Şimdi Ara

Messi mi Ronaldo mu tartışmasına son noktayı koyalım. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
339
Cevap
0
Favori
20.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Odinn#21

quote:

Orijinalden alıntı: V2

quote:

Orijinalden alıntı: Carrier has arrived

quote:

Messinin karşılaştırılması gerekn oyuncular Maradona, Zidane, Platini. Ama bence en iyisi messi. (efsaneler sınıfı)

Maradona ve Platini'yi izlemediğim için yorum yapmıyorum, ancak Messi nasıl Zidane'dan iyi oluyor?

Zidane çok büyük oyuncudur oyun zekası messiden daha iyi ama dribling pozisyona girme mücadele ve son vuruşlarda messi daha iyi. Bu yüzden messi diyorum.

Ya Carrier'in mesajı görünce ona adam zaten Zidane'dan iyi dememiş, sakin ol demeyi düşünüyordum ki kalite akan bir mesaj gelmiş...

Son vuruş ile Zidane'ın ne işi var be ya?! Amacı gol atmak-pozisyona girmek olan bir adam ile gol attırmak-pozisyona sokmak olan bir adamı kıyaslarken son vuruşları iyi değil demek vallahi kolay değil, billahi kolay değil.

Nasıl izliyorsun futbolu sen müdür? Nasıl bir yaklaşımın var?

Ama hakkını yemeyelim Zidane'ın, Messi'nin belki de kariyeri boyunca yapamayacağı bir gol istatistiğine sahip Zidane; 2 farklı Dünya Kupası finalinde gol atan 4 futbolcudan 1 idir Zidane.

Bak odin anlaşamadığımız nokta messinin golüne yakın asisti var xaviden sonra takımdaki en çok asist yapan oyuncu . Hem gol hem asist ve sonuca yönelik oynuyor. Ronaldo gibi gereksiz hareketlere girmiyor yani hem atıyor hem attırıyor. Varmı böyle bir oyuncu dünyada?

Ronaldo bilek hareketleri çalım stilleri olarak messiden çok iyi bunu kabul ediyorum ama çoğu zaman olumlu kullanmıyor topları . messiden daha iyi bir oyuncu olması için kendisi kadar takımıda oynatması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 22 Kasım 2010; 18:59:54 >

• CR7
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Messinin karşılaştırılması gerekn oyuncular Maradona, Zidane, Platini. Ama bence en iyisi messi. (efsaneler sınıfı)

Maradona ve Platini'yi izlemediğim için yorum yapmıyorum, ancak Messi nasıl Zidane'dan iyi oluyor?

Zidane çok büyük oyuncudur oyun zekası messiden daha iyi ama dribling pozisyona girme mücadele ve son vuruşlarda messi daha iyi. Bu yüzden messi diyorum.

Ya Carrier'in mesajı görünce ona adam zaten Zidane'dan iyi dememiş, sakin ol demeyi düşünüyordum ki kalite akan bir mesaj gelmiş...

Son vuruş ile Zidane'ın ne işi var be ya?! Amacı gol atmak-pozisyona girmek olan bir adam ile gol attırmak-pozisyona sokmak olan bir adamı kıyaslarken son vuruşları iyi değil demek vallahi kolay değil, billahi kolay değil.

Ama hakkını yemeyelim Zidane'ın, Messi'nin belki de kariyeri boyunca yapamayacağı bir gol istatistiğine sahip Zidane; 2 farklı Dünya Kupası finalinde gol atan 4 futbolcudan 1 idir Zidane.

Bak odin anlaşamadığımız nokta messinin golüne yakın asisti var xaviden sonra takımdaki en çok asist yapan oyuncu . Varmı böyle bir oyuncu ?

Alex ile Hagi kıyasına dönmeye başlıyor.

Hadi bakalım;
    Zidane, Domenech'e rağmen Dünya Kupası finaline götürdü takımını.
    Messi, Maradona'ya rağmen çeyrek finalde rezil oldu. Golü de yok üstelik.

Oyuna etkimek böyle bir şey.

