Şimdi Ara

Microlab fc861 vs Microlab X15 (X15 Alındı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Microlab fc861 5.1 ses sistemi aldım fakat sorunlu çıktı. Yarın geri götürücem. Bugün baktım. Microlab X15 gözüme takıldı. 170 ytl ye fc861 almıştım, üzerine 130ytl daha verip X15 almak ne kadar mantıklı?

fc861 30w sub + 70w uydular toplam 100w

X15 90w sub + 80w uydular toplam 170w

Yorumlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonuss -- 3 Ekim 2008; 20:09:01 >

• x15
  • Tabiki x15
  • X15 bence fiyatını haketmeyen bir set. Özellikle uyduları çok güçsüz. Fc861 ile devam et bence, eğer yok daha yüksek, daha iyi istiyorum diyorsan da en azından G500 al.
  • x15 oldukça güçlü bir set uyduları nasıl güçsüz.Set çok iyi sinyal oranları ve frekansı çok iyi ben de almayı düşünüyorum tek sorun 2 inç uydu sürücüleri olabilir.Bence x15 dah mantıklı x25 de olabilir.
  • 80w uydu hoparlörler için gayet yeterli bence de multimedya bir set için. toplamda 170w. bende x15 almayı düşünüyorum.fakat kullanan var mı? kullanıcı yorumlarını merak etmekteyim. Saygılar
  • X15 in fiyatı 340 lira, uyduları ise 16 watt, 340 liralık bir sistem için kötü tabii ki. Özellikle de geniş bir alanda sinema sistemi için yetersiz. Bunun tartışmasını yapacak değilim. Vatan da G500 kampanyalı fiyatı 368 lira, taş gibi de bir set. Salt ses gücü olarak (tabii kalite olarak da) X15 den daha iyi bir set. Bari buna itiraz etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paramparca -- 3 Ekim 2008; 19:38:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Creative T3 vs Logitech z623
    10 yıl önce açıldı
    Creative T3130 vs Edifier M1360
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • X15 aldım arkadaşlar

Yorumlar;

1- Malzeme kalitesi ortada.
    2- Ayak verilmesi ve çok şık tasarım.
    3- Bass'ı gerçekten çok etkileyici.
    4- Uydular sub tarafından ezilmiyor.

sorusu olanlarınkini sevaplayabilirim.

G500 te alınabilirliğini taşıyor. Aklıma gelmedi. Gelseydi değerlendirebilirdim. Ama şuan kullandığım yer itibari ile çok fazla bile bana
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bonuss

X15 aldım arkadaşlar

Yorumlar;

1- Malzeme kalitesi ortada.
    2- Ayak verilmesi ve çok şık tasarım.
    3- Bass'ı gerçekten çok etkileyici.
    4- Uydular sub tarafından ezilmiyor.

sorusu olanlarınkini sevaplayabilirim.

G500 te alınabilirliğini taşıyor. Aklıma gelmedi. Gelseydi değerlendirebilirdim. Ama şuan kullandığım yer itibari ile çok fazla bile bana

kaç ytl ye aldın dostum. ben en iyi 280 ytl fiyat buldum.ayrıca ses kalitesi hakkında daha ayrıntılı yorumlar verirmisin.winamp dinlerken nasıl?,dvd de 5.1 olayında nasıl? Saygılar

• fc861'i 170 ytl ye peşin almıştım, geri verince, üzerine 86$ daha verip X15 aldım. (170ytl + 86$)
    ses kalitesi olarak, uydular gayet temiz ses veriyor ve yeterli ama bi 20w da olabilirmiş. Sub hakkında bişey demiyorum, deneme amaçlı max40, dinlerkende 25. ses seviyesi yeterli (max 60)
    winamp dinlerken de iyi HD film/video vs vs izlerken de yeterli ve güzel ses veriyor.

5.1 olayı ve film performansını yarına söylerim.
  • Hayırlı olsun kardeşim.

Doğru seçim yaptın
  • Teşekkür ederim
  • 5.1 olayını merakla bekliyorum.dvd arşivi olan biri olarak benim için çok önemli.ancak kısık seslerde de mutlaka dinle.bakalım detay ses olayında ne ölçüde başarılı. Saygılar
  • Bende bass tipini öğrenmek istiyorum.

Böyle çok derinden iç sallandırıcımı vuruyor yoksa açık şekildemi yani subdan uğultu şeklinde sesler geliyormu?
  • @universteli

Bendede 1 TB'lık HD film arşivi var o yüzden çok dikkatli olacağım merak etme. kısık seslerde o tatlı bass kendini çok güzel hissettiriyor. 60 üzerinden 10 da bile... Yüksek seslerde ise çıldırıyor. 30 u geçemiyorum sürekli dinlemede.

