Şimdi Ara

Mete Can ile Custom Resolution Utility öğreniyoruz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
7
Favori
7.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sonuçta konunun gidebileceği istikametler arasında üç yol şekillendi kafamda,

• Görüntü örtüşmeleri ve bunları görsel algımızdan 'çözen' köşe yumuşatma filtrelerinin esasta yaptığı işten bahsedebiliriz,

• Donanımların temel yetileri ve sınırları dahilinde olabilecek özel çözünürlük değerlerini bulabiliriz,

• Zamanla değişen donanım üreticileri ile yazılım geliştiricileri ilişkileri bağlamında bunun bize getirilerini tartışabiliriz.
      [\ul]
      Bir de benim gibi LCD monitörün yegâne hızlandırma ayarları sizi kesmiyorsa, yeni seçenekler monitörünüzün havasını değiştiriyor.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Bu bahsingecen ayarlar desktop icin degilmi?

Oyun sistemi degilmoyunlardan bahsetmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

Bu bahsingecen ayarlar desktop icin degilmi?

Oyun sistemi degilmoyunlardan bahsetmiyorum.

Evet, evet. Daha çapraşık ayarlara da elveriyor bu uygulama. Örneğin monitörü bir çözünürlüğe VSR-oyun ayarını başka bir çözünürlüğe atayabiliyoruz. En azından denemedim ama öyle olması gerekiyor.
  • dogukans3131 kullanıcısına yanıt
    Televizyonlarda "süper çözünürlük" olmuyor maalesef. Yeni 'akıllı' televizyonlar monitörleri aratmayacak ölçekleyiciler taşısalar da, televizyonlarda yapacağımız ölçeklemeyi "ekran kartına" bırakmak zannedersem ölçekleyicideki yükü azaltarak, daha az karenin geride kalmasını sağlayacaktır.
    Tabii deneyebilirsiniz... Bu konudaki sıkıntılar 'ekranın' kHz değeri ile bağlantı veriyolunun 'MHz' değeri. Bunlardan ikincisi bizim süperçözünürlüğümüzü belirliyor ancak ilki tamamen ekranımızın niteliği ile alakalı. Televizyonların geniş bir tazeleme hızı aralığı olduğunu pek sanmıyorum, biraz keşfedilmeyi bekleyen sahalar bunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

+/+ kutuplarını doğru ayarlamamışsınız monitörün. Ona da geleceğiz. Siz şimdiden sorunu çözmek adına yatay/dikey -/+, +/- ve -/- kutup ayarlarını deneyin. Doğru ayarlamanız önemli çünkü LCD'ye hasar verebileceğinizden bahsediliyor aksi takdirde. [Kutup karşıtlaşması]
    Ek: tek DVI bağlantı, HDMI 1.0 ile daha yüksek çözünürlük elde edemeyeceğiniz bir sayı bu, daha yukarısında 165 MHz bantgenişliği sınırını ihlâl ediyorsunuz. Kendim birkaç denemeden sonra paylaşamayı icâp gördüm; korkmayın denemeleri geçtik, çıkış sürümüne eriştik.

hocam valid dedi bende gösterdiğiniz test.

http://prntscr.com/dxynb5

ben cru ile herhangi bir ayar yapmadım. +/- vs gibi.

http://prntscr.com/dxynq6

bakdım da +/- imiş benimki

http://prntscr.com/dxynq6

• selmand kullanıcısına yanıt
    Çok güzel; ilk koyduğunuz inversion(renk karşıtlaşması) denemesinde eğer renkler alacalı bulacalı olmuyorsa sorun yok demektir. Ellemenize gerek yok.
    Valid(geçerli) demesi de internet tarayıcınız olası atlamaları önlüyor, dikey eşitlemeyi devreye sokuyor demekte. Tabii benim dediğim ayarları da denemenizi öneririm. İlk sayfada var. FullHD'de %25 fazla çözünürlük hiç fena değil eğer 48Hz kullanmak sizin için çekince olmayacaksa.
  • quote:

