< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Microsoft, Call of Duty ve Diablo geliştiricisi Activision Blizzard'ı satın alıyor (13. sayfa)

-
-
Xbox stüdyolarının oyunu olmayan yılı; Halo Infinite, Forza Horizon 5, Psychonauts 2, Microsoft Flight Simulator, Age of Empires IV(PC)
PS; Returnal, Ratchet&Clank: Rift Apart, Deathloop(süreli özel Bethesda oyunu)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
yok hocam abartı gelmesin. warcraft bir mmorpg oyununun zirve hali gibi bir şey. bir ps ex oyununun kazandığı parayı bir ayda kazanan bir oyundan bahsediyoruz. lol ve dotayı doğurmuş bir oyundan...
senelerdir para basma makinası gibi oyun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam konsol oyuncuları olduğu için strateji türü ne bilmezler
hatta oyundan da saymazlar eminim.
O şeref yoksunu ceo gidiş hazırlıklarına başladı zaten açıklama yapıldı son imza atıldığı an phill abim o şirketinde ceo'su olacak zaten yapanlar falan belli son imzadan sonra kış kış zamanı
ok bro
-
PS tarafındaki durum eski zamanlardaki eşya azlığını hatırlattı bana, az eşya olurdu daha fazla kıymete binerdi ya... Bunun için de internette PR yapılması lazım tabii. Oyundan saymamak komik geldi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben hic sevmem siyaseti baktim öle muhabet var ordan uzaklaşirim
İnş bir gün bizim ülkemiz boyle oyunlar satin alir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
boşuna yakında cod vs oyunlar gamepass gelicek diye sevinmeyin
haber başlığını okuyup direk gaza gelmek yerine az araştırın
satın alma işlemi 2023 ün orta veya son çeyreğinde gerçekleşecek öyle satın almak tak diye hemen yapılan bir şey değil bir başla firmayı hele büyükse süreç daha uzun onun için 2023 sonu belki verim alınabilir oyun dünyasında
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer007_ -- 21 Ocak 2022; 8:56:13 > -
Blizzard çöküşe yaklaşmıştı dediğinize katılıyorum. 2000'li yılların başındaki firmanın esamesi okunmuyor.
-
Konsolların amiral gemilerinin çıkış tarihleri aşağıdaki gibidir;
1994 : PLAYSTATION
2000 : PLAYSTATION 2
2001 : XBOX
2005 : XBOX 360
2006 : PLAYSTATION 3
2013 : XBOX ONE / PLAYSTATION 4
2016 : PLAYSTATION 4 PRO
2017 : XBOX ONE X
2020 : XBOX SERIES X / PLAYSTATION 5
Bu tablodan da anlaşılacağı üzere 1994 yılında çıkan PLAYSTATION markasının XBOX a göre tam 7 yıla denk gelen fazla bir tecrübesi vardır. Ayrıca PLAYSTATION modern konsollara geçiş aşamasında sahip olduğu CD sürücüsü ve bu sayede hizmet verdiği üstün grafiklerle nam salmış çok büyük bir markaydı. 2001 yılında PLAYSTATION a rakip olarak piyasaya çıkan XBOX ilk konsolu ile rakibine gerçek bir rakip olamasa da 2005 - 2006 yıllarında geçiş yapılan yeni nesilde ciddi bir tehdit olmaya başladı. Özellikle donanım olarak rakibi PLAYSTATION 3 den üstün olan XBOX 360 oyun konsolu sahip olduğu zengin içerik + oyun çeşitliliği ile piyasalara "artık ben de varım" dedi. Aslında PLAYSTATION için 3. nesil, XBOX için 2. nesil olan bu yıllar (ama biz yeni nesil konsollar genelinde bu zaman dilimine 3. nesil dedik) ilk kez müşteri özelleşmesine gidilen yıllar oldu. XBOX markası "CD li oyunlar 2. el olarak satılıp oynanmamalı, alınan oyun müşterine ait olmalı" gibi kötü bir fikri ortaya atmasının hemen ardından PLAYSTATION tarafı EXCLUSIVE mantığını devreye aldı. "Benim bazı oyunlarım bana özel çıkacak. Bu oyunları da sadece benim konsolumu alanlar oynayacak" stratejisi ile hareket eden PLAYSTATION markasını hemen ardından XBOX tarafı da takip etmeye başladı. Bu sayede 3. nesil konsolların başlangıcı ile beraber bizleri taraflara ayıran, oyuncuların zihniyetini bölen parçalayan EXCLUSIVE OYUN mantığı 2005 yılından itibaren hayatımıza girmiş oldu.
