Şimdi Ara

Microsoft'un engellenen dev Activision anlaşması: Şimdi ne olacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
1
Favori
4.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Microsoft'un engellenen dev Activision anlaşması: Şimdi ne olacak?
    İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA) Microsoft'un 69 milyar dolarlık 'Call of Duty' üreticisi Activision Blizzard'ı satın almasını bulut oyunlarında oluşacak tekel endişesiyle engelledi. CMA’nın önceki açıklamalarından satın alımı onaylayacağı düşünülüyordu ancak tam tersi karar alındı. Peki Microsoft'un Activision anlaşması için sırada ne var?



    Microsoft’un Activision Blizzard anlaşması suya mı düştü?



    Tam olarak değil. Microsoft kararlılığının tam olduğunu ve temyize gideceğini söyledi. Microsoft, düzenleyici kurumun kararının pazara ilişkin hatalı bir anlayışı yansıttığını belirtti. Zira CMA, daha önceki açıklamasında satın alımın konsol pazarında ciddi bir etki yaratmayacağını söylemişti. Bulut oyunculuğu ise günümüzde çok küçük bir pazar.



    Ayrıca Bkz.İngiltere’den Microsoft’a büyük darbe: 69 milyar dolarlık satın alım engellendi!



    Temyiz süreci nasıl işliyor?



    Microsoft'un engellenen dev Activision anlaşması: Şimdi ne olacak?
    Microsoft, bağımsız bir yargı organı olan ve birleşmenin esasını değil, sadece CMA'nın karar alma sürecini inceleyecek olan İngiltere Rekabet Temyiz Mahkemesi'ne (CAT) itiraz edebilir. Ancak bu noktada Microsoft artık Activision içeriğini İngiltere'deki Xbox kullanıcıları için Xbox Game Pass'ten uzak tutmayı teklif etmek gibi yeni çözümler sunamayacak. Özellikle film, TV, video oyunları ve müzik gibi endüstrilere odaklanan hukuk firması Harbottle & Lewis "CAT, CMA'nın kararının esasıyla ilgilenmeyecek veya tarafların kanıtlarını toptan gözden geçirmeyecek" dedi. Yani, temyiz mahkemesi hatalı bir karar olup olmadığına bakacak.



    Süreç oldukça uzayacak



    Microsoft'un 24 Mayıs'a kadar temyize gitmesi gerekiyor. Ancak temyiz süreci muhtemelen aylarca sürecek. Harbottle & Lewis’in kıdemli ortağı Edward Lane, temyiz mahkemesinin 'basit' davaları dokuz aydan kısa bir sürede ele aldığını ancak Microsoft/Activision olayının basit bir şey olmadığını söylüyor.



    Microsoft kazanırsa ne olacak?



    Microsoft'un engellenen dev Activision anlaşması: Şimdi ne olacak?
    Microsoft temyiz mahkemesini kazanırsa dava tekrardan CMA’ya iade edilecek. Microsoft’un burada imtiyazlar sunması gerekiyor. Zira CMA, inceleyecek ve değerlendirecek yeni bilgiler bulmazsa ilk aldığı karar sonucuna tekrar varabilir.



    Ancak benzer emsallere bakıldığında durum Microsoft açısından çok iyi görünmüyor. CMA, 2021 yılında Meta’nın Giphy’yi satın almasını engellemişti. Meta süreci temyize taşımış ve dava CMA’ya geri dönmüştü. Ancak CMA yeni başvuruyu tekrar değerlendirerek aynı kararını korudu ve Meta, Giphy’yi satmak zorunda kaldı. Başka emsal davalarda CMA’nın kararını kısmen değiştirdiği görülüyor. FNZ ve GBST birleşmesinde olduğu gibi Microsoft, Activision Blizzard’ın tamamını almak yerine bazı bölümlerini satın alabilir.




    Kaynak:https://www.reuters.com/markets/deals/what-next-microsofts-69-bln-activision-deal-after-uk-ban-2023-04-28/







  • Ya sen ne anlatıyorsun ? Burada sabahtan akşama kadar Redfall güzellemeleri yapan biz miydik ? Patladı işte oyun. Şimdi aynı tayfa çıkıp Starfield uçacak kaçacak diyor. Bu taraftarlık falan değil beleş oyunculuğun kaliteyi yere çekmesine karşı birer serzeniş. Bunlar protesto. Ve bunları hakediyorlar.