Çok güzel; ilk koyduğunuz inversion(renk karşıtlaşması) denemesinde eğer renkler alacalı bulacalı olmuyorsa sorun yok demektir. Ellemenize gerek yok.
    Valid(geçerli) demesi de internet tarayıcınız olası atlamaları önlüyor, dikey eşitlemeyi devreye sokuyor demekte. Tabii benim dediğim ayarları da denemenizi öneririm. İlk sayfada var. FullHD'de %25 fazla çözünürlük hiç fena değil eğer 48Hz kullanmak sizin için çekince olmayacaksa.

ben hz yi yükseltmeye calısıyorum kutupları +/+ yapınca mhz değeri arttı.

67 hz yapınca 165,83 mhz oldu +/+ da. o nedenle dvd kablo sınırını aştı hata verdi. dual dvi kablo alsam sıkıntısız 70 hz ye çekebilirmiyim acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 20 Ocak 2017; 10:44:52 >
    LCD sıvı kristallerinin tepki süresi tipik bir çizgide ilerliyor. Çok fazla tazeleme biraz karşıtlanmaya yol açıyor bence. Ardışık görüntü kareleri arasında ışık çakması ne kadar az olursa, akıcılığa o kadar olumlu tesiri oluyor diye düşünüyorum.
  • quote:

LCD sıvı kristallerinin tepki süresi tipik bir çizgide ilerliyor. Çok fazla tazeleme biraz karşıtlanmaya yol açıyor bence. Ardışık görüntü kareleri arasında ışık çakması ne kadar az olursa, akıcılığa o kadar olumlu tesiri oluyor diye düşünüyorum.

67 hz yapınca 165,83 mhz oldu +/+ da. o nedenle dvd kablo sınırını aştı hata verdi. dual dvi kablo alsam sıkıntısız 70 hz ye çekebilirmiyim acaba?
    Ekran kartının da girişi var, oraya bakın: artı şeklinde ise olmaz tek çizgi şeklindeyse olabilir. DVI-I, DVI-D diye geçerler. Ekran kartının kullanım kılavuzunda da yazar desteklediği bağlantılar. Techpowerup'taki veritabanında da bulabilirsiniz sizin ekran kartınızın modelinin mevcut özelliklerini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 20 Ocak 2017; 11:32:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Adama soru soruyorlar bilmedigi icin laf kalabaligi yapiyor rezillik resmen , hayır birde biliyor sansınlar diye her şeyi Türkçeleştirmiş adama ne diyolar neye cevap veriyor, yazik gunah ayni soruyu kaç kere soran var

Pc basina geçince akşam yardımcı olayım hocam şimdi dışardayım

Ya ne diyim şimdi bilemedim.
    Sağolsun metecan sayesinde ben kendi problemimi bir şekilde kendim çözdüm.
    Metecan da iyi niyeti ile birşeyler yapmaya çalışıyor ama anlatım detaylar vs yeterli olmayabilir.

Ozaman sizden ricamız.İşin teknik detaylarını da açıklayarak güzel bi anlatım yapmanız.

Çunki bu monitör çözünürlük tazeleme frekansı ekran kartları çıkışları çok karmaşık konular ve nette de düzgün kaynak yok.

• turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Lütfen, söyleyecek sözü olan kullanıcılar arayıp da bulamadığımız kullanıcı profili.
    Arkadaşlar, konuyu kavgaya çevirmenize gerek yok. Hani yurtdışı forumda bu çıngar çıkarma işe yarar, konu kapatılır ama biz bizi biliyoruz. Ne yapsanız da kimse beklediğiniz şekilde konuyu devralmayacak.
    Overclock.net'te beni banladılar, ben de sizinle ortaklaşa paylaşımlarda bulunmak istiyorum. Saklı gizli birşey yok, "GTX 780 çok iyi kart, sonradan çıkan 980 gibi CSAA özelliksiz değil" dedim, yapıştırdı adam cezayı... Elimden tutarsanız sevinirim, elin adamı kadir kıymet bilmiyor. Bilakis enerjiyi, yatırımı yurtiçinde tutmaya çalışıyorum. Beyin göçü var diyenlere sağlam bir yanıt verelim gelin, hep beraber!

