Şimdi Ara

Mete Can ile Custom Resolution Utility öğreniyoruz (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
7
Favori
7.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Karmaşık demiştim. Tek bir eksik noktada çalışamaz hale geliyor. Siz 24/44/1, 4/5/1 zamanlamalarını da deneyecek misiniz? Ona yanıt veremediniz bir türlü.

hocam o gösterdiğiniz ekrana relive 17 sürümüyle ulaşamıyorum amd o ekranı kaldırmış.
  • selmand kullanıcısına yanıt
    Gelişmiş ayarlar menüsünde bir kısmı var. Size sorduğum ayarı yaptınız mı? CRU üzerinden zamanlamaları doğru seçmezseniz, bantgenişliği yetmez doğal olarak.
  • Mete bu ilk mesajında söylediklerini yaptım.. Bu yeni çözünürlüğü nasıl uygulayacağız.. Yani Nvidia kontrol paneline baktım. Orada yeni bir çözünürlük gelmedi. Windows'taki görüntü ayarlarına da yeni 2419x1360 çözünürlüğü gelmedi... Nereden yapacağız bunu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cerkez_genc_07

Mete bu ilk mesajında söylediklerini yaptım.. Bu yeni çözünürlüğü nasıl uygulayacağız.. Yani Nvidia kontrol paneline baktım. Orada yeni bir çözünürlük gelmedi. Windows'taki görüntü ayarlarına da yeni 2419x1360 çözünürlüğü gelmedi... Nereden yapacağız bunu?

Sürüyü yeniden başlattığınız zamana kadar yeni çözünürlüğünüzü görmezsiniz.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Aygıt yöneticisinden sürücüyü nasıl yeniden başlatacağım? Ekran kartına sağ tıklayıp "donanım değişikliklerini tara" seçeneğine tıkladım, işe yaramadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Radeonmod veyahut nvidia Inspector gibi programlarda sürücü yenile tuşu vardır illaki. Yoksa da ekran bağdaştırıcı(display adapter) satırında görürsünüz. O yüzden demiştim ya hiç aygıt yöneticisi ile uğraşmayın, bu sürücü destek programlarından yararlanırsınız diye.
  • Arkadaşlar konu iyi hoş ama monitörün rgb özelliğini bozduğunu keşfettim. RGB modda kullanmak için %100 çözünürlükte kullanmanız gerekiyor. Buna alternatif olarak Windows DPI yakınlaştırma ayarınızı arttırıp, ondan sonra yazıları küçültebilirsiniz(%125DPI, %80 yakınlaştırma; %150DPI, %67 yakınlaştırma) ama neticede bir fark yok. Sadece orjinal çözünürlüğünüzde tam 4:4:4 rgb alabiliyorsunuz.
    İyi bir denemeydi ama başka bir yöntemde sanal çözünürlüğü arttırmak en azından monitörü tv sınıfına düşmesini engelliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Kart serisiyle alakalı. DVI-D almanızdan öte, kartın ve monitörün desteğinin olup olmadığına baksanız iyi olur. FullHD monitörler 80 kHz/165 MHz, 2K monitörler 120 kHz/330 MHz, "4K" monitörler 160 kHz/660 MHz sınırına kadar çıkabiliyor.
    Merhaba 27" full hd samsung marka monitör kullanmaktayım + ayrıca GTX 1080 ekran kartım mevcut. Nvdia kontrol panelinden özel çözünürlük ile 75 hz yapıyorum 77 deneyince uyarı veriyor monitör 75 de yeterli geliyor bana buraya kadar sıkıntı yok ama oyunlarda acaip droplar ve akıcılık sorunu yaşıyorum. mecbur vsync açıyorum oda yükü ekran kartından alıyor işlemciye (i5 8400 3.9 ghzda tüm corelar) veriyor. vsync kapatıncada tearing sorunu yaşıyorum. Acaba monitörümü daha fazla hz lere çıkartabilirmiyim sorun yaşamadan. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• Jimmy_Conway kullanıcısına yanıt
    Elbette, ki sıkıntı yaşıyorsunuz. 75Hz'in tamsayı katları olduğu tazeleme hızı düşük: 3*5*5 ile en fazla 6 farklı çarpan kurulabilir.
    Halbuki, 72Hz gibi bol çarpanlı bir sayı belirlemiş olsanız(2*2*2*3*3) 13 farklı çarpanı olacaktı.
    Bu sayıları daha da yüksekten bir tazeleme hızıyla arttırabileceğinizi düşünüyorsanız, vblank aralıklarını sıfırlamayı deneyin. En sıkıntısız hız aşırtma yolu o ama görsel net zaman pencerenizi kısaltmış olacaksınız.
    İlk sayfadan bakabilirsiniz, ilk mesajın son resmine: total yatay, dikey piksel sayısının Hz tazeleme hızıyla çarpımı DVI sembol hızını vermeli, en fazla... 2500*1375*48Hz=165MHz yapıyor. Orta yolu bulabilirsiniz buradan. Ben çözünürlük yükseltme yapmışım, siz oradan 2500'ü 2000'e çok rahat indirebilirsiniz, ama bunlar hep tecrübeyle edinilen bilgiler olduğundan birden monitörünüzle 100Hz yapabileceğinizi farzetmeyin - hatta ben ona da baktım, siz 75Hz'i öpün başınıza koyun(2000*1100*75Hz=165MHz).

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.