hangisini kullanıyorsunuz veya kullanması daha doğru olur? şahsen ben merhaba diyorum çünkü daha kullanışlı ve sevimli bir kelime. her yere selamün aleyküm diye girilmiyor. en basitinden sana yer gösteren restoran garsonuna veya kız arkadaşına. birde sa artık bana tarihi esere dönmüş bir selamlama şekli olarak gözüküyor. yaşlı dayıların olduğu ortamlarda kullanıyorum sadece. yoksa kullanılmıyor zaten genelde. |
merhaba mı yoksa selamün aleyküm mü?

merhaba mı yoksa selamün aleyküm mü?
(En Son Oy Tarihi: 15.7.2021)
-
-
Selamun Aleyküm Hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
kesinlikle selamünaleyküm de hocam bir ortama girince. test edildi. merhaba diyip girdiğim esnaf suratıma bakmazken , sonradan s.a diyip girdiğim esnaf baya ilgileniyordu , napaçaksın örümcek beyin olmuş hepsi
-
Hi! Everybody daha mi modern olur diye dusundum😇
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakdc -- 14 Temmuz 2021; 8:37:24 >
Tabikide Selamun Aleyküm.Allah’ın selamı üzerinize olsun demek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
selamun aleykum bize araplardan geçmiştir.Ayrıca Türkçesi varken neden arapçasını kullanayım ki.Ben merhabacıyım
merhaba yoksa selamun aleyküm mü demeliydim ehe
diyerek giriyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdiyotloji -- 14 Temmuz 2021; 11:48:51 > -
sa
-
öyle diyoruz ama her yerde geçmiyor be hocam. bazı yerlerde gerçekten absürt duruyor.
-
bende aslında merhabacıyım fakat sanayi esnafı gibi yerlerde mecburen sa kullanıyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Maraş Ali
selamun aleykum bize araplardan geçmiştir.Ayrıca Türkçesi varken neden arapçasını kullanayım ki.Ben merhabacıyımMerhaba da arapça kökenli. Şimdilerde esenlikler diyenler var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8E9B2F559 -- 15 Temmuz 2021; 2:4:14 > -
İkiside arapça zaten türkçe selamlaşmamız bile yok
-
Yaşadığın yere göre bu değişir.Muhafazakar bir yerde insanlara ''merhaba'' dersen bir iki demenden sonra arkandan dinsiz veya alevi demeye başlarlar,daha laik bir yerde yaşarken insanlara ''selamün aleyküm'' dersen arkadan muhafazakar veya dinci demeye başlarlar...Kısacası ortamına göre davranmayı bilmek lazım.
-
Ortamına göre. Girdiğim ortamda kaba saba tipler varsa sa, yoksa merhaba
Merhaba derim ben şahsen
sa derim ben.
Neden geçmesin yav.Ben neysem oyum.Nasıl demek istersem öyle derim millete bakıpta kullandığım cümleleri değiştireceğim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dxdiag36 -- 15 Temmuz 2021; 10:29:21 >
delikanlı adam selamun aleyküm der merhaba ne olm gay misiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneThousandAli -- 15 Temmuz 2021; 10:51:41 > -
Ebû Hüreyre"nin naklettiğine göre, Resûlullah (sav) şöyle buyurmuştur: “İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. Size, yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir iş göstereyim mi? Aranızda selâmı yayın.”
(M194 Müslim, Îmân, 93)
En Beğenilen Yanıtlar

Tabikide Selamun Aleyküm.Allah’ın selamı üzerinize olsun demek. |
Benzer içerikler
- almanya ikinci el siteleri
- jigolo uygulaması
- yüz puanlama
- avukatlığı bırakmak
- en rahat askerlik yerleri
- sodyum iyon batarya
- en ilginç rekorlar
- ets 2 türkiye haritası
- penis nakli
- elektrikli bebek arabası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X