Şimdi Ara

Michelinciler bi bakın. Primacy vs Energy

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen gün aracımın 195/60 R15 ebatlı eskiyen lastiklerini değiştirmek üzere bir kaç Michelin bayisi gezdim. Benim isteğim öncelikle 88V olan Primacy lastiği almaktı. Yalnız gezdiğim 3 bayi de de V endeksli Primacy bulamadım. Primacy nin H endekslisi var ve fiyatı H endeksli Energy ile aynı. Fiyatın aynı olması garibime gitti. Sonuçta biri standart diğeri yüksek performans lastiği. Eğer V endeks isterseniz elimizde 88V Energy var dediler. Onun da fiyatı diğerlerinde 30 YTL daha fazla. Tabi yüksek performans lastiğinin V endeksinin olmayıp da standart binek lastikte V endeksinin olması garbime gitti. Kataloğunuzu görebilir miyim? dedim. Baktım hakkaten de ellerindeki listede Primacy için V endeksi yok. Energy'nin var. Fakat Michelin'in sitesine baktığımda hem Primacy hem de Energy için V endeksli lastik var. Garibime gitti. Acaba Kayserideki bayiler için mi bu böyle? Hafta sonu İstanbul'a dönünce ordaki bayilere de soracam ama dediğim gibi garibime gitti.
    Gelelim size soracağım sorulara.
    Bayiler hem Primacy hem de Energy için aynı fiyatı verdiler H endeksinde. Mantıklı olan fiyat aynı olduğundan Primacy olanı almak gibi görünüyor. Fakat bu lastikler yüksek performans olduğundan daha gürültülü olurlar mı?

• size önerim energy almanız, premacy ile pek bir fark yok arasında, premacy dah yumuşak hamurlu olduğu için yaklaşık 10000km daha az ömre sahip..premacy pilot kullanıyorum 205/55/16, kullanımdan da kaynaklanıyor biraz ama 30000de bitti sayılır lastikler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: m.C.k.

size önerim energy almanız, premacy ile pek bir fark yok arasında, premacy dah yumuşak hamurlu olduğu için yaklaşık 10000km daha az ömre sahip..premacy pilot kullanıyorum 205/55/16, kullanımdan da kaynaklanıyor biraz ama 30000de bitti sayılır lastikler..

yeni primacy hp ler 15.000km daha fazla ömürlü eskilere oranlara..
  • Haklısınız. Yolu daha iyi tutması için daha yumuşak yapılıdırlar ve daha çabuk eskiyebilirler. Peki bu yumuşaklık hissedilir bi yol tutuş ve sessizlik sağlıyor mu?
  • TRnin zift üzerine mıcır dökülmüş yollarında lastik sesi S serisinde bile geliyr

yol tutuşu gerçekten iyi, fakata arasındaki farkı anlamak zor, bi fark yok gibi; energy ile ortalama %2 daha az yakarsınız ayrıca
  • Zaten şimdi kullandığım lastikler de Energy H endeksli. Gayet memnunum zaten de acaba Primacy daha mı iyi diye düşünmüştüm. Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.
  • bence stepneniz de energy ise energy alın hatta stepne yeniyse 3 tane lastik alın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Goodyear vs Bridgestone vs Pirelli
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yok stepne yarık zavallı. Şimdiki lastiklerden biri stepne olacak
  • ARKADAŞLAR İNANMIYACAKSINIZ AMA BEN PRIMACYLERİMİ TAM 57.000 KM KULLANDIM VE HAKİKATEN SÖYLENDİĞİ GİBİ HİÇ BİR ZAMAN PERFORMANS KAYBETMEDİ.ARACIMIN ORJİNALİNDE GELMİŞTİ.GERÇİ DİŞLERİ BİRAZ ESKİDİĞİ İÇİN YOĞUN YAĞIŞLI HAVALARDA BAZEN AQUA YAPIYORDU AMA GAYET MEMNUNDUM..BEN LASTİK ALIRKEN ENERGYE BAKMADIM.AMA ARKADAŞIMIN C4ÜNÜN ÜSTÜNDE ENERGYLER GELDİ VE ARAÇ ŞU AN 40.000DE HİÇBİR OLUMSUZLUK YOK..BEN PILOT EXALTO ALDIM..GAYET GÜZEL Bİ LASTİK..DÜN İLK DEFA YOĞUN YAĞIŞLI Bİ GÜNDE KULLANMA ŞANSIM OLDU,YENİ LASTİKLERİME HAYRAN KALDIM..ŞU AN TAM OLARAK FİYATINI BİLMİYORUM AMA BEN BİR SIRALAMA YAPACAK OLSAM
    1- EXALTO
    2-PRIMACY
    3-ENERGY
    DERDİM..SAYGILARIMLA...
  • quote:

size önerim energy almanız, premacy ile pek bir fark yok arasında, premacy dah yumuşak hamurlu olduğu için yaklaşık 10000km daha az ömre sahip..premacy pilot kullanıyorum 205/55/16, kullanımdan da kaynaklanıyor biraz ama 30000de bitti sayılır lastikler..

o ne öyle? ben 55.000 deyim dunlop sport bilmemne modeli hala çok iyi durumda. daha önceli arabamda sattığımda 60.000 deydi pirelli 2500, o da çok iyiydi. bir önceki lastiğim goodyear gt2 90.000 e kadar çok iyiydi. ondan sonra titreme yapmaya başladı, 80.000 e kadar dişleri bile iyiydi...
    ben anlayamıyorum 50.000 de lastik değiştiriyor herkes. para testi yaptım daha yeni 55.000 deki dunlop un dişleri çok iyi durumda...
  • kullanım koşullarından dolayı değişir lastiğin ömrü..1000kmde de biter..60000de de..

bizim scenici çok fazla zorladığım için ve de karayollarının şaheser zift üstüne mıcır dökülmüş yollarında gidip geldiğimiz için lastiğin ömrü azalıyor..çift takım kullanmamıza rağmen araç 40000kmye geldi ve premacy pilot lar bitmek üzere, yaklaşık 3.6 mm diş kaldı, 3mmye düştüğü zaman ömrü bitmiş demektir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: metinemre

quote:

o ne öyle? ben 55.000 deyim dunlop sport bilmemne modeli hala çok iyi durumda. daha önceli arabamda sattığımda 60.000 deydi pirelli 2500, o da çok iyiydi. bir önceki lastiğim goodyear gt2 90.000 e kadar çok iyiydi. ondan sonra titreme yapmaya başladı, 80.000 e kadar dişleri bile iyiydi...
    ben anlayamıyorum 50.000 de lastik değiştiriyor herkes. para testi yaptım daha yeni 55.000 deki dunlop un dişleri çok iyi durumda...

hamur kötü durumda olabilir.. bizim michelin primacylerde 60.000 de ve diş derinliği iyi ama pul pul dökülmeler var çeşitli yerlerde..

Hamur 4 yıla dayanınca km nin de pek bir önemi kalmıyor kanımca.. arabayı yokuşta el frensiz patinajsız kaldıramıyorum nerdeyse

• harbiden ya o pul pul dökülmeler biraz can sıkıcı, bizde daha ilk senede başlamıştı
  • quote:

Orjinalden alıntı: CX2

ARKADAŞLAR İNANMIYACAKSINIZ AMA BEN PRIMACYLERİMİ TAM 57.000 KM KULLANDIM VE HAKİKATEN SÖYLENDİĞİ GİBİ HİÇ BİR ZAMAN PERFORMANS KAYBETMEDİ.ARACIMIN ORJİNALİNDE GELMİŞTİ.GERÇİ DİŞLERİ BİRAZ ESKİDİĞİ İÇİN YOĞUN YAĞIŞLI HAVALARDA BAZEN AQUA YAPIYORDU AMA GAYET MEMNUNDUM..BEN LASTİK ALIRKEN ENERGYE BAKMADIM.AMA ARKADAŞIMIN C4ÜNÜN ÜSTÜNDE ENERGYLER GELDİ VE ARAÇ ŞU AN 40.000DE HİÇBİR OLUMSUZLUK YOK..BEN PILOT EXALTO ALDIM..GAYET GÜZEL Bİ LASTİK..DÜN İLK DEFA YOĞUN YAĞIŞLI Bİ GÜNDE KULLANMA ŞANSIM OLDU,YENİ LASTİKLERİME HAYRAN KALDIM..ŞU AN TAM OLARAK FİYATINI BİLMİYORUM AMA BEN BİR SIRALAMA YAPACAK OLSAM
    1- EXALTO
    2-PRIMACY
    3-ENERGY
    DERDİM..SAYGILARIMLA...

Benim de ilk tercihim Pilot serisi idi ama 195 60 R 15 için Primacy yok çoğu yerde 205 ten itibaren Primacy ye yoğunlaşmış Michelin. 195 taband Primacy de V endeksinin olmayıp Energy de olması beni çok şaşırttı. Halbuki internette var görünüyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.