Bildirim
Mete Can ile Custom Resolution Utility öğreniyoruz (3. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
-
hocam dvi-d kablo ile lcd native 75hz denedim input hatası verdi yine. sonra lcd reduced 75hz olarak denedim yine olmadı.(ekran karıştı vs.), 74 hz denedim yine olmadı. bende manual 71 hz olarak denedim çalışıyor.
Ayarlar şu şekilde.
işaretlediğim yerdeki ayarlarla oynayınca bozulma oluyor sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 22 Ocak 2017; 14:52:43 > -
Kardeşim, bu kadarına benim aklım çalışmıyor mu? Niye o ayarları paylaştım peki ben sizinle? -
denerim ama benim monitör asus ips www.incehesap.com
Asus VX239H 23" 5ms (Analog+2xHDMI) Full HD IPS LED Monitör - incehesap.comhttp://www.incehesap.com/asus-vx239h-monitor-fiyati-25473/?gclid=Cj0KEQiAzZHEBRD0ivi9_pDzgYMBEiQAtvxt-HDDx5Zw-G3hHVeC6Qw-cvewKesmSduQqY5-SwzfooUaAh2q8P8HAQ
kart gtx 970 strix olur mu sence metecim
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan
Kardeşim, bu kadarına benim aklım çalışmıyor mu? Niye o ayarları paylaştım peki ben sizinle?
hocam 66 dan sonra sıkıntı veriyor demek ki ekranın kapasitesi bu kadar -
Yamayı çalıştırdıysanız da olmadıysa olabilir ama tahminim atlandı. "AOC2369" dediği yerin yanında 'aktif' yazıyor değil mi? -Yazıyormuş, görmemişim.
Hocam, şu mesajında ikinci ve üçüncü resim bağlantılarını aynı diye yapıştırmışsın. Mutlaka bir terslik olmuş o sırada.[Bahsettiğim mesajınız].
Bunu yaptıktan sonra da ekran kartı monitör seçeneklerinizden 'düşük DVI bantgenişliği' ve 'alternatif DVI seçeneği' tuşlarını tıkladıktan sonra denemenizi isteyeceğim ama korkarım hakiki 83kHz çözünürlük kadar net olmayabilir.
Sizin mesajınızda ekran karışmadan önce en fazla 71'e kadar ayarlamanızı gerektiren şey de zaten kablo aktarım hızı(165mHz). Front porch, back porch zamanlarını kısa kısa ancak öyle 76Hz'e yetiştirebiliyor olacağız görüntüyü zaten. O kısmını da tam yapın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 23 Ocak 2017; 2:0:1 >
-
Deneyebilirsiniz. Hiçbir mahsuru olmaz. Bu üreticilerin bağlantı kabloları, bu eşikleri karşılamak durumunda. Dolayısıyla, 165mHz piksel bantgenişliği dediği yere kadar olan kısmından mesuller, zaten.
Tek sıkıntı monitör ölçekleyicisinin hakikaten bu değerlerde sıkıntı yaşaması. Örneğin, benimki 76Hz'te bir dakika sonra kararıyor ve 80Hz'te büsbütün "Uyumsuz durum" hatası veriyor; başka bir çözünürlüğe düşürmek zorunda kalıyorum.
Selmand'ın bahsettiği "66 Hz" eşiği benim de başıma geldi ama onu atlamak için başka ne yapmıştım diye düşündüğümde eksik bir nokta aklıma gelmiyor. Muhtemelen yamayı atladı.
Sizin de dikkat etmeniz gerekecek; bütün zamanlamalara müdahale içeriyor - ölçekleyiciyi denememiz için ekran kartındaki kontrolleri bırakmamız gerekiyor. Sonra zaten program işimize yaramazsa yamayı tekrar çalıştırıp değişiklikleri iptal edip ilk hâline çevirmeyi de düşünebiliriz ancak önemli olan bir kez olsun tüm aşamaları yapıp yapamadığımızdan emin olmak.
-
quote:
Deneyebilirsiniz. Hiçbir mahsuru olmaz. Bu üreticilerin bağlantı kabloları, bu eşikleri karşılamak durumunda. Dolayısıyla, 165mHz piksel bantgenişliği dediği yere kadar olan kısmından mesuller, zaten.
Tek sıkıntı monitör ölçekleyicisinin hakikaten bu değerlerde sıkıntı yaşaması. Örneğin, benimki 76Hz'te bir dakika sonra kararıyor ve 80Hz'te büsbütün "Uyumsuz durum" hatası veriyor; başka bir çözünürlüğe düşürmek zorunda kalıyorum.
Selmand'ın bahsettiği "66 Hz" eşiği benim de başıma geldi ama onu atlamak için başka ne yapmıştım diye düşündüğümde eksik bir nokta aklıma gelmiyor. Muhtemelen yamayı atladı.