Bu aşamada PLAYSTATION marka gücünün altında bir çok firma barındırmaya başladı. Japon konsolu 4. nesilde de bu taktiğine devam etti ve gücüne güç kattı. Aynı şey XBOX için geçerli olmadı. XBOX 360 için çıkan EXCLUSIVE oyunlar ne yazık ki XBOX ONE ile birlikte çakıldı. Firmalar dağıldı, multiplatform oyun yapmaya başladılar. Buna en iyi örnek REMEDY firmasıdır. PLAYSTATION kendi tarafında NAUGHTY DOG ile şov yaparken XBOX da REMEDY ile güzel işlere imza atıyordu. Fakat 4. nesilde bu birliktelik son buldu. Bunun sebebi XBOX yöneticilerinin vizyonsuzluğuydu. Çünkü 4. nesilde Amerikan konsolunu bir oyun cihazının yerine daha çok bir multimedya cihazı yapmaya çalıştılar. Her eve gireceğiz, bir bilgisayar gibi oyun, internet, müzik ve film hizmetleri vereceğiz diye diye konsolun asıl doğasını unuttular. Bahsini ettiğim 4. nesile RYSE SON OF ROME, QUANTUM BREAK gibi özel oyunlarla başlamış olsalar da devamı gelmedi. XBOX ONE daha 4. neslin hemen başında yapayalnız bırakıldı. Bir çoğunuz hatırlarsınız. VR teknolojisine ilk adımı XBOX konsolu attı. HALO LENS projesini orada burada tanıttı. Şov üstüne şov yaptı ama icraat gelmedi. Bu nesilde meydanı boş bulan PLAYSTATION ciddi adımlar attı. Bir önceki nesilden başarı yakaladığı özel oyunları seriye dönüştürdü. Yenilerini çıkardı. Daha fazla EXCLUSIVE oyuna imza attı. Yetmedi PSVR çıkardı. PSVR teknolojisini daha iyi bir hizmete taşımak için PLAYSTATION 4 PRO yu çıkardı. Kısacası 4. nesilde XBOX yarıştan düştü. PLAYSTATION ise çıta yükseltti.
Bu arada bu yazıyı yazarken belirtmek isterim. PS1 konsolum hiç olmadı ama PS2 - PS3 - PS4 - PS4 PRO konsollarını zamanında aldım. Hiç XBOX oyuncusu olmadım fakat gelişmeleri benim gibi PLAYSTATION oyuncusu olan arkadaşlarımla birlikte çok yakından takip ettim. Olayın içinden gelen biri olarak çok iyi bilirim ki 4. nesilde SONY e çok kez söylenmişizdir. SONY bu nesilde resmen frene bastı. Çünkü 3. nesilde olan oyun bolluğu, özel oyun fazlalığı 4. nesilde yoktu. Bunun sebebi XBOX konsolunun yarıştan düşmesiydi. Rekabet kalmadı gibi bir şey oldu ve PLAYSTATION gaza fazla yüklenmedi. Bu nesilde tüm arkadaşlar ortak karar alıp XBOX tarafına geçiş yaptık. Bunun sebebi aslında PLAYSTATION 5 konsolunun ucube görüntüsüydü
XBOX SERIES X konsolunun lansmanını bile izlemeyen bizler PLAYSTATION 5 için yapılan online lansmanı izledik ve dumur olduk. İlk tepkimiz "Bu ne biçim tasarım" oldu. Fakat sonrasında konsollar arasındaki FLOPS gücünü görünce, HDD kapasite farkını görünce birde sonradan izlediğimiz XBOX lansmanındaki vaadleri görünce ve öve öve anlatılan GAMEPASS hizmetinin nimetlerini araştırıp öğrenince PLAYSTATION dan vazgeçip XBOX almaya karar verdik.
Çok uzattım farkındayım ama kısa kesip asıl noktaya değinmek isterim.
Bugün hala PLAYSTATION ve XBOX kullanıcısı olan biri olarak belirtmek isterim ki;
XBOX bugün müşterisine en büyük memnuniyeti sağlayan konsoldur.
PLAYSTATION tarafında PSNOW - PSPLUS - EPLAY ile ayrı ayrı paralar ödeyerek almak zorunda olduğunuz hizmeti XBOX da tek bir ödeme ile GAMEPASS ULTIMATE te alırsınız.
PLAYSTATION tarafında EXCLUSIVE oyunlar müşterisine para ile satılırken XBOX tarafında özel oyunlar müşteriye bedava olarak verilir.
PLAYSTATION multiplatform çıkan bir çok oyunu kendi mağazasında daha fazla paralara satarken XBOX mağazasından bu oyunları daha uygun fiyatlara satar.
PLAYSTATION tarafında multiplatform oyunlar için bir anlaşma bulunmazken XBOX tarafında firmalara özel anlaşmalar olur ve çıktığı ilk gün GAMEPASS e eklenir ve ücret ödemeden indirebilirsiniz.
