Şimdi Ara

Merkez Bankası Eksi Rezervdedir (Net Döviz 13,7 Milyar Dolar - Swap 17 Milyar Dolar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
359
Cevap
3
Favori
30.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
359 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merkez Bankası Eksi Rezervdedir (Net Döviz 13,7 Milyar Dolar - Swap 17 Milyar Dolar)


    Merkez Bankası Eksi Rezervdedir (Net Döviz 13,7 Milyar Dolar - Swap 17 Milyar Dolar)

    https://yeniozgurpolitika.net/borcu-nasil-odeyecek/

    Türkiye’nin hazinesi tamtakır. Geçen yıl salgın olmadığı halde bütçe 200 milyar lira açık vermişti. Merkez Bankası’ndaki rezervler de eridi. 169 milyar dolar kısa vadeli borcu nasıl ödeyecek?
    CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, yeni açıklanan sayısal verilerin, ekonomide alarm zillerinin daha güçlü çaldığını gösterdiğini, salgın sonrası büyük bir işsizlik tsunamisinin geleceğini söyledi.

    Erdoğdu, ekonomide yaşanan krizin, salgınla daha derin ve sert şok yaşattığını belirtti. Zaten Hazine’nin iktidarın israf ve yolsuzluklarına dayanamayıp battığını kaydeden Erdoğdu, “Hazine tamtakır. Geçen yıl salgın olmadığı halde bütçe 200 milyar lira açık vermişti. Merkez Bankası’ndaki rezervler de eridi. Dünyada hiç görülmemiş bir şekilde hem faizi hem dövizi düşük tutmak için 50 milyar dolar sattılar. Merkez Bankası’nın net döviz pozisyonu 13,7 milyar dolara kadar düştü.

    Merkez eksi rezervde

    Bunun içinde 17 milyar dolar swap var. Bu eksi rezerv demek. Yani Merkez Bankası bugün eksi rezervdedir. 169 milyar dolar kısa vadeli borç var. Rezerv kalmadı, nasıl ödeyecekler bu borcu? Hangi cesaretle ülkenin Merkez Bankası’nın kefen parasına kadar bütün rezervlerini eritirsiniz?

    Bankaları da batıracak

    Bankalara ‘döviz getirin, ben size TL vereyim siz de onu kredi olarak dağıtın’ diyor. Bu, ‘Ben battım, siz de batın’ demektir. Kamu bankalarının belini kırdılar, şimdi iyi kötü işleyen bankacılık sistemini de bozacaklar.”

    Erken seçimle gitmeliler

    Çok zor günler beklediğini belirten Erdoğdu, “Bunlar ülkeyi bu durumdan çıkaramaz. Ekonominin düzeltilmesi için bunların hemen gitmesi gerekir. En kısa zamanda erken seçim yapılarak dürüst, liyakatli kadroların bir an önce iş başına gelmesinin yolu açılmalıdır” dedi. ANKARA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 28 Nisan 2020; 3:30:29 >







  • Al bendende okadar geçen dayımın oğluyla kavga ettim adam borç bir dünya işsiz kalmış ağlıyodu dedim daha beter ol bide utanmadan ağlıyosun dedim suratına karşı yiyemedi lafımı başladı söylenmeye vs vs gerçekler acıdır tabi tokat gibi carpa hiç korkmuyorum birdaha konuşmuyacakmış benle.Dedim keyfin bilir hiç valla cekinmiyorum artık Allah daha beter etsin.
    Devletin elinde ne bir ticari kurum ne fabrika kalmış. Limanlar gitmiş, hastane ve otobanlar kullanılmasa da para veriyorsun.

    2001 krizine laf atanlar en basitinden Türk Telekom'u unutuyorlar. Devletin elinde özelleştirilebilir kurumlar vardı, artık hiç bir şey yok.

    Yıllar önce, başkanlık sistemine evet denildiğinde şunu demiştim. Bu millet açlık ile terbiye edilecek. Maalesef o günlere doğru gidiyoruz, bunu engellemek için az bir umudum var. O da her geçen gün azalıyor.
    Döviz düşsün diye sürekli döviz pompaladı piyasaya. Birde o kadar garantili köprü hastahane filana gitti paralar. Herşeyi de ithal eder olduk, gıdayı bile. Şuan bir sürü gıda ürününü bile ithal ediyoruz. Ülkeye güven kalmadı, yabancı yatırımcılar kaçtı gitti. Swap oyunlarıyla kalanları da kaçırdık, korona da geldi bir kısım da o yüzden kaçtı ve merkezin kasası boşaldı. Şuan kamu bankaları dolar satıp yükselmesini engelliyorlar ama çok sürmez. 7 yi gecinde 7.21 var ordan sonrası belirsizlik.
    Osmanlının batma nedenlerinden biri :

    Yüzyıllardır büyüyen bir siyasi ve ekonomik yapısı olan Osmanlı İmparatorluğu ise aynı dönemde geleneksel tüketim alışkanlıklarından vazgeçerek, israf ve savurganlığın hüküm sürdüğü ve kamu gelirlerinin özellikle iltizam usulünden dolayı yetersiz olduğu bir döneme girmiştir. Bu dönemi ise öncelikle Galata bankerlerinden iç borçlanma ve daha sonrada dış borçlanma izlemiştir.
  • Döviz düşsün diye sürekli döviz pompaladı piyasaya. Birde o kadar garantili köprü hastahane filana gitti paralar. Herşeyi de ithal eder olduk, gıdayı bile. Şuan bir sürü gıda ürününü bile ithal ediyoruz. Ülkeye güven kalmadı, yabancı yatırımcılar kaçtı gitti. Swap oyunlarıyla kalanları da kaçırdık, korona da geldi bir kısım da o yüzden kaçtı ve merkezin kasası boşaldı. Şuan kamu bankaları dolar satıp yükselmesini engelliyorlar ama çok sürmez. 7 yi gecinde 7.21 var ordan sonrası belirsizlik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deníz -- 27 Nisan 2020; 15:18:42 >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Al bendende okadar geçen dayımın oğluyla kavga ettim adam borç bir dünya işsiz kalmış ağlıyodu dedim daha beter ol bide utanmadan ağlıyosun dedim suratına karşı yiyemedi lafımı başladı söylenmeye vs vs gerçekler acıdır tabi tokat gibi carpa hiç korkmuyorum birdaha konuşmuyacakmış benle.Dedim keyfin bilir hiç valla cekinmiyorum artık Allah daha beter etsin.
  • bu yıl 170 milyar usd dış borç nasıl ödenecek bakalım.
    yeni vergiler yolda mı yoksa?
  • Vergi bindirerek gene toplayamaz.

    Akıl var mantık var. Millet almayacak. Gene toplayamayacaklar.
  • Devletin elinde ne bir ticari kurum ne fabrika kalmış. Limanlar gitmiş, hastane ve otobanlar kullanılmasa da para veriyorsun.

    2001 krizine laf atanlar en basitinden Türk Telekom'u unutuyorlar. Devletin elinde özelleştirilebilir kurumlar vardı, artık hiç bir şey yok.

    Yıllar önce, başkanlık sistemine evet denildiğinde şunu demiştim. Bu millet açlık ile terbiye edilecek. Maalesef o günlere doğru gidiyoruz, bunu engellemek için az bir umudum var. O da her geçen gün azalıyor.
  • 2019 yılında beklenen vergi gelirinde 80 milyar tl açık var. Hatta 2018'e göre bazı vergi kalemlerinde düşüş dahi var. Bu da bana göre şu demek yeni vergi getirerek vergi gelirlerini artıracağımız düşüncesi son bulmaya yakın. Bir çoğumuz "artık burama kadar geldi" sınırını aşmıştı. Bu sene, aşmayanların da bir çoğu aşacak gibi görünüyor.
  • Vergi geliri sınıra dayandı, daha arttırırsan ekonomi durur. Aynen şu anda otomotiv de olduğu gibi. İki üç zenginin altında yeni araba gördünüz diye yok öyle şey demeyin, Türkiye'de en çok vergiyi orta ve alt kesim verir; çünkü sayıca fazladır. Bu durumda kimse %100 üstü vergi verip araba almaya yanaşmaz.
  • Osmanlının batma nedenlerinden biri :

    Yüzyıllardır büyüyen bir siyasi ve ekonomik yapısı olan Osmanlı İmparatorluğu ise aynı dönemde geleneksel tüketim alışkanlıklarından vazgeçerek, israf ve savurganlığın hüküm sürdüğü ve kamu gelirlerinin özellikle iltizam usulünden dolayı yetersiz olduğu bir döneme girmiştir. Bu dönemi ise öncelikle Galata bankerlerinden iç borçlanma ve daha sonrada dış borçlanma izlemiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 1 Mayıs 2020; 3:42:25 >
  • Vergileri arttırdıkça vergi açığı olarak geri dönüyor. Vergi arttırmaktansa herkesin ödeyebileceği makul seviyelere çekilse sorun çözülecek.



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 1 Mayıs 2020; 3:42:33 >
  • Yapacak bir şey yok bu iş bilmezleri biz seçtik katlanıyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pink Floyd

    Vergileri arttırdıkça vergi açığı olarak geri dönüyor. Vergi arttırmaktansa herkesin ödeyebileceği makul seviyelere çekilse sorun çözülecek.
    ödeme garantili yapılar, dış borçlar, var olan ve yapılacak hizmetler, yerel yönetim bütçeleri, devlet görevlisi maaşları, askeri harcamalar, ülke sınırında ki ve içinde ki mültecilere mali yardım vs......




    bunlar olduğu için var olan durumla karşı karşı getirildiğinde imkansız bu harcamaların finanse edilmesi lazım vergi gelirlerinin azalması bu kalemlerin bir kısmının iptal edilmesini gerektirir



    bir de boşa endişe ediyorsunuz kardeşim halkın büyük kesimi halinden memnun her şeye rağmen oy veriyor yani çok dert etmeyin zaten dünya salgın hastalık bir sonra ki ekonomik kriz ve iklim krizi ardından göç dalgası ve en son olarak

    BEKLENEN 3. DÜNYA SAVAŞI(MELHAME-İ KÜBRA) İLE TOPYEKÜN ARINDIRILACAK İNŞALLAH Bİ SESSİZLİK OLACAK KAFASI RAHATLAYACAK HERKESİN




    ---------------------------




    bu arada artık çok umursamıyorum gemisini yüzdürene kaptan derler ben saldım sadece seyrediyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 27 Nisan 2020; 23:48:57 >




  • Kaynak var mı hocam
  • dephyr kullanıcısına yanıt
    Hocam böyle şeyleri yazmayın. Özgür bir ülkede yaşıyoruz. Sonra alaska yolu gözükmesin
  • En çok çay içen ve çay yetiştiren memlekette çaykur batma noktasında hocam. Boynuz kulağı geçmiş artık geri dönüş zor.
  • Halk halinden menun valla.
    Son anketlerde hala %30 larla akp ye olan teveccühünü gösteriyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.