Sizin de dikkat etmeniz gerekecek; bütün zamanlamalara müdahale içeriyor - ölçekleyiciyi denememiz için ekran kartındaki kontrolleri bırakmamız gerekiyor. Sonra zaten program işimize yaramazsa yamayı tekrar çalıştırıp değişiklikleri iptal edip ilk hâline çevirmeyi de düşünebiliriz ancak önemli olan bir kez olsun tüm aşamaları yapıp yapamadığımızdan emin olmak.
bir de kaliteli hdmi kablosu önerir misin bana metecim sana zahmet teşekkürler
-
Şimdiye kadar hep monitörle gelen DVI kablolarına bel bağladığımdan bu soruyu yetkilisinden öğrenmemiz gerekecek. -
Cok karisik ve kesinligi kanitlanmamis konular cok derine inmeden cevap vereyim.
Cok pahali urunleri almanizi tavsiye etmiyorum.
Shield i ve saglamligi acisindan kaliteli kablo almak yarar saglayabilir fakat butcenize fazla zarar vermeden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YAZICIOĞLU -- 24 Ocak 2017; 1:17:46 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yanlış kişiye haber verdiniz sanırım:) -
quote:
Yamayı çalıştırdıysanız da olmadıysa olabilir ama tahminim atlandı. "AOC2369" dediği yerin yanında 'aktif' yazıyor değil mi? -Yazıyormuş, görmemişim.
Hocam, şu mesajında ikinci ve üçüncü resim bağlantılarını aynı diye yapıştırmışsın. Mutlaka bir terslik olmuş o sırada.[Bahsettiğim mesajınız].
Bunu yaptıktan sonra da ekran kartı monitör seçeneklerinizden 'düşük DVI bantgenişliği' ve 'alternatif DVI seçeneği' tuşlarını tıkladıktan sonra denemenizi isteyeceğim ama korkarım hakiki 83kHz çözünürlük kadar net olmayabilir.
Sizin mesajınızda ekran karışmadan önce en fazla 71'e kadar ayarlamanızı gerektiren şey de zaten kablo aktarım hızı(165mHz). Front porch, back porch zamanlarını kısa kısa ancak öyle 76Hz'e yetiştirebiliyor olacağız görüntüyü zaten. O kısmını da tam yapın.
merhabalar
yamayı atlamışım evet şimdi yamayı çalıştırdım ve 71 hz ayarladım daha stabil gibi, biraz daha kullanıp size bilgi vereceğim.
şimdiki ayarlar şu şekilde,
Edit: 71 hz de piksel patlamaları devam ediyor 66 hz geri çekdim. Sanıyorum sınır bu :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 24 Ocak 2017; 11:46:21 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: selmand
quote:
merhabalar
yamayı atlamışım evet şimdi yamayı çalıştırdım ve 71 hz ayarladım daha stabil gibi, biraz daha kullanıp size bilgi vereceğim.
Edit: 71 hz de piksel patlamaları devam ediyor 66 hz geri çekdim. Sanıyorum sınır bu :)
Hocam şu ayar çalışmıyor mu yoksa?
Bak bu tam senin istediğin ayar. Hatta dur ben de deneyeyim.
Ek: çalışmasına çalışıyor ama "azaltılmış DVI" seçeneği seçiliyken zorlanmadan açılıyor. Yoksa pembe yatay çizgiler çapraz çapraz ekranda beliriyor 2 saniye boyunca.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 24 Ocak 2017; 12:0:15 >
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: selmand
quote:
merhabalar
Hocam şu ayar çalışmıyor mu yoksa?
Bak bu tam senin istediğin ayar. Hatta dur ben de deneyeyim.
Ek: çalışmasına çalışıyor ama "azaltılmış DVI" seçeneği seçiliyken zorlanmadan açılıyor. Yoksa pembe yatay çizgiler çapraz çapraz ekranda beliriyor 2 saniye boyunca.
azaltılmış dvi dediğiniz interclared mi? onu denemedim ama diğerinde dediğiniz gibi çizgiler beliriyor çok yüksek olunca. 71 olanda da piksel patlamaları oldu.
-
-
-
Karmaşık demiştim. Tek bir eksik noktada çalışamaz hale geliyor. Siz 24/44/1, 4/5/1 zamanlamalarını da deneyecek misiniz? Ona yanıt veremediniz bir türlü. -
quote:
Karmaşık demiştim. Tek bir eksik noktada çalışamaz hale geliyor. Siz 24/44/1, 4/5/1 zamanlamalarını da deneyecek misiniz? Ona yanıt veremediniz bir türlü.
hocam onu denemiştim hata vermişti yamadan sonra tekrar deneyeceğim akşam bakacağım. haberdar ederim sizi. -
Konu güzel takip ediyorum sistemi topladıktan sonra deneyeceğim 2-4k monitöre geçene kadar iyi olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X