Bildirim
Memur olmak, maaşlı işe girip çalışmak...
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
İşçi kırk yılda,tüccar kırk günde -
Ne alaka ya? Kaymakam da memur hakim savcı da. Sizin dünyanız küçük olduğu için memur deyince belediye vergi dairesindekileri görüyorsunuz. -
Devlet memuruna devlet dışında kimse dokunamaz bunu anlamayacak ne var? Maaşı da Türkiye şartlarında iyi. Bir öğretmen, imam 3-4 bini hak edecek ne yapıyor? (Hepsini kast etmiyorum)
Ama bir doktor devlette 5-6 alıyorsa polis 5i öğretmen 4u hak etmiyordur bence.
Ayrıca aksam 5ten sonra iş yok. Muhtemelen hayal diye bahsettiğin işler bu kadar düzenli ve gevşek değildir.
Tıp öğrencileri 5e kadar okul akşam 11e kadar ders çalışıyor. Memurların meslek hayatı tipcilarin okul hayatından daha iyi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hallederizz -- 14 Kasım 2017; 20:23:15 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam siz onu bunu boşverin gidin biraz empati yeteneğinizi artırın, farklı dünyaları falan görmek için kitap okuyun, insanlarla samimi sohbet edin. Çıkış noktanız güzel ama "kendinizi bu şekilde sınırlamayın" dedikten sonra "maaşlı işle zengin olunmaz" demişsiniz. Siz de kendinizi sınırlamışsınız.
quote:
Orijinalden alıntı: Franz Beckenbauer
Ne alaka ya? Kaymakam da memur hakim savcı da. Sizin dünyanız küçük olduğu için memur deyince belediye vergi dairesindekileri görüyorsunuz.
kaymakam, hakim, savcı olmayı birşey sanmakhakim olacağıma avukat olurum, ki olacağım da zaten. ayrıca kılımı kıpırdatmadan ayda 30 ila 50 bin lira arası para kazanıyorum şu an ve yaşım henüz 19.
@Hallederizz
Üstte de dediğim gibi, kılımı kıpırdatmadan ayda 30 ila 50 bin lira kazanıyorum ve yaşım henüz 19, büyük ihtimal bir kaç yıl içinde bu rakam önce yüzbinleri sonra milyonları bulacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5BDC6BBAF -- 14 Kasım 2017; 20:30:50 > -
Yaşça genç arkadaşlar damlamış gene buralra
Hayatın herkese genç yaşta sunduğu imkanlar bir değil, her insanın karakteride bir değil.
Kimisi dünyalara sahip olsada fazlasını ister, kimisi az kazanır fakat yetinebilir.
Kimisi için belli bir seviyede düEnli bir maaş ve rahat çalışma koşulları-konfor yüksek maaştan daha önemliyken diğeri yüksek maaş için herşeyi yapabilir.
Bunlar karakterdir ve tabi hayatın size getirecekleridir. Yani kimi adam 5 birimlik potansiyele sahiptir ve hayattan beklentisi 4 birimlik bir kalitedir ve bunun için 3 birimlik çaba yeterliyse kendini kasmaz. Diğeride 5 birimlik potansiyele sahiptir ama hayali 7 birimlik bir hayattır, kendi sınırlarını zorlar, çırpınır didinir. Bu kişisel tercih meselesi.
Evet maaşla zengin olunmaz, fakat her tüccarda servet içinde yüzmez, Türkiyede ticaret yapan ve iflas eden kişilerin sayısı eminim oldukça fazladır.
Keza memuriyetin genel manada çalışma koşullarının ülke standardının üstünde olmasını, iş garantisini, amir/personel ilişkisinin özel sektöre göre çok farklı olmasını çalışma hayatını tatmamış gençlerin anlamasını pek beklemiyorum aslında ama hayatı tozpembe görmeyin.
Türkiyede bir laf var "salla başı al maaaşı", buna en uygun çalışma koşulları devlet kadrolarında ne yazıkki. Hal böyle olunca böyle bir hayat isteyenlerin ufku memuriyet oluyor.
