Şimdi Ara

Alarm Merkezi kilit bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim yaşlı Ascona'ya merkezi kilit takmaya karar verdim. Aslında eski arabalarda bu tarz değişiklikleri sevmiyorum. Fakat araca çok fazla yara bere vermeden orjinal görüntüsü bozulmadan rahatlık sağlayan bir iş bu.
    Arabanın tesisatına hakimim zaten bütün elektrik işlerini kendim yapıyorum arabada. Benim bilmediğim bir kablo geçmez bir yerden :) Eski arabaya binmenin zevkli bir yönü de bu..

Şimdi arabayı alırken eski sahibi söktüğü kamasonic marka alarmı da yanında vermişti. Ben de hepsiburada sitesinden Inwells marka merkezi kilit sistemini satın aldım. Merkezi kilit henüz gelmedi ama alarmı evde bağlayıp bir deneyeyim dedim. 12v güç bağlantısını bağladım.

Alarmı kitini sadece uzaktan açma kapama için kullanmayı düşünüyorum. Siren kontak bağlantısını bağlamayacağım. Bu yüzde aşağıdaki şemada gözüken "açma kapama sayaç" harici diğer jumperlerı söktüm.
    +12v ve şaşe bağlantısını yaptım alarm çalıştı. Uzaktan kumanda ile açma kapama tuşuna bastığımda çalışıyor. Röle seslerini duyuyorum. Led bağlantısını yapmıştım. Açtığımda Led sönüyor kapattığımda led yanıp sönmeye başlıyor. Işık açma yani sinyalerin bağlantısnı ölçtüğümde kapatırken iki kere açarken bir kere 12v çıkışı oluyor. Buraya kadar her şey tamam.

Şimdi çok konuştuk gelelim sorulara

Soru 1. Acc bağlantısı yapmama gerek var mı? Bu bağlantı tam olarak ne işe yarıyor anlamadım.

Soru 2. Merkezi kilit bağlantılarını tam olarak anlayamadım. Benim aldığım kite uygun olan bağlantı hangisi ?

Soru 3. Bazı alarmlarda fren bağlantısı varmış araba hareket ettikten sonra frene basıldığında merkezi kiliti devreye alan. Bu alarmda böyle bir bağlantı var mı?

Alarmın şemalarını da daha önce forumda paylaşan birisinden buldum.

Alarm Merkezi kilit bağlantısı Alarm Merkezi kilit bağlantısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makinist99 -- 16 Kasım 2014; 15:46:40 >

• Bu arada Inwells merkezi kilit siparişi iptal ettim.

Su geçirmez özelliği, çift kapıdan yönetilebilmesi ve daha güçlü motor seçeneği nedeniyle Cyclone marka sipariş verdim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    merkezi kilit beyni arızası
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.