• quote:

Lütfen, söyleyecek sözü olan kullanıcılar arayıp da bulamadığımız kullanıcı profili.
    Arkadaşlar, konuyu kavgaya çevirmenize gerek yok. Hani yurtdışı forumda bu çıngar çıkarma işe yarar, konu kapatılır ama biz bizi biliyoruz. Ne yapsanız da kimse beklediğiniz şekilde konuyu devralmayacak.
    Overclock.net'te beni banladılar, ben de sizinle ortaklaşa paylaşımlarda bulunmak istiyorum. Saklı gizli birşey yok, "GTX 780 çok iyi kart, sonradan çıkan 980 gibi CSAA özelliksiz değil" dedim, yapıştırdı adam cezayı... Elimden tutarsanız sevinirim, elin adamı kadir kıymet bilmiyor. Bilakis enerjiyi, yatırımı yurtiçinde tutmaya çalışıyorum. Beyin göçü var diyenlere sağlam bir yanıt verelim gelin, hep beraber!

Kutupları +/+ şeklinde ayarlayınca arada bir olan piksel bozulmaları düzeldi. ben buna bide dvi-d kablo alırsam 70 hz ye oc yaparım gibi geliyor.

konu benim işime yaradı teşekkür ederim :)

Kart serisiyle alakalı. DVI-D almanızdan öte, kartın ve monitörün desteğinin olup olmadığına baksanız iyi olur. FullHD monitörler 80 kHz/165 MHz, 2K monitörler 120 kHz/330 MHz, "4K" monitörler 160 kHz/660 MHz sınırına kadar çıkabiliyor.
  • quote:

Kart serisiyle alakalı. DVI-D almanızdan öte, kartın ve monitörün desteğinin olup olmadığına baksanız iyi olur. FullHD monitörler 80 kHz/165 MHz, 2K monitörler 120 kHz/330 MHz, "4K" monitörler 160 kHz/660 MHz sınırına kadar çıkabiliyor.

karta bakdım dvi-d desteği var ancak monitör ne kadar destekliyor onu bilmiyorum.

AOC 23" i2369v monitör bu nerden bakabiliriz en fazla kaç mhz giriş desteklediğine.
    Hocam akla mantığa aykırı: o monitöre eğer daha yüksek ölçekleyici koyup da 120-144Hz yapmadılarsa kendi hataları olmuş olurdu.
  • Hz düşmesi gözü yormaz mı ?

• GENERAL006 kullanıcısına yanıt
    Çıkması ise ışıldamasına yol açıyor. Biraz yorucu oluyor her karede beyaz renklerin parıldamasını farketmek. İki ucu keskin kılıç: yavaşlasa renkler çamurlanıyor ama çok hızlanınca da renkler ışıldıyor.
    Arasını bulmak için G-Sync deneyim testini izleyin. Çubukların gerisinde kalan iz ne kadar kısalıyorsa, monitörünüzün MPRT(film yanıt süresi) cevabına o kadar yaklaştınız demektir.
  • quote:

Hocam akla mantığa aykırı: o monitöre eğer daha yüksek ölçekleyici koyup da 120-144Hz yapmadılarsa kendi hataları olmuş olurdu.

İyide bu monitörü 75 Hz ye OC yapan adamlar var o nasıl oluyor.

Bir kullanıcı da 75Hz monitörüne hız aşırtma uygulamak istiyordu. Boşluk zamanlamaları kısaltarak tam 76Hz'i tutturmuştum ama onun paneli 83 kHz idi. Sizin ki de öyleymiş, şimdi baktım. Tuhaf şekilde sizin monitörün dikey tarama hızı(monitör görüntü tazeleme hızı) 50-75 olarak gözüküyor. Belki bunu biraz esnetebilirsiniz. Benim monitörde de nede olsa 56-60 Hz aralığı denmiş ama 48-72Hz sorunsuz çalışıyor.
    Siz şu ayarlarda deneyin, bir hertz bir hertz'dir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.