Şimdi Ara

Meslek Lisesi Nasıldır? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
0
Favori
20.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence meslek lisesine git. 4 senelik öğretmenlik oku. sonrasında öğretmen olmak zorunda değilsin. yeteneğin varsa tasarımcı olabilirsin. hatta tasarım alanında yüksek lisans bile yapabilirsin.
  • Büyük iğtimal meslek lisesine gidiceğim.Lisedeyken stajda yapabiliyormuşuz 4 yıllık üniversiteyi okuduktan sonra bakıcam bir cahresine artık
  • Kardeşim seçimin elinde sonra bitiripde aglamayın bizim puanlar neden 0,3 eşitlik nerde diye....
    Gör iyi dusun et oyle gir bi liseye ama unutmaki ben iyi bi üni iyi bi bölüm okuycam olayını yapamıyacaksın...
    Ha dersin kardes ben össde acıkta kalırım ondan giriyom üniyede gecerim ok.
    Yok kardes ben en baba meslek sahibi olcam en gral doktor muhendis olcam diyosan lise bitince 0,3e aglamıycaksın ondan şimdiden iyi düşün...
  • meslek lisesine git.ben anadolu meslek bilgisayar son sınıf oldum.hazırlıkta herşey güzeldi.hep ingilizce gördük.günde 4-5 saat ders vardı.hazırlık bitince hayatım okulda geçti gibi oldu.9.sınıfta hergün 9 saat 1 gün 6 saatti.10 sınıf daha beterdi hergün 9 saat 1 gün 10 saat oldu.11. sınıfta 10. sınıf gibi olacakmış.ama atölye derslerinde öğrendiğimiz şeyler hayat kurtarıcı .ayrıca programlama var,dijital elektronik var,elektronik-elektroteknik var.üniversiteyi kazanmasan bile biyerde iş bulabilmek çok kolay olur.son senemde dershane okul arasında geçicek.büyük ihtimal kazanırım öğretmenliği.
  • kariyer istiyorsan, ben ilerde 4 senelik üniversite kesin okurum diyorsan meslek lisesinden uzak dur. hatta 200 mt yakınından bile geçme

anadolu ticaret lisesi mezunuyum. öss zamanı geldiğinde girebileceğim 2 bölüm vardı. bu bölümlerden 1 tanesi sadece 1 üni de diğeri de boğaziçi hariç diğerleri dandik üni.lerde vardı. ben girebileceğim en iyi 2. yeri kazandım. sınıftan kazanan tek kişiydim çünkü kazanmak çok zor.

her dönem 14-16 tane gereksiz, saçma sapan, dalga geçer gibi isimleri olan dersler görürsün. günde 2-3 sınav olma durumunda kalırsın ve olacağın sınavların hepsi ezberden ibaret olur.

ne doğru düzgün matematik görürsün ne de diğer fizikti biyolojiydi falan. okuma git muhasebe bürosuna daha çok şey öğrenirsin inanki.

bu meslek liselerini desteklemelerinin (koç falan reklam yapıyor görmüşsündür) tamamen kendi çıkarları için. meslek lisesinden çıkan adam daha ucuza çalıştırabiliyorlar. adamların işine geliyor bir anlamda.

meslek lisesinde okumuş birisi olarak söylüyoum sakın arkadaşım sakın

• Ne yapiyim peki arkadaşlar ne yapiyim düz lisede çift dikişmi gideyim
  • küçük bir ekleme yapmak istiyorum.

kuzenim de meslek lisesine gidecekti ve zor döndürdüm. şimdi öss den 344 sayısal2 puanı aldı ve makine mühendisliği okuyacak.

peki kuzenim meslek lisesine gitseydi ne olurdu. yukarıda yazan arkadaşların dediği gibi sana lise bittiğinde 2 senelik geçiş hakkı verirlerdi ve o 2 senede de lisede gördüklerinden farklı birşey görmezdin.

ben meslek lisesi okiyim ilerde istediğim bölümü okurum diye birşey yok. bölümler sınırlı ve dandik. sonradan pişman olursan geri dönüşü yok ve ilerde istemediğin bir mesleği okumak zorunda kalırsın.

ben meslek lisesinde meslek öğrenildiğine inanmıyorum. palavradan başka birşey değil
  • Zaten benimde amacım meslek öğrenmek deil web tasarımı ile uğraşlıyorum ve lisenin web tasarım bölümü var oraya girip orda lisryi atlatmak ama üniversitede sıkışyorum peki fotoğrafçılık bölümü nasıl aynımıdır?
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrcan

Ne yapiyim peki arkadaşlar ne yapiyim düz lisede çift dikişmi gideyim

Sen niye kendini şartlandırıyorsunki çift dikiş diye... Zor olan birşey yok lisede. Meslek lisesini kolay mı zannediyorsun. Orada takılmadan geçebileceğini mi zannediyorsun.

