Şimdi Ara

Micro Sim Yapımı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
74
Cevap
0
Favori
29.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar iki adet kestim ikisindede bir sorun yasamadım. alın elinize bir makas yavas yavas kırpmaya başlayın ölçüye falan hiç gerek yok sim kart yuvasını elinize alın biraz kesin yuvaya takın kartı yine yavas yavas tam şekline oturana kadar kesin. burda dikkat etmeniz gereken ayrıntı ise kartınız kare de olsa dikdörtgen de olsa çip li kısımı kestiginiz kenarlara göre orantılı kesip tam ortalamanız gerekiyor. ben 2 adet kart kestim biri kare biri dikdörtgen ikisindede bir sorun yasamadan bu şekilde hallettim.
  • http://www.buy-microsim.com/pub/How%20to%20make%20MicroSIM%20-%20EN.pdf sayfayı a4'e bastırın. birebir ölçüleri takip ederek çok rahat kesebilirsiniz. önce youtube da videolara ince noktalara da bakın tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smoothcriminal

arkadaşlar iki adet kestim ikisindede bir sorun yasamadım. alın elinize bir makas yavas yavas kırpmaya başlayın ölçüye falan hiç gerek yok sim kart yuvasını elinize alın biraz kesin yuvaya takın kartı yine yavas yavas tam şekline oturana kadar kesin. burda dikkat etmeniz gereken ayrıntı ise kartınız kare de olsa dikdörtgen de olsa çip li kısımı kestiginiz kenarlara göre orantılı kesip tam ortalamanız gerekiyor. ben 2 adet kart kestim biri kare biri dikdörtgen ikisindede bir sorun yasamadan bu şekilde hallettim.

Evet makasla halloluyor, böyle attraksiyonlara gerek yok

yok kare mi yok dikdörtgen mi, beyin ameliyatı yapmıyoruz ki.. ufak bir el işi becerisiyle gayet kolay yapılabilen bir işlem..

• beyler turkcell simplus kartımı micro sim e göre kestik arkadasla ama itunes ile baglanınca "there is no sim card installed in the iphone you are attempting to activate" yazısı cıkıyor.

Isın ilginci kestigim kartı eski telefonuma koyunca turkcell görünüyor!

Yardımcı olabilir misiniz?

telefon simkilitli falan da ondan mı böyle yapıyo?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conjaly

beyler turkcell simplus kartımı micro sim e göre kestik arkadasla ama itunes ile baglanınca "there is no sim card installed in the iphone you are attempting to activate" yazısı cıkıyor.

Isın ilginci kestigim kartı eski telefonuma koyunca turkcell görünüyor!

Yardımcı olabilir misiniz?

telefon simkilitli falan da ondan mı böyle yapıyo?

hangi şebekeye kilitliyse o hattı alıp itunesa baglayarak telefonu aktive etmen lazım önce. (abd ürünleri için at&t hatları oluyor mesela)
  • bence h,ç uğraşmayın telefoncularda sim kesme makası var, hemen kesiyorlar tanıdık varsa bedava dahi yapar, ben öyle yaptım, üstelik kesilen kısmı atmadım ortasına oturtunca diğer tellerede takılıyor
  • kesim işlemi çok zor değil. kartondan 15mm*12mm boyutlarında bir şablon kesin o şablonu sim kartınızın üstüne koyarak ince uçlu bir kalemle çizin ve o çizgi üzerinden kesin. kartın köşesindeki kesik bölümü aynı köşeye gelecek şekilde aynı açıyla kesebilirsiniz zaten 2 milimlik bir parça keseceksiniz.

dikkat etmeniz gereken nokta kesik köşe sağ üste geldiğinde (çip size bakacak şekilde) soldan ve alttan boşluk bırakmadan ama çipe de zarar vermeden kesmenizdir. ben öyle yaptım. ama bu yazıyı okuyupta yanlış keserseniz sorumluluk kabul etmem bilginiz ola.
  • Arkadaşlar selamlar... Ben de ingiltereden bir iphone 4 getirttim. ipphone storedan alınmış ve no sim contract ibareli... ben de kestim yerleştirdim kartı lakin benim simim ilk çıkan simlerden hemen hemen 96 yılından kalma :) ne yaptıysam ne ettiysem olmadı. bir de ekranda PIN LOCK'suz kart takın diyor... kendi kendime dedim acaba bu telefon kitli mi? yoksa yanlış kart kesimi ya da eski kart yüzünden olmasından kaynaklanan herkesin başına geliyor mu? telefon kilitsiz olsun da kart mühim değil haftaya gelicek diyor TİM çalışanları microsimler için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtkoca

kesim işlemi çok zor değil. kartondan 15mm*12mm boyutlarında bir şablon kesin o şablonu sim kartınızın üstüne koyarak ince uçlu bir kalemle çizin ve o çizgi üzerinden kesin. kartın köşesindeki kesik bölümü aynı köşeye gelecek şekilde aynı açıyla kesebilirsiniz zaten 2 milimlik bir parça keseceksiniz.

dikkat etmeniz gereken nokta kesik köşe sağ üste geldiğinde (çip size bakacak şekilde) soldan ve alttan boşluk bırakmadan ama çipe de zarar vermeden kesmenizdir. ben öyle yaptım. ama bu yazıyı okuyupta yanlış keserseniz sorumluluk kabul etmem bilginiz ola.

kendimiz kesersek başka tellerle kullanmamız zorlaşıyor, künki kesilen kısım parçalanıyor
  • Factory Unlocked cihazları aktif etmek için sim kartınızdaki pin kodunu kaldırmalısınız ....

Başka bir telefona takın kartınızı pin kodunu kaldırın, sonra iPhone a takıp aktif edin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muratti1905

Factory Unlocked cihazları aktif etmek için sim kartınızdaki pin kodunu kaldırmalısınız ....

Başka bir telefona takın kartınızı pin kodunu kaldırın, sonra iPhone a takıp aktif edin...

ben de ingiltere apple mağazasından alınma ip4 kullanıyorum böyle bir işlem uygulamadım. pin kilidini kaldırmadan simi taktım. cihazı bilgisayarla eşleştirip gerekli işlemleri yaptım ve şu andan kullanıyorum.
  • quote:

Factory Unlocked cihazları aktif etmek için sim kartınızdaki pin kodunu kaldırmalısınız ....

peki Factory Unlocked bir cihaz olduğunu teyit edebilmemizin garanti bir yolu var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtkoca

quote:

ben de ingiltere apple mağazasından alınma ip4 kullanıyorum böyle bir işlem uygulamadım. pin kilidini kaldırmadan simi taktım. cihazı bilgisayarla eşleştirip gerekli işlemleri yaptım ve şu andan kullanıyorum.

benim telefon da apple storedan alınma... faturasında da No Sim Contract diyor... telefonun kilitli olma ihtimali var mı sizce?
  • @mtkoca

quote:

bir de ekranda PIN LOCK'suz kart takın diyor... kendi kendime dedim acaba bu telefon kitli mi? yoksa yanlış kart kesimi ya da eski kart yüzünden olmasından kaynaklanan herkesin başına geliyor mu?

Bak yukarıda arkadaş ne demiş... Bende ilk aldığım zaman telefonu sim kartımı takmadan açmıştım ve yukarıdaki uyarıyı aldım... ''aktif etmek için Pin Kodu olmayan bir Sim Kart takınız..''

Allahtan daha kesmemiştim kartımı, hemen pin kodunu kaldırdıp kestim ve iPhone a taktım.. Telefon kendini aktivate edip Sim Kartımı tanıdı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beavis. -- 14 Eylül 2010; 14:43:38 >
  • quote:

@mtkoca

quote:

bir de ekranda PIN LOCK'suz kart takın diyor... kendi kendime dedim acaba bu telefon kitli mi? yoksa yanlış kart kesimi ya da eski kart yüzünden olmasından kaynaklanan herkesin başına geliyor mu?

Bak yukarıda arkadaş ne demiş... Bende ilk aldığım zaman telefonu sim kartımı takmadan açmıştım ve yukarıdaki uyarıyı aldım... ''aktif etmek için Pin Kodu olmayan bir Sim Kart takınız..''

Allahtan daha kesmemiştim kartımı, hemen pin kodunu kaldırdıp kestim ve iPhone a taktım.. Telefon kendini aktivate edip Sim Kartımı tanıdı..

ben kartımı tekrar eski telefonuma takarak (bir kalıp oluşturdum içine oturtup eski telefonuma taktım) çalıştrıdım ve sim kartın pinini kaldırdım... tekrar iphone 4 e taktım.. sonuç... hala değişen bişey yok...

• beyler kanser oldum ispanyada apple store dan aldıgım telefon aktivasyon ekranında kaldı kartı tanımıyor. Ya kartı yanlıs kestim ya da bu alet sim kilitli

Benim bildigim bi tek amerikada kilitli degil mi kontratsız satılan heryerde sim kilitsiz de olması gerekmiyor mu sonuc olarak apple store dan alınan bi alet oparator falan degil

Universal activation card diye bisey varmıs onunla en kötü simdilik ipod gibi kullanayım bari ama onu nerden bulcam bi de benimkisi 4.0.2 versiyon.. Bu aktivasyon kartı bu versiyona uyuyo mu?

Yardımlarınızı bekliyorum bundan önceki telefonumu sinirlenip kırmıstım bunu daha kullanamadan kırmak istemiyorum :)))
  • @koptagel

Düzgün bi şekilde kesemedin ozaman kartını..
  • quote:

@koptagel

Düzgün bi şekilde kesemedin ozaman kartını..

heralde... dediğim gibi kart çok eski... turkcellin 96 yılında vermiş olduğu kartlardan.... gidip 128 pluslarla değiştirmemiştim... üzeirnde ki chipin şekli uygun değil sanırım çünkü boyutuna getirmek için kestiğimde kenarlarında bir parça bile plastik alan kalmadı desem yeridir... sadece chip kısmı olarak sığabiliyor iphone 4 ün kart slotundaki kalıba... muhtemelen mecburi microsim beklicez... ya da yeni bir simcart alıp bi daha kesmek biçmek lazım...

artı olarak: kartı kesip yerleştirdikten sonra kartın çok az bir kısmı kapanıyor kart kalıbının içine koyduğum zaman... sanırım bu yukarıda arkadaşların konuşmuş olduğu 'kare chip' 'dikdörtgen chip' mevzusuyla alakalı... benim chip tam kare ve kenarlı hafif oval şekilde... iyice kesmeme rağmen chipin çok az bir kısmı üst kısımdaki metal şerit tarafından kapatılıyor, bu da sanırım kart ile telefonun uyuşmamasına sebep oluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3A3B8060A -- 14 Eylül 2010; 14:59:16 >

• benim de simkartım kare ve kenarları hafif oval ve eski kart. Kartı kabul etmese uygun kart degil diye uyarı verir veril mi? bende kartı taktıgımda ya da cıkardıgıdaki yazı aynı!
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.