Şimdi Ara

Meslek Lisesi Nasıldır? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
0
Favori
20.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Meslek lisesine gidrsen bir günde daha fazla derse girersi, öğrenci değil işçi muamelesi görürsün, öss de en fazla öğretmen olursun. Ama üniversite kazanamazsan vasıflı bir işçi olarak iş bulursun, elinde bir mesleğin olur.
    Düz liseye gidersen günde max 8 saat ders görürsün. Ünide istediğin bölümü tercih edersin. Öss kazanamazsan işsizler kervanına katkıda bulunursun. Çünkü vasıfsız işçisindindir
  • Ah Kardeşlerim Ahh ... Daha çok bilgi edinmeniz lazım

Öncelikle şunu belirteyim ÖĞRETMENLİK 2 YILLIK DEĞİLDİR.. ... 4 Yıllık Fakülte Mezunu oluyosun. Meslek lisesine gidersen oradan ya sınavsız 2 yıllık ön lisansa geçersin yada öss girersin 4 yıllık TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİNE Bilgisayar yada Elektronik Öğretmenliğinde okursun haa ondan sonra öğretmenlik yaparsın yapmassın sana kalmış ben TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ Elektronik-Bilgisayar Öğretmenliği mezunuyum .Ama Öğretmenlik yapmıyorum şu anda Kendini geliştirmene kalmış Ayrıca Teknik eğitim fakültelerinin eğitimi çok kalitelidir. Hocaların çoğu Mühendislik Fak. Gelir
  • quote:

Orjinalden alıntı: kontendoo

Meslek lisesi insanı öldürür. Sosyal hayatın olmaz , birbirinize baka baka abazanlaşırsınız ya da okuldaki istisna kızlara yönelirsin , tabi bunu yapma şansın ortalama olarak 30'da 1... Öğretmenlerin amacı dersi bitirmek olur , hiçbirşey anlamazsın ve anlamak için de çabalamazsın. Amacın öğrenmek değil okulu geçmek olur. 13 , 14 yaşında işe başlamış gibi olursun. Sabah kalkar okula gidersin , akşam memurların çıkış saatinde evine dönersin. Öğretmenler çok serttir , gözünün yaşına bakmazlar. İlk başlarda birkaç kişiyi dövmezsen 3 sene boyunca dayak yersin , ezilirsin , cebinden paranı şaka yaparcasına fakat ciddi anlamda alırlar , sınıfın ağır abilerinin derslerini yaparsın. Eğer kendi semtinde bir okulda okumuyorsan işler daha kötüdür.
    Öyle ezik büzük birisi olmadım hiçbir zaman, aksine dışarıdan bakıldığı zaman okulun en şanslı öğrencilerinden biriydim , kimi zaman müdürün odasında bilgisayarla yazı yazardım , kimi zaman saatlerce tenis oynardık , kimi zaman da futbol , yani okulun en saygı duyulan öğrencilerinden biriydim , herkes benim gibi olmak isterdi , tanımadığım insanlar selam verirdi. Bunu şunun için söylüyorum , ilk satırda yazdıklarım normal olarak çok ezik birisinin başına gelmiş gibi karşılanabilir fakat öyle değil. Herşeye rağmen hayatımın en kötü yılları lise yılları oldu. İnsanın tüm hayatını , düşüncelerini , hatta yaşam tarzını bile değiştiriyor. Lisede saçları ağaran öğrenciler bilirim. Bana göre insanın verebileceği en önemli kararlardan biridir lise tercihi.

bence biraz abartmışsın.böyle şeyleri hiç görmedim.kimse kimseyi durduk yere pataklamaz.paranı alırlarsa gider şikayet edersin.ayrıca meslek lisesinde arkadaşlık çok daha ileridir.aslında günde 6 saat ders yapılır ama 9 ders olur.öğle tatilide var.

• ben 4 ortalamayla elektrik bölmüne girmiştim sonradan öğrenmiştim benden düşük puanlı yüksek paralı elemanlar bilgisayara kaydolmuş

sonuçta 3 sene ot gibi elektrik bölümüne gidip geldik öğretmenler bile bize burdan öğrendiğiniz bilgiyle kimse sizi işe almaz diyordu dedikleri gibi de oldu öss sınavına girdim bikaç sözel sorusu ve 40 türkçe sorusu çözdüm 39 net 1 yanlış cevabım çıktı ama sayısal olduğum için (kimse kayıt yaptırırken böyle bişey söylememişti sanki marangoz yanına çırak olarak gidioduk) hiç bir yere giremedim 3 senem çöpe gitti düz lisede okumuş olsaydım şimdi Türkçe öğretmeni bile olabilirdim belki
  • quote:

Orjinalden alıntı: kontendoo

Meslek lisesi insanı öldürür. Sosyal hayatın olmaz , birbirinize baka baka abazanlaşırsınız ya da okuldaki istisna kızlara yönelirsin , tabi bunu yapma şansın ortalama olarak 30'da 1... Öğretmenlerin amacı dersi bitirmek olur , hiçbirşey anlamazsın ve anlamak için de çabalamazsın. Amacın öğrenmek değil okulu geçmek olur. 13 , 14 yaşında işe başlamış gibi olursun. Sabah kalkar okula gidersin , akşam memurların çıkış saatinde evine dönersin. Öğretmenler çok serttir , gözünün yaşına bakmazlar. İlk başlarda birkaç kişiyi dövmezsen 3 sene boyunca dayak yersin , ezilirsin , cebinden paranı şaka yaparcasına fakat ciddi anlamda alırlar , sınıfın ağır abilerinin derslerini yaparsın. Eğer kendi semtinde bir okulda okumuyorsan işler daha kötüdür.
    Öyle ezik büzük birisi olmadım hiçbir zaman, aksine dışarıdan bakıldığı zaman okulun en şanslı öğrencilerinden biriydim , kimi zaman müdürün odasında bilgisayarla yazı yazardım , kimi zaman saatlerce tenis oynardık , kimi zaman da futbol , yani okulun en saygı duyulan öğrencilerinden biriydim , herkes benim gibi olmak isterdi , tanımadığım insanlar selam verirdi. Bunu şunun için söylüyorum , ilk satırda yazdıklarım normal olarak çok ezik birisinin başına gelmiş gibi karşılanabilir fakat öyle değil. Herşeye rağmen hayatımın en kötü yılları lise yılları oldu. İnsanın tüm hayatını , düşüncelerini , hatta yaşam tarzını bile değiştiriyor. Lisede saçları ağaran öğrenciler bilirim. Bana göre insanın verebileceği en önemli kararlardan biridir lise tercihi.

İlk paragrafı abartmışın ben kimseyi dövmedim dayak da yemedim hiç ezik durumunada düşmedim zaten bize vurmaya kalkışan ne tür bir bela olacağını bildiğinden midir ne hiç dayak yemedim.Hocalar ve öğrencilerin birbirine girdiği okulların başında gelir meslek lisesi onu da söyleyim.Ha doğru gözümün önünde çocuğuna parasını alıyolardı iğrenç bir durum hatta borç para verip örneğin 10 ytl yarın 15 ytl olarak alıyordu ama çocuk saf gibiydi herşeyi yutuyordu.Öyle bi tipiniz yoksa hiç birşey olmaz.Kendinize her zaman " ben burdayım.!" şeklinde imaj verirseniz ve arkası kuvvetli insanlarla(kavga açısından:))arkadaşlık kurarsanız sorun olmaz..

• quote:

Orjinalden alıntı: W-O-L-F

Ah Kardeşlerim Ahh ... Daha çok bilgi edinmeniz lazım

Öncelikle şunu belirteyim ÖĞRETMENLİK 2 YILLIK DEĞİLDİR.. ... 4 Yıllık Fakülte Mezunu oluyosun. Meslek lisesine gidersen oradan ya sınavsız 2 yıllık ön lisansa geçersin yada öss girersin 4 yıllık TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİNE Bilgisayar yada Elektronik Öğretmenliğinde okursun haa ondan sonra öğretmenlik yaparsın yapmassın sana kalmış ben TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ Elektronik-Bilgisayar Öğretmenliği mezunuyum .Ama Öğretmenlik yapmıyorum şu anda Kendini geliştirmene kalmış Ayrıca Teknik eğitim fakültelerinin eğitimi çok kalitelidir. Hocaların çoğu Mühendislik Fak. Gelir

Muğla ' da mı okudun abi? Benim tutarsa inşallah bende oraya gidicem ama zor bekliyoruz

• Az önce liseden geldim görüşmeye gittim torpil ile giricektim meslek lisesinede ama 3. tercihler kaldırılmış kontejan boş olursa alıcaklardı zaten koleje gidiceğim şimdi ankarada önericeğiniz bir koley varmı ben köksal toptan düşünüyorum koleyde kızlarda güzeldir
  • Bende 1 hafta önce ssenin gibiydim bende oksde 322 puan yaptım aslında dersane vb. güvender sınavlarında flan 85 net falan yapıyordum ki onlar oksden zordu ama nedense çok yanlışım çıktı.Bu sene çok salaklık ettim ilk dönem dersaneye gittim ama hiç takmadım hala inanamıyorum kendime nasıl bukadar salaklık yapmışışm 2.ci dönem biraz başladım öğretmenlerde yardım ediyodu falan ama içimde vardı buzamana bırakmayıp ilk dönemde çalışsan çok daha rahat olcaktı böyle son 2-3 ay çalışmayla olmaz hep içimde bu vardı ve oksye girdim kazanamadım.Bende sanıyordum meslek anadolu vb. liselere gidince herşey çok süper olcak bilgisayar programcısı vs. olcam iiki ailem ve akrabalar beni çevirdi 2 gün önce meslek lisesi için tercih yapmıştık ama vermedim.İş olsun diye İzmirde bir okulu yazdım yatılı ama hayatta gitmem.Bende gitcem düz liseye bu benim hayatımda ilk oldu bida böle salaklık yapmıcam çalışcam...Ama tabi sende para var galiba öyleyse istediğin yere git öss de biraz puan yap paran varsa paralıya gidersin kendine kalmış bundan sonrası.

