarak Gates tarafından şirketin başına atandıktan sonra tepetaklak çöküş başladı ürün ve servis kalitesi anlamında. Son 3 senede de AI ile kafayı bozmaları ve öncelik verdikleri geliştirmelerin tamamı kişisel veri toplama ve AI eğitme üzerine olduğu için bu çöküş ivme kazandı. Gerçi birkaç sene önce onlarca yılın bilgi birikim kaynağı olan MSDN forumlarını gözünü kırpmadan kapattıkları an notlarını vermiştim, son birkaç aydır Outlook Web servisi bile düzgün açılmıyor/çıkış yapmıyor vs., bildiğiniz çöküş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 23 Kasım 2025; 1:4:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocukluğumda Pentium 2 300 mhz (32 mb ram, 16 mb ekran kartı vardı) kullanıyordum. O zaman win 95,98,Me,2000 yüklerdik babamla.
    Sonra Amd X2 3600 lü pc'miz oldu. O zaman galiba ortaokul sonlardaydım. Windows Xp falan yüklemiştim sanırım.
    Sonra ardindan zamanla kendi laptobuma da geçince Win 7, 8, 8.1, 10 ve 11.
    Hayatımda 11 kadar rezil işletim sistemi görmedim.
    Artık her yerde yapay zeka zimbirtilar, her yerde pop uplar, sagdan soldan cikan devamli oturum acma uyarıları.. mavi ekranlar, kendi kendine resetlemeler.
    Yarın win 10 a geri döneceğim format ile. En azından daha az çöküyordu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onarmak yerine herşeyi baştan kursanız daha pratik oluyor. Bir şeyler ters gitti mi benim bu ekranlar ile sistemi açabilmişliğim yok Microsoft, Windows 11’in neredeyse tüm temel bileşenlerinde sorunlar olduğunu doğruladı 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD9800X3D MSI PRO X670-P WIFI AM5 DDR5/Arctic Liquid Freezer II 360 A-RGB / MSI 5080 Triox OC / LG C3 48 İnç" Oled Monitör/ PHANTEKS ENTHOO 719 10 fan/ Cooler Master V1000 Vangard 90 Plat 1000w/ Kingston Fury Beast RGB AMD EXPO 32GB 6000 mhz cl32 / Samsung 990Pro 1000 GB M.2 /2x 1 TB Samsung 970 EVO PLUS/2x Samsung 860 pro 500 gb /SEAGATE 1TB BARRACUDA/TRANSCEND 128GB 320/Creative Sb Z Pcı-E Ses Kartı LG BH9520TW 3D Bluray Ev Sinema Sistemi /Razer NAGA EPiC/Razer Anansi Expert MMO -Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Brown
  • Win 8.1 gerçekten çok hızlıydı. İnanmıyorsanız kurun bakın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Satya MS başına gelmiş en iyi şey olabilir. OS ikinci planda bırakıp ai, cloud ve open source destek vermesi sayesinde şu anda firma halen en büyüklerden birisi olarak kalabildi. Genel olarak hemşerilerinin vasatlığı konusunda hemfikiriz ama Satya özelinde yanlış düşünüyorsunuz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    10 da sakat. 22h2 sürümü kapsamlı ayar yapmadan sürekli arkaplanda yükleme yapıyor. sanki biz dedik ki sürücü ve uygulama yükle. bizim kendi sürücülerimiz var. 'bağlı kullanıcı deneneyimleri ve telemetri' nea..? bu bilineni bir de.
    win7 döneminde sürekli cd-rw ile sayısız denemeler yaparak derlediğim 670mb dan 410 mb düşürdüğüm saf xp var, webde akıl edip te birinin çıkardığını görmediğim riskli bileşenleri çıkartmıştım. virüs davetçisi sistem çöktürücü 'uzak kayıt defteri' (sürekli çalışır halde) ve 'office paylaşım yardımcısı' (bunu silince 'SWI' dosya saklamayı kesti) adında iki kaldırılması gereken riskli bileşen özellikle. döneminde, ham xp yanında aşırı hantal kalıyordu. çünkü sürekli arkaplanda 'System Volume Inormation' (hard disk katili) içine dosya yedekliyordu (önceden sildiklerimizi bile), ki 'o nedenle' virüs taramalarında 'SWI' klasör taraması bitmek bilmezdi, HDD kafasını gereksiz yıpratırdı. yedekleme kapatılabilirdi ama bunu o dönemler her kullanıcı akıl etmezdi.

