Şimdi Ara

Hız sınırında %10'luk tolerans kalktı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Böyle bir şey duydum aslı var mı? 110'luk yolda 111 ile ceza mı gelecek artık?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Örneğin hız limiti 50, size 51'le ceza kesilirse, mahkeme tarafından haklı bulunup iptal edilen cezalar var. Mantık şu, "radar kendi kendine de hareket eden bi aracı nokta atışı olarak ölçemez, fabrikasyon olarak %1, 3, 5, 10 artık neyse, bu şekilde bir toleransı vardır, haliyle hız atıyorum tolerans %10 ise 55'e kadar gidebilir, haliyle sen 51'le ceza kesemezsin" der.

Ha şu var, geçende bi haber vardı, yok işte radar aleti lazerle gps'le bilmemne ile ölçüm yapacakmış, hata payı azalacakmış vesaire vesaire.

O pay oranında inebilir belki ama her tarafa aynı cihazı koyamayacaklar. Haliyle o toleransın kalkma hikayesi zor.

Polis isterse tabi ki yine ceza yazacaktır ama 110'luk yolda 111'e ceza gelirse mahkemeye giderim direkt :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    \\ Amd Ryzen 7 9700X - Msi MAG X670E Tomahawk WiFi - Gigabyte Rx 9070 XT Gaming OC 16Gb 256 Bit - G.Skill Trident Z5 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 - Seagate 500GB Firecuda 530 ZP500GM3A013 7000-3000MB/s M2 NVME PCI + 2 Tb Seagage 7200 Rpm 64mb Cache - FSP Aurum PT 1200W 80+ Platinum - Corsair Airflow 4000D - Windows 11 Home Oem //
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1420E4729

Öyle bir şey yok, bir defa kesilen cezalardan mahkemeye taşınanlarda örnekler var, emsal teşkil eder yani.

Örneğin hız limiti 50, size 51'le ceza kesilirse, mahkeme tarafından haklı bulunup iptal edilen cezalar var. Mantık şu, "radar kendi kendine de hareket eden bi aracı nokta atışı olarak ölçemez, fabrikasyon olarak %1, 3, 5, 10 artık neyse, bu şekilde bir toleransı vardır, haliyle hız atıyorum tolerans %10 ise 55'e kadar gidebilir, haliyle sen 51'le ceza kesemezsin" der.

Ha şu var, geçende bi haber vardı, yok işte radar aleti lazerle gps'le bilmemne ile ölçüm yapacakmış, hata payı azalacakmış vesaire vesaire.

O pay oranında inebilir belki ama her tarafa aynı cihazı koyamayacaklar. Haliyle o toleransın kalkma hikayesi zor.

Polis isterse tabi ki yine ceza yazacaktır ama 110'luk yolda 111'e ceza gelirse mahkemeye giderim direkt :)

3-5 yıl önce + 1 km/s hız sebebiyle ceza kesilmişti ve Sulh Ceza Hâkimliğine itiraz etmiştim kabul görmemişti ve yargılama giderleri de bana kaçmıştı =)

Kara Yolları Genel Müdürlüğü'nün bir yazısı vardı bununla ilgili, kalibrasyonu yapılmış olsa bile +5 km/s fazla ölçebileceği belirtilen bir yayın bulmuştum ama mahkeme yemedi.

Bugün yine + 1km/s yüzünden yeniden ceza kesmişler. Kesinlikle hız aşımı yapmadığıma eminim ama itiraz falan etmeyeceğim.

RADARBOT kullanmaya başladım, kesinlikle tavsiye ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.