PLAYSTATION konsolunda hala bir internet tarayıcı yokken XBOX tarafında en güncel WINDOWS tarayıcısı (EDGE) vardır ve internetin yanı sıra OFFICE programlarınızı da kullanabilirsiniz.
PLAYSTATION tarafında geriye uyumluluk hala 4. nesile kadar desteklenirken XBOX tarafında 1. nesil oyunları dahi oynayabilirsiniz.
PLAYSTATION tarafında multiplatform olan eski oyunlar EXHANGED olarak desteklenmezken (oyunun 4K - 60FPS e yükseltilmesi) XBOX tarafında bu hizmet nasıl verilir ders niteliğinde tecrübe edersiniz.
Fakat değinmeden edemeyeceğim.
PLAYSTATION sahibi olduğu özel stüdyolarını zaman içerisinde çok geliştirdi. Oyun piyasası için harika mühendisler, tasarımcılar, senaristler ve müzisyenler kazandırdı. XBOX bu konuda becerikli olamadı. Para gücü ile hareket etti ve BETHESDA / ACTIVISION BLIZZARD alımlarında olduğu gibi hazıra kondu. Sanırım XBOX yönetimini bu duruma PLAYSTATION itti. Çünkü her fırsatta özel oyunları ile övünen, onun üzerinden rakibine karşı yüksek başarılar elde eden, "uzlaşmacı olmayan" bir SONY vardı. XBOX ın yakın zamanda "konsollar arasında ayrım olmasın. oyuncular multiplayerda konsol farkı olmaksızın buluşsunlar" teklifini PLAYSTATION ağırdan aldı. XBOX ın özel oyun mantığından vazgeçip PC ye de çıkmalarına izin vermesi ardından ALAN WAKE örneğinde olduğu gibi kendi özel oyununun PLAYSTATION tarafına da çıkmasına izin vermesi SONY tarafından karşılıksız bırakıldı. Fakat zaman içerisinde PC ve PLAYSTATION a çıkardığı oyunlardan kazanç elde eden XBOX ı gören SONY eli mahkum özel oyunlarının eski versiyonlarını PC ye çıkartmak zorunda kaldı. XBOX bunun yeterli olmadığını, rakibinin daha fazla adım atmasını hedef belirlemiş olacak ki ACTIVISION BLIZZARD markasını satın alarak bu hafta itibariyle PLAYSTATION tellerini kesti ve onun bahçesine doğru daldı.
Lütfen olmaz demeyin. QUANTIC DREAM örneğine bakın. EXCLUSIVE OYUN taktiğinin tavan yaptığı 4. nesilde HEAVY RAIN - BEYOND TWO SOULS - DETROIT gibi şaheserleri PLAYSTATION a özel olarak hazırlayan QUANTIC DREAM firması daha fazla oyun satma, daha fazla kâr elde etmek isteği ile bu nesilde PLAYSTATION dan ayrıldı. Önce eski oyunlarının tamamını PC ye çıkarttı ve o da yetmezmiş gibi XBOX lansmanında yer alarak XBOX SERIES için oyun yapacağını duyurdu ve tanıtımını yaptı. Çünkü XBOX bir firmayı köleleştirmiyor. Onun PC kanadından da, hatta PLAYSTATION kanadından da ekmek kazanmasına izin veriyor. İşte bu yaşanılanlar PLAYSTATION tarafında gelecek zamanlar için örnek bir başkaldırı teşkil edebilir.
Özetle;
Bugün PLAYSTATION, yakın zamanda PSNOW ve PSPLUS birleşimi bir kütüphane düşünüyor ve müşterileri memnuniyetimizi arttıracağız diyorsa bunun sebebi XBOX GAMEPASS tir.
Bugün PLAYSTATION, kendine ait özel oyunlarını PC kullanıcısının hizmetine açtı ve PC oyuncularını da memnun ettiyse bunun sebebi XBOX tır.
Eğer PLAYSTATION yarın bir gün kendine ait özel oyunlarını çıktığı ilk gün kendi müşterisine bedava olarak verirse bunun sebebi de XBOX tır. (Day One hizmeti)
Eğer PLAYSTATION yarın bir gün kendine ait özel oyunlarını XBOX oyun konsoluna da çıkmasına izin verirse bunun sebebi de XBOX tır.
Kısacası XBOX oyunun kurallarını değiştirmiştir.
Eğer bugün PLAYSTATION yönetimi "Microsoftun sözleşmeye dayalı anlaşmalara uymasını ve Activision oyunlarının çoklu platformlu olmasını sağlamasını devam etmesini bekliyoruz" açıklaması atıyorsa...