Benim dershane çağlarımda dershanenin yarısının tek hedefi memuriyeti çok olan bir bölüme girmekti. Neden ? Hem toplumsal tembellik etkeni hemde ailelerinin küçüklüklerinden beri kafalarına dolduruğu söylemler, hemde kendi konfor gözlemleri bunda etken. Atıyorum çocuğun babası özel sektörde çalışıyor, sürekli iş değiştiriyor, patronuyla uğraşıyor, akşam eve gelip müürüne sövüyor, fazla mesailere kalmak zorunda kalıyor v.b. Pekçok etkenle genç insanların hedefi memuriyet oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 14 Kasım 2017; 21:3:50 >
-
Amaan ne anlatıyorsunuz, birkaç sene sonra ağlarlar nasıl olsa iş bulamıyom diye... İş bulsalar özelde kayıyorlar diye ağlarlar vs. vs.
He deyip geçin -
quote:
Orijinalden alıntı: Ochikonde
quote:
Orijinalden alıntı: Franz Beckenbauer
Ne alaka ya? Kaymakam da memur hakim savcı da. Sizin dünyanız küçük olduğu için memur deyince belediye vergi dairesindekileri görüyorsunuz.
kaymakam, hakim, savcı olmayı birşey sanmakhakim olacağıma avukat olurum, ki olacağım da zaten. ayrıca kılımı kıpırdatmadan ayda 30 ila 50 bin lira arası para kazanıyorum şu an ve yaşım henüz 19.
@Hallederizz
Üstte de dediğim gibi, kılımı kıpırdatmadan ayda 30 ila 50 bin lira kazanıyorum ve yaşım henüz 19, büyük ihtimal bir kaç yıl içinde bu rakam önce yüzbinleri sonra milyonları bulacak.
Pm yada burdan cevap verirmisiniz suan yaptıgıniz iş nedir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu ara forumda hiçbir şey yapmayıp yüz binler kazananların sayısı arttı yahu. Geçen bi konuda da herif vardı doktorlara acıyormuş, çok çalışıp 15 bin alıyorlarmış, kendisi oturduğu yerden ayda 100 bin kazanıyormuş -
Özel sektörün çalisma kosullari ortada. Adam sana kac para maas veriyorsa son kurusuna kadar seni sömürüyor. Özel sektorde ayda 5-6 bin kazanan adam emin ol isten kafasini kaldiramiyor, mesailere kaliyor seyahatlere cikiyor surekli kafasinda is dusunuyordur. Memur oldugunda ise maasini devlet yatiriyor sonucta mudurunun senden col ekstrem beklentileri olmuyor çünkü onun da maasini devlet yatiriyor. Aksam 5 olduktan sonra kafanda is diye birsey kalmiyor vsvs.
Özel sektörde çalışmamış kişi beyanıdır.
Özel sektörde çalışmadan memuriyetin kıymetini anlayamazsın.
Devlet dairelerinde durursan körelirsin ama sıradan güvenli ve risksiz bir hayatın olur özelde kendini zorlarsan çok yüksek maaşlara ve zenginliğe kavuşursunuz ve mesleki tatminlige ulaşmış aranan bir insan olursun bence özelden kariyere yönelmek daha mantıklı çünkü devlette belli bir süreden sonra tatminsizlik bıkkınlık oluşur şöyle dusunebilirsiniz yaz tatiline girmişsiniz ama surekli evde vakit geçiyorsunuz belli bir zamandan sonra okulu ozlemeye başlarsınız .
Maddiyat en son kaygınız olsun. daha önemli şeyler var. -
Hayatını yalnızca dünyadan ibaret gören,her işinde düşüncesinde dünyayı dünya zevkini parayı düşünen yaratıcısını unutan,kendisi unutunca Yaratanın da kendisini unuttuğunu sanan,fani olanda huzur aramak akılsızlıktır.La dünyanın tek kralı en zengini olsan ne yazar.'Dünyanın en yüce tahtına da otursan oturacağın yer kendi kıçının üstüdür' demiş büyük bir üstad tabi anlayana.İnsan önünde kalan belki 40-50 yıllık hayatını düşündüğü kadar önündeki binlerce milyonlarca milyarlarca ... yıl nerde ve ne halde olacağını hiç düşünmez mi
Ah üstadım öyle haklısınız ki çok üzülüyorum gerçekten en çok da kendi halime. Kahroluyorum bazen dünya hayatına çook bağlandığım zamanlar oluyor. Geçici sevdalardan ve dünya hayatına bağlanmaktan Rabbim herkesi korusun
Arkadaşlar özel sektörde veya kendi işini kurunca kaç kişinin şansı yaver gidiyor ki. Ben atandım şu an 2.600 maaşım var ek ödemelerle 3, 3.5 oluyor. İlerde müdür olunca bunun iki katını alacağım buda bana yeter.
