Şimdi Ara

endrüsti meslek lisesi iş yeri açma belgesi ücret istiyolar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu sene mevzun olucam gecen sene mevzun olan arkadaslarım bu belgeye para vermedı bu sene ise 25 tl istiyolar bnde okulda 5 yıllık bır cevrem oldugumdan sessız kalmdım ve tanıdıgım butun hocalarla konustum kımse böle sey olmaz dıyolar bılen varmı yasalmı varmı böle bişey ılerı tasıyımmı konuyu ???

• 4 yıl boyunca okuduğun okula 25 lirayı çok mu görüyorsun?
    Senin vereceğin o parayı kendilerine harcayacak değiller ya.
    Bizim insanımız heryere para bulur verir. İş okula para vermeye gelince ipe un serer.
    Bana kalırsa en az 50 TL almaları gerekir.
  • Bu arada şunu da belirteyim ben de öğretmenim. Kendi çocuğumu okula kayıt ettirirken 100 TL verdim.
    8. sınıftan çıkan çocuğum için de okula 50 TL verdim.
  • abim de vermişti.25 tl nın lafını yapma en kötü halinde bile olsan verilir o para. ama arkadaşlarının hiçbiri vermediyse sen de vermezsin tabi. ama vermeyen kişiler eski mezunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemirci

4 yıl boyunca okuduğun okula 25 lirayı çok mu görüyorsun?
    Bizim insanımız heryere para bulur verir. İş okula para vermeye gelince ipe un serer.

edit
    Mesele o çocuğun vermesi değil yapmayın etmeyinsosyal devletsen okullarına ödenek ayıracaksın yeteri kadar sonra öğrencilere boyun eğdiriyorlar hocaları ayıp ne hocaların nede bu gencin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brurak -- 8 Mayıs 2013; 19:00:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brurak

quote:

edit
    Mesele o çocuğun vermesi değil yapmayın etmeyinsosyal devletsen okullarına ödenek ayıracaksın yeteri kadar sonra öğrencilere boyun eğdiriyorlar hocaları ayıp ne hocaların nede bu gencin

25 tl den ne kımse zengın olur nede fakır onun lafını yapmıyorum gecen sene alınmayan ucret bu sene neden alınıyor ? milli eğitimin onayı varmı ? bunları öğrenmek amacım milli eğitimin onayı yoksa para kımın cebıne gıdıyor ? donem arasında mudur yardımcısı parayala devamsızlık sıldırıdıgı ıcın okuldan gönderıldı yapmayın arkdaslar.

• işinize geldiği gibi konuşun bakalım. Serbest kıyafete geçilmesinde onay alınmış mı?
    Herkes serbest kıyafete geçti. Devlet sosyal devlet deyip arkamıza yaslanalım. Özel okulların
    imkanlarını kıskanalım. Olur mu böyle?
    Her aile çocuğunun okuduğu okula aylık en az 25 TL vermelidir. Okumayacak çocuğu da okula göndermesin kardeşim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özel lise mi, devlet lisesi mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynı durumu yaşadım bende. Diploma ve işyeri belgesi için 20 lira istediler. Bende bunu bağış adı altında aldıklarını ve vermeyeceğimi belirttim. O gün almadım, ertesi gün gittlm ve 10 lira vererek 2 belgeyi de aldım. Bana bağış makbuzu kesti. Yani itiraz etmen gerekiyor, biraz yırtık olduğun da hemen halledersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizden usta öğretici belgesi işyeri açma belgesi vs hepsine 3 haneli sayılardan bahsetmişlerdi ücreti tam hatırlamıyorum.
    haftaya sorıyım kaç istiyosunuz diye :D
  • quote:

işinize geldiği gibi konuşun bakalım. Serbest kıyafete geçilmesinde onay alınmış mı?
    Herkes serbest kıyafete geçti. Devlet sosyal devlet deyip arkamıza yaslanalım. Özel okulların
    Her aile çocuğunun okuduğu okula aylık en az 25 TL vermelidir. Okumayacak çocuğu da okula göndermesin kardeşim.

Yaw he he öğretmenim diyosunda aileler o 25 tl ile evine pazarlık yapsalar nebilim tuzunu şekerini alsalar nolur ? başbakan 3 çocuk diyo asgari ücretle geçinip başbakan dediğiiçin 3 çocuk yapanlar 75 tl yapar az paramı ? bir mutfak tüpü parası meclisteki milletvekillerinin estetik yaptırmalarını bile meclis karşılıyo öğretmensiniz ya ben size bu üniversiteli halimle bişi demem daha da

• quote:

quote:

işinize geldiği gibi konuşun bakalım. Serbest kıyafete geçilmesinde onay alınmış mı?

