Şimdi Ara

Mibro P6 Çocuk Saati

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 2 ay süren akıllı çocuk saati araştırmamın son haftasında piyasaya yeni çıkan bir ürün oldu mibro P6.

Öncesinde P5 modeli dikkatimi çekmişti, diğer ürünlere nazaran kibar ve derli toplu duruşuyla ancak diğer markalar gibi onda da azımsanmayacak derecede olumsuz yorumlar mevcuttu. Malum genel olarak yorumlar çok ciddi; konumu hatalı gösterenler, çocuk hattı ile çalışmayanlar, ses ve görüntü kalitesizliği, kapanıp açılmayanlar ve daha nicesi... Özellikle telefon tarafındaki yazılım da bir diğer şikayet konusuydu.

Bunların haricinde benim şahsi olarak dikkat ettiğim bir husus şarj şekli idi. Eski Xiaomi saatimde tecrübe ettiğim üzere, pinli şarj cihazı kullanan modellerde, birkaç yıl sonra pinlerin iletken yüzeyinin aşınması sebebiyle şarj olmamaya başladığını gözlemledim. Ayrıca özel bir şarj cihazı olması sebebiyle arızalanması ya da kaybolması halinde muadilini bulmak da ayri bir sorun oluşturuyor. Bu noktada TCL modelleri bir adım önde, çünkü direkt saat üzerinden usb ile şarj imkanı sunuyor. Ama o da saatin şekli, şarj sonrası sunduğu kullanım süresi ve yazılım sebebiyle içime sinmemişti.

Bu düşüncelerde iken karşıma Mibro'nun eni çıkan ürünleri çıktı, z5 ve p6. Telefon tarafındaki yeni yazılımı öncelikle beni çok mutlu etti. Yeni bir ürün olduğu için hakkında pek bir yorum, inceleme vs. bulamadım ancak sağolsun Komboçya'da bir genç arkadaş facebook üzerinden kısa bir video paylaşmış.

Şarj sistemi pek arzuladığım gibi olmasa da derli toplu kasası, çocuk hattı ile uyumu ve telefon uygulaması beni mutlu etti ve almaya karar verdim.

P6'nın Z5 modelinden tek farkı tek kameralı olması, Z5'de bir de saatın karşı tarafını gösteren bir kamera daha mevcut, bu şekilde gorüşme esnasında çocuğun nerede olsuğunu ya da size göstermek istediği bir şeyi daha kolay görmeniz mümkün oluyor, tabi saate eklediği ilave çıkıntı karşılığında... Açıkçası kamera çok önemli bir husus değildi benim için, sesini yeterli bir kalitede duymak, karşılıklı anlaşabilmek yeterli benim için. Keşke çok daha kibar bir cihaz olsa da hiç kamerası dahi olmasa...

Yine benim önemli görmediğim ama belki bazıları için önemi olan bir özellik olabilir duşüncesiyle belirtmek isterim ki ortam dinleme özelliği de mevcut değil.

İlk denememizde, geceleri kapalı olacak şekilde tek şarjla 3 gün kullandık saati, bolca kurcalayarak... Evde iken hattın kullanım haklarını boşa harcamamak adına wireless üzerinden de bağlantı kurulabiliyor.

Saatin, diğer marka/model ürünlerle ortak olan diğer özelliklerini kabaca aktarmam gerekirse;

- Beyaz liste okuşturabiliyorsunuz, bu numaralar haricinde sms ve arama almıyor.

- Goruntulu arama uygulama üzerinden, sesli arama normal şebeke üzerinden yapılıyor.

- Ses kaydı ve emoji gönderilebiliyor.

- Güvenli ve tehlikeli bölgeler belirlenerek buralara giriş çıkış yapıldığında bildirim alınabiliyor.

- Okul modu mevcut.

- Tefon uygulaması üzerinden kapatılıp açılabiliyor, otomatik kapanma açılma periyotları belirlenebiliyor.

- Egzersiz ve adım takip modu var.

- Konum geçmişini saklıyor, rota olarak size sunabiliyor.

- Çekilen fotoğrafları saklamak için ücretsiz bir bulut hizmeti var, boyutu 1000 fotoğraflık.

- Farklı tipte kadran tipleri mevcut, değişik yaş aralıklarındaki çocuklari tatmin eder diye düşünüyorum.

- Yumuşak silikondan güzel bir kordonu mevcut.

- Ses kalitesi yeterli.

