Şimdi Ara

Microsoft Flight Simulator (2020) [ANA KONU] (80. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.259
Cevap
77
Favori
217.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyunun yakından ilgilenenleri cevap verirse sevinirim. BU oyun için güzel bir set lazım galiba. KLavye yada gamepad ile olacak iş değil zannedersem.
    Logitech G Saitek Pro Flight Yoke System diye bir ürün var, oyun çıkmadan önce N11'de fiyatı 1300 TL civarıydı, Saolsun fırsatçı satıcımız Fiyatı 1800 seviyesine çekmiş birde indirim yazmış 1.999 TL'Den 1.749.99 TL'ye inmişmiş..
    Neyse konu dağılmasın heves ediyorum bu Simulator'e ama biraz bilgi filan gerekiyor uçuşa hazırlık vs. Nerden nasıl başlamak gerekir neleri öğrenmek gerekir Sıfırdan hiç bilmeyen biri olarak tavsiyeleriniz nelerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gyulanemeth

Adamlar güneş tutulmalarına kadar hesaplamış. İlgili tarihi girince güneş tutulmasını görebiliyorsunuz.

Vay arkadaş.
    gerçekten enteresan bende denedim şimdi.Güneş tutulması gerçekleşiyor.Nasıl oluyor bu iş acaba?

• MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    bu gta degil ucus simulatoru. 10 binfeetden veya 3000 feeten zemin fark etmez.
  • Masanori Takahaşi kullanıcısına yanıt
    Yarın hatırlatırsanız görseller ile de gösteririm şu an bilgisayara erişimim yok o yüzden becerebildiğim kadarıyla anlatmaya çalışacağım. PFD(Primary Flight Display)de CRZ, CLB, DESC, ALT gibi bilgilerin olduğu yerde G/S un alive ve captured durumlarını görebilirsiniz. Alive olduğu durumda G/S mavi olarak CLB, ALT nin altında yazar, captured olduğu zaman CLB, ALT nin yerinde yazar. Captured olduğu zaman otopilot G/S u takip edecektir. ILS ise G/S nin hemen sağ tarafındaki bölümde görebilirsiniz. Alive ve captured olma şekilleri renk ve ekranda bulunduğu yer olarak aynıdır. Approach prosedürlerini izlerseniz sıkıntı yaşamazsınız.

Microsoft Flight Simulator (2020) [ANA KONU]

Microsoft Flight Simulator (2020) [ANA KONU]

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Lion_Army kullanıcısına yanıt
    tr.ivao.aero
    IVAO Turkey Division - International Virtual Aviation Organisation
    https://tr.ivao.aero

Burası işinizi görebilir.

• Burak_Clk kullanıcısına yanıt
    Cok teşekkür ederim bilgi icin. Yarın deneyeceğim.

• Chart okumayı öğrenin arkadaşlar. Oyundaki atcye güvenmeyin çakılırsınız :). Bunun için Navigraph kullanabilirsiniz (aylık 8€ abonelik ücreti var). Yok çok pahalı diyorsanız google işinizi fazlasıyla görür. Örneğin Ankara Esenboğa'nın icao kodu LTAC. Google'da LTAC chart diye aratıp pdfsini bulmak 2 dakkalık iş. Chartlarda zaten nasıl yaklaşacağınızı, nasıl ineceğinizi, nelere dikkat etmeniz gerektiğini vs. tane tane anlatıyor.
    Şu video işinizi görecektir
    the captain320youtube
    CHART OKUMA
    https://www.youtube.com/watch?v=deqMkCC_tKo

• Lion_Army kullanıcısına yanıt
    Şimdilik Logitech Xtreme Pro 3D ya da o ayarda bir joystick alırsanız işinizi fazlasıyla görecektir. Zamanla ilerletmek isterseniz yurt dışından veya 2. el vs. düşünürsünüz daha sağlam bir set.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sosruka kullanıcısına yanıt
    Güzel Bilgi güzel kaynak

• geçenlerde frankfurta ils ineyim dedim. ils butonuna basınca uçak arkasını dönüp gitti :p , mecburen manuel döndürüp otopilotsuz indirdim. arkadaki yolcular da salça oldu tabi
  • en son fs 2004'te kalmış biri olarak oyun aşırı sardı. courchevel'dan kalkıp alplerin üzerinden, neuschwanstein şatosu, bodensee gölü üzerinden zürich'e uçuş yaptım dün, harikaydı.

courchevel'da aynı anda 10 uçak kalkıyor herhalde. şato etrafında da dönen 20 uçak vardı sanırım. gördüğüm en kalabalık ortam alpler üzerindeydi. oyunu oynayan baya kişi olduğunu görmüş oldum.

klavye mouse'la oynamak pek keyif vermiyor tabi ben de logitech 3d pro joystiğe geçmeyi düşünüyorum. incelemelerde gayet iyi puanı, fiyatı da şu kurla bile uygun (300 civarı).

ayrıca geçen gün kennedy'den kalkıp manhattan'da dolanayım dedim ilk defa pc'nin 26gb ram kullandığını gördüm. kalabalık şehirlerde, alçak uçuşta aşırı aç gözlü bir oyun olmuş ama hakkını veriyor, bazen oyun mu gerçek mi diye kendi monitörüme baktığım oluyor.

