Şimdi Ara

Michelin Energy Saver aldım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar bu michelin meselesine fazla alınmışlar anlaşılan. ama yapacak birşey yok, gerçekler ortada. michelin lastikleri, bu konuda uzman kurumlarca yapılan testlerin neredeyse tamamında vasat özellikler göstererek kendisine orta sıralarda yer bulabilmiştir. ayrıca yapılan ölçüm ve sürüşlerde özellikle ıslak zeminde çok gerilerde kalmıştır. ilgilenenler "lastik testleri" başlığı altında google'de bakabilirler. yine vaktim olursa başka kaynaklardan da test sonuçlarını aktaracağım. inanıp inanmamak size kalmış. eğer siz derseniz ki ben test filan takmam, onlar da kimmiş, lastik uzmanı benim, benim michelinim en iyisidir, o zaman diyecek birşey kalmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nebel -- 12 Ağustos 2011; 21:12:34 >
  • Hayırlı olsun,güle güle eskitin.Lastik konusunda fikrimi söylemem gerekirse belli standartların üstünde olduktan sonra gerisi bağlamıyor.Genelde kış için Petlas,yaz için Kumho tercih ediyorum.
  • Önce yokohama adrive aldım.5000 km kadar uzun yol yaptım.Sonra yol sesinden rahatsız olup michelin E saver aldım. Michelin ses konusunda yokohamadan başarılı. Ancak yol tutuşta yokohama daha iyiydi. Energy saver anladığım kadarıyla ortalama bir lastik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fss1403

quote:

Orijinalden alıntı: maestro_34

olabileek en kötü seçimi yapmışsınız, tebrikler

Sebep?

internette ya da bu forumda biraz araştırma yaparsan anlarsın
  • http://www.pirelli.com/tyre/tr/tr/news/files/2010/03/AutoZeitung-yaz-lastik-test-2010.pdf

testi incelemekte fayda var. ben testi inceleyip pirelli cinturato p7 aldım, onbin km den fazladır kullanıyorum. her türlü yol kosulunda kullandım, cok memnunum. babamın aracinin ebatinda p7 olmadigi icin conti premium contact2 aldık. o da cok memnun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayi terbiyecisi

http://www.pirelli.com/tyre/tr/tr/news/files/2010/03/AutoZeitung-yaz-lastik-test-2010.pdf

testi incelemekte fayda var. ben testi inceleyip pirelli cinturato p7 aldım, onbin km den fazladır kullanıyorum. her türlü yol kosulunda kullandım, cok memnunum. babamın aracinin ebatinda p7 olmadigi icin conti premium contact2 aldık. o da cok memnun...

Tşk ederim faydalı bir kaynak, şu anki lastiğim pirelli p7 ancak bir dahaki continental olabilir.

• quote:

quote:

quote:

Sebep?

gerçek olan bu forumdakiler ne derse % 90 oranında tersi geçerlidir.
    bkz araç satışları
    lastik içinse Michelin lastik piyasasının en köklü ve iyi firmalarından biridir.pazar payı olarak sadece Bridgstone ile çekişir diğerleri figuranları oynar. ikisinin dünya pazar payı toplamı % 40(20+20) civarındadır en yakın rakipleri %7 nin altındadır

• 65 yanak olduğundandır belki ben balon sorunu ile karşılaşmadım anca belirtildiği gibi yol tutuş ve fren performansı berbat bir lastik bir daha yanından geçmem. kışlık lastiklerimle buzun üstünde çok daha güvende hissediyorum kendimi.
  • Bu lastik adı üstünde tasarruf lastiği fazla performans beklemek zaten çok yanlış. Hem ıslağı bilmem ama eskimiş michelin saver, kendisinden daha yeni toyo proxes dan izlenimlerime göre daha kötü performans vermiyor. Michelinin spor tarz lastikleri var onları alacaksınız performans bekliyorsanız. Saver modelini sadece diğer energy modeli lastiklerle karşılaştırabilirsiniz. Bir çok kimse bu lastiğin gerçek amacını bilmeden alıyor sonra eleştiriyor. Ayrıca ben zaten tasarruf lastiklerine soğuk bakıyorum babam almış zamanında.

http://www.oponeo.co.uk/review/207/z,z,z,q,z,unabc/reviews_about_tyre_passenger_michelin_energy_saver.htmlx

Burada da değerlendirmeler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 13 Ağustos 2011; 16:26:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oprema

bu forumdan bişey annamadım..kimi iyi kimi kötü demiş..

