Şimdi Ara

Merkezi Kilit Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracın orjinalinde bulunan merkezi kilitte başıma şöyle bir sorun geldi. Sonradan taktırılan alarm ve haliyle onun kumadası ile kapıları şimdiye kadar rahatça açıp kapayabiliyordum fakat dün kumandadan aç tuşuna bastığımda şoför kapısı hariç hepsini açtı daha sonra yine kilitleyim tekrar açtım gene şoför kapısı hariç hepsini açtı. Bir kaç denemeden sonra kapı otomatik olarak açılmayınca bende anahtar ile açtım. Bir miktar yol aldıktan sonra araçtan indim ve kilitlemeye bastım fakat bu seferde kilitlemedi açtım kapadım bu sefer kapıyı kilitlemişti. Sabah denemedim fakat bu akşam eve geldiğimde ne denediysem kapıyı kilitlemedi bende en sonunda anahtar ile kilitledim.

Arkadaşlar şimdi sorum şu; böyle bir sorun ile daha önce karşılaşan var mı? Varsa izledikleri yol ne idi? Kendimin yapabileceği bir şey var mı?
    Cuma ya da c.tesi sanayiye gideceğim muhtemel sorun nerededir tahminleriniz var mı, ve bu sorun nasıl onarılır. En azından biraz bilgim olursa oraya kör cahil gitmeyelim, adam tutar ufak bir parça için gider komple kilidi değiştirir gereksiz yere zarar etmeyelim.

Bir kaç yerde bu merkezi kilitlerde her kapıda kömür olduğunu duymuştum sanırım motorlarında şayet o kömürler bittiyse sadece bu kömürler değişiyordur herhalde(matkaplarda filan değiştiriyorduk sonuçta onlarda elektrik motoru)?

Bilgisi/tahmini olan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim. Teşekkürler.

Not: Forumda "merkezi kilit" adı altında arattım fakat bir sonuca ulaşamadım.

• arkadaşım büyük ihtimalle o kapıya ait merkezi kilit motorunda bi arıza var. Değiştirmen yararına olacaktır.Merkezi kilit aracın orjinalinde var demişsin aracın ne markaysa artık aynı motoru alırsan uyumluluk sorunuda ortadan kalkar. Piyasada çok sayıda yan sanayi ürün mevcut çünkü. Ha bide bence kendin bişeyler yapmaya çalışma zaten basit bişeyse hallederler hemen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle -- 27 Ekim 2006; 9:20:52 >
  • ARKADAŞIM
    MERKEZİ KİLİT MOTORLARI ÇOK BASİT BİR SİSTEMLE ÇALIŞAN MOTORLAR OLUP SADECE ÖN KAPILARDAKİ MOTORLARDA SWİÇLER VARDIR.BU SWİÇLER ZAMANLA KAPI İÇİNE GİREN SULARDAN DOLAYI OKSİTLENMEKTE OLUP İŞLEVİNİ YAPAMAZ HALE GELİRLER İYİ BİR ELEKTRİK USTASI MOTOR İÇİNDEKİ SWİÇLER ÇÜRÜMEDİYSE TEMİZLEMEYLE ÇALIŞIR HALE GETİREBİLİR.OLMASSADA YENİLERİDE ÇOK PAHALI DEĞİL TEK OLARAK SATILAN BİR MALZEME KOLAY GELSİN
  • Teşekkür ederim arkadaşlar. O zaman içini açmadan göremeyeceğiz. Yarın sanaayiye gittiğimde duruma göre bir çözüm bulacağız. Muhtemelen o motorda bir arıza var. Dediğiniz gibi su filan girdiyse oksitlenme yapmış olabilir. Tekrar teşekkürler.
  • en fazla o kapının merkezi kilit pompasında sorun wardır ama o da hem pahalı diil hemde çok basit bi parça sen bile değiştirebilirsin ayrıca kablolarda oksitlenme olmuş olabilir bi kontrol et pompayo direk elektriğe bağlayıp eğer pompada tık yoksa mecbur yenisini alcann
  • quote:

Orjinalden alıntı: fiesta1903

en fazla o kapının merkezi kilit pompasında sorun wardır ama o da hem pahalı diil hemde çok basit bi parça sen bile değiştirebilirsin ayrıca kablolarda oksitlenme olmuş olabilir bi kontrol et pompayo direk elektriğe bağlayıp eğer pompada tık yoksa mecbur yenisini alcann

O da olabilir. Teşekkürler. Dün gece aklıma geldi indim kilide anahtar deliğinin yan taraflarından filan biraz WD-40 sıktım. Şimdi çok güzel çalışıyor, bakalım nereye kadar gidecek. Olmazsa kilidi söküp tüm parçaları evde temizler tekrar montajı yaparım. Hem banada meşkale çıkar. :))
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    merkezi kilit beyni arızası
    12 yıl önce açıldı
    Alarm Merkezi kilit bağlantısı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.