Kız kardeşim atanıp hemşire oldu. 19 Ocak'ta işe başladı. İlk maaşını 15 Şubat'ta alacak. Şimdi ona göre 11 günlük maaş alacakmış. Ben de 11 + 15 gün maaş alacağını söyledim ama bir türlü ikna olmadı. Devlette farklı mı işliyor işler? Şubat maaşını da 15 Mart'ta alacağı söylüyor. |
Memur Maaşı Hangi Günleri Kapsar?

-
-
Kız kardeşin doğrusunu biliyor. 15'de alacağı maaş önceki aya ait maaş. Yani 11 günlük 19'unda girdiği için.
-
eğer 657 ye tabii devlet memuruysa, memurlar maaşını peşin alır. 15 şubatta bir maaş+26 gün de kıst maaş alacak(19ocak-15 şubat arası). sözleşmeliyse onu tam bilmiyorum işçi gibi çalıştığı gün kadar alabilir.
-
Benzer olayı geçen sene yaşadım. Memur peşin olarak çalışır yani çalışmadığı ayın maaşını alır. 19 Ocak - 14 Şubat arası 26 günlük + 15 Şubat-14Mart olmak üzerede bir maaş yatar şubat ayında.
-
Devlette ise sikinti ozelde ise iyidir -
Atandığımı şube müdürü telefonla arayıp haber verdi:
"Bugün ayın 14' ü, hemen genel müdüre git sülüşünü al ki yarın tam maaş alabilesin. Bu arada özel kalem müdürüne de bir kutu çikolata almayı unutma" demişti.
Ancak dışarıdaydım ve mesai bitmesine bir saat vardı. Eve gidip kıyafet değiştirecek vakit yoktu. Altımda diz boyu kot şort ve ayağımda sandaletle genel müdürlüğe gitmek zorunda kaldım.
Önce özel kalem müdürüne hediyesini takdim ettim. Ardından genel müdürün makam odasına geçtim.
Kendimi tanıttım.
Müdür Bey' in ilk dikkat ettiği; yakası açık gömlek altından sarkan altın zincir oldu:
"Memur böyle mi işe gelir? Nedir o?" dedi.
Ben de "Efendim görev aşkı ve heyecanıyla dikkat edemedim, elbette bir daha bu kılıkla işe gelmeyeceğim" şeklinde cevapladım.
Neyseki masa arkasından ayağımdaki sandaletleri görmedi de "Haa bir daha görmeyeyim..." dedi ve sülüşü imzaladı.
14' ünde başladığım için tam maaş alabilmiştim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Doğru yazan bir kaç kişi var. Eğer kişi 657 e tâbi bir memursa 26 günlük kıst maaş + tam 1 maaş alır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Micro_Processor -- 12 Şubat 2021; 9:30:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
evet 657 devlet memurları kanununa tabi yani kadrolu dedikleri memurlar maaşını peşin alır 15'inden 15'ine.19'unda başladığına göre 4 gün eksik maaş artı tam maaş alacak, 15 şubatta mart 15'e kadar olan maaşı da verecekler.özelde bir ay çalışırsın maaş alırsın devlet memura peşinen verir önündeki bir ayın maaşını.ben de çif maaş almıştım ilkinde.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X