• Microsoft Flight Simulator (2020) [ANA KONU]

Küçük uçaklarla everest gibi yerlerden uçarsanız uçağınız donuyo adamlar her ayrıntıyı yapmış valla kütük gibi düştü donunca uçak

• quote:

Orijinalden alıntı: Sosruka

Chart okumayı öğrenin arkadaşlar. Oyundaki atcye güvenmeyin çakılırsınız :). Bunun için Navigraph kullanabilirsiniz (aylık 8€ abonelik ücreti var). Yok çok pahalı diyorsanız google işinizi fazlasıyla görür. Örneğin Ankara Esenboğa'nın icao kodu LTAC. Google'da LTAC chart diye aratıp pdfsini bulmak 2 dakkalık iş. Chartlarda zaten nasıl yaklaşacağınızı, nasıl ineceğinizi, nelere dikkat etmeniz gerektiğini vs. tane tane anlatıyor.
    Şu video işinizi görecektir https://www.youtube.com/watch?v=deqMkCC_tKo
    Hocam daha başlardayım, FSX'te biraz alışmış bişeyler yapmıştım ama hiç hatırlamıyorum, otopilot ile gelip alçalıp mis gibi iniyordum, şimdi her şey çorba.

Oyun bu konuda yardımcı oluyor mu? Pervaneli ile alıştırma uçuşunda alanı gösterip yanından paralel geçirip, sonrasında U döndürüp indirdi mesela. Her alan için böyle bir olay var demek.

Mesela bi uçuşta Sabiha'dan kalkıp Atatürk'e gideyim dedim, sonradan aklıma geldi, ne iniş izni, ne bişey, güya haritada da ineceğim yer işaretli ama tabi yaklaşma yönü bilmemne şu bu hiç bişey göstermedi, son anda denize doğru dönüp oradan geri dönüp yamuk yumuk saçma sapan bi şekilde indirdim özel jeti

Şu alıştırmada A noktasından B noktasına gitme işini bi tamamlayacağım, zart diye dalınca olmadı

• Bu arada Logitech 3d piyasadaki en kolay bulunabilir joystick ama Thrustmaster tavsiye ederim.

Şahsen şunu aldım,
    gelbura.com
    Thrustmaster T.Flight Stick X Joystick (PC,PS3) Fiyat
    https://www.gelbura.com/urun/thrustmaster-t-flight-stick-x-joystick-pc-ps3

T16.000M de çok tavsiye ediliyor.

Tabi gönül bi Hotas ister ama, işin ucu çok açık...

• Dün playstore da Airmate uygulamasını gördüm. İçerisinde tüm meydanların chartları düzenli bir şekilde var ve işinize yarayacak kısmı ücretsiz. Derli toplu sadece istediğiniz meydanın chartını indirip meydanın tüm chartlarını görebiliyorsunuz. Muazzam bir uygulama gibi geldi bana. Jeppesen charta para vermiyorsanız tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: heavyblitzer

Dün playstore da Airmate uygulamasını gördüm. İçerisinde tüm meydanların chartları düzenli bir şekilde var ve işinize yarayacak kısmı ücretsiz. Derli toplu sadece istediğiniz meydanın chartını indirip meydanın tüm chartlarını görebiliyorsunuz. Muazzam bir uygulama gibi geldi bana. Jeppesen charta para vermiyorsanız tabi.
    ben de şimdi kurdum. baya güzel program. ama telefon küçük olduğu için chart okumak zor geldi. malum charlat çarşamba pazarı gibi, her şeyi yazmışlar.
  • GUERRA kullanıcısına yanıt
    Ben de o sebepten tablete kirdum. Yani android de böyle derli toplu bir uygulamanın olması şaşirttı beni.

• quote:

Orijinalden alıntı: heavyblitzer

Dün playstore da Airmate uygulamasını gördüm. İçerisinde tüm meydanların chartları düzenli bir şekilde var ve işinize yarayacak kısmı ücretsiz. Derli toplu sadece istediğiniz meydanın chartını indirip meydanın tüm chartlarını görebiliyorsunuz. Muazzam bir uygulama gibi geldi bana. Jeppesen charta para vermiyorsanız tabi.
    Ücretsiz olması muazzam. Biraz inceledim güzel ve kullanışlı. Daha önce navigraph chart kullanan biri olarak şu an için ücretin olması ücretli navigraph chartı almaya neden bırakmıyor gibi. Umarım detay kullanımda da bu şekildedir

• Yahu ben yaptığım birkaç dandik uçuş haricinde hiç doğru düzgün uçmamışım ki...
    En kısa zamanda şu işe bi girişeceğim.

FSX de var bende Steam'de, zamanında oynarken sadece "oynadığım" için pek doğru düzgün bakmamış, hatta o rota girme, uçağın takip etmesi vesaire olaylarını hiç anlamamıştım.

Pervanelilerle daha çok oynama ve sadece basit senaryoları oynamak da işin yanlışı oldu tabi. Gelip dan dun iniyordum sorgusuz sualsiz Jetler zor gelmişti ama en zevklisi onlar aslında.

Sayenizde şu işe bi eğileceğim.

Babam aklıma geldi ETS2 ve ATS oynarken, elimde direksiyon, "yahu kaç yaşında adamsın şuna bak kamyon kullanıyor" dedi... Sonra başka bi gün Train Simulator oynuyorum, hah bi tren kalmıştı dedi kullanmadığın, kulaklarını çınlatayım, uçak da sürüyoruz babaaa diye

• Salda gölü

Microsoft Flight Simulator (2020) [ANA KONU]Microsoft Flight Simulator (2020) [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polene Alerjisi Olan Arı -- 24 Ağustos 2020; 15:27:42 >

• 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.