Şimdi Ara

Mercusys MR90X – OpenWrt kurulumu hakkında destek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hepsiburada üzerinden Mercusys MR90X siparişi verdim. Ürün açıklamasında donanım versiyonu belirtilmemiş; v1.0 mı yoksa v1.2 mi geleceği belirsiz.

OpenWrt forumlarında v1.2 için başarılı kurulumlar yapıldığını gördüm, ancak süreç v1.0’a göre daha karmaşık ve riskli görünüyor. Brick olasılığı nedeniyle dikkatli ilerlemek istiyorum.

Bu cihazı Hepsiburada’dan alan varsa, gelen sürüm bilgisini paylaşabilir mi? Ayrıca bu cihaza OpenWrt kurmuş kullanıcıların tecrübelerini ve önerilerini öğrenmek isterim.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senqaii -- 9 Ağustos 2025; 12:16:20 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Ekran Kartı:ROG Strix LC Radeon™ RX 6800 XT|| Anakart:Gigabyte X570 Aorus Master|| İşlemci:Ryzen 9 5900X || Ram:Tridentz Neo 2X16GB 3866Mhz O.C || SSD: Samsung 980 Pro 1TB--WD SN750 512GB || Kasa:Lian Li PC-O11 Dynamic Black || Soğutucu:Corsair H115İ Platinum RGB || Güç Kaynağı:Seasonic Prime 850W 80+ Platinum || Kulaklık:Logitech G Pro X || Mouse:Logitech G Pro Wireless|| Klavye:Anne Pro 2 || Monitör:VG259QM 280Hz ||
  • Hocamlar forumda hiç bilgisi olan yok mu ?  V1.2 için yardıma ihtiyacım var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ekran Kartı:ROG Strix LC Radeon™ RX 6800 XT|| Anakart:Gigabyte X570 Aorus Master|| İşlemci:Ryzen 9 5900X || Ram:Tridentz Neo 2X16GB 3866Mhz O.C || SSD: Samsung 980 Pro 1TB--WD SN750 512GB || Kasa:Lian Li PC-O11 Dynamic Black || Soğutucu:Corsair H115İ Platinum RGB || Güç Kaynağı:Seasonic Prime 850W 80+ Platinum || Kulaklık:Logitech G Pro X || Mouse:Logitech G Pro Wireless|| Klavye:Anne Pro 2 || Monitör:VG259QM 280Hz ||
  • Genelde 24.10.1 verisyonun daha stabil çalıştıpını  24.10.2 sysupgrade ile bazı kişilerin brick ettiği söylenmiş. Burada kurulum aşamaları anlatılıyor ama açıkcası bana çok karışık geldi. Kolay yükleme scripti çıkana kadar bekleseydiniz keşke.

lists.infradead.org
    [openwrt/openwrt] mediatek: MERCUSYS MR90X v1: add OpenWrt U-Boot (UBI) layout
    https://lists.infradead.org/pipermail/lede-commits/2024-December/023579.html?utm_source=chatgpt.com

Router almam şarttı. Bu routerın da f/p oranı hoşuma gitti açıkçası. Dediğiniz gibi biraz meşakkatli duruyor. Ne yapsam diye düşünüyorum. OpenWRT kurulum hizmetini ücretli verenler var. Bu routera da kurulum yapmışlar. En kötü ihtimalle o şekilde halletmeyi planlıyorum.

• Senqaii kullanıcısına yanıt

Bunu chatgpt den türkçeye çevir kurulumu kolay sadece talimatlara uy yeter

little-actor-33d on notion
    MR90X 刷入官方 Openwrt | Notion
    https://little-actor-33d.notion.site/MR90X-Openwrt-02168ca4238941f79f99a4fc18023970

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senqaii -- 9 Ağustos 2025; 19:23:46 >

1.0 ile 1.2 arasındaki farkı gösteren bir kaynak bulamadım ama birisi 1.0 talimatıyla 1.2 sürümüne kurulumu gerçekleştirmiş.

https://forum.openwrt.org/t/installing-openwrt-on-mercusys-mr90x-v1-2/202489/29

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirJET -- 9 Ağustos 2025; 19:4:27 >

Benim gördüğüm de buydu.V1.2 deki U-Boot yapısı ve flash düzeni nedeniyle OpenWrt kurulumu için ekstra adımlar gerekiyor. Forumdaki mesajda bu farklara göre izlenmesi gereken yol anlatılmış ama anlatan arkadaşa ve kendime pek güvenemedim. Yeterli kaynağa ulaşırsam adımları uygulayacağım gibi duruyor.