bende bazen öyle hissediyorum

şimdi kafasına göre lastik alan çok ,michelin iyidir neye göre nasıl iyidir.

her markanın her lastiği farklıdır yılda 10.000 yapanla 50.000 yapanın aynı lastiği kullanması hiç mantıklı değil yada sürekliuzun yol yapanla sürekli bozuk yolda kullanan.

firmalarda buna göre lastik üretiyorlar her lastiğin özelliği farklı kia picantoyla kia sportage ne kadar farklı ise michelin energy ile diğerleri okadar farklı.

siz kendinizi tanımlayacaksınız ben yılda şukadar km şu yollarda şu şehirde [karadeniz ki sürekli yağmur yağar] şu beklentiler ile [konfor yol tutuş sessizlik vs önceliğinize göre]lastik alacağım diyeceksiniz .uzman arkadaşlarda cevaplıcak.

hem yol tutuşu iyi hem sessiz lastik olmuyor olur diyende uyduruyordur.ama ikisini optimum tutan lastikler vardır.

• selamlar,
    polom'da 185/60/R14'ler var. yılda taş çatlasa 6-7 bin kilometre yaparım ki onun da en fazla 2bini şehirdışı olur. hız yapmadığımı da düşünürsek michelin/goodyear/bridgestone/dunlop yerine Lassa/Hankook'a yönelmek daha mı mantıklı olur? R14 olduğu için fiyatlar arasında uçurum yok ama 4 lastik birden değiştireceğim için gözümde büyüdü :)
  • michelin'in durumunu görmek için bir de google'da Auto Zeitung 2010 Yaz Lastik Testlerine bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nebel -- 14 Ağustos 2011; 13:17:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baybars_

quote:

quote:

quote:

Sebep?

bkz araç satışları
    lastik içinse Michelin lastik piyasasının en köklü ve iyi firmalarından biridir.pazar payı olarak sadece Bridgstone ile çekişir diğerleri figuranları oynar. ikisinin dünya pazar payı toplamı % 40(20+20) civarındadır en yakın rakipleri %7 nin altındadır

Çok güzel konuşmuşsunuz.Gelde anlat insanlara.Hala michelin i kötülüyorlarya ne desek boş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 14 Ağustos 2011; 13:13:16 >

• 2010 Auto Zeitung Yaz Lastik testlerine bakmaya üşenenler için michelin energy saver'in durumunu yazıyorum. Bu teste katılan 10 lastik içinde michelin ancak 7. olabiliyor. ancak ıslak zemin değerlendirmesinde sonuncu oluyor. ıslak zeminde ölçüm sonuçları şöyle: Suda kızaklama 1. olan lastik 87,6 km/sa, sonuncu olan michelin 76,1 km/sa. Islak zemin fren 1. olan lastik 42,3 m sonuncu michelin 46,8 m. ıslak zemin yol tutuş 1. olan lastik 50,74 saniye, sonuncu michelin 51,70 saniye. ıslak zemin virajlı pist 1. olan lastik 12,86 saniye, sonuncu michelin 14,31 saniye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

quote:

quote:

quote:

quote:

Sebep?

bkz araç satışları

Çok güzel konuşmuşsunuz.Gelde anlat insanlara.Hala michelin i kötülüyorlarya ne desek boş.

gerçekleri görmeyip michelin'e iyi lastik dediğinden yazdıkları hoşuna gitmiş olabilir, ama gerçekler, test sonuçları ve memnuniyetsizlikler ortada

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

quote:

quote:

quote:

quote:

Sebep?

bkz araç satışları

gerçekleri görmeyip michelin'e iyi lastik dediğinden yazdıkları hoşuna gitmiş olabilir, ama gerçekler, test sonuçları ve memnuniyetsizlikler ortada

he he oyle.energy sver modeli kotu olabir ki ben cok memnunum.ama diger modellerinin en iyilerinden biri oldugu gercegi degistirmez.

sen simdi onlarida kotulersin.tamam tamam en kotu michelin.at cope gtsin.hadi var git yoluna.sana daha cevap vermicem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aman nolur cevap ver niye bu kadar iyi dediğin anlaşıldı, kendi kullandığın lastik kötü bile olsa kötüleyecek halin yok, sıkma canını boşver
  • Şikayet Var sitesinde baktığınızda diğer markalara göre Michlenden daha fazla şikayet var.
    Ortak şikayetler Balon yapması ve Yarılması.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.