Şimdi Ara

Hava Harp Okulunda Yaşadıklarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
11.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu sene mulakatlara girecekler icin bende bilgi vermek istedim ben gecen yaz mulakatlara gittim ygsde turkiyede 5 bin lysde ise turkiyede 13 bininci siradaydim sizin sinavdaki puaniniza ve girdiginiz mulakatlarda gosterdiginiz basariya gore belli bir oranda puan olusturulup siralaniyorsunuz bu siraya gorede yedekler ve asiller belirleniyor. size verilen gun ve saatte hava harp okuluna giriş yapiyorsunuz kisa bir bilgilendirme konferansindan sonra kahvaltiya gidiyorsunuz ayrica sizin yaninizda surekli 4. Siniflar var,sizlere yardimci olabilmek icin.kahvaltidan sonra saglik kontrolu var yanlis hatirlamiyorsam dusuk puanlilari kahvaltiya gitmeden once saglik muayenesine soktular ve %95 ini elediler tam bir katliam oldu tabiri caizse.Kahvaltidan sonrada biz muayeneye girdik goz,ortopedi,boy kilo orani,üroloji(bahsettikleri penis ve yumurtalik kontrolu donunu indir yukari bak muhabbeti cidden yokluyorlar yani :D ) saglik kontrolunden sonra ise fiziksel mulakatlar kordinasyon testi belirli engellerin oldugu parkur,belli bir surede bitirmek gerek.Parkurun sonunda ip atlama var,400 metre kosusu 2 tur olmak uzere dairesel pistte belirli surede kosmak gerekiyor yoksa elenirsiniz kolay degildir antreman gerektirir,balfiks cubugunda asili kalma,mekik vardi baska test var miydi hatirlamiyorum.Gelelim en onemli teste psikomotor testi hayallerimi yikti lanet test bilgisayarda mouse joyistik klavye ve pedallari kullanarak el goz koordinasyonunu bir dizi karmasik ve bir o kadar beceri isteyen test dizisi nedense bundada zorlanmadim mukemmele yakin yaptigimdan emindim.Bu testte bittiginde sizi kurula cikmak uzere farkli bir yere goturuyorlar.Ben kurula ciktim konusmaya basladik herşey iyi gidiyordu ki kapi caldi ve rutbesini hatirlamadigim hayatimi karartan serefsiz beni goturmesi gerektigini soyledi ve beni psikomotor testinin yapildigi yere goturdu.2 rutbeli onume ne oldugunu gorenedigim bir kagit koydu ve kagitta psikomotor testinden elendigim yaziyordu ki oyle bit ihtimal imkansizdi cunku testten ciktigim anda soylenmesi kurula cikmamam gerekiyordu.Ama tum itirazlarima karsi imzalamak zorunda kaldim.Nasil oluyorsa psikomotor testine itirazda edemiyorsunuz tek itiraz hakki psikomotor testinde yok diger tum asamalarda itiraz hakki var.sanirim torpil tamda bu asamada donuyor.Kaderin cilvesi hayatimi hayallerimi yikti bu serefsizler he unutmadan hatirlatmak isterim ayrica bu testten kaldiysaniz bir daha hava harp okuluna basvuramiyorsunuz.Simdi ne mi yapiyorum tip fakultesinde okuyorum doktor adayiyim ama hayatim boyunca tek hayalim olan askeri pilotlugu her gun ama s.ktigimin her gunu aklimdan atamiyorum orada elenmeseydim simdi hayatim nasil olurdu.
    Not:Imla ve yazim hatalarimiz varsa af ola mobilden yazdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • aşağı yukarı aynı şeyleri yaşamışız. ben önsağlığı itiraz kurulunda geçtim, aha dedim ucundan döndük bu bir işaret, ondan sonra psikomotora götürdüler, orada pedallı testte pedalım sorunluydu, masanın altına girip pedalla uğraştım biraz zaman kaybettim. ordan çıkınca dosyalarımızı falan toplayıp götürdüler sonra isteyen öğle yemeğine isteyen spora gidiyordu. ben yemeği seçtim spora gidenler gitti, biz de tam yemeğe gidecekken fark ettim ki herkes kişilik testine girmiş bir tek ben girmemişim. gittim söyledim dediler sen gir. sonra beni orada bırakıp gittiler. ben de o testi de bitiririp orada 10-15 dk yalnız bekledikten sonra psikomotor odasına 3 kişi girdi, bi süre sonra adımı sordular söyledim sonra odaya çağırdılar, elenme kağıdım masanın üstündeydi. dert anlatmaya çalıştık ama psikomotorun itirazı olmaz dediler. gene bir umut denedim geçen yıl başvurmayı ama başvurulmuyor :( :( ben de 2 yıla yakın zaman geçmesine rağmen aklımdan atamadım daha.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tzakhi -- 22 Nisan 2016; 12:11:16 >