Yaw he he öğretmenim diyosunda aileler o 25 tl ile evine pazarlık yapsalar nebilim tuzunu şekerini alsalar nolur ? başbakan 3 çocuk diyo asgari ücretle geçinip başbakan dediğiiçin 3 çocuk yapanlar 75 tl yapar az paramı ? bir mutfak tüpü parası meclisteki milletvekillerinin estetik yaptırmalarını bile meclis karşılıyo öğretmensiniz ya ben size bu üniversiteli halimle bişi demem daha da

Sarf ettiğin sözlere bak!

Bu devirde öğretmeni suçlamak kolay olmuş.

• diploma ve belgeyi aynı anda alıyorsan gayet normal para istemeleri

• quote:

ben kamu mezunuyu m ve muhasebeciyim açıık söyliğim bir öğretmene bu düşünceleri yakıştıramadım. bu ülkede korkunç derecede vergiler var benzin parası desen fiyatlar hak getire, bankalar desen milleti soyup soğana çeviriyolar, küçük esnaf, ve tacir desen türlü türlü sahtekarlıklarlan anca 3-5 bişe kazanabiliyor yani anlayacağın bu ülkede her türlü sıkıntıyı benim ali amcam ,fatma teyzem çekiyor. bunların çocuklarıda parasız devlet okulunda okuyor bide üstüne 3-5 kuruş para ödemek zorunda bırakılıyor. rakam sembolik 1 tl olsa bile bunlar yanlış şeylerdir. zengin ,durumu iyi adamdan para istersin ama bu durumu sistemleştirerek genele yaymakta neyin nesi. bu ülkede ne yazıkki koyunları güdenler gütme stratejilerini böyle böyle oluşturuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

quote:

Sarf ettiğin sözlere bak!

Bu devirde öğretmeni suçlamak kolay olmuş.

Hayır sevgili öğretmenim suçlamak değil düşüncelerin çatışması bu

• quote:

Aldığımız nefesten dahi vergi alacaklar neredeyse bir zahmet parayı doğru düzgün yerlere harcasınlar, eğitim ve sağlık hizmetlerini ücretsiz olarak versinler vatandaşa.
  • 4 sene boyunca okuduğun okula 20 tl yı çok mu görüyorsun diyen arkadaşa kesinlekle katılmıyorum bizim okulda şu an 50 tl isteniyor ne parası olarak alınıyor açıklama yapamıyorlar ayrıca bn zaten bu okula 4 sene boyun fotokopi parası spor parası diye bi ton para verdim zaten ki son sınıfta beden dersimiz bile yoktu spor parası aldılar bizden :D daha ne diyeyim
  • brurak B kullanıcısına yanıt
    Sosyokapitalist devlet bizim ki. O nasıl oluyor dersen şöyle ;
    Devlet eğitime ödenek ayıracaksa en hızlı ve en karlı nasıl sonuç alınır ona bakar. Örneğin ilk ve ortaogretime yaptığı 4 yıllık harcamayı 1yıl iyi bir üniversiteye yaparsa kazanç oranı ilk secenegin 8 katı daha fazla. Bu halde yatırımlarını seçtiği üniversitelere yapıyor ve yüksek kar elde ediyor. Bu şekilde sosyal programlar açarak üniversitelere destek veriyor ve universiteler de ilk orta öğretim ogrencilerine destek veriyor. Aslında bu yöntem en hızlı sonuç aldığını doğrular fakat çok az universite bu programlardan faydalandığı için sistemde farkedilemeyecek kadar az. Bu nedenle bu nedenleprogramlar da islevselliguni hala kazanamadı.

Bunların dışında devletin okullara ayırdığı ödenek var ancak okullardaki idareciler maalesef usül bilmedikleri ve nasıl ödenek alınacağını bilmedigi için okul giderlerini velilerden almaya çalışıyor. Sosyal devletiz ancak her islemin devletin usulüne göre yapılması gerektiği bir gerçek. Bu konuda idareciler yetersiz kalıyor. Vermezseniz evet okul sıkıntı içine düşer. Çünkü o idareci bu usulü bilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cinali1 -- 20 Ağustos 2015; 12:48:47 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.