Şimdi Ara

memur maaslari dusurulse ekonomi rahatlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bu nedir?

• Memur maaşlarını asgari ücrete düşüreli, öğretmenleri yazın ırak suriye gibi yerlerde cepheye gönderelim ama şunu hiç demeyelim asgari ücret = asgari performans = asgari vasıf.

Yani sen mühendis olup, vasıfsız adamla beraber asgari ücret alınca sesini çıkartma ama memura kafayı tak.

Çok güzel kafa bence 100 yıl ileri götürür seni =)

Sorulması gereken soru imam 6000 alıyor, mühendis neden 15.000 almıyor ? neden öğretmen 10.000 almıyor ? doktor neden 25.000 almıyor (pratisyen 10bin alıyor şu an).

Benim maaşım neden artmıyor demek yerine başkasının ki indirilsin demek, bencilliktir.

aynen sizin gibi düşünen insanlar yüzünden ülke bu halde zaten. asgari ücret ile memur maaşı arasında bin TL fark kalmış. Memurların kadro vb özlük hakları elinden alınmış ve hala maaşlarında gözünüz var. fabrikalarda bile işçiler kadrolu artık. memurlar orta sınıf size göre orta sınıf yok olsun artık insanlar ya fakir ya zengin olsun bu ülkenin bu hale gelmesi sizin gibi düşünen insanlar.

Bildiğin hayatımızda hiçbir şey değişmez. Birilerinin maaşını düşürmekle ekonomi rahatlamaz, anlayın bunu artık. Senelerdir doktor maaşı düşsün, öğretmen maaşı düşsün diye ağlıyor insanlar, düştü de, hiçbir şey rahatlamadı. Olabilecek tek sonuç kalitenin daha da düşmesi ve alınan hizmeti dandikleşmesi olur. En ufak pozitif etkisi olmaz üzerimizde.

Kaldı ki memur maaşları düştü zaten enflasyon altı zamlarla, alt seviye memur maaşlarının asgari maaşa ulaşmasına az kaldı.

Bu ülkedeki en koyu akpli, devletimiz mükemmelci tayfanın ıslak hayali herkesin asgari alması, kıskançlıktan doğan gizli komunistlik var. Orta sınıfın yok olması çok hoşlarına gidiyor. Fark etmeden bunların tuzu biberi olmayın.

Şu an 10 yıllık bir bilgisayar işletmeni 4800 tl civarı alıyor. Para mı bu ? Kira olmuş 2000 lira. Elektrik, Su, doğalgaz ve diğer gider kalemlerini üst üste koy bakalım maaş yetecek mi ? Bu enflasyonda memurun da asgari ücretliden çok bir farkı yok anlayın bunu artık. Memurun maaşını düşürmeye çalışacağına hayat pahalılığını nasıl azaltırız bunu düşünün.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-065A1804C

Bu mesaj silindi.
    Besim Tokertwitter
    “Devlet Senfoni orkestrası Yok kardeşim ! Ne demek tın tın 9. senfoniyi çalacağım asdsfdhdjd https://t.co/winZ9N5n3Y”
    https://twitter.com/besimtokerr/status/1248316245746888708
  • Nope

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • belediyede kadrolu vasifisiz işçi ayda 8000 lira alıyor çoğu ilkokul mezunu zamanında girmişler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğin hayatımızda hiçbir şey değişmez. Birilerinin maaşını düşürmekle ekonomi rahatlamaz, anlayın bunu artık. Senelerdir doktor maaşı düşsün, öğretmen maaşı düşsün diye ağlıyor insanlar, düştü de, hiçbir şey rahatlamadı. Olabilecek tek sonuç kalitenin daha da düşmesi ve alınan hizmeti dandikleşmesi olur. En ufak pozitif etkisi olmaz üzerimizde.

Kaldı ki memur maaşları düştü zaten enflasyon altı zamlarla, alt seviye memur maaşlarının asgari maaşa ulaşmasına az kaldı.

Bu ülkedeki en koyu akpli, devletimiz mükemmelci tayfanın ıslak hayali herkesin asgari alması, kıskançlıktan doğan gizli komunistlik var. Orta sınıfın yok olması çok hoşlarına gidiyor. Fark etmeden bunların tuzu biberi olmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 22 Eylül 2021; 9:49:57 >
  • aynen sizin gibi düşünen insanlar yüzünden ülke bu halde zaten. asgari ücret ile memur maaşı arasında bin TL fark kalmış. Memurların kadro vb özlük hakları elinden alınmış ve hala maaşlarında gözünüz var. fabrikalarda bile işçiler kadrolu artık. memurlar orta sınıf size göre orta sınıf yok olsun artık insanlar ya fakir ya zengin olsun bu ülkenin bu hale gelmesi sizin gibi düşünen insanlar.

• Memur maaşlarını asgari ücrete düşüreli, öğretmenleri yazın ırak suriye gibi yerlerde cepheye gönderelim ama şunu hiç demeyelim asgari ücret = asgari performans = asgari vasıf.

Yani sen mühendis olup, vasıfsız adamla beraber asgari ücret alınca sesini çıkartma ama memura kafayı tak.

Sorulması gereken soru imam 6000 alıyor, mühendis neden 15.000 almıyor ? neden öğretmen 10.000 almıyor ? doktor neden 25.000 almıyor (pratisyen 10bin alıyor şu an).