  • Her ikinizede geçmiş olsun çok kötü bir durum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • brkoztrk33 B kullanıcısına yanıt
    Bende 4 yil önce ön sağlıktan sadece düz taban yüzünden elendim.Elendikten sonra üzulmedim ama uniye yerlestilten sonra kara harp okulu mulakatlarina gittim ve düz taban cikmadim baska bir nedenden elendim.sonra ankara gatada ortopedi servisinde muayene oldum ve doktor kesinlikle düz taban olmadigimi söyledi.4 yıldır unutamadim lise boyunca hayalini kurdugum okula giremedim ve de beni en çok uzen haksiz bir nedenden dolayi girememem .Elendikten sonra psikolojim bozuldu cipralex kullanmaya başladım üniversitede 1 yıl ruh gibi gezdim. Anadolu Kartallari filmine 10 dakika dayanamadan kapattım bidaha hiç açmadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpionn12 -- 27 Nisan 2016; 22:18:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani puanımız düşükse başvurmayalım mı bi sene daha mı beklemeliyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim gözlük var mülakata sokmazlar bile beni .

    Neyse geçmiş olsun. Benim de hayalimde göklerde yaşamak vardı ama,yeryüzünde takılı kalacağız. Vatan için havada savaşmak vardı.

    Genlerime laf edeceğim ama faydası yok. Olan oldu korum. Hem miyop hem de astiğmat. Hadi kilo hallolur da göz moralini bozuyor insanın.

    Bu arada merak ettim Tıp yerine niye makine mühendisi olmadınız hiç olmadı en azından ASELSAN olmadı Roketsan gibi yerlere girerdiniz.

    Neyse siz kararınız elbette :) . Hayatta başarılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hava harp okuluna başvuran oraya kadar giden arkadaşlar bütün harp okullarında sigara içmek yasak mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkoztrk33

    Arkadaşlar bu sene mulakatlara girecekler icin bende bilgi vermek istedim ben gecen yaz mulakatlara gittim ygsde turkiyede 5 bin lysde ise turkiyede 13 bininci siradaydim sizin sinavdaki puaniniza ve girdiginiz mulakatlarda gosterdiginiz basariya gore belli bir oranda puan olusturulup siralaniyorsunuz bu siraya gorede yedekler ve asiller belirleniyor. size verilen gun ve saatte hava harp okuluna giriş yapiyorsunuz kisa bir bilgilendirme konferansindan sonra kahvaltiya gidiyorsunuz ayrica sizin yaninizda surekli 4. Siniflar var,sizlere yardimci olabilmek icin.kahvaltidan sonra saglik kontrolu var yanlis hatirlamiyorsam dusuk puanlilari kahvaltiya gitmeden once saglik muayenesine soktular ve %95 ini elediler tam bir katliam oldu tabiri caizse.Kahvaltidan sonrada biz muayeneye girdik goz,ortopedi,boy kilo orani,üroloji(bahsettikleri penis ve yumurtalik kontrolu donunu indir yukari bak muhabbeti cidden yokluyorlar yani :D ) saglik kontrolunden sonra ise fiziksel mulakatlar kordinasyon testi belirli engellerin oldugu parkur,belli bir surede bitirmek gerek.Parkurun sonunda ip atlama var,400 metre kosusu 2 tur olmak uzere dairesel pistte belirli surede kosmak gerekiyor yoksa elenirsiniz kolay degildir antreman gerektirir,balfiks cubugunda asili kalma,mekik vardi baska test var miydi hatirlamiyorum.Gelelim en onemli teste psikomotor testi hayallerimi yikti lanet test bilgisayarda mouse joyistik klavye ve pedallari kullanarak el goz koordinasyonunu bir dizi karmasik ve bir o kadar beceri isteyen test dizisi nedense bundada zorlanmadim mukemmele yakin yaptigimdan emindim.Bu testte bittiginde sizi kurula cikmak uzere farkli bir yere goturuyorlar.Ben kurula ciktim konusmaya basladik herşey iyi gidiyordu ki kapi caldi ve rutbesini hatirlamadigim hayatimi karartan serefsiz beni goturmesi gerektigini soyledi ve beni psikomotor testinin yapildigi yere goturdu.2 rutbeli onume ne oldugunu gorenedigim bir kagit koydu ve kagitta psikomotor testinden elendigim yaziyordu ki oyle bit ihtimal imkansizdi cunku testten ciktigim anda soylenmesi kurula cikmamam gerekiyordu.Ama tum itirazlarima karsi imzalamak zorunda kaldim.Nasil oluyorsa psikomotor testine itirazda edemiyorsunuz tek itiraz hakki psikomotor testinde yok diger tum asamalarda itiraz hakki var.sanirim torpil tamda bu asamada donuyor.Kaderin cilvesi hayatimi hayallerimi yikti bu serefsizler he unutmadan hatirlatmak isterim ayrica bu testten kaldiysaniz bir daha hava harp okuluna basvuramiyorsunuz.Simdi ne mi yapiyorum tip fakultesinde okuyorum doktor adayiyim ama hayatim boyunca tek hayalim olan askeri pilotlugu her gun ama s.ktigimin her gunu aklimdan atamiyorum orada elenmeseydim simdi hayatim nasil olurdu.
    Not:Imla ve yazim hatalarimiz varsa af ola mobilden yazdim.