Özel sektörde Japon modeli uygulanmalı. İşe girdiğin zaman emekli olana kadar, işten çıkmayacak kadar sana güven vermeli kurum. Tıpkı devlet gibi. Ama o mentaliteye sahip olacağımızı hiç sanmıyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: Hallederizz
Devlet memuruna devlet dışında kimse dokunamaz bunu anlamayacak ne var? Maaşı da Türkiye şartlarında iyi. Bir öğretmen, imam 3-4 bini hak edecek ne yapıyor? (Hepsini kast etmiyorum)
Ama bir doktor devlette 5-6 alıyorsa polis 5i öğretmen 4u hak etmiyordur bence.
Ayrıca aksam 5ten sonra iş yok. Muhtemelen hayal diye bahsettiğin işler bu kadar düzenli ve gevşek değildir.
Tıp öğrencileri 5e kadar okul akşam 11e kadar ders çalışıyor. Memurların meslek hayatı tipcilarin okul hayatından daha iyi
öğretmen 3-4 bini hak edecek ne mi yapıyor? Allah aşkına sadece 1 hafta öğretmenlik yapsana bi.
En Beğenilen Yanıtlar

Yaşça genç arkadaşlar damlamış gene buralra
![]() Hayatın herkese genç yaşta sunduğu imkanlar bir değil, her insanın karakteride bir değil. Kimisi dünyalara sahip olsada fazlasını ister, kimisi az kazanır fakat yetinebilir. Kimisi için belli bir seviyede düEnli bir maaş ve rahat çalışma koşulları-konfor yüksek maaştan daha önemliyken diğeri yüksek maaş için herşeyi yapabilir. Bunlar karakterdir ve tabi hayatın size getirecekleridir. Yani kimi adam 5 birimlik potansiyele sahiptir ve hayattan beklentisi 4 birimlik bir kalitedir ve bunun için 3 birimlik çaba yeterliyse kendini kasmaz. Diğeride 5 birimlik potansiyele sahiptir ama hayali 7 birimlik bir hayattır, kendi sınırlarını zorlar, çırpınır didinir. Bu kişisel tercih meselesi. Evet maaşla zengin olunmaz, fakat her tüccarda servet içinde yüzmez, Türkiyede ticaret yapan ve iflas eden kişilerin sayısı eminim oldukça fazladır. Keza memuriyetin genel manada çalışma koşullarının ülke standardının üstünde olmasını, iş garantisini, amir/personel ilişkisinin özel sektöre göre çok farklı olmasını çalışma hayatını tatmamış gençlerin anlamasını pek beklemiyorum aslında ama hayatı tozpembe görmeyin. Türkiyede bir laf var "salla başı al maaaşı", buna en uygun çalışma koşulları devlet kadrolarında ne yazıkki. Hal böyle olunca böyle bir hayat isteyenlerin ufku memuriyet oluyor. Benim dershane çağlarımda dershanenin yarısının tek hedefi memuriyeti çok olan bir bölüme girmekti. Neden ? Hem toplumsal tembellik etkeni hemde ailelerinin küçüklüklerinden beri kafalarına dolduruğu söylemler, hemde kendi konfor gözlemleri bunda etken. Atıyorum çocuğun babası özel sektörde çalışıyor, sürekli iş değiştiriyor, patronuyla uğraşıyor, akşam eve gelip müürüne sövüyor, fazla mesailere kalmak zorunda kalıyor v.b. Pekçok etkenle genç insanların hedefi memuriyet oluyor. |
Bu ara forumda hiçbir şey yapmayıp yüz binler kazananların sayısı arttı yahu. Geçen bi konuda da herif vardı doktorlara acıyormuş, çok çalışıp 15 bin alıyorlarmış, kendisi oturduğu yerden ayda 100 bin kazanıyormuş
![]() |
Benzer içerikler
- whatsappta engelleyen kişinin fotoğrafı neden görünür
- rusya'da kredi kartı geçiyor mu
- yırtık dolar nerede değiştirilir
- tabiyeti ne demek
- tetradox yan etkileri
- black friday 2025
- dc açıldı mı
- elektrikli bebek arabası
- sodyum iyon batarya
- prompt mühendisliği
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X