    Evet Sega, Konami, Kojima, Nintendo. Sanırım tüm oyun geliştiricileri MS ve Sony himayesine girecek. Gerçi Nintendo'nun meşhur bir hikayesi vardı ama, okumanızı tavsiye ederim. Japonlar asla izin vermezler gibime geliyor hele de Activision ile yaşananlardan sonra.
    https://www.independent.co.uk/tech/nintendo-microsoft-laughed-purchase-b1784509.html

    Öte yandan Japon oyun geliştiricilerinin Sony yerine Nintendo çatısına geçmesini isterdim. Sony'nin ezeli düşmanı MS değil sonuçta. Bir zamanlar Nintendo'nun talebi üzerine DVD sürücüsünü ürettiği, sonrasında anlaşmadan cayıp satın almadı diye sil baştan Philips gibi kendi konsolunu üreten firmadan bahsediyoruz. Gerçek rekabet ancak bu iki firma arasında yaşanabilir diye düşünüyorum.

    Sony düşük satışları sayesinde SEGA'yı elimine edebildi ama Wii U faciasına rağmen Nintendo Switch ile hiç olmadığı kadar güçlü.

    Tabi konsollar güçlenen telefonlar sayesinde yavaş yavaş domine gücünü kaybettiğinden ve bu alandaki firmalar bulut işine girdiklerinden Phil Spencer'ın da dediği gibi "Sony bizim rakibimiz değil. Bizim rakibimiz Google ile Amazon." Bir de Nvidia'yı eklersek tam doğru tabir.

    Sony'nin tek derdi GamePass'ın karşısına sunabilecekleri PS+ ve PSNow servislerinin keyif kaçıracak konumda bulunması. Yoksa Sony oyuncuları pek sevdiğinden değil. Uzun yılların sonrasında piyasaya çıkan PS4 ve PS3 oyunlarını görüyoruz. Detroit, Last of Us, God of War şimdi de Uncharted.

    Eğer Microsoft beklediğim gibi 1, 2 yıl içinde önce Android mağazasını tanıtıp üstüne Nvidia Geforce NOW rakibi uygulamasını akıllı TV, bilgisayar, akıllı telefonlar, araçlar gibi cihazlara entegre edip üstüne Xiaomi-Amazon gibi stick-PC tanıttığı anla beraber fiili olarak konsol dönemini tarih ederse o zaman görün olacakları.

    Microsoft x86'dan uzaklaşma sinyallerini ilk Xbox 360 ile başlattı. Hantal, esnek değil soğutma gibi derdi var ve senelere ayak uyduramıyor. Şimdi çıkardığı birçok cihaz Snapdragon SQx çipsetli. Amaç bulut odaklı ARM tabanlı küçük portatif fansız uzun ömürlü cihazlar. Windows 11 de bu yönde açılım gerçekleştirdi. MS kendi söylüyor konsol üretirken kar etmiyor ki neden işi aboneliğe döküp parayı kırmasınlar ki.

    Apple bile bu durumdan muzdarip ki birkaç mobil oyununu allayıp pullayıp Apple Arcade diyerek üyelik olarak satışa sunuyor. Donanım üretmekten para kırmak zor ama Apple One hizmeti ile Arcade'in yanı sıra Music, Fitness+, News+, TV+, iCloud+ hizmetleri ile parayı dibine kadar kırıyorlar. Üstüne bir de sadık bir takipçi kitlesini kendi ürünlerine entegre biçimde bağımlı hale bırakıyorlar. Hepsi de $29.99 gibi sembolik gibi görünen bir fiyatlandırma ile sunuluyor. Burada amaç kendi kullanıcısını rakip servislerine kaptırmaktansa kar marjını ilk aşamada düşük tutup iyice bu ekosisteme entegre edebilmek.

    Microsoft-Netflix arasında da reklamlı abonelik hizmeti konusunda sıkı bir partnerlik ilişkisi gelişmişti. Netflix'in tıpkı MS gibi oyun sektörüne hızlı giriş yapması ileride bu iki firmanın ortaklığını başka yönlere çekebileceğini gösteriyor.

    Amazon Luna ve Geforce NOW geleceğe odaklanmış durumda. Xbox Cloud'un aynı yönde ilerleyeceği bariz. Bir de ellerinde böyle geniş portföy varken. Google Stadia'yı çok çabuk bitirdi.
    Bu ne ergence bir yorumdur böyle? Oyun kötü çıkınca ne oldu yani? Bunun üzerinden mutlu mu oluyorsun ciddi ciddi? İyi çıksaydı oynanabilecek bir oyun daha olacaktı, diğer rakiplerin üzerinde baskı kurup genel oyun kalitesine de olumlu etkisi olurdu.

