Şimdi Ara

Mercusys MR90X – OpenWrt kurulumu hakkında destek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hepsiburada üzerinden Mercusys MR90X siparişi verdim. Ürün açıklamasında donanım versiyonu belirtilmemiş; v1.0 mı yoksa v1.2 mi geleceği belirsiz.

OpenWrt forumlarında v1.2 için başarılı kurulumlar yapıldığını gördüm, ancak süreç v1.0’a göre daha karmaşık ve riskli görünüyor. Brick olasılığı nedeniyle dikkatli ilerlemek istiyorum.

Bu cihazı Hepsiburada’dan alan varsa, gelen sürüm bilgisini paylaşabilir mi? Ayrıca bu cihaza OpenWrt kurmuş kullanıcıların tecrübelerini ve önerilerini öğrenmek isterim.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senqaii -- 9 Ağustos 2025; 12:16:20 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Hocamlar forumda hiç bilgisi olan yok mu ?  V1.2 için yardıma ihtiyacım var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelde 24.10.1 verisyonun daha stabil çalıştıpını  24.10.2 sysupgrade ile bazı kişilerin brick ettiği söylenmiş. Burada kurulum aşamaları anlatılıyor ama açıkcası bana çok karışık geldi. Kolay yükleme scripti çıkana kadar bekleseydiniz keşke.

lists.infradead.org
    [openwrt/openwrt] mediatek: MERCUSYS MR90X v1: add OpenWrt U-Boot (UBI) layout
    https://lists.infradead.org/pipermail/lede-commits/2024-December/023579.html?utm_source=chatgpt.com
  • Ozuma kullanıcısına yanıt

Router almam şarttı. Bu routerın da f/p oranı hoşuma gitti açıkçası. Dediğiniz gibi biraz meşakkatli duruyor. Ne yapsam diye düşünüyorum. OpenWRT kurulum hizmetini ücretli verenler var. Bu routera da kurulum yapmışlar. En kötü ihtimalle o şekilde halletmeyi planlıyorum.

• Senqaii kullanıcısına yanıt

Bunu chatgpt den türkçeye çevir kurulumu kolay sadece talimatlara uy yeter

little-actor-33d on notion
    MR90X 刷入官方 Openwrt | Notion
    https://little-actor-33d.notion.site/MR90X-Openwrt-02168ca4238941f79f99a4fc18023970

• AirJET A kullanıcısına yanıt
    Linkteki kurulum V1.0 için. Bendeki model V1.2 ve OpenWRT forumunda bu versiyon için ekstra adımlar olduğundan bahsedilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senqaii -- 9 Ağustos 2025; 19:23:46 >

1.0 ile 1.2 arasındaki farkı gösteren bir kaynak bulamadım ama birisi 1.0 talimatıyla 1.2 sürümüne kurulumu gerçekleştirmiş.

https://forum.openwrt.org/t/installing-openwrt-on-mercusys-mr90x-v1-2/202489/29

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirJET -- 9 Ağustos 2025; 19:4:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AirJET A kullanıcısına yanıt

Benim gördüğüm de buydu.V1.2 deki U-Boot yapısı ve flash düzeni nedeniyle OpenWrt kurulumu için ekstra adımlar gerekiyor. Forumdaki mesajda bu farklara göre izlenmesi gereken yol anlatılmış ama anlatan arkadaşa ve kendime pek güvenemedim. Yeterli kaynağa ulaşırsam adımları uygulayacağım gibi duruyor.

Merhaba, ben de aynı modemi aldım. OpenWrt için girişmeyi düşünüyorum, siz yüklediniz mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.