    hocam benim gözden bir sıkıntım yok.Kulagımda sıkıntı var elenmeme sebeb olurmu?Birde şu mülakatlarda neler soruyorlar acaba ona göre hazırlanmakta fayda var.Psikomotor testi herkesin canını acıtmıs belliki.Nasıl bir şeydir bu?Adını duydum ama görme imkanım olmadı.Bu testte ne yapılıyor?Zorlukları nelerdir?




  • kızlarda mulakatta nasıl oluyor bilgin var mı
  • Beyler sıkmayın canınızı , yani tutku derecesinde havacılığı seviyorsunuzdur fakat biraz mantıklı düşünmek de gerek. Şimdi ölçme değerlendirme başarısının haklılığı tartışılır olsa da şuan geçerli olan sistemde siz büyük bir topluluğun içinde önde gelen kesimdeki insanlarsınız.(Üniversiteye giriş sınavları için konuşuyorum)

    Yani fen bilimleri ve formal bilimlerde anlatılanı anlayacak,üzerine koyup bu bilgileri işleyecek yeterliliğiniz olduğunu varsayıyorum.Hal böyleyken hayatınızı tek bir hayale kilitlemeniz ve bu hayalin gerçekleşmemesi halinde geri kalan yaşantınızda mutsuz olmanız sadece sizin için değil toplum için de bir kayıptır.

    Sonuçta pilotluk/pilotaj sosyal statüsü çok yüksek olarak yansıtılsa da sorumluluğu gerçekten büyük olsa da , olunması için gereken kriterler çok ve hassas olduğu için mesleki toplum içinde doktor,mühendis vb. gibi seçkin bir zümre yaratıyor.Ama diğer yandan baktığınızda yetkileri oldukça sınırlı bir meslek.Yani sizin o an yapacağınız şeyi belirleyen uzun bir hiyerarşi var.Belki de sizden daha yeteneksiz,kifayetsiz siyasetçiler veya üstleriniz tarafından onay gelmedikçe siz o uçağı kaldıramayacaksınız.Ve tabii ki bir uçağın havalanması o ülkenin savunmasında istenecek son kozlardan bir tanesi yani ülkeyi yöneten ve ülkede yaşayan akıllı insanların bir ülkenin kaderini o uçaklar kalkmadan tayin edebilmesi daha istenen bir durum bence.

    Uzun lafın kısası orduda yönetimsel olarak idealleriniz yoksa sadece uçak, uçma tutkusu bu mesleği seçmenizde ağır basıyorsa siz yine farklı bir meslekte bu aşkınıza hobi olarak devam edebilirsiniz pilotluk yapabilirsiniz.Aynı zaman da yine havacılık sektöründe çalışabilirsiniz bir uçağın daha güvenli hale gelebilmesi için teknoloji geliştiren bir mühendis benim gözümde o aracın operatöründen daha değerlidir.

    Uzun lafın kısası ben akıllı gençlerin daha çok bilim alanında çalışmasından yanayım, çünkü toplum ve ülke olarak açığını kapatmamız gereken uzun bir yol var.




  • brkoztrk33 B kullanıcısına yanıt
    fetö
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omerbyk1

    fetö

    +1 şansınızı yine deneyebilirsiniz 0 derece göz şartı yerine gözlük veya lens kullanmama şartı gelmiş mesela

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi inşallah bende seneye girecem mülakatlara ama imamhatipde okuyorum mülakatlarda sorun çıkarırlarmi yoksa dahamı kolay olur bir ihtimal girsem ilerde iktidar değişirse ne yaparlar diye düşünmeden edemiyorum kendimi hayırlısı ne ise o olsun bu ülkeye hizmet edelimde gerisi teferruat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.