Merhaba, ben de aynı modemi aldım. OpenWrt için girişmeyi düşünüyorum, siz yüklediniz mi?

• iPad Air 64GB
  • AirPort Time Capsule 2TB
  • Apple TV 4K
  • bundan 3 ay önce hb üzerinden mr90x aldım, gelen v1.2 versiyondu. Openwrt sayfasındaki talimatlara uyarak başarılı kurulum yaptım. yani v1.2 üzerine v1 talimatlarına göre kurulum yaptım. Sorunsuz kullandım. Fakat başka router ihtiyacından dolayı stock yükleyip iade etmiştim

Yaptığım adımları yazıyorum (sorumluluk size aittir)

Not: 17.adımdan sonra takılıp devam edemezseniz ve yedekleri aldıysanız, stok sürüme dönmek için cihazı reset tuşuna basılı tutarak açın 192.168.1.1 adresinden (U-Boot recovery web server) stok firmware atıp dönebilirsiniz.

Kullandığım programlar : Winscp (Dosya göndermek için) , MobaXtrem (Telnet, ssh)

Kurulum (OpenWrt U-Boot düzeni)

1. Dosyaları  → Mediatek → filogic→ ihtiyacınız olan (MR90X 24.10.3 UBİ) → hedefleri seçin:

openwrt-24.10.3-mediatek-filogic-mercusys_mr90x-v1-ubi-bl31-uboot.fip

openwrt-24.10.3-mediatek-filogic-mercusys_mr90x-v1-ubi-initramfs-recovery.itb

openwrt-24.10.3-mediatek-filogic-mercusys_mr90x-v1-ubi-preloader.bin

openwrt-24.10.3-mediatek-filogic-mercusys_mr90x-v1-ubi-squashfs-sysupgrade.itb

Link OpenWrt Firmware Selector

2. Ağ kablosunu yönlendiricinin LAN1 bağlantı noktasına bağlayın

3. SSH (yönlendirici IP, bağlantı noktası, şifre - web arayüzü şifreniz) aracılığıyla root olarak oturum açın port 20001

BusyBox v1.19.4 (2022-09-15 21:10:21 CST) built-in shell (ash)

Enter 'help' for a list of built-in commands.

MM NM MMMMMMM M M

$MMMMM MMMMM MMMMMMMMMMM MMM MMM

MMMMMMMM MM MMMMM. MMMMM:MMMMMM: MMMM MMMMM

MMMM= MMMMMM MMM MMMM MMMMM MMMM MMMMMM MMMM MMMMM'

MMMM= MMMMM MMMM MM MMMMM MMMM MMMM MMMMNMMMMM

MMMM= MMMM MMMMM MMMMM MMMM MMMM MMMMMMMM

MMMM= MMMM MMMMMM MMMMM MMMM MMMM MMMMMMMMM

MMMM= MMMM MMMMM, NMMMMMMMM MMMM MMMM MMMMMMMMMMM

MMMM= MMMM MMMMMM MMMMMMMM MMMM MMMM MMMM MMMMMM

MMMM= MMMM MM MMMM MMMM MMMM MMMM MMMM MMMM

MMMM$ ,MMMMM MMMMM MMMM MMM MMMM MMMMM MMMM MMMM

MMMMMMM: MMMMMMM M MMMMMMMMMMMM MMMMMMM MMMMMMM

MMMMMM MMMMN M MMMMMMMMM MMMM MMMM

MMMM M MMMMMMM M M

M

---------------------------------------------------------------

For those about to rock... (Attitude Adjustment, unknown)

admin@Akronite:/root$

4. Aşağıdaki komutu çalıştırın:

fw_printenv | grep tp_boot_idx

Sonuç Eğer tp_boot_idx=1 çıkarsa → önce stock firmware kur (web arayüzden), sonra yeniden başla. Web arayüzünü kullanarak MERCUSYS stok ürün yazılımını kurun ve s.2'den başlayın. Aksi takdirde, bir sonraki adıma geçin.

5. Düzenleme için aşağıdaki dosyayı açın. (WinSCP ile Routera bağlanarak)

/etc/hotplug.d/iface/65-iptv

6. #!/bin/sh yazısından sonra yeni bir satır ekleyin ve

telnetd -l /bin/login.sh

yazın.

7. Dosyayı kaydedin. 65-iptv

8. Daha sonra router web arayüzünden (192.168.1.1) Network kısmında IPTV/VLAN Enable Kutusunu işaretleyip kaydedin.

9. telnetd'in çalıştığından emin olun:

netstat -ltunp | grep 23

10. Telnet üzerinden yönlendirici IP'sine, bağlantı noktasına giriş yapın (kullanıcı adı ve şifre gerekmez) port 23

BusyBox v1.19.4 (2022-09-15 21:10:21 CST) built-in shell (ash)

Enter 'help' for a list of built-in commands.

MM NM MMMMMMM M M

$MMMMM MMMMM MMMMMMMMMMM MMM MMM

MMMMMMMM MM MMMMM. MMMMM:MMMMMM: MMMM MMMMM

MMMM= MMMMMM MMM MMMM MMMMM MMMM MMMMMM MMMM MMMMM'

MMMM= MMMMM MMMM MM MMMMM MMMM MMMM MMMMNMMMMM

MMMM= MMMM MMMMM MMMMM MMMM MMMM MMMMMMMM

MMMM= MMMM MMMMMM MMMMM MMMM MMMM MMMMMMMMM

MMMM= MMMM MMMMM, NMMMMMMMM MMMM MMMM MMMMMMMMMMM

MMMM= MMMM MMMMMM MMMMMMMM MMMM MMMM MMMM MMMMMM

MMMM= MMMM MM MMMM MMMM MMMM MMMM MMMM MMMM

MMMM$ ,MMMMM MMMMM MMMM MMM MMMM MMMMM MMMM MMMM

MMMMMMM: MMMMMMM M MMMMMMMMMMMM MMMMMMM MMMMMMM

MMMMMM MMMMN M MMMMMMMMM MMMM MMMM

MMMM M MMMMMMM M M

M

For those about to rock... (Attitude Adjustment, unknown)

root@Akronite:/#

11. Aşağıdaki dosyayı (Win)SCP kullanarak yönlendiricinin /tmp klasörüne aktarın:

openwrt-24.10.3-mediatek-filogic-mercusys_mr90x-v1-ubi-initramfs-recovery.itb

12. Stok firmware busybox komutu içermiyor. Bu nedenle, busybox'ın tam sürümünü yönlendiriciye indirip yüklememiz gerekiyor.

İndirme linki : 

archlinuxarm.org
    busybox (aarch64) | Packages | Arch Linux ARM
    https://archlinuxarm.org/packages/aarch64/busybox

busybox-1.36.1-2-aarch64.pkg.tar.xz adlı Dosyayı indirin.

Winrar ile açın.

usr/bin/ içinde busybox dosyası olmalı.

Dosyayı WinSCP ile /tmp klasörü içine atalım.

Daha sonra telnetten;

cd /tmp

chmod a+x busybox

komutlarını yazalım.

13. Boyutu kontrol edin (telnet)

du -h openwrt-24.10.3-mediatek-filogic-mercusys_mr90x-v1-ubi-initramfs-recovery.itb (8mb civarı çıkıyor)

14. Eskiyi silin ve yeni bir tane oluşturun uygun boyutta (telnet)

Komutlar;

ubirmvol /dev/ubi0 -N kernel

ubimkvol /dev/ubi0 -n 1 -N kernel -s 9MiB

15. OpenWrt'yi flaşa yazın. (telnet)

./busybox ubiupdatevol /dev/ubi0_1 /tmp/openwrt-24.10.3-mediatek-filogic-mercusys_mr90x-v1-ubi-initramfs-recovery.itb

16. Yedekleme yapın: ÇOK ÖNEMLİDİR TP_DATA klasörünü unutmayın içinde MT7986_EEPROM.bin dosyası olan.

cat /dev/mtd0 > /tmp/boot.bin

cat /dev/mtd5 > /tmp/tp_data.bin

tp_data dosyasını yedeklerken hata alıyorsanız telnetten şu komutu deneyin :

cd /

tar czf /tmp/tp_data_backup.tar.gz tp_data

Bu komut /tp_data klasörünü alır ve /tmp/tp_data_backup.tar.gz olarak sıkıştırır. Buradan dosyayı pc'nize yedekleyin.

Yedekleri (boot.bin, tp_data.bin ve tp_data klasörü) güvenli bir yere kopyalayın, sonraki adımlar ve stok ürün yazılımı kurtarma için gereklidirler.

/tp_data dir/

tmp/boot.bin

tmp/tp_data.bin

17. OpenWrt initramfs'a yeniden başlatın: (telnet)

reboot

Şimdi router tekrar başlayacak ve OpenWrt initramfs ortamında açılacak.

18. Aşağıdaki dosyaları scp kullanarak yönlendiricinin /tmp klasörüne kopyalayın. (192.168.1.1 port 22)

openwrt-24.10.3-mediatek-filogic-mercusys_mr90x-v1-ubi-bl31-uboot.fip

openwrt-24.10.3-mediatek-filogic-mercusys_mr90x-v1-ubi-preloader.bin

openwrt-24.10.3-mediatek-filogic-mercusys_mr90x-v1-ubi-squashfs-sysupgrade.itb

MT7986_EEPROM.bin (yedeklediğin /tp_data içinden)

default-mac (yedeklediğin /tp_data içinden)

19. UBI'yi hazırlayın: (telnet)

ubidetach -p /dev/mtd3; ubiformat /dev/mtd3 -y; ubiattach -p /dev/mtd3

ubimkvol /dev/ubi0 -N fip -t static -s 1MiB

ubiupdatevol /dev/ubi0_0 /tmp/openwrt-24.10.3-mediatek-filogic-mercusys_mr90x-v1-ubi-bl31-uboot.fip

ubimkvol /dev/ubi0 -N ubootenv -s 0x1f000

ubimkvol /dev/ubi0 -N ubootenv2 -s 0x1f000

20. Bölümleri kurun ve kilidini açın: (telnet)

opkg update && opkg install kmod-mtd-rw

insmod mtd-rw i_want_a_brick=1

mtd unlock boot

mtd unlock bl2

mtd unlock factory

21. "Fabrika" bölümünü hazırlayın: (telnet)

dd if=/dev/zero bs=$((0x8000)) count=1 | tr '\000' '\377' > /tmp/factory.bin

dd if=/tmp/MT7986_EEPROM.bin of=/tmp/factory.bin conv=notrunc

dd if=/tmp/default-mac >> /tmp/factory.bin

22. "Fabrika" bölümünü yazın: (telnet)

mtd erase factory

mtd write /tmp/factory.bin factory

23. Ön yükleyiciyi yazın: (telnet)

mtd erase bl2

mtd write /tmp/openwrt-24.10.3-mediatek-filogic-mercusys_mr90x-v1-ubi-preloader.bin bl2

24. OpenWrt sysupgrade imajını yazın: (telnet)

sysupgrade -n /tmp/openwrt-24.10.3-mediatek-filogic-mercusys_mr90x-v1-ubi-squashfs-sysupgrade.itb

Hayırlı olsun. Cihaz kapanıp açılacak ve karşınızda Openwrt Ubi'li bir MR90x

downloads.openwrt.org
    OpenWrt Downloads
    https://downloads.openwrt.org

archlinuxarm.org
    busybox (aarch64) | Packages | Arch Linux ARM
    https://archlinuxarm.org/packages/aarch64/busybox

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RunoLegend -- 30 Eylül 2025; 21:1:15 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.