Bir parça daha kaydırayım madem gol atmanın yanına asist sayılarını kattın; 2002-03 model Henry, 32 gol 24 asist. Var mı böyle bir oyuncu? Ben sana sorayım madem.

Not: Messi'nin bu sezon 9 asisti var, C. Ronaldo'nun da. Aklında bulunsun hani. Sadece Messi yok dünya üzerinde gol atarken attıran.

• Bu tartışma bitmez.Ben de Messi diyorum.Ayrıca gerçekten karşılaştırılması yanlış.Ronaldo gibi bir kaleciyle Messi gibi bir ön liberoyu nasıl karşılaştırdın anlayamadım.(Farklı mevkide oynuyor diyen arkadaşlara itafen)
  • Ronaldoya top geldiğinde heyecanlanıyorum.Messiye top geldiğinde en iyisini yapacağını biliyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FeArLeSs1907

quote:

Orijinalden alıntı: De-Niro

Ama şu noktayı da es geçmemek lazım. Ronaldo da yıldız futbolcuların olduğu takımlarda oynadı ama hiçbir zaman dünyanın en iyi iki orta saha oyuncusu olan Xavi ve Iniesta'nın önünde oynamadı. Mesela Messi, Manchester, Real Madrid, Inter, Chelsea gibi takımlarda olsaydı bu kadar başarılı olabilir miydi? Arjantin'de Cambiasso, Zanetti, Mascherano gibi elit orta saha oyuncularıyla pek varlık gösteremedi milli takımda Messi. Xavi ve Inıesta Arjantin'de olsaydı eminim milli takımda da çok büyük başarılara imza atardı. Zira bu iki adam Messi'nin DNA'sını bile çözmüşler:) Bu gibi havada kalan konular var. Xavi-Iniesta konusu gerçekten önemli, o yüzden bahsettim. Yoksa maksadım kıyas yapmak değil.

arkadaş konuya nokta koymuş messi nin neden sadece barça da iyi oynayabildiğini açıklamış.

Messi her yerde iyi oynuyor arkadaşım nerde kötü oynadı bi gösterin bana ama ben size ronaldonun sadece 2 kere topla buluştuğu maçları göstereyim dünya kupasında.

messi milli takımla hep kötü oynadı ronaldo sadece bir kaç maç.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bak odin anlaşamadığımız nokta messinin golüne yakın asisti var xaviden sonra takımdaki en çok asist yapan oyuncu . Varmı böyle bir oyuncu ?

Hadi bakalım;

Bir parça daha kaydırayım madem gol atmanın yanına asist sayılarını kattın; 2002-03 model Henry, 32 gol 24 asist. Var mı böyle bir oyuncu? Ben sana sorayım madem.

Not: Messi'nin bu sezon 9 asisti var, C. Ronaldo'nun da. Aklında bulunsun hani. Sadece Messi yok dünya üzerinde gol atarken attıran.

Sen şunu yazdınya senle daha polemiğe girmem arkadaş maradona kadar berbat bir teknik direktörmü var Allah aşkına.... maradonaya rağmen rezil olmuş. Ben daha iyi yanetirdim o takımı. Bu kadar at gözlüğüyle yorum yapılmaz ki....

Dünya kupasında Gol atmadı ama takımın en iyi oynayan oyuncusuydu.Biraz şansı olsa ve maradona gibi berbat bir teknik direktör olmasa gollerde atardı. Arjantinde savunma yoktu messi dışında bir şeyler yapmaya çalışan yoktu. O berbat arjantin takımına rağmen gayet beğendim messinin dünya kupasındaki oyununu. Adam savunmadan top çıkardı, şut çekti asit yaptı direndi... bir gol atamadı diye yerin dibine soktunuz helal olsun. Madem bunu yazıyorsun ronaldo dünya kupasında ne yaptı diye sorarlar adama. Takımın en etkisiz oyuncusuydu bir maçta yuhalandı. Çoğu maçta doğru düzgün topla bile buluşamadı. TArtışmasız dünya kupasının en balon oyunsuydu.

Henri bir sezon atıyor messi her sezon atıyor. Messi bunu her sezon yapıyor.