    Cidden koca koca adamlar iki kuruşluk konsolların fanligini yapıyor halen. Bu neyin ezikliği ki bu şekilde dışa vurma ihtiyacı hissediyorsunuz? Mantıklı düşünün biraz, hiçbiri babanızın firması değil, rekabet artarsa oyunculara yarar bu.
  • Vazgeçme opsiyonunu düşünmüyorlar bile. En azından Blizzard alınması olsaydı bu yeterliydi. Süreci gereksiz yere uzatmaktan ve video oyun sektörüne zarar vermekten başka bir şey değil bu karar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Giphy satın alımının engellenmesi gibi adaletsiz bir karar.

    Microsoft'ta parası neyse verip şirket alamayacaksa kim alacak orası meçhul. Kapitalist sistemde sosyalist düzenler kendileri de ne yaptıklarını bilmiyorlar belli ki.

  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Giphy olayı çok daha saçmaydı o dönem. AB resmen o dönemde Big Tech'ten güçlü olduklarını göstermek için süreci gövde gösterisine çevirmişlerdi. Burada ise spekülasyonlara kurban gidiyorlarmış gibi geliyor. Bence yine saçma sapan kararlar.

  • eu onaylayıp cma itirazdan sonra diretirse ingiltere özelinde cloud olmadan anlşma devam edebilir. özetle activision öyle ya da böyle microsoft çatısı altına girecek, sırada daha sega var Microsoft'un engellenen dev Activision anlaşması: Şimdi ne olacak? 

  • İngilterede bu oyunlari sunmasin. Bu sirketler abd sirketleri degil mi. Niye uğraşıyorlar bu kadar anlamadim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archmeister -- 29 Nisan 2023; 22:36:4 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu ne ya yıllarca bu davaları mı bekliycez salın gamepasse gelsin oyunlar son tüketici kazanacak

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İkisi de Abd şirketi değil mi İngilitere ne alaka?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ingilterenin dünyayı yönettiğinin kanıtı bu olay

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sirf oyun basi vergi aldiklari icin boyle bir karar aldilar. Aylik 1 paund vergi alacagina en cok satan oyun olan COD oyunlarindan 10 paund alacaklar. Bu tamamen ingiltere'nin ac gozlulugu ile ilgili. Tabi Sony'nin yararina o ayri.

  • KaleyDeskop kullanıcısına yanıt
    Sony yıkar da ortalığı böyle bir şeye izin vermez. EA, Ubisoft, Activision, Epic, Take-Two, Square ENIX bunlar oyun piyasasının devleri. Bunların bağımsızlığı Sony için konsol üretme gerekçesi. Bunlardan biri bile satın alınırsa Sony'nin haksız biçimde kazandığı konsol pazarındaki liderliği tam olarak sona erer.

    Sony'nin korkmakta haklı bir gerekçesi var. Yoksa o içi boş 2-3 exclusive muhabbetçisi oyuncular için mi konsol üretecek? PS'in gelir kaynağı CoD ve Fortnite. Hatırlarsanız en son bu kadar korktuğunda Microsoft Mojang'ı satın alıyordu. Minecraft genel anlamda küçük yaş grubu için için olmazsa olmaz ve Sony az kalsın en önemli kitlesini kaybedecekti. Üstüne de çapraz platform desteğini sunmamakta da uzun bir süre diretmişti. Ta ki Nintendo ile MS el sıkışana kadar. Yani Microsoft ZeniMax'ı ya da ileri dönemde atıyorum Paradox'u satın alsa Sony'nin pek umrunda olacağını sanmıyorum. Ama Activision dediğimizde akan sular duruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 30 Nisan 2023; 01:52:46 >




  • Evet Sega, Konami, Kojima, Nintendo. Sanırım tüm oyun geliştiricileri MS ve Sony himayesine girecek. Gerçi Nintendo'nun meşhur bir hikayesi vardı ama, okumanızı tavsiye ederim. Japonlar asla izin vermezler gibime geliyor hele de Activision ile yaşananlardan sonra.
    https://www.independent.co.uk/tech/nintendo-microsoft-laughed-purchase-b1784509.html

    Öte yandan Japon oyun geliştiricilerinin Sony yerine Nintendo çatısına geçmesini isterdim. Sony'nin ezeli düşmanı MS değil sonuçta. Bir zamanlar Nintendo'nun talebi üzerine DVD sürücüsünü ürettiği, sonrasında anlaşmadan cayıp satın almadı diye sil baştan Philips gibi kendi konsolunu üreten firmadan bahsediyoruz. Gerçek rekabet ancak bu iki firma arasında yaşanabilir diye düşünüyorum.