@marantz

Bass? Her tip hocam. Gerek tok. Gerek uğultu. Hepsi yerinde. Tabi göreceli ama sallıyor cidden.
  • Diyorsinki yerine göre değişiyor. O zaman iyi Birde vardır hep uğultu yapanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PreLiator -- 3 Ekim 2008; 23:51:09 >
  • Hayır kesinlikle öyle bir bass değil. Sesi açamıyorum ve abartmıyorum ki 8 '' lik bi sub gece açılmaz (mış)

Almak isteyenler fiyatından dolayı G500 ya da bunu düşünebilirler, ben tahmin ettiğimden fazla memnun kaldım.
  • Tekrar hayırlı olsun. Güzel tam benim istediğim gibi bir sistem. İleride almayı düşünebilirim.
  • Ben de bu seti düşünüyorum.Dinlediğin setlerle karşılaştırabilir misin?Woofer etkili bass verirken yerinden oynuyor mu ve de her bassı çok rahat verip yüksek seste bozulma yapıyor mu?Bir de uydular fc861e göre nasıl woofer da.Hayırlı olsun.
  • @marantz

Teşekkür ederim. Alırsan sanada şimdiden hayırlı olsun.

@nighteen

Ben Kinyo 4+1 den ilk önce fc861'e sonra da X15 e geçtiğimden son ikisini kıyaslayabilirim. X-530 da kullandım baya (arkadaşın ses sistemi) bunlar arasında karşılaştırırım tabi. Yalnız bir sorun gibi görünen birşey var onuda belirticem. Dinlediğim setler arasında en çok etkileyen bu oldu. Bu yorumu bi kaç kişi de aynen yaptı. Ben ağırlık olarak fc861 ile karşılaştırayım. Etkili bass verirken yerinden oynamıyor ama benim alt zemin çok düz olmadığından uzun kullanımlarda hafif kımıldadığına şahit oldum. Halı serince bir sorun olacağını sanmıyorum. Her bassı çok rahat veriyor. Gerek tok bass gerek üfleme konusunda hiç bozuk bir sesle karşılaşmadım. fc861 de 81 üzerinden 75 ve sonrasında alabilrdiğim sağlam bassı bunda 60 üzerinden 25 te çok çok rahat alabiliyorum. Ama bu dediklerim sadece bass açısından. Uydulara gelince; 14w - 16w arasında çokta belirgin bi fark yok ama fc861 de 81 üzerinden 70 lerde dolaştığımdan sanki uydular daha yüksek ses veriyor gibi görünüyor fakat X15 te sesi 60 üzerinden 40 tan fazla açamadığımdan uydularda o seviyede çalışıyor. Ama daha gerek düşük gerek yüksek ses seviyelerinde daha temiz ses aldığımı söyleyebilirim. Bass olayına geri dönersek, kumanda da hem subın ses ayarı var hemde bass ayarı var ayrı ayrı. Bassın kuvvetine gelirsek. Anlık dinlemelerde 60 üzerinden 40 benim için max. 1 kere 50 ye geldim 2-3 saniyeliğine ve 50 de 40 ta söylediğim benim için max olan şiddetli bassın yanında 50 de çok daha güzel temiz ve aşırı fark eden bi bass alıyorum. Yani ses yükseldikçe kalite düşeceğine artıryor. 50 yi daha geçemedim. Film izlerken 25-30 max. Müzikte 35 max. İşin özeti G500 ya da X15 alınabilecek 2 ürün o fiyata. G500 içinde forumdan paramparça size bilgi verir. Ben de X15 konusunda yardımcı olurum. Ayrıca ekliyeyim; fc861 deki gibi ya da Z5500 deki gibi sub üzerinde bir delik yok. Alttaki açıklıktan üflüyor.

Yukarıda bahsettiğim sorun gibi görünen şey; amfi ile sub birlikte olduğundan tek kablo ile hepsi aktifleniyor. Şimdi fişe takılı ve arkasındaki güç yeri on konumunda yani açık ve elektrik giriyor, stand by ve müzik dinlerken kumandadan mute yaptığımda , uydulardan çok derinden çok çok az bir ses alıyorum. Ama windowstan mute yapınca ses kesiliyor. Ses sisteminde mute yapıldığında sesin yüzde yüz kesilmemesi bir sorunmudur? Sorundur derseniz yarın götürüp değiştiricem. ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.