Maradona ölmüş takımı tek başına aldı dünya takımı yapmadı arjantin komple iyiydi isterse maradona gibi 2 tane olsun takım oyunu olmayan takımda çok etkili olamaz. Siz ilk önce gidin o yılların bir belgeselini izleyin sonra burda maradona yorumu yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 22 Kasım 2010; 19:19:33 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hadi bakalım;

Sen şunu yazdınya senle daha polemiğe girmem arkadaş maradona kadar berbat bir teknik direktörmü var Allah aşkına.... maradonaya rağmen rezil olmuş. Ben daha iyi yanetirdim o takımı. Bu kadar at gözlüğüyle yorum yapılmaz ki....

Dünya kupasında Gol atmadı ama takımın en iyi oynayan oyuncusuydu.Biraz şansı olsa ve maradona gibi berbat bir teknik direktör masa gollerde atardı. Arjantinde savunma yoktu messi dışında bir şeyler yapmaya çalışan yoktu. O berbat arjantin takımına rağmen gayet beğendim messinin dünya kupasındaki oyununu. Adam savunmadan top çıkardı, şut çekti asit yaptı direndi... bir gol atamadı diye yerin dibine soktunuz helal olsun. Madem bunu yazıyorsun ronaldo dünya kupasında ne yaptı diye sorarlar adama. Takımın en etkisiz oyuncusuydu bir maçta yuhalandı. Çoğu maçta doğru düzgün topla bile buluşamadı. TArtışmasız dünya kupasının en balon oyunsuydu.

Maradona ölmüş takımı tek başına aldı dünya takımı yapmadı arjantin komple iyiydi isterse maradona gibi 2 tane olsun takım oyunu olmayan takımda çok etkili olamaz. Siz ilk önce gidin o yılların bir belgeselini izleyin sonra burda maradona yorumu yapın.

Öyle yazınca zoruna gitti, de' mi? Evet, takım Maradona sayesinde rezil oldu. Ama madem Messi'yi Zidane'le yan yana anıyorsun, o cümleye tepki vermemen gerekirdi. Zidane Domenech'e rağmen finale çıkardı o takımı.

Bir de Dünya Kupası'nı kazanmak CR'nin işi değil. Adam Portekizli. Arjantinliysen öyle bir yükümlülüğün var çünkü Maradona'yla kıyaslanıyorsun ve Maradona o kupayı kazandı.

Ayrıca Henry 5 sezon üst üste 30+ atmış bir golcü. Harbiden tek sezon atmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 22 Kasım 2010; 19:20:57 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hadi bakalım;

Dünya kupasında Gol atmadı ama takımın en iyi oynayan oyuncusuydu.Biraz şansı olsa ve maradona gibi berbat bir teknik direktör masa gollerde atardı. Arjantinde savunma yoktu messi dışında bir şeyler yapmaya çalışan yoktu. O berbat arjantin takımına rağmen gayet beğendim messinin dünya kupasındaki oyununu. Adam savunmadan top çıkardı, şut çekti asit yaptı direndi... bir gol atamadı diye yerin dibine soktunuz helal olsun. Madem bunu yazıyorsun ronaldo dünya kupasında ne yaptı diye sorarlar adama. Takımın en etkisiz oyuncusuydu bir maçta yuhalandı. Çoğu maçta doğru düzgün topla bile buluşamadı. TArtışmasız dünya kupasının en balon oyunsuydu.

Öyle yazınca zoruna gitti, de' mi? Evet, takım Maradona sayesinde rezil oldu. Ama madem Messi'yi Zidane'le yan yana anıyorsun, o cümleye tepki vermemen gerekirdi. Zidane Domenech'e rağmen finale çıkardı o takımı.

Bir de Dünya Kupası'nı kazanmak CR'nin işi değil. Adam Portekizli. Arjantinliysen öyle bir yükümlülüğün var çünkü Maradona'yla kıyaslanıyorsun ve Maradona o kupayı kazandı.

Ayrıca Henry 5 sezon üst üste 30+ atmış bir golcü. Harbiden tek sezon atmış.