    Sony düşük satışları sayesinde SEGA'yı elimine edebildi ama Wii U faciasına rağmen Nintendo Switch ile hiç olmadığı kadar güçlü.

    Tabi konsollar güçlenen telefonlar sayesinde yavaş yavaş domine gücünü kaybettiğinden ve bu alandaki firmalar bulut işine girdiklerinden Phil Spencer'ın da dediği gibi "Sony bizim rakibimiz değil. Bizim rakibimiz Google ile Amazon." Bir de Nvidia'yı eklersek tam doğru tabir.

    Sony'nin tek derdi GamePass'ın karşısına sunabilecekleri PS+ ve PSNow servislerinin keyif kaçıracak konumda bulunması. Yoksa Sony oyuncuları pek sevdiğinden değil. Uzun yılların sonrasında piyasaya çıkan PS4 ve PS3 oyunlarını görüyoruz. Detroit, Last of Us, God of War şimdi de Uncharted.

    Eğer Microsoft beklediğim gibi 1, 2 yıl içinde önce Android mağazasını tanıtıp üstüne Nvidia Geforce NOW rakibi uygulamasını akıllı TV, bilgisayar, akıllı telefonlar, araçlar gibi cihazlara entegre edip üstüne Xiaomi-Amazon gibi stick-PC tanıttığı anla beraber fiili olarak konsol dönemini tarih ederse o zaman görün olacakları.

    Microsoft x86'dan uzaklaşma sinyallerini ilk Xbox 360 ile başlattı. Hantal, esnek değil soğutma gibi derdi var ve senelere ayak uyduramıyor. Şimdi çıkardığı birçok cihaz Snapdragon SQx çipsetli. Amaç bulut odaklı ARM tabanlı küçük portatif fansız uzun ömürlü cihazlar. Windows 11 de bu yönde açılım gerçekleştirdi. MS kendi söylüyor konsol üretirken kar etmiyor ki neden işi aboneliğe döküp parayı kırmasınlar ki.

    Apple bile bu durumdan muzdarip ki birkaç mobil oyununu allayıp pullayıp Apple Arcade diyerek üyelik olarak satışa sunuyor. Donanım üretmekten para kırmak zor ama Apple One hizmeti ile Arcade'in yanı sıra Music, Fitness+, News+, TV+, iCloud+ hizmetleri ile parayı dibine kadar kırıyorlar. Üstüne bir de sadık bir takipçi kitlesini kendi ürünlerine entegre biçimde bağımlı hale bırakıyorlar. Hepsi de $29.99 gibi sembolik gibi görünen bir fiyatlandırma ile sunuluyor. Burada amaç kendi kullanıcısını rakip servislerine kaptırmaktansa kar marjını ilk aşamada düşük tutup iyice bu ekosisteme entegre edebilmek.

    Microsoft-Netflix arasında da reklamlı abonelik hizmeti konusunda sıkı bir partnerlik ilişkisi gelişmişti. Netflix'in tıpkı MS gibi oyun sektörüne hızlı giriş yapması ileride bu iki firmanın ortaklığını başka yönlere çekebileceğini gösteriyor.

    Amazon Luna ve Geforce NOW geleceğe odaklanmış durumda. Xbox Cloud'un aynı yönde ilerleyeceği bariz. Bir de ellerinde böyle geniş portföy varken. Google Stadia'yı çok çabuk bitirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 30 Nisan 2023; 01:55:48 >




  • Oyuncular için carpraz platform desteği diye bisi vardı o zamanda Sony playstation için sıkıntı çıkardı uzun süre getirmedi. O zamandan beri xbox fani oldum. Adamlar hiç olmasa oyuncular için destek verdi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yine gtayı falan alanlar çıkmış. İlla birşeyi alıp batıracaklar Microsoft'un engellenen dev Activision anlaşması: Şimdi ne olacak?  Yahu bu ms neden oyun üretemiyor ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bethesda alımı bile rekabeti bozdu, nasıl kabul edildi anlamak mümkün değil. Firma satın alındıktan sonra da oyun kaliteleri ortada.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ingilizler ironi yapmış. mikrosoft tekel olmasın diye. yada windows a henüz geçmediler.

  • Bu işin sonunda biz gamepass de cod görene kadar seri bi reboot daha yer :D

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.