XBOX CEO'su PHIL SPENCER da yukarıda paylaştığım açıklamayı kendi hesabından yazıp "SONY sektörümüzün önemli bir parçasıdır, ilişkimize değer veriyoruz" diyorsa rüzgarın nereden estiği bellidir.
Küçük bir ayrıntıdır ama çok çok önemlidir. XBOX firması ACTIVISION BLIZZARD ı sadece SONY tarafını rencide edeyim, onlara savaş açayım diye almadı.
Yakın zamanda oyun piyasasına sert bir giriş yapmak isteyen ve ACTIVISION gibi bir firmayı da satın almayı planlarına dahil eden APPLE a karşı da bir hamle olarak aldı.
Yani arkadaşlar onu bunu geçin ve gelişmeleri iyi analiz edin. OYUNUN KURALLARI DEĞİŞTİ.
Bence tüm oyuncuların duvarları yıktığı için XBOX markasını ve vizyon sahibi yönetimini tebrik etmesi gerekir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KUMANDANASKER -- 21 Ocak 2022; 12:59:8 >
-
Xbox win
La memleket yanıyor. İşssizlik, hayat pahalılığı almış başını gidiyor. Hırsızlar her yerde ...Öte yandan 20 seneye yakındır kullandığım forumun en çok konuşulan konusu Microsoftun bilmem hangi oyun firmasını alması...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Haklısın oyun takası falan zor. Zaten game pass varlen ameleleiğe gerek yok. Siz alışmışsınız playstation da.
Başka oyun bulamam diyosun ya doğru biz xboxta hep tetris oynuyoruz. Başka oyun yok. O yüzden oyunlar bu aralar hep 85 90 üzeri oyunlar ..
Talihsiz yoruma herkes beğeni atıyor, hıh neyse. Ya ne maraklısınız interaktif sinemalara. Ben playstation oyunlarına oyun demiyorum . Değiller çünkü.kutuya bas animasyon izle. Daha olmadı ekranda kutu şekli çıkıyor. Kutuya bas kutuya diye. Ya kendinizle bu kadar alay ettirmeyin. Bu kadar aşağılatmayın kendinizi . Az bişey yetenekleriniz zorlayın. Başarabilirsiniz. Bir rekabetçi oyuna girip diğer oyuncularla yarışabilirsiniz. Yada gerçekten taktik kurmak gerektiren yada gerçekten oyuncuyu zorlayan ve oyuncuyu kalas gibi mekanikler yerine akıl oyunlarıyla zorlayan oyunları deneyebilirsiniz. Kusura bakma ama playstation oyunları ps fanlarıyla dalga geçiyor.
Tamam hocam. :) Senelerdir Dota oynuyorum, rekabetin kralı orada var. :) Konsolda da hikayeli oyunları tercih ediyorum. Size kötü bir şey yazmadım, agresif tavır edinmenizi anlayamıyorum. Allah kolaylık versin çevrenize, iletişim kurmayı bilmeyen insanları blokluyorum maalesef.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkka -- 21 Ocak 2022; 20:33:23 > -
Hocam bu memo fanboydur. Boşver takma. Gamepassin kölesi olmuş insanlardan bir tanesidir kendisi. Düne kadar COD oynamazken şimdi fanboyu oluverir. Memo gibilerden uzak olmak gerek.
-
Problem arkadaşın fanboy olması değil hocam. Karşıdaki hakkında bilgisi olmadan atıp tutması ve üslup konusunda problemi olması. Yok güvenli alandan çıkın rekabetciye gelin falan. :) Öyle ortaya sıkılmış bomboş laflar. Allah bilir 30 yas ustu falandır.
Valla bu insanlar nasıl bir işsiz güçsüz anlamak güç. Forumda saatlerini harcayıp konsolları savunmayı veya gömmeyi amaç edinmiş kişilere imreniyorum. Aynı boş vakit bende olsa çıkar ülke ülke gezerim. Bunlar da acınası şekilde forum köşelerinde birine laf sokup da artı alsam düşüncesinde. :) PlayStation oyunlarının sinematik yanları var doğru. Misal Ghost of Tsushima'da her olayda sahne girmesini hiç beğenmemiştim hatta neredeyse oyunu bırakıyordum. Ya kardeşim god of war gibi senelerdir süregelen efsaneye de YouTube 'da ergenlerin abarttigi oyun demezsin ya. Hadi son oyun için dedin de, bunun geçmişi var. Oyun full rage ve belirli hikaye örgüsüyle gidiyor. Nasıl bir sinematik anlamadım. Neyse buraya yazdığım son mesaj sanırım bu olacak. Memo arkadaşa da önerim, buralarda sürtünmesin. Kendini öğrenmeye geliştirmeye odaklansin.. böyle ömür geçmez. :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X