iPhone 4 için 2 tane sim hartı hibe ettim fakat halen çözemedim işi. Şu micro sim kesme konusunda işi bilen birinden desteğe ihtiyacım var. Sanırım kesmek için olan zımba benzeri alet var. Elinde bundan olup sim kartımı kesmeme yardımcı olabilecek birileri varmı, yada beşiktaş, levent, bahçeşehir, zeytinburnu, bakırköyde bunu yaptırabileceğim bir dükkan varmı acaba.
Tşk.
hocam git hattını degiştirsene ne ugrasıyorsun.benim bildigim bütün operatörler çıkardı mikrosimleri
Yav bildiğin normal bir makasla çipi fazla kesmeden kart yuvasındaki ölçüye göre kesecen. Zımba benzeri alete falan gerek yok, Bakırköyde bi telefoncuya sormuştum 30TL istiyorlardı kesmek için .
Turkcell'de henüz yok. Aslında var fakat oda sadece ipad için data transferi yapıyor. :(
2 tane biçtim daha fazla biçimiyim :(
peki turkcell veya vodafone a gitsek onlar kartımızı keser mi? direk onlara yaptırsak. sanırım onun için alet vardı kesmek için.
çıktıgını biliyorum ama sadece ipad için mi o microsimler?.ulan iphone geliyor 10 gün sonra hala kartlar ortalıkta yok
Wallaha, bende kara kara dusunuyorum... iphone4 umun gelmesine bir kac gun kaldi ve turkmenistanda mikrosim desen o ne derler bana.. kendim kesmek zorundayim yani... umarim basarili olurum :P
Bu konuda şunları yazayım: 3 simkart kestim olmadı.. Hepsi de dört dörtlük kesimdi... Farkettim ki, kestiğim simplus kartın mikrochipi kare şeklinde..
ben kestim oldu diyenlerin çoğu dikdörtgen turkcell simkart.. Gözlemlediğim bu.. Bu diktörtgen şeklindeki turkcell kartların hangisi olduğu (simplus vs) nu öğrenirsek bu iş kökünden halledilir..
3 adet dörtgen simplus olmadı, 64 kb, 128 kb dahil...
kestim oldu diyen arkadaşlar kartlarının kesilmeden önceki simplus vs marka farkı olup olmadığını yazarlarsa durum netleşir...
Vodafone 32 kb kestim şak diye gördü
Benimki 64k simplus ama ben kesmedim evet cipi dikdortgen seklinde
quote:
Orijinalden alıntı: grcim
nereden aldın kartı... sanıyorum o dikdörtgen olanlar İŞİ HALLEDİYOR..
diktörtgen simpluslar nerede var buradan yazalım... herkes öğrensin... kart kesme uzmanı olduk...
bakırköy istanbul caddesindeki vodafone'da kesim işlemini yapıyorlar..
tcell kartın dikdörtgen olması gerekiyor... kesim işini zaten birçok arkadaş yapıyor...
önemli olan sim kartın chipinin dikdörtgen olması... bu dikdörtgen kartlar elde de kesilse oluyor, dörtgen chipli simkartlar olmuyor diye düşünüyoruz..
tcell dikdörtgen kartı olanlar ve yeni alanlar nereden aldıysa söylese arkadaşlar bu problemi çözer diye düşünüyoruz..
Forumca cetvelle mm si mm sine olan bir rehber vardı. Google da arama kısmının sonuna donanımhaber eklerseniz direk dh nin sonuçlarını görürsünüz. Bir ipcucu.
mm si önemli olmasına önemli de... simkart chipinin dikdörtgen olması mikrosim olması konusunda yüzde yüze yakın garanti olabilir..
böyle olupda alan arkadaşların tcell dikdörtgen chipli mikrosimleri nerelerden aldıklarını yazmalarını istiyoruz... mevzu bu..
Tam ölçülerine göre kestim yine olmadı... Bakırköydeki vodafona uğramak lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: Warfeet
quote:
Orijinalden alıntı: grcim
nereden aldın kartı... sanıyorum o dikdörtgen olanlar İŞİ HALLEDİYOR..
diktörtgen simpluslar nerede var buradan yazalım... herkes öğrensin... kart kesme uzmanı olduk...
kozyatağı turkcell herti iletişim, acıbadem hastanesine çok yakın, pasaport kaydı da orda yapıldı
Arkadaslar 2 gun once turkcell'e giderek sordum ve elimizde mikro sim var dediler bana. Sonra ipad icin olandan degil dimi dedim yok hayir iphone icin olanlar da var dedi. Sonra bi daha sordum konusmaya acik dimi yani data hatti degil dimi dedim. Data degil normal hat dediler. İphone'umu bugun alcagim icin o gun mikro simi almadim birazdan bir TİM'e ugrayarak almaya caliscam bakalim onceki sordugum yer yalan mi soyledi ciddi miydi :)