Şimdi Ara

Mezun öğrenci kart sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
24.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mezun olarak devam ettiğimiz üniversite sınavı hazırlanma sürecinde öğrenci akbili olmayanlar taşımalarını nasıl gerçekleştirecek? Ben günde 2 normal 2 aktarma gitmek zorundayım toplamda ve öğrenci akbilinden yararlanamıyorum halbuki yeni mezun oldum? Bu kadar mı düşünülmüyoruz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mezun Öğrenci Kartı Sorunsalı

Üniversiteden veya liseden mezun olduktan sonra öğrenci kartınız geçerliliğini kaybeder. Bu, öğrenci indirimlerinden ve hizmetlerinden yararlanmaya devam edemeyeceğiniz anlamına gelir.

İstanbul'da, öğrenci akbilleri mezun olduktan sonra hemen iptal edilmez. Ancak, öğrencilik durumunuz değiştiği üniversiteye bildirildiğinde akbiliniz iptal edilir. Bu işlem genellikle mezuniyet tarihinizden birkaç hafta sonra gerçekleşir.

Mezuniyetiniz sonrası öğrenci kartınızın geçerlilik süresini uzatmanın bir yolu yoktur. Ancak, bazı durumlarda mezun akbili olarak bilinen bir kart alabilirsiniz. Mezun akbilleri, üniversite mezunlarına sınırlı bir süre için öğrenci indirimlerinden yararlanma imkanı sunar.

Mezuniyetiniz sonrası öğrenci akbili başvurusu yapmak istiyorsanız, üniversitenizin ilgili birimine başvurmanız gerekir. Mezun akbili başvuru şartları ve ücretleri üniversitelere göre değişiklik gösterebilir.

Öğrenci kartınızın mezun olduktan sonra iptal edilmesiyle ilgili sorularınız veya endişeleriniz varsa, üniversitenizin ilgili birimine veya İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aslında lise bittikten sonra 1 sene 2 sene devam etse iyi olurdu. Bende bi kentkart bide iett var. İett bormal basıyor kentkart indirimli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakkını Arayan Serçe

Aslında lise bittikten sonra 1 sene 2 sene devam etse iyi olurdu. Bende bi kentkart bide iett var. İett bormal basıyor kentkart indirimli.

Bana iett lazım maalesef. Gerçekten diğer türlü çok pahalıya denk geliyor. Öğrenci kartı şart. Bizler hala öğrenciyiz oysaki..
  • Öğrenci değilsiniz ki öğrenci akbiliniz olsun. İşsizsiniz siz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmirdeyim tam basıyorum başka bir kentkartla bide zam gelcekmiş battım iyice 2.40 bascak

• quote:

Orijinalden alıntı: RealPlayer09

Öğrenci değilsiniz ki öğrenci akbiliniz olsun. İşsizsiniz siz

Yeni mezun olduk. Bence yeniden hazırlananlar vardır diye mezun olduktan sonra geçerli olması gerek bir müddet daha. Ama şimdi öyle bir şey yok öğrenci kartları bile tam basıyor.
  • bende de ankarakart var normale döndü bi de üstene her aktarmamda 67 kurus kesiyo bu neyin kafasi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RealPlayer09

Öğrenci değilsiniz ki öğrenci akbiliniz olsun. İşsizsiniz siz

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: zazabel

bende de ankarakart var normale döndü bi de üstene her aktarmamda 67 kurus kesiyo bu neyin kafasi

Kesinlikle katılıyorum. Toplu taşıma kullanan ve tekrar hazırlanan 'ÖĞRENCİLERE' büyük haksızlık.
  • Öğrenci filan değiliz işsiz lise mezunlarıyız benimde akbil iptal oldu kardeşiminkini kullanıyorum lol
  • Herkes bi triplere girmiş. Dağılın lan

• quote:

Orijinalden alıntı: Brave Orphan

Arkadaşlar mezun olarak devam ettiğimiz üniversite sınavı hazırlanma sürecinde öğrenci akbili olmayanlar taşımalarını nasıl gerçekleştirecek? Ben günde 2 normal 2 aktarma gitmek zorundayım toplamda ve öğrenci akbilinden yararlanamıyorum halbuki yeni mezun oldum? Bu kadar mı düşünülmüyoruz?

hocam bende geçen sene bu durumdaydım dershaneye gidiyorsanız öğrenci belgesi almalısınız sgk ya gidip çalışmadığınıza dair bi belge almalısınız ve 20 yaşından küçük olmalısınız bunlar var ise elinizde İSTANBUL için öğrenci kartı çıkarabiliyorsunuz ben geçen sene çıkardım diğer şehirleri bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknobomb

quote:

Orijinalden alıntı: Brave Orphan

Arkadaşlar mezun olarak devam ettiğimiz üniversite sınavı hazırlanma sürecinde öğrenci akbili olmayanlar taşımalarını nasıl gerçekleştirecek? Ben günde 2 normal 2 aktarma gitmek zorundayım toplamda ve öğrenci akbilinden yararlanamıyorum halbuki yeni mezun oldum? Bu kadar mı düşünülmüyoruz?

hocam bende geçen sene bu durumdaydım dershaneye gidiyorsanız öğrenci belgesi almalısınız sgk ya gidip çalışmadığınıza dair bi belge almalısınız ve 20 yaşından küçük olmalısınız bunlar var ise elinizde İSTANBUL için öğrenci kartı çıkarabiliyorsunuz ben geçen sene çıkardım diğer şehirleri bilmiyorum

Dostum o 9 eylülde kaldırıldı maalesef. İlgin için teşekkür ederim.

• 30 40 yasinda adamlar kadınlar ogrencı basabılıyor kımse arastırmıyor, bız surunuyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: soslubrokoli

30 40 yasinda adamlar kadınlar ogrencı basabılıyor kımse arastırmıyor, bız surunuyoruz

Maalesef öyle madem ki bir sistem uygulanıyor herkese eşit olarak uygulanmalı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.