Şimdi Ara

Kara astsubayı intibakta bıraktım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben 19 yaşında bir gencim 2 yıldır msü sınavına giriyordum ilk sene sağlıktan elenmiştim 2. sene ilk tercihim deniz astsubay myo (damyo) ikinci tercihim kara astsubay ( kamyo ) idi. Kamyoyu tutturdum damyo gelmedi ve intibağa gittim hayalim asker olmaktı ilk sene kamyoyu tercih etmiştim 1. tercihe fakat her şeyi yaparım suriyeye giderim ırağa da giderim piyadede olurum kafasındaydım bu sene fikirlerim tamamiyle değişti günümüz şartlarında hem daha iyi çalışma şartları olduğu için denizi tercih ettim fakat kara geldi 1 hafta durdum fakat puanımdan kaynaklı adam akıllı bir bölüm tercih edemeyeceğimi ve 2. sınıfta sınıfımın yüksek ihtimalle piyade olacağını öğrendim ve bıraktım. Şuan naptım ne ettim diye düşünüyorum işler acaba sarpa sarar mıydı devam etseydim onu düşünüyorum düşündükce düşünüyorum anlayacağınız. Bu sene tekrar gireceğim fakat yani ne biliyim 3 yıldır sınava giriyorum bunalıma girdim gibi bir şey, hiç bir şey zevk vermiyor kitabı açınca kusacak gibi oluyorum şuan biraz daha jandarmayı düşünüyorum deniz için tekrar msüye gireceğim fakat jandarmayı da tercih edeceğim ben napayım kötü mü yaptım bırakarak iyi mi yaptım orda ki arkadaşlar dalga geçiyor gül gibi mesleği bıraktın diyerek zaten oraya da almazlar buraya da almazlar bıraktığın önüne çıkar diyorlar moralim bozuluyor onlara gülüp geçiyorum ama gerçekten dedikleri gibi mi gül gibi mesleği bıraktık mı yani :D bilen birisi varsa bir yardımcı olsun lütfen.Meslekte ki herkes farklı konuşuyor kimi iyi ki bıraktın kimi mal diyor kimi dinleyeceğimi şaşırdım bırakırken okul paşamız bile 68.000 TL'yi silip atıyorsunuz farkındasınızdır umarım dedi. Kısaca aklımda şuan deniz astsubay ve jandarma var bir sonraki jandarma uzmanlığa bile başvurabilirim. Ailem sağ olsunlar her konuda destekçim hiç bir şekilde kötü düşünmüyorlar onlar dedi zaten gel diye gitmemi pek istemiyorlardı ama olan oldu artık hem meslekteki komutanlarımdan hemde bilgili kişiler yorum yaparsa çok memnun olurum. Saygılarımla.

• özelden mesajını ac kardeşim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

abi nasıl açabilirim bilmiyorum

Abi biliyorum forumda gezerken 11 yıl önceki mesajını görmüştüm çok merak ettim seni memnun musun abi şuan hayatından keşke diyor musun bırkamasaydım ya da bugün bana bir tavsiye versen 11 yıl önce aynı şeyi yaşamışız be abi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Kardeşim iyiki bırakmışım diyorum, Allah bir kapıyı kapatırsa yerine emin ol.baska.kapi.acar herkes bu meslekleri yapmak zorunda değil, evet.ekonomimiz.kotu hayat şartları.zorluyor ama mutlu.olacagin işi yap ben ne yaptım sorusuna gelirsek benim durumum farklı biraz senden, ben ilk bu okulu bırakınca tüm çevremdeki herkes beni kucumsemis zorluğa gelemiyorsun asgari ucretle calisicaksin o zaman anlarsın falan falan konuşanlar hiç bitmedi daha sonra ben ne yaptım. Hiç kimseye kulak asmadim ben meslek lisesi mezunuyum okuduğum.meslek.lisesi Ankara Çinçin deydi sen düşün eğitim seviyesini aldım kendime kitaplarımı denemelerimi okulu birakinca oturdum eşek gibi.calistim. ama hiç durmadan geceleri alarm.kurar uyanır ders çalışırdım herkese gostericektim.basarabilecegimi ve Allah'ta emeklerini.karsiliksiz.birakmadi ilk yıl 200 puan bandında olan üniversite puanım o zaman YGS - LYS idi bir sonraki sene 400 e kadar yükselttim, şuan memurum evlendim kızım var bir tane senin bana özelden atmış oldugun mesaj e posta adresime gelmiş bu forumu da yıllar yıllar önce takip etmeyi bırakmıştım eski günleri hatırladım okudum, sana verebilecek en güzel.tavsiyem bu hayatta teksin, annen baban bile bir yere kadar senin yanında olacak bu yaşlarda yapacağın tercihler senin bir ömür boyu hayatını değiştirecek öncelikle kendine sor ben ne yapmak istiyorum ne olmak istiyorum.sonra bu hayaline erişebilir mısın bunun muhakemesini yap eğer kendine inanırsan hiç bir şey senin karşında duramaz kimseye kulak asma ve hedefin için çalış Allah kimsenin emeğini zayi etmez emin ol hee suda var istediğin şeyler olmaz sen olmadı diye isyan edersin ama gerçekten emin ol, istediğin bir şey olmuyorsa Allah sana daha iyisini nasip edecektir...

• Bu yazdıklarımı belki şuan tam anlamlandıramayacaksin sende bı 10 yıl sonra bu açtığın konuyu ve benim bu mesajımı yeniden okuduğunda tebessüm edeceksin, ve eminim sende iyiki bırakmışım diyeceksin.

Daha Fazla Göster
  • Son-Er06 kullanıcısına yanıt
    İnşallah abim. Allah bağışlasın çok mutlu oldum senin adına allah razı olsun tekrardan vaktini ayırıp cevap verdiğin için sağ ol abim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.