Ayrıca koleje gideceğim diyorsun. Merak etme kolejde bırakmazlar. İşin ucunda para var...
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhat_h_fb

meslek lisesine git.ben anadolu meslek bilgisayar son sınıf oldum.hazırlıkta herşey güzeldi.hep ingilizce gördük.günde 4-5 saat ders vardı.hazırlık bitince hayatım okulda geçti gibi oldu.9.sınıfta hergün 9 saat 1 gün 6 saatti.10 sınıf daha beterdi hergün 9 saat 1 gün 10 saat oldu.11. sınıfta 10. sınıf gibi olacakmış.ama atölye derslerinde öğrendiğimiz şeyler hayat kurtarıcı .ayrıca programlama var,dijital elektronik var,elektronik-elektroteknik var.üniversiteyi kazanmasan bile biyerde iş bulabilmek çok kolay olur.son senemde dershane okul arasında geçicek.büyük ihtimal kazanırım öğretmenliği.

+1

• @emrcan para varsa koleje git yoksa paşa paşa meslek lisesine git , para varsa vakıf yazarsın üniyide okursun ohhhh.. ama benim gibi sıradan vatandaş olarak sana bilgisayar bölümünü anlatcam :)..meslek liselerinde şöyle bir durum var haftada 8 saatiniz boş her gün 10 saat ya 42 gibi bir civara düşüyor hele daha yeni inceksen belki daha da aşağılara düşüyor.. ben eğlenirim bitiririm diyorsan bizde öyle yaptık eğlene eğlene bitirdik..kızda bulursan ne söyleyim ne derler kaşar mı derler öyle bulursun hepsi olmamak şartıyla onuda söyleyim..ordaki kızlar her hafta biriyle.. o yüzden okuldan değil dışarıdan bulacan..neyse dersleride geçtim bilgisayar yazılımı yaz sen çünkü sana o lazım donaınm yazarsan devre yapıp durursun biz yaptık fena da olmadı hani 3. yıl staja gidiyorsunyazılımda var mı bilmiyorum ama biz donanımdayken teknik lise diye bir bölüm var oraya geçebiliyosun ben elektronikten teknik liseye geçtim bilgisayar donanıma ama 3 yıl okudum orası ayrı..öss dert diyosan öğretmenliğini istiyosan branşın bence kaçırma ama sen şirket açcam diyorsun 4 yıl okursun sana dükkan açma belgesi verirler olmadı 2-3 yıl başka yerde çalışırsın ondan sonrada alabilirsin. dedikleerim bunlar meslek lisesi bilgisayar donanım mezunuyum öss e girdim tercih yaptım bekliyorum umarım girerim sana kolay gelsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: Orcunsau

quote:

Ne yapiyim peki arkadaşlar ne yapiyim düz lisede çift dikişmi gideyim

Sen niye kendini şartlandırıyorsunki çift dikiş diye... Zor olan birşey yok lisede. Meslek lisesini kolay mı zannediyorsun. Orada takılmadan geçebileceğini mi zannediyorsun.

Ayrıca koleje gideceğim diyorsun. Merak etme kolejde bırakmazlar. İşin ucunda para var...

Hocam benim dersler vasat 5. sınıftan beli adam gibi ders çalışmadım karnemde 4 tane 2 var hocalar iyi olmasa burdada çift dikiş gidicektim.
    Bence meslek lisesine giderim 4 yıllık üniversite okurum belgemi alırım grafik şirketine girerim biraz çalışırım ordan sonra kendi şirketimi kurarım bir potansiyelim olmuş olur o zaman şirketi kurduktan sonra nasıl olsa öğretmenlik diplomam olucak özel sektörde grafik eğitimide veririm şriketimin yanında fotoğraf ilede uğraşıyorum fotoğrafda çekerim

• Çift dikiş ne oluyor Bunu düzgün söyleyemiyor musun ? Ben düz liseyi seçmiştim . 14 yaşındaki , kararılma şimdiki kararım çok farklıydı . Ben de sana bunu tavsiye ederim
  • Düz liseyi niye bu kadar abartıyorsunki. Ne damlar var o sıralarda. Okulla alakaları yok ama geçiyorlar. Melek lisesi düz liseden daha zor. Sen zaten kendini şartlandırmışsın. Sen bu şartlandırmayla 4 sene sonra öğretmenlik kazanacağını mı zannediyorsun... Benden sana abi tavsiyesi. Ben meslek lisesi mezunuyum. O kadar güzel bir okul değil meslek lisesi... O dediğin işleri bir kursa girip sertifika alarakta yaparsın... Düz lise senin için en iyisi olur. 4 sene sonunda düşüncelerin çok değişecek. Şu anda düşündüklerin sana saçma bile gelecek... O zaman belki daha farklı mesleğe yöneleceksin... İyi düşün öyle karar ver...
  • Sınıfta kala kala giderim ya bakıyorum ama adam gibi hoşuma giden bir meslek yok grafikerlik işinde hem para var hem zevkli evde oturduğun yerde yapabiliyorsun
  • başını okudum sayfanın
    bilgisayar bölümü okursan meslek lisesinde

Meslek Yüksek Okullarının Ön Lisans Programları (Sınavsız Geçiş – 2 Yıllık)

1.

