Şimdi Ara

Microsoft, Rus özel şirketlerle çalışmaya devam edecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft, Rus özel şirketlerle çalışmaya devam edecek
    Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin başlamasının ardından Microsoft, ürünlerinin Rusya'daki tüm yeni satışlarını durduracağını açıklamıştı. Bu bağlamda Xbox konsolları, Azure, Windows ve Microsoft 365 satışları tamamen durdurulmuş, hizmetlerde kesintilere gidilmişti. Şimdi ise Microsoft aldığı kararları esnetiyor gibi görünüyor.



    Microsoft kendisiyle çelişti



    Microsoft, işgal sonrası aldığı kararın ardından 400 çalışanını işten çıkararak Rusya'daki operasyonlarını da küçülttü. Yeni satışlar askıya alınırken Rus müşterilerle olan sözleşme yükümlülüklerinin yerine getirileceği belirtildi. Sonuç olarak, yeni Rus müşterileri Windows 11 veya Windows 10'u artık indiremediklerini bildirmeye başlamışlardı.



    Fakat işler değişiyor. Rusya'nın en eski yayınevlerinden biri olan Kommersant'a göre Microsoft, müşterilerine lisanslarını yenilemeleri için bildirim göndermeye başladı. Bu hamle, daha önce Microsoft’un yaptığı açıklamalarla doğrudan çelişiyor. Aktarılanlara göre yaptırım altında olmayan ofislerin, şirketlerin ve tüzel kişiliklerin lisansları Rusya’da artık yenilenebilecek. Microsoft’un almış olduğu bu yeni karar Rusya’nın korsanı yasallaştırmasıyla ilişkili görünüyor. Rusya kısa bir süre önce batı teknolojisi ile oyun ve film gibi içeriklerin korsan satışını yasallaştırdı.



    Ayrıca Bkz.Microsoft'un engellenen dev Activision anlaşması: Şimdi ne olacak?



    Sonuç olarak korsan yasası, hükümete patent sahibinin rızası olmadan varlıklara el koyma yetkisi veriyor. Yasa yalnızca Rusya'ya yaptırım uygulayan ülkelerin fikri mülkiyetlerini etkiliyor. Microsoft'a göre bu durum şirkete 125 milyon dolara mal oldu. 




    Kaynak:https://www.neowin.net/news/microsoft-decides-to-continue-to-work-with-russian-private-companies-not-under-sanctions/







  • İyi etmişler, aslında bir kaç ülke daha buna müsaade ederse fiyatlar da biraz adam gibi seviyelere iner

  • Yazık Rus şirketlerine.Ms ürünlerine para vererek bilgilerini toplatacaklar.

    GNU/Linux yazılımları ve hizmetleri varken hem de.

  • Rus değilde Rus görünümlü şirketler desek daha doğru olur sanki. Ülkemizdeki Türk görünümlü olupta aslen yabancı olan şirketler misali,, hatta biontek örneği gibi. Şirketin %60ı yabanciymis sahibi. Ama Türk diye lanse ettiler, ediyorlar,,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer10 -- 1 Mayıs 2023; 8:11:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çalışsın tebrikler , bu mbil yazılımı niye iptal ettiler ben halen oradayım

  • ben olsam rusya yerinde atarım dışarı tamamen.kendi yazılımı geliştiririm veya çin hindistanla işbirliği yapıp abd den bağımsız bir işletim sistemi geliştirmeye çalışırım kolay değil zaman lazım ama eninde sonunda tüm dünya ülkeler kurtulmalı tekellikten.

  • Hacımlar, patent elin gavurunun(ülkemizdeki klişe söylem) elindeyken hooop diye korsanı yasallaştırırsan, elin adamına da senin patentleri çalma hakkı verirsin sonra batı şöyle, böyle deyip tü kaka yapmamak lazım. Kısaca Rusya'nın yaptığı resmi olarak hırsızlık, bir de demezler mi teknoloji adamların tekelinde, adamlar istediği gibi at koşturuyorlar diye, adamlar vakti zamanında klise yobazlığına başkaldırıp ilimi rehber edindikleri sırada sen matbaa gavur icadı diye ne yapsak da engellesek(bunu yapan da aydın kesim olsa gam yemeyeceğim, şimdiki ecdadımız Osmanlı diye ortalıkta gezenlerin dedeleri) bu küffar icadını topraklarımıza sokmasak, adam rasathane kurup araştırma yapmak isteyince başımıza gelen musibetler hep bu şahsın yüzünden, orada meleklerin bacaklarını dikizliyor dersen şimdi de zırlamayacaksın bilim, teknoloji onların tekelinde diye. Sözde inandığın dinin ilk emri "Oku" ile başlamasına rağmen ve "İlmin çalışana verileceği", "Allah'tan hakkı ile ancak alimlerin korkacağı" belirtilmesine rağmen... Neyse lafı uzatmaya gerek yok, Şanlıurfa'lı birine sorsam nerelisin diye, genelde peygamberler şehri diye övünerek memleketlerini belirtmesi ki, adam bir yere peygamber gönderilmesini övünç kaynağı olarak görüyor... Kafalar halen pırıl pırıl...

    Kaynaklar:

    "Osmanlı’da halkın matbaaya tepkisi olumlu yönde olmamıştır. 5 Temmuz 1727 tarihinde yayınlanan padişah fermanı ile birlikte devlet (miri) hazinesinden tahsisat bağlanmıştı. Halk, matbaanın gelişini anlayışla karşılamamış olup padişaha ve onun baş vezir mevkiinde oturan Damat İbrahim Paşa’ya tepki göstermiştir. Bu durumun altında matbaanın dinen caiz olmaması ve batıya dair bir icat oluşu yer alıyordu."

    "Padişah III. Mustafa ve I. Abdülhamit dönemlerine dek matbaaya karşı olan bu olumsuz tutum devam etmiştir. "
    https://tarihvakti.com/osmanlida-matbaa/

    "1578'de veba salgınında insanların ölümü üzerine Şeyhülislam Ahmet Şemseddin Efendi'nin sultana mektup yazarak verdiği fetva verdi. Şeyhülislam bu fetvasında "Gözlem yapmak uğursuzluktur, gözlemevleri bulundukları ülkeleri felakete sürüklerler. Göklerin gizemini (esrar-ı felekiye) aydınlatmaya saygısızca yeltenmenin korkunç sonuçları herkesçe bilinir. Bu işe girişen hiçbir ülke yoktur ki, bayındır iken harap ve devlet teşkilatı yerle bir olmasın." Der. Bunu üzerine rasathane 21 Ocak 1579'da Kaptan-ı Derya Kılıç Ali Paşa tarafından top ateşiyle yıkıldı."
    https://www.fikriyat.com/tarih/2018/09/19/osmanlidan-gunumuze-441-yillik-rasat-hikyesi





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.