• zengnin malı züğürdün çenesini yorarmış.
  • Bizim burdaki düz liseler maganda dolu haraç filan kesiyorlar ondan koleje gidiceğim allahtan ailem istediğin yere göndeririz dedi üniversiteye filanda özel giderim işallah ama dersler toparlamam lazım benim
  • kardeşim istediğin yere göndeririz diyolar çoğu yerde torpilin fln var galiba.bence düz liseye git.benim birsürü serseri arkadaşım var.onların arkasına sığınıp düz lisede inek olcam(sanki büyük bi hedef).
    valla @sarikanarya567 gibi ailem fln beni meslek lisesinden çevirdi.bende düz liseye taktım kafayı.aslında derslerde ve serserilerde o kadar korkucak bişey yok.fazla ezik gibi görünmessin olur biter.derslerde de ödevini yap dersi dinle yeter.

• quote:

Orjinalden alıntı: emrcan

Bizim burdaki düz liseler maganda dolu haraç filan kesiyorlar ondan koleje gidiceğim allahtan ailem istediğin yere göndeririz dedi üniversiteye filanda özel giderim işallah ama dersler toparlamam lazım benim

Meslek liselerine OKS'den yüksek puanlar alan inek diye tabir edilen iyi aile çocuklarını almıyorlar. O dediklerinden meslek lisesinde de var yüzlerce...
  • Ankarada olanlar bilir leyla turgut ve 75. yıl lisesi var bana en yakın olanları bunlar şimdide annem git normal liseye diyor yani o 2 okuldan birisine gitsim cep telefonumu alırlar haraç keserler ne napiyim özel liseyemi gideyim düz lisemi
  • Yorumları Hiç Okumadan,
    Anadolu meslek lisesi bilg. bölümü mezunu olarak sadece şunu sölüyorum(geçen yıl mezun oldum)
    Gitmeyin Güzel Kardeşlerim, Dinleyin abilerinizi gitmeyin... Bak bana ben bilgisayarcıyım, alanımda
    da çok iyiyim ancak ben hukuk okumak istiyorum. Fakat tutup kalemi fantazi yapsam yinede giremi
    yorum... Anlatabildimmi, 3 yıl bilgisayar okursunuz ilk 2 yıl çok hoş gelir size. 3. Yıl sıkılmaya başlar
    sınız. Hakkınızdır, fakat sonrasında çok üzülürsünüz. Sadece eğitim fakültesi - bilgisayar teknolojileri
    okumak nedemektir - tek birşeye bağlı kalmak-zorunlu tutulmak nedemektir...
  • Meslek liselerini kötüleyenler;

Bu yıl meslek lisesi bilgisayar bölümünden mezun oldum. Tamam biraz zorluyor meslek liseleri ama mezun olunca herkesden avantajlı oluyorsunuz.

Ben şu an 9 eylül üniversitesi, ege üniversitesi ve celal baya üniversitesinden istediğim birini seçip girebiliyorum hepsine puanım tutuyor. Kaç kişi böyle çalışmadan etmeden 9 eylüle, egeye girebiliyor? Saçmalamayalım. Meslek lisesi en avantajlısıdır bu durumda.
  • yeni sistemin ilk mağduru (99 öss))olarak sana tavsiyem adam gibi bir meslek sahibi olmak istiyorsan gitme. üniversite sınavında doğru dürüst bir bölüm kazanman çok zor. sınavsız geçiş hakkın var ama lisede okuduğun bölümün yüksek okuluna dvam edebiliyorsun sadece. yüksekokulların ise liselerden farkı yok. özel sektörde de yüksekokul mezunlarını lise mezunları ile aynı kefeye koyuyorlar. sana hiçbir getirisi olmuyor haliyle. çok iyi düşün çünkü yapacağın seçim geleceğini belirleyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kymelria -- 25 Temmuz 2007; 21:08:34 >
  • Eğerki Anadolu lisesine gidemezsem meslek lisesine gideceğim.Eğerki dört yıllık kazanamazsam iki yıllığa gitmeyi düşünüyorum.
    Şimdi meslek lisesine gidip össde iyi bir puan alırsam öğretmenlik hariç dört yıllığa gidebilir miyim ?
  • zor girersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kymelria -- 25 Temmuz 2007; 21:23:48 >
  • Zaten meslekten vazgeçtim kolejemi gideyim artık devlet lisesinemi bizim buradaki devlet liselerinde haraç vs kesiliyor maganda dolu o yüzden koleje daha sıcak bakıyorum
  • ya anlamıyosunuz.üniversitede yaz okuluna kalma ihtimaliniz var.meslek lisesindekiler fizik kimya görüyoılarmı.ben kaç defa gördüm.meslek lisesinden direk üniversiteye geçmiş fizik kimya nedir bilmio sonra yaz okuluna kalıp para ödüyolar.birde bunu düşünün.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.