22H2, bazı yeni yazılımlar, donanım ya da mağaza uygulaması için gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taoson -- 26 Kasım 2025; 13:41:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 25H2 de bile win11 stabil hale getirilemedi , umarim 26H2 de basarabilirler.Tabi 2026 sonlarinda cikmasi beklenen Win12 beklenenden daha iyi olabilir.

• Bu WAAS (Windows as a Service) saçmalığı olmayan en son işletim sistemi Windows 8.1'di. WAAS ile birlikte işletim sisteminin içine ettiler. Sürekli bir şeyler eklemeler, bir şeyler çıkarmalar. Sonra bir yeri düzelteceğim derken başka bir yeri bozmalar.

Senede iki sefer yeni sürüm çıkaracağım diye doğru dürüst test etmeden kervan yolda düzülür düsturu ile güncelleme veriyorlar. İşin ilginci bu güncellemeleri kapatamıyorsun. Daha öncesinde güvenlik ile alakası olmayan anti kuntin güncellemeleri kapatabiliyordun. Onu da kaldırdılar. İlla denek olacaksın.

Daha telemetriye girmedim bile.

Yapacakları şey belli. Adam gibi bir işletim sistemi çıkaracaklar. Ona 5 yıl falan adamakıllı destek verecekler.

Yeni bir özellik falan olacaksa sonra çıkaracakları yeni sürüme bekleyecekler. Bu yeni sürümü de kimseye dayatmayacaklar.

Tıpkı windows 10'dan öncesi gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 23 Kasım 2025; 21:54:39 >

• bende kafasına göre çıkmasına ayar oluyorum! örneğin kasanın arkasından bir harici diskin usbsini çıkarıp bilgisayarı açıyorum hooopp otomatik onarım başlıyor! hızla açılmasına ihtiyacım var! yoook illa saçma sapan olmayan hatanın tanılanmasını bekleyeceksin! git billin kafasına sık! o derece deli ediyor adamı!

• TiesTorN kullanıcısına yanıt

windows 95 üstüne işletim sistemi tanımıyorum ben bir de windows 2000 iyiydi.

windows 8.1 pro ilk çıktığı gün deneme sürümü indirdim o zamanlar 90 günü süresi vardı çok güzel işletim sistemi demiştim sonra tek kötü yanı güncelleme toplu yapmıyor toplu yapmış olsa on numara işletim sistem fakat ticari nedenlerden dolayı desteği bilerek süreli tutuyorlar.

Microsoft, Windows 11’in neredeyse tüm temel bileşenlerinde sorunlar olduğunu doğruladı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 23 Kasım 2025; 22:55:15 >

• coolman06 C kullanıcısına yanıt

windows vista kimse sevmedi ki ?

Normalde Denetim Masasında "Windows 7 Yedekleme" diye aratırsanız, Windows Sistem Görüntüsü oluşturu göreceksiniz. Sistem Görüntüsü almak en mantıklısı. Ama yine de formata kadar uzanıyor işin sonu.

https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/microsoft-windows-11-24h2-bug-crashes-key-system-components/

• Bende hiçbir sorun yokken ertesi gün internet gitti. Ethernet kablosu, USB ile telefondan internet paylaşma, wifi... Hiçbiri çalışmadı. Deep sleep mode hatası vardı. Sonra dosyalarımı ve programlarımı koruyarak format attım düzeldi. Ancak bunu bulmam zor oldu

• VISTA staarter ile çok daha iyidi... sorunsuz kasmaadan tam performans... 7 ile çok daha kullanışlı olduda ne oldu...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.