Şimdi Ara

--Meltdown and Spectre CPU Güvenlik Açığı Kontrol Etme Rehberi-- (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
13
Favori
5.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: incubus

3. açık dediğiniz, spectre - variant 1.

Asla kapatılamayacak. (yeni bir is-a gerekiyor. hatta günümüzde kullanılan bilgisayar mimarisinde ciddi değişikliklere sebebiyet verecek)

Spectre variant 2 ye bakmadığım için bilmiyorum,

Ama meltdown için, project zero(açığı bulan grup), amd üzerinde gözlemleyemedik ama onlarda da vardır gibi birşey dedi.

Olay şuna benziyor üstad.

Mesela linux'e virüs girmez gibi bir inanış vardır, aslında bildiğiniz gibi windows için virüsler varsa unix tabanlı sistemler için exploitler, rootkitler mevcuttur.

Fakat saldırganlar her zaman daha fazla kullanılan sistemleri hedefler çünkü karşı tarafa yazılan virüsü yedirme şansı daha yüksektir ve seçenekler çoktur. Veya yazılım açısından düşünürsek wordpress dünyada en çok kullanılan scripttir ve güvenlik konusunda da en sıkıntılı scripttir ama mesela son 1-2 seneye baktığımızda joomla ile ilgili güvenlik sıkıntılarını pek duymayız bu joomla'nın çok güvenli olmasından değil az kullanılması kaynaklı. Saldırganlar haliyle en yaygın olan yazılım üzerinde açık arıyor.

Şimdi bizim durum için konuşursak dünyada hem bireysel hem kurumsal tarafta en çok kullanılