Dolandırıcıdı mıdır yoksa doğrumudur bilmem üniversite okuduğum şehirin emniyet müdürlüğünden aradığını iddia eden biri tarafından uyandırıldım sadece savcılıktan belgeniz var şuan şehirde misiniz dedi ve okuduğum bölümü sordu sonra şuan bulunduğum adresi sorup kağıt elinize ulaşır diyip kapadı e devlete bakıyorum üstüme olan bir dava filan göremiyorum savcılıktan ne kağıdı gelebilir. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Emniyetten Aranmak
Emniyetten Aranmak
Polis veya emniyet birimlerinden arandığınızı öğrendiyseniz, bunun nedenleri şunlar olabilir:
- Bir suç şüphesiyle ilgili olarak sorgulama yapılmak istenmektedir.
- Bir olayla ilgili tanığınız olarak bilgi verilmek istenmektedir.
- Kayıp bir eşyanın bulunması veya teslim edilmesi gerekmektedir.
- Trafik cezası veya benzeri bir konu hakkında bilgi verilmek istenmektedir.
- Vatandaşlık işlemleriyle ilgili ek belgeler veya bilgiler talep edilmektedir.
Emniyetten Arıyorum Dolandırıcılığı
Bazı durumlarda, "emniyetten arıyorum" diyen dolandırıcılarla karşılaşabilirsiniz. Bu kişiler, sizden kişisel bilgilerinizi, banka hesap bilgilerinizi veya para talep edebilirler. Bu tür aramalara karşı dikkatli olmalı ve emniyet birimleriyle ilgili herhangi bir bilgi paylaşmadan önce kimliklerini doğrulamalısınız.
Emniyet Müdürlüğü Neden Arar?
Emniyet müdürlükleri genellikle aşağıdaki nedenlerle arayabilirler:
- Suç soruşturma ve sorgulama işlemleri
- Kayıp kişi veya eşya bildirimleri
- Trafik kazaları veya ihlalleri
- Vatandaşlık işlemleri
- Kamu güvenliğiyle ilgili duyurular
Polis Neden Arar?
Polis memurları, suç soruşturmaları, trafik kontrolleri, tanıklık talepleri ve diğer güvenlik konularıyla ilgili olarak arayabilirler.
Emniyetten Aranma Nedenleri
Emniyet birimlerinden aranmanızın çeşitli nedenleri olabileceğini unutmamak önemlidir. Yukarıda belirtilen nedenlerin yanı sıra, daha özel veya kişisel konularla ilgili de aranabilirsiniz. Bu nedenle, neden arandığınızı anlamak için ilgili memurla iletişime geçmeniz önerilir.