Bilgi yönetimi
    2.

Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama
    3.

Bilişim – Yönetim
    4.

e- Ticaret
    5.

Masaüstü Yayıncılık

Alandaki Lisans Programları (4 Yıllık)

1.

Bilgi Teknolojisi
    2.

Bilgisayar Öğretmenliği
    3.

Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği
    4.

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri
    5.

Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği
    6.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
    7.

Bilişim Sistemleri ve Teknolojisi
    8.

Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği
    9.

Kontrol Öğretmenliği
    10.

Yönetim Bilişim Sistemleri

okuyabiliyorsun

yani 2 yıl okuyp öğretmen olmazsın 4 yıllık varken

• Bunlardan birisini okusamda öğretmenmi oluyor ben yoksa o bölümü bitirmişmi olurum?
  • quote:

Bunlardan birisini okusamda öğretmenmi oluyor ben yoksa o bölümü bitirmişmi olurum?

2 yıllık bölümleri okursan x teknikeri olursun diye biliyorum

alttaki 4 yıllıklarda adı üstünde öğretmenlik zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weros -- 25 Temmuz 2007; 0:54:18 >
  • quote:

Alandaki Lisans Programları (4 Yıllık)

1.

Bilgi Teknolojisi
    2.

Bilgisayar Öğretmenliği
    3.

Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği
    4.

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri
    5.

Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği
    6.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
    7.

Bilişim Sistemleri ve Teknolojisi
    8.

Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği
    9.

Kontrol Öğretmenliği
    10.

Yönetim Bilişim Sistemleri

Bunlar öğretmenlik bölümleri. Ve buralara girmek için ÖSS'ye girip güzel bir puan yapman gerekiyor. Çünkü puanları yüksek yerler buralar. Öyle buralara sınavsız geçeceğini zannetme... Puanının yüksek olması için sadece ÖSS'den alacağın puanda yetmez... Bir de ek puanı var bunun. Onun içinde daha fazla ek puan alman için okuldaki diploma notunu yüksek tutman lazım... MEslek lisesine gitmekle iş bitmiyor.

• Meslek lisesi insanı öldürür. Sosyal hayatın olmaz , birbirinize baka baka abazanlaşırsınız ya da okuldaki istisna kızlara yönelirsin , tabi bunu yapma şansın ortalama olarak 30'da 1... Öğretmenlerin amacı dersi bitirmek olur , hiçbirşey anlamazsın ve anlamak için de çabalamazsın. Amacın öğrenmek değil okulu geçmek olur. 13 , 14 yaşında işe başlamış gibi olursun. Sabah kalkar okula gidersin , akşam memurların çıkış saatinde evine dönersin. Öğretmenler çok serttir , gözünün yaşına bakmazlar. İlk başlarda birkaç kişiyi dövmezsen 3 sene boyunca dayak yersin , ezilirsin , cebinden paranı şaka yaparcasına fakat ciddi anlamda alırlar , sınıfın ağır abilerinin derslerini yaparsın. Eğer kendi semtinde bir okulda okumuyorsan işler daha kötüdür.
    Öyle ezik büzük birisi olmadım hiçbir zaman, aksine dışarıdan bakıldığı zaman okulun en şanslı öğrencilerinden biriydim , kimi zaman müdürün odasında bilgisayarla yazı yazardım , kimi zaman saatlerce tenis oynardık , kimi zaman da futbol , yani okulun en saygı duyulan öğrencilerinden biriydim , herkes benim gibi olmak isterdi , tanımadığım insanlar selam verirdi. Bunu şunun için söylüyorum , ilk satırda yazdıklarım normal olarak çok ezik birisinin başına gelmiş gibi karşılanabilir fakat öyle değil. Herşeye rağmen hayatımın en kötü yılları lise yılları oldu. İnsanın tüm hayatını , düşüncelerini , hatta yaşam tarzını bile değiştiriyor. Lisede saçları ağaran öğrenciler bilirim. Bana göre insanın verebileceği en önemli kararlardan biridir lise tercihi.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.