-Telefona gelen (daha dogrusu gelemeyen) sms'ler veya beyaz listede olmadigindan engellenen aramalar telefon uygulamasına bildirim olarak düşüyor.

Olumsuz yanlarına gelecek olursak, spesifik br sorun görmedim ancak yine bu ürün gamındaki cihazların ortak sorunları olarak;

- Cihaz 6-7 yaşındaki bir çocuk için kaba, daha ince ve küçük bir tasarım isterdim.

- Kamera kalitesi cep telefonu gibi değil, 2 mp denmiş ancak belki 4g bağlantısı belki de kamera kalitesi gereği akışkan bir görüntü yok maalesef.

Bu arada hattı vodafone'dan aldım, aylik 60 tl + 12 ay boyunca 90 tl hat için ödemesi olacak, aylık 150 tl yani. 3 gb, 500 dk ve 500 sms var. 3 operatöre sordum en uygunu buydu. Belki Bimcell'de daha uygunu vardır, bakmak lazım.

Simkartı saate takmadan önce bir telefonda takıp pin kilidini kaldırmak gerekiyor, aklınızda olsun.

Kısa bir süre içinde video da paylaşmaya çalışacağım.
    Mibro P6 Çocuk Saati Mibro P6 Çocuk Saati Mibro P6 Çocuk Saati Mibro P6 Çocuk Saati Mibro P6 Çocuk Saati

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rock steady -- 15 Nisan 2025; 11:41:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Merhaba. Bende cocuk için akıllı saat arayışındayım. Ürün sizi memnun etti mi?

• yusuf24 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, genel olarak memnunum. Video ve sesli konuşma olarak diğer cihazlardan farkı yok, yani ekstra kaliteli veya dezavantajli bir durumu yok. Cevremdekilerin kullandigi bir iki modelle kiyasladigimda vardigim sonuc bu sekilde. Ama telefon uygulaması ve saat stabil calisiyor; donma, kapanma, bastan acilma, hic acilmama gibi durumlar yasamadik.

• quote:

Orijinalden alıntı: rock steady

Merhaba, genel olarak memnunum. Video ve sesli konuşma olarak diğer cihazlardan farkı yok, yani ekstra kaliteli veya dezavantajli bir durumu yok. Cevremdekilerin kullandigi bir iki modelle kiyasladigimda vardigim sonuc bu sekilde. Ama telefon uygulaması ve saat stabil calisiyor; donma, kapanma, bastan acilma, hic acilmama gibi durumlar yasamadik.
    Teşekkür ederim. 1 adet de ben alayım ne zamandır aklımda idi. Olumsuz yorumlardan karar verememiştim

• Sormayı unuttum, gps i iyi çalışıyor mu acaba?

Telefon gibi nokta atış beklemeyin, keza diger marka/modellerde de durum bu şekilde diye gözlemledim. Ben şarjdan tasarruf sağlamak maksadıyla 5 dk.da bir konum kaydı seceneğini kullanıyorum. 30-40 mt.lik bir çember icinde takip etmemi sagliyor diyebilirim.

Mibro P6 Çocuk Saati

• rock steady kullanıcısına yanıt

Cevabınız için teşekkür ederim. P6 modelini sipariş geçtim. Birde hangi hattı aldınız onuda sorsam Mibro P6 Çocuk Saati  Ne kadar internet yada dakika yeterli olur acaba

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seiko saat takvim sorunu
    geçen ay açıldı
    Xiaomi Mibro Z3 Ekran Kilidi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
    Rica ederim :)

Hattı vodafone'dan, cocuk hattı olarak aldım, aylik 60 tl + 12 ay boyunca 90 tl hat için ödemesi olacak, aylık 150 tl yani ilk yıl. 3 gb, 500 dk ve 500 sms var. Standart 3 operatöre sordum en uygunu buydu. Belki bimcell'de falan daha uygunu olabilir bakmak lazim...

Hattı ilk olarak bir telefona takıp pin kilidini kapatmaniz gerekiyor ki sonrasinda saate taktiginizda pin sormasın. Cunku saatte pin girme ekrani acilmiyor, haliyle de hat aktif olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rock steady -- 30 Nisan 2025; 8:37:27 >
  • rock steady kullanıcısına yanıt

Anladım hocam. Az önce vodafone faturasız aldım indirim varmış 690tl. 1 ay sonra faturalıya geçirip bu tarifeye geçireceğim bende. Bilgilendirme için tekrar teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.