Benim maaşım neden artmıyor demek yerine başkasının ki indirilsin demek, bencilliktir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kamuda sayı olarak fazlalık var ama tek neden bu değil
    Bütün mülteciler gönderilse sanayi ve tarımda üretime geçilse işte o zaman ekonomi rahatlar
    Şu an hem üretmiyoruz hemde sırtımızda 10 milyon mülteci yükü taşıyoruz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an 10 yıllık bir bilgisayar işletmeni 4800 tl civarı alıyor. Para mı bu ? Kira olmuş 2000 lira. Elektrik, Su, doğalgaz ve diğer gider kalemlerini üst üste koy bakalım maaş yetecek mi ? Bu enflasyonda memurun da asgari ücretliden çok bir farkı yok anlayın bunu artık. Memurun maaşını düşürmeye çalışacağına hayat pahalılığını nasıl azaltırız bunu düşünün.

• Memurdum maaşım düştü istifa ettim, çalıştığım yıllara yanarım keşke daha önce istifa etseydim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • determinant1 D kullanıcısına yanıt

memur olup istifa etmeyi göze alamaz hocam herkes sizin gibi.İstifa etse neye tutanacak kişi.sizin belli ki imkan olanağınız var mı mevcut sektörde tutunurum diyebiliyorsunuz branşınıza göre...başarılar dilerim bu arada

• Sen boş ver bu konuları. Aklın almaz. Sen kızları düşünmeye devam et

• eagle-1453 E kullanıcısına yanıt

Aldığım iki katı para teklif etseler dahi memurluktan istifa etmem. Her şey para değil

• quote:

Orijinalden alıntı: Antor

Memur maaşlarını asgari ücrete düşüreli, öğretmenleri yazın ırak suriye gibi yerlerde cepheye gönderelim ama şunu hiç demeyelim asgari ücret = asgari performans = asgari vasıf.

Haklısın kardeşim, Büroda aynı işi yapıyoruz adam kadrolu diye 1.7ooTL fazla maaş alıyor her ay onu geçtim bütün işi de bize kilitliyorlar. Aynı sınav, aynı uygulama sınavı, aynı sözlü sınavı gel gelelim maaş 4.5ooTL asgari ücretin biraz üstü...

• imam hatiplerin çoğaltılması ve beslenmesi bu ülkeye yapılan en büyük kültür ihanetlerindendir.

• Battlefield Maşuku B kullanıcısına yanıt

hocam evin vardır belli ki arabanız da vardır.belki ek geliriniz de varsa zaten kim neden memuriyetten ayrılmak istesin.Memurluğunu yapar arta kalan zaman da ek işini yapar geçinip gider hele bir de evi varsa zaten daha ne olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: determinant1

Memurdum maaşım düştü istifa ettim, çalıştığım yıllara yanarım keşke daha önce istifa etseydim.
    Simdi ne is yapiyorsun ne kazanıyorsun hocam takdir ettim memur kafasini birakmak zordur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • memurun zaten şu ekonomiye göre maaşı zammı düşük değilmi ? memur maaşına gelene kadar başka şeylere de bak derim.

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Hocam dişhekimiyim 9 yıldır kamuda çalışıyordum, benimle ara ara toplam 15 hekim istifa ettik 5 i uzman tek derdimiz düşen para da değildi, performans denen sisteme lanet ettim, arkadaşlar cok para almak çok işlem yapmak lazım onu da yapmak için hasta seçmek lazım, yani hızlı yapılabilecek puanı çok olan işlemler, hadi ben az kazanayım az işlem yapayım dedim bu sefer idareden mobbing yedik, habire nöbet görevlendirme... aldıgım para sabit 7200dü en son 3-4(çok kasan 5-6alır) arası da döner sermayeydi pandemi de o da bi yatar bi yatmaz oldu, tek başıma hem hasta çagır hem reçete yaz hem malzemeyi hazırla yıldım, haftada sadece iki gün asistanım vardı,diğer günler yalnız çalışıyordum yogunluğu zaten siz kendiniz görüyorsunuz ben nasıl sağlıklı hizmet vereyim, biz de insanız biz de hasta oluyoruz, empati kuruyorum elbette ama bizim insanımız sıra beklemez acelesi var herkesin, sözlü kavga sataşma sürekli, görmüyor adam içerde çalışıyorum hala başımda saatim geçti diyor koltukta hasta var üstelik,
    Mesele para değildi ama pandemide akıllandım, hele filyasyon maceraları var ki 1.5 yıl gece gündüz ona hiç girmeyeyim, bir hocamdan da teklif aldım, ahlaklı düzgün çalışan bana cok emeği olan bir hocam yer açıyordu o da üniversiteden istifa etmiş, parasını düşünmeden, yasak kalktığı gibi istifa ettim
    İç huzuru buldum rahat rahat hastalarıma vakit ayırıyorum işimi düzgün yapmaya çalışıyorum para zaten geliyormuş memurken 5 de cık kafan rahat derdim ama işyerinde mutluysam 7 de 8 de cıkmak da koymadı bana hiç cumartesi de çalısıyorum
    En son hastanede kalanlarla konuştum cok şikayet var randevu alamıyoruz diye, hasta sayısını artırıp 10 dk ya düşürmüşler diğer tıpçılarda 5 dk ya, Allah aşkına 10 dk 20 dk yeter mi bi kanal tedavisine o işten hayır gelir mi 5 dk dr ne iyileştirecek, seni neyse içimi döktüm uzun uzun devletde çalılan dr lara kızmayın iyisi kötüsü vardır her mesleğin ama o yogunlukta iyi kötü yardımcı olmaya çalışıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi determinant1 -- 22 Eylül 2021; 16:10:17 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.