Şimdi Ara

Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü Mezunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
10.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar eğer bu topike uğrarsanız tercihler konusunda birbirimize yardımcı olalım mesela ben bu seneki kılavuzun sıralamalarına baktım geçen yılla farklı değil gibi geldi puanlarda tabi benim puanım yüksek ama sıralamam düşük oluyor genelde nasıl tercih yapacağım birde ben 8601 inci olmuşum say-1 de acep önümde yaklaşık kaç ea-1 ci olabilir bu arada benim ea 1 sıralamamda gelmiş ortak alandan onda da 9144 üncüyüm. kısacası ne olacak bu yılki tercihler bizim açımızdan bu topikte konuşalım

• Yapay Zekanın Yanıtı

Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü Mezunlarına Açılan Kariyer Yolları

Lisede bilgisayar bölümü okuyanlar, günümüzün hızla dijitalleşen dünyasında yüksek talep gören çeşitli kariyer fırsatlarına sahip olurlar. Teknolojideki ilerlemelerle birlikte, bilgisayar bölümü mezunları için iş olanakları hızla artmaktadır.

Bilgi Teknolojileri (BT) Alanı

• Bilgisayar teknisyeni
    • Ağ yöneticisi
    • Siber güvenlik uzmanı
    • Veritabanı yöneticisi
    • Yazılım geliştirici

Ofis ve Yönetim

• Ofis asistanı
    • Müşteri hizmetleri temsilcisi
    • Veri girişi operatörü
    • İnsan kaynakları asistanı
    • Büro hizmetleri yöneticisi

Eğitim

• Bilgisayar öğretmenliği
    • Bilişim teknolojileri eğitimcisi
    • Kodlama eğitmeni
    • Bilgi teknolojileri danışmanı

Diğer Alanlar

• Teknik destek uzmanı
    • Web tasarımcısı
    • Dijital pazarlama uzmanı
    • İş analisti
    • Proje yöneticisi

Meslek lisesi bilgisayar bölümü mezunları, bu alanların yanı sıra bilişim teknolojilerinin hızla geliştiği diğer sektörlerde de kariyer imkanlarına sahip olabilirler. Sürekli eğitim ve geliştirme yoluyla, mezunlar kariyerlerini daha da ilerletebilir ve daha kıdemli roller üstlenebilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben bu sene mezun oldum Bilgisayar bölümünden. Bu sene dersaneye başlayıp seneye ÖSS de şansımı deneyeceğim olmazsa da 2 yıllığa geçeceğim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: METALLICA

Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü olarak ne şanslısınız.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliğine ek puanınız var ne güzel.

Bize ise EA cıyız giremiyoruz maalesef.

2 yıllık Bilgisayar okuduk ama geçemiyoruz.

Keşke Meslek Liseli olsaydım ama bizim zamanımızda sınavla alınıyordu meslek lisesine.

2 yıllık bilgisayar okumuşsun işte, dikey geçiş sınavı ile bilgisayar öğretmenliğine geçebilme hakkın var.

bu arada bende anadolu teknik lisesi bilgisayar yazılım mezunuyum, aynı zamanda 2 yıllık bilgisayar programlama mezunuyum
  • benimde son senem inşallah bilgisayar ve bilşim teknolojileri bölümüne girmeyi düşünüyorum
  • Bende bilgisayar meslek lisesine gidicem işallah
  • valla guzel bir bolüm biz şimdien c++,visual basic ögrendik bile
  • quote:

Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü olarak ne şanslısınız.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliğine ek puanınız var ne güzel.

Bize ise EA cıyız giremiyoruz maalesef.

2 yıllık Bilgisayar okuduk ama geçemiyoruz.

Keşke Meslek Liseli olsaydım ama bizim zamanımızda sınavla alınıyordu meslek lisesine.

bende sınavla girmiştim anadolu meslek lisesine

birde arkadaşlar bu yılki sıralamanın bizim için değişikliği nedir bilen var mı???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp vs boğaziçi işletme
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ^
  • arkadaşlar benim bir yakınım bilgisayar bölümünde okuyor. seneye sınava girecek say2 yapması gerekiyor mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: BoGo

arkadaşlar benim bir yakınım bilgisayar bölümünde okuyor. seneye sınava girecek say2 yapması gerekiyor mu?

hayır gerekmiyor
  • Bende meslek lisesi mezunuyum. Bu sene ÖSS'ye girdim. Ama sonuç berbat haliyle. İki yıllığa geçmeyi düşünüyorum. Ne yapmam gerekiyor ki. Diploma notum iyi gibi 74,60 gibi bir puanım var diploma da

ÖSS'de okuldan gelen puan 79 falan. Bunun bir etkisi olabilir mi? Bir de ben hangi okulu seçebilirim. Ankara dışında düşünüyorum.
  • yokmu hiç bilen bize yardımcı olacak arkadaş
  • Yani kesin birşey söylenemez. Yerleştirmelerde neler olacağı belli değil. Ben de Teknik lise makine bölümü 2005 mezunuyum. O sene tercih yaparken aldığım puana baktığımda verilen tercih kılavuzundaki bölümlerin çoğuna yetiyordu puanım. Ama o sene çok fazla yükseldi puanlar. Ben Marmara garanti derken ancak Sakarya'ya yerleşebildim...
  • quote:

hainkral sen DGS sınavını bilmiyosun belli.

160 sorudan 150 net yapman gerekiyor Bilgisayar Öğretmenlikleri için.

Sözel 75 Sayısal 75 diye bölünür bu.

Bir boş bırakman o anlık ya da bir yanlış yapman girememen demek.

İntibak sınıfında da ders bıraktığında atılıyorsun.

Bu sınava sadece 3 kez girme hakkımız var ama ilahiyat önlisanslılar lisans tamalama için istedikleri kadar girebiliyorlar. DGS 2007 Kılavuzunda böyle yazıyor inanamıyorum yaa :((

birincisi dgs yi senden daha iyi biliyorum, ve bu yüzden girmedim. neredeyse şansım hiç yok gibi birşey. senin söylediklerinin bende farkındayım. ancak eğer idealist biriysen, herşeye rağmen ben öğretmen olucam diyorsan çalışırsın, çok iyi hazırlanırsın, intibak derslerinide verirsin. paşa paşa okursun.

yoksa bende aptal değilim herhalde farkındayım. ve bu yüzdende dgs ile 4 yıllık fakültelere gitmekten vazgeçtim.

bu arada bazı arkadaşlar meslek lisesi bilgisayar bölümüne kaydolmayı düşünüyorlarmış. arkadaşlar bakın, bende sizin gibi heves ederek meslek lisesi bilgisayar bölümüne kayıt oldum, ve mezun olduktan sonra hacettepe myo bilgisayar tek. ve programlama bölümüne girdim. ancak hacettepenin meslek yüksek okulu sanmayın ki hacettepenin beytepe kampüsünde. hacettepenin myo bölümlerinin tamamının derseri ankara batıkent endüstri meslek lisesinde veriliyor ve ikinci öğretim. gündüz sabahtan saat 5 e kadar liselilerin dersi oluyor, ardından 5,30 da meslek yüksek okulluların dersleri başlıyor. ve saat 9,30 da dersler bitiyor. saat 11 de felan evde oluyorsunuz.

lisede eğitim almak kadar boktan birşey yok bundan emin olabilirsiniz. hatta bundan 5 gün önce hürriyet gazetesine bir yazı yazdım, hürriyet ankara eki yalçın bayer köşesine. yalçın bayer de sağolsun yazdığım yazının tamamını olduğu gibi köşesinde yayınladı. yalçın bayere yazdığım yazıyı aynen burayada yazıyorum;

Lisede, yüksekokul

BİZ Hacettepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nda okuyoruz, ancak üniversitemiz meslek yüksekokulu eğitimini Beytepe'deki Hacettepe'nin kampusunda vermiyor. Derslerimizi Batıkent Endüstri Meslek Lisesi'nde görüyoruz. Bizler bu konudan çok şikayetçiyiz, bir üniversite kampusu yerine bir lisede eğitim görmekten oldukça sıkıntılıyız. Doğru düzgün bir kafeteryamız bile yok. Birçok defa bu konuyu üniversite yetkililerine söylemiş olsakta bizi hiçbir şekilde dinlemediler. Acaba biz üniversitedemi okuyoruz, yoksa lisenin devamı niteliğinde bir okulda mı?

Lütfen köşenizde bu sorunumuzu dile getirirseniz çok memnun olacağız.

dilerseniz bu yazımı linkinden görebilirsiniz.

arkadaşlar meslek lisesine gittikten sonra mezun olunca belirtilen bölümler dışında bir bölüm okuyamıyorsunuz. mesela ben meslek lisesi bilgisayar bölümünden mezun oldum, ya bilgisayar öğretmenliğine girebiliyordum ya da 2 yıllık bir tercih yapıp meslek yüksek okulunda okuyabiliyordum. bilgisayar öğretmenliğini kazanmak için iyi bir alt yapı ve öss den iyi bir puan almak şart, ama ben başarılı olmadım ve 2 yıllık blgisayar progamlama okumak zorunda kaldım. pişmanmısın diye sorucak olursanız evet pişmanım, hemde çok pişmanım. düz liseye gitmiş olsaydım eminim 4 yıllık güzel ve puanı çok yüksek olmayan bölümler kazanabilirdim.

meslek lisesi okumak isteyen arkadaşlar oturup bir kere daha düşünsünler. eğer üniversite okumak hayalleriniz varsa ve kendinize inanıyorsanız meslek lisesi yerine düz liseye gidin. yoksa hayatınızın hatasını yaparsınız.

• bende anadolu meslek bilgisayar son sınıf.dershaneye yazılıcam.öss yi kazanabilirim.temel var.ztn 1. bölüm çok basit.
  • odtü-böte deyim bende.

ne demişler böte gelme g.te

yahu dh de de ne çok bizim bölümden arakdaş varmış
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhat_h_fb

bende anadolu meslek bilgisayar son sınıf.dershaneye yazılıcam.öss yi kazanabilirim.temel var.ztn 1. bölüm çok basit.

evet birinci bölüm çok basit bende fena yapmadım ama bu sistem muhabbeti yüzünden herşey birbirine girdi hoş ben pek çalışmadım temelimde pek yoktu kültür derslerinden ama yine de yaptım birşeyler bakalım ne olacak ya önüme kaç ea cı girmiştir merak ediyorum ama kimse yorum yapmamış

• ^
  • hainkral çok haklı arkadaşlar.Bence çokta heveslenmeyin.Ben çok pişmanım.2 yıllık programlamayı bitirdim şu an açık öğretim 3. sınıftan devam ediyorum.Ama bu benim isteğimle değil mecburiyetten olan bişey.Biz lise 1deyken(2001 mezunuyum) önümüzü kestiler.İngilizce öğretmeni olmayı çok istiyodum.Kaldım öylece yani.Çok iyi düşünüp öyle seçin bu bölümü.Sonra benim gibi çok pişman olursunuz.
  • ^

sıralamalar konusunda bilgisini bizimle paylaşacak değerli arkadaşlar bekliyoruz
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.