20 sezon oynadı ama bunu yaz bence. Ben henry kötü oyuncu felan demiyorum zaten henry benim en beğendiğim oyunculardan. Hem messiyle zidanı yan yana anmamda ne sakınca var maradonadan daha mı iyi zidan? Öyle bi söylüyorsunuz ki sanki fransada savunmayıda zidan yaptı kalecide zidandı forvette zidandı toplarıda zidan çaldı .... Bu takımlar zaten iyi takımlardı maradona ve zidane liderliğinde daha da iyi oldular.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 22 Kasım 2010; 19:30:55 >

• Aga durun 23 yaşında adam daha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gremory

Aga durun 23 yaşında adam daha.

Zidane ve Maradona ile anılmak için erken bir yaş. Biraz daha sabredilmesi gerek. Ben onu söylüyorum zaten.

V2, her oyuncu kariyerine Barcelona'da başlamıyor. Ayrıca Henry'nin tamamladığı 15 sezon var, 20 değil. Bunların 1inde 20+, 3ünde 25+, 4ünde 30+ ve birinde 35+ gol atmış. Barcelona'daki ilk sezonunda 20nin altında kalmasına rağmen takımın o sezonki gol kralıydı.

Messi'nin daha muhteşem gol istatistikleri tutturması muhtemel görünüyor ama Henry ile kıyaslayıp da Henry için bir sezon attı demek abesle iştigaldir.

• quote:

quote:

Zidane ve Maradona ile anılmak için erken bir yaş. Biraz daha sabredilmesi gerek. Ben onu söylüyorum zaten.

V2, her oyuncu kariyerine Barcelona'da başlamıyor. Ayrıca Henry'nin tamamladığı 15 sezon var, 20 değil. Bunların 1inde 20+, 3ünde 25+, 4ünde 30+ ve birinde 35+ gol atmış. Barcelona'daki ilk sezonunda 20nin altında kalmasına rağmen takımın o sezonki gol kralıydı.

Messi'nin daha muhteşem gol istatistikleri tutturması muhtemel görünüyor ama Henry ile kıyaslayıp da Henry için bir sezon attı demek abesle iştigaldir.

hocam yanılmıyorsam messi geçen sene 50 ye yakın gol attı diğeride 30 dan aşağı değildir zaten aktif olarak 3 sezondur oynuyor. Barcelonaya geldiği ilk yıllarda yaşından dolayı forma şansı bulamıyordu zaten.Zaten barcelonada başlamak her yiğidin harcı değildir. Şu gidişatıyla messi maradona,ronaldo,ronaldhinho,zidane ... hepsinde daha iyi gidiyor böyle devam eder mi? Bence sakatlık yaşamazsa eder zaten 2-3 sezon şu istatistiğini devam ettirsin maradonayla felanda kıyaslamaz kimse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 22 Kasım 2010; 19:42:51 >

• quote:

quote:

quote:

hocam yanılmıyorsam messi geçen sene 50 ye yakın gol attı diğeride 30 dan aşağı değildir zaten aktif olarak 3 sezondur oynuyor. Barcelonaya geldiği ilk yıllarda yaşından dolayı forma şansı bulamıyordu zaten.Zaten barcelonada başlamak her yiğidin harcı değildir. Şu gidişatıyla messi maradona,ronaldo,ronaldhinho,zidane ... hepsinde daha iyi gidiyor böyle devam eder mi? Bence sakatlık yaşamazsa eder zaten 2-3 sezon şu istatistiğini devam ettirsin maradonayla felanda kıyaslamaz kimse.

Dünya Kupası kazanmadığı ve başka bir kulübe gidip orada da başarıyı yakalamadığı sürece her zaman Maradona'nın ismi onunkinden önde olacak ama. Messi körlüğü yaşayanlar istisna tabii...

Ayrıca böyle devam eder mi sorusu Messi için değil Barcelona için geçerli. D. Alves yeni kontrat imzalamadı, Ana 4 parça olarak tanımlanabilecek Messi-Iniesta-Puyol-Xavi'den Xavi 30, Puyol 32 oldu. Messi için hemfikir olduğumuz şey Messi'nin sistem opyuncusu olduğu. Messi kariyeri bitesiye kadar böyle oynamayacak. Bunun farkında değilsiniz.

• hay messininde ronaldonunda ....... neyse

başka işinizmi kalmadı yaa size ne yararı var kim daha iyimiş kim daha kötüymüş..siz Türk futbolunu konuşsanıza..Türk futbolu nasıl yükselir , Türk takımlarının sorunlarını , gelişimini yorumlasanıza..

ha bire aynı konu messi mi ronaldo mu..herkes kimi severse o en iyi gelir..çocuk muhabbeti olmuş burası arkadaşlar kusura bakmayında..
  • Benim benim için olay şundan ibaret ;

Barcelona Takım olarak Real Madrid'den daha kaliteli oyuncuları bünyesinde bulunduruyor.Messi Ronaldodan daha bir takım oyuncusu ama iş bireysele geldimi Ronaldo Takımı tek başına sırtlayacak yeteneğe sahip.Kaldıki bunuda yapıyor.

Real peki neden Barcelonaya göre nazaran daha kalitesiz bir kadroyla önde derseniz ben buna Mourinho farkı derim.

Hep söylüyorum.Ronaldo'dan istenilen Messi'den istenilenden çok daha fazla.Ronaldo Messi nin gördüğü desteğin belkide yarısını görüyor.Ama sonuçta ortada.

Ne Messi Fanıyımdır nede CR fanıyımdır.Bireysel futboluda sevmediğimi söylemişimdir.hatta ve hatta geçtiğimiz yıllarda messinin o yıl daha iyi olduğunuda söylemiştim ve en çok dalga geçtiğim futbolcuda CR'dir ama izlediğim kadarıyla bu yıl Ronaldo durduralamaz hale geldi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lightandwithlove

quote:

quote:

Bu arada Premier lig , İspanyadan zormuş filan geçin bunları. Madem zor o zaman İspanyol takımları niye İngiliz takımlarına üstünlük sağlıyor ? Tamamen varsayım üzerine konuşuyorsunuz hiç bir geçerliliği yok.

Real Madrid - Barcelona ile kalan 18 takım arasında uçurum olan bir ligde başarıyı sağlamak ile EPL'de başarı sağlamayı bir tutmak da garip. EPL de 4-5 takımın tekelinde ama güçler daha homojen dağılmış durumda orada. He ama ligleri kıyaslamak için liglerin kendi içlerindeki duruma bakmak ve genel oyun yapısını irdelemek yerine, basitçe Avrupa performanslarına bakıp ligin kalanını umursamamak bunları söylettirir tabii adama.

Basitçe avrupa performansı ne yahu...Adamlar çatır çatır yeniyorlar işte Premier lig takımlarını kendinizi kandırmayın. Barcelona ve Real Madrid çok çok iyi futbol oynuyor diye diğerleri sırıtıyor.

O kadar dar bir açıdan baktığın için yazdıklarımı düzgün anlayamamışsın galiba.

Real-Barcelona dünyanın en iyi takımları, bitti La Liga en iyi lig.

Benzer bir tartışmayı daha önce de yapmıştım;

quote:

Nevzat-FC INTER; usta sen çok yanlış düşünüyorsun. Yani şu anda Arsenal-Chelsea-ManUtd derim ben de o karşılaşmalar için ama kalkıp da Barcelona-Arsenal ve Real Madrid-ManUtd(Chelsea) desem İspanyollar favori gösterilir. Şimdi La Liga, EPL'den daha iyi bir lig mi oldu? Bundesliga, Serie A'nın önüne geçti ama Milan ve Inter ile uğraşacak tek takımları Bayern, onlar da sakatlıklarla boğuşuyor. Milan-Bayern şu an karşılaşsa Milan favori ama Serie A, Bundesliga'dan daha kaliteli mi oldu? Ligleri sadece şampiyonluğu götüren ve onlara sorun çıkaran takımlar olarak gördüğün sürece zaten Serie A'dan, Bundesliga'dan zevk alamazsın. Şu söylediklerine göre senin için en mantıklı lig La Liga, ardından Premier Lig. En büyükler belli, genelde kazananlar belli ve ezilenler(ezileceğini bilenler) belli. (EPL'de farklar biraz daha yakın tabii La Liga'ya kıyasla)

Bana dar açıdan bakıyorsun demişsin ama sen iğne deliğinden bakıyorsun. Sana göre bana göre diye bir şey var farkında mısın ? Sana İngiltere liginin temposu iyi gelir bana ispanya ligindeki pasa dayalı futbol. Sen ingiliz takımlarının uzun toplarını seversin ben İspanyanın kısa paslı futbolunu vs vs Sen ingiliz liginde 1. 2. ile diğerleri arasında fazla fark yok , herkes birbirini yenebiliyor demeye çalışıyorsun ve bunu da kalite göstergesi kabul ediyorsun. Bunu ben de kabul ediyorum ama benim düşüncem Barca ve Realin sivrilmesi , yenilmemeleri , her sene şampiyon olmaları o ligin kalitesiz olduğunu göstermez. Sen gösterir dersin saygı duyarım ama ben aynı fikirde olmak zorunda değilim.

• quote:

Bana dar açıdan bakıyorsun demişsin ama sen iğne deliğinden bakıyorsun. Sana göre bana göre diye bir şey var farkında mısın ? Sana İngiltere liginin temposu iyi gelir bana ispanya ligindeki pasa dayalı futbol. Sen ingiliz takımlarının uzun toplarını seversin ben İspanyanın kısa paslı futbolunu vs vs Sen ingiliz liginde 1. 2. ile diğerleri arasında fazla fark yok , herkes birbirini yenebiliyor demeye çalışıyorsun ve bunu da kalite göstergesi kabul ediyorsun. Bunu ben de kabul ediyorum ama benim düşüncem Barca ve Realin sivrilmesi , yenilmemeleri , her sene şampiyon olmaları o ligin kalitesiz olduğunu göstermez. Sen gösterir dersin saygı duyarım ama ben aynı fikirde olmak zorunda değilim.

Zevk olarak bakmak ayrı. O konuda haklısın. Ama La Liga, Real ve Barça oyuncuları için kolay bir lig.

Edit: Chelsea-ManUtd oyuncuları için de EPL kolay gelir ama La Liga'da Real-Barça'ya nazaran daha çok dirençle karşılaştıkları kesin. La Liga'da Barça ve Real dışındaki kulüpler seneye 38 maç olarak değil 34 maç olarak bakıyor. Bu kadar yüksek bir dozda olmasa da EPL'de de böyle bir durum söz konusu. Bu açıdan en iyi lig Serie A idir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 22 Kasım 2010; 21:45:07 >

• quote:

quote:

Zevk olarak bakmak ayrı. O konuda haklısın. Ama La Liga, Real ve Barça oyuncuları için kolay bir lig.

Evet kolay bir lig ama o kolaylık da zorluk yaratıyor aslında...İkisi de yenilmediği için aralarındaki rekabet tavan yaptı.Hem oyuncu bazında hem takım bazında.Bu da bize seyir zevki olarak dönüyor.

• Arda mi Messi mi ?
  • Yok o şu kadar kupa görmüş yok o bu kadar kupa görmüş . Öyle gelse gitse böyle olur . Saçma bir karşılaştırma olmuş bence. Bir kere başarılarını tek başına kazanmıyorlar. RonaldO , United ' da oynarken ondan başka takımı taşıyan çok az kişi vardı . BarceLona öyle değiL . Tam bir yıldızlar topluluğu . Açıkçası her zaman RonaldO'nun daha iyi olduğunu düşündüm . Ama bunu körü körüne düşünmedim . Yani biri bana Messi şu sebepten dolayı daha iyi deseydi ve bunu gerçekten bana inandırabilecek veriler sunsaydı , Messi daha iyi diyebilirdim

NOT : Ha unutmadan Sabri reyiz akar xD

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.