Şimdi Ara

Microsoft Flight Simulator (2020) [ANA KONU] (103. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.259
Cevap
78
Favori
217.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 24 Eylül'de optimizasyonu da kapsayacak yeni yama geliyor. Detaylar resmi sitede var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu uçağı havada bir sabitleyemedim arkadaş.
    HEle 4 ve 6 ile sol sağ yaptığımda tamamen sapıtıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sacmAdam

Şu uçağı havada bir sabitleyemedim arkadaş.
    joystiksiz çok zor hocam yokeu sabitlemek.

hele düşük hızlarda flap falan açıksa imkansıza yakın.

o yüzden en azından giriş seviyesi joystiğe geçmenizi öneririm, 319 liraya logitech 3d extreme aldım, kontrol konusunda hiçbir problem kalmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sacmAdam

Şu uçağı havada bir sabitleyemedim arkadaş.
    Kontrol ayarlarinda dönüşü durdurmak icin tuş var. Ben 5 olarak atadim. Dönüş icin 4 e bastigimda durdurmazsam surekli sola dönüyor ya, ihtiyacim kadar donunce 5 e basiyorum ve dönüş o anki pizisyonda duruyor. Duzeltmek istedigimde 6 ya basip duzelince yine 5 ile durduruyorum.

Keske aynisi asagi yukari icin de olsaydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öner kullanıcısına yanıt
    Var hocam trimden ayarlıyorsun numlock 7 ve 1 tusları ıle.Bu arada neden autopılotta ucmuyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9AF08D056

Var hocam trimden ayarlıyorsun numlock 7 ve 1 tusları ıle.Bu arada neden autopılotta ucmuyorsunuz?
    Keyfini almak icin kendim kullaniyorum.
    Havada kontrolde zorluk yok da inis cidden zor.
    Kucuk uçaklar bi nebze kolay da o 747 neydi oyle yaa...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Boeıng ve a320 yı klavye ıle kontrol etmek ınıslerde asırı zor.Zaten klavye ınıslerde asırı sorun cıkarıyor.Cunku bırcok seyı aynı anda yapmak lazım.

Flaplar full konumda ve 160 nat hızla ınıse gecmek klavye ıle neredeyse ımkansız.O yuzden ben flapları bır tık gerıde bırakıp hızımıda 185 nat olacak sekılde ayarlayıp oyle ınıyorum.O yuzden ınısler hep sert oluyor.Zaten baska turlude ınılmıyor

Indıgımde rudder ıle kontrol saglamazsam sapıtıyor yıne.Ayrıca ınıste speed brakelerı full acmak, motorları reverse konuma almak ve pıstte rudder ıle durmaya calısmak ve ayrıca normal frenı kullanmak gereklı oldugundan klavye ıle bu kadar tusa aynı anda basmak cok cok cok zor.

logıtech extreme 3d pro alıcam sanırım sınır oldum cunku

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9AF08D056 -- 4 Eylül 2020; 12:48:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9AF08D056

Boeıng ve a320 yı klavye ıle kontrol etmek ınıslerde asırı zor.Zaten klavye ınıslerde asırı sorun cıkarıyor.Cunku bırcok seyı aynı anda yapmak lazım.

Flaplar full konumda ve 160 nat hızla ınıse gecmek klavye ıle neredeyse ımkansız.O yuzden ben flapları bır tık gerıde bırakıp hızımıda 185 nat olacak sekılde ayarlayıp oyle ınıyorum.O yuzden ınısler hep sert oluyor.Zaten baska turlude ınılmıyor

Indıgımde rudder ıle kontrol saglamazsam sapıtıyor yıne.Ayrıca ınıste speed brakelerı full acmak, motorları reverse konuma almak ve pıstte rudder ıle durmaya calısmak ve ayrıca normal frenı kullanmak gereklı oldugundan klavye ıle bu kadar tusa aynı anda basmak cok cok cok zor.

logıtech extreme 3d pro alıcam sanırım sınır oldum cunku
    Aynen öyle... Klavyede iniş gerçekten çok zor oluyor.
    hava frenleri için kanatların üzeirnde açılan plakalar olması lazım, oyunda varsa bile bulamadım.
    hem burnunu ayarlamak, hem fren yapmak, hem flaplar, hem rudder ayarı derken klavye inişte işkence olabiliyor.
    Ben de bundan almayı düşünüyorum ama senin söylediğin daha mı iyi olur yoksa bu mu bilemedim.

Bu arada motorların reverse konumda çalışması hangi tuşlar?
    Ya da hangi menüde gösteriyor bu kontrolü?
    Brakes altında yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 4 Eylül 2020; 13:50:8 >

Adı sanı belli olmayan joystick alırsan boşa para verirsin hocam. Bu işin oluru, giriş için ya extreme 3d pro ya da thrustmaster t16000. İkisinden birini bütçene göre alabilirsin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Hocam hava frenlerı speed brake onun tusunu degıstırdım ben.Oyunda var tabıkı onsuz frenlemek cok zor zaten
    Motorlar reverse konuma gecmesı ıcın f2 tusunu basılı tutmak gerekıyor.f1 tusu ıse standby pozısyona alıyor.

Aslında gercekte kullanılması gerekıpte kullanmadıgım belkıde 50 tus veya tus kombınasyonu vardır.

Bu ısı gercekten yapmak ıcın onerdıgım joystıckten almak lazım ben onu anladım.Yoksa boyle parmaklar bırbırıne gırıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9AF08D056 -- 4 Eylül 2020; 15:7:52 >
  • boşuna logitech extreme pro almayın 300 lira edecek bir joystick değil mouse yoke bile daha iyidir illa istiyorsanız thy cadet forumlarında ikinci el temiz bulabilirsiniz.
  • cessna 172'nin max yuksekligi 14000ft gorunuyor ama 9300'e cikana kadar rpm gostergesi 2400'den 2200'e kadar dusuyor ve daha da yukselemiyorum. Oyunun travel to ozelligini kullanarak havada basladigimda ise rpm gostergesi 2600'leri gosteriyor. Fuel mixture ile de oynadim ama rpm yukselmiyor. Rpm neden surekli dusuyor olabilir?
  • Tuhaf bir sorunla karşı karşıyayım. Oyunu bütün ayarlar ultrada oynuyorum fakat bir süredir amerikanın kuzeyinde herhangi bir yerde başladığım zaman 3d scenery yüklenmiyor. avrupada türkiyede vs problem yok. sebebi ne olabilir?

Microsoft Flight Simulator (2020) [ANA KONU]
  • quote:

Orijinalden alıntı: LastStand

Tuhaf bir sorunla karşı karşıyayım. Oyunu bütün ayarlar ultrada oynuyorum fakat bir süredir amerikanın kuzeyinde herhangi bir yerde başladığım zaman 3d scenery yüklenmiyor. avrupada türkiyede vs problem yok. sebebi ne olabilir?

Serverdan olabilir hocam..

• twd'den belki rick ve tayfasını bulurum diye atlantaya gideyim dedim inerken aman yarabbi 6/12 işlemci %100'ü gördü ama çoğu çekirdek yatışta fps ise 8 oldu inerken mecbur otopilotu kapatmam gerektiğine göre resmen kontrolleri algılamadı o kadar kötü olduğu için fps

gerçekten bu oyunun ekran kartlarıyla bir alıp veremediği yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 4 Eylül 2020; 19:10:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: B-2 Spirit

twd'den belki rick ve tayfasını bulurum diye atlantaya gideyim dedim inerken aman yarabbi 6/12 işlemci %100'ü gördü ama çoğu çekirdek yatışta fps ise 8 oldu inerken mecbur otopilotu kapatmam gerektiğine göre resmen kontrolleri algılamadı o kadar kötü olduğu için fps

hocam ben de 3600 kullaniyorum gtx 970 ile beraber low ayarlarda bile 30 fps civari aliyorum ( Monitor 3440x1440 ) lakin degerlere baktigimda cogu problem ekran kartindan kaynakli oluyor hep %100

garip gercekten
  • quote:

Orijinalden alıntı: loses

hocam ben de 3600 kullaniyorum gtx 970 ile beraber low ayarlarda bile 30 fps civari aliyorum ( Monitor 3440x1440 ) lakin degerlere baktigimda cogu problem ekran kartindan kaynakli oluyor hep %100

garip gercekten

Alıntıları Göster
    gpu düşükteydi benim o efsanevi düşüş esnasında

çöllerde takılacağız anlaşılan yine
  • quote:

gpu düşükteydi benim o efsanevi düşüş esnasında

çöllerde takılacağız anlaşılan yine

Alıntıları Göster
    ben render scalingi dusurdugum zaman cok bulaniklasiyor azicik bile dusursem onun yerine Cozunurlugu dusurdum baya bi rahatladi bilgisayar 40fps civarlarina cikti en azindan kismet ise 3080 alicam ozaman heralde 60 fps verir high da umuyorum

• quote:

twd'den belki rick ve tayfasını bulurum diye atlantaya gideyim dedim inerken aman yarabbi 6/12 işlemci %100'ü gördü ama çoğu çekirdek yatışta fps ise 8 oldu inerken mecbur otopilotu kapatmam gerektiğine göre resmen kontrolleri algılamadı o kadar kötü olduğu için fps

miamiden orlandoya uçuş yaptım inişe geçerken bildiğin donup kalıyordu oyun
  • quote:

Orijinalden alıntı: loses

ben render scalingi dusurdugum zaman cok bulaniklasiyor azicik bile dusursem onun yerine Cozunurlugu dusurdum baya bi rahatladi bilgisayar 40fps civarlarina cikti en azindan kismet ise 3080 alicam ozaman heralde 60 fps verir high da umuyorum

Alıntıları Göster
    render scaling mevcut çözünürlüğü tutup alt çözünürlüğe düşürüp ardından senin çözünürlüğe uyarlaması işlemi

düz scaling olarak geçer bazı oyunlarda, arttırdıkça netlikte artar ekran kartı intihar eder

3080 değil r9 39999999999999x520 20 GHz işlemci alsak belki 60 FPS de oynatır böyle büyük yerlerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 4 Eylül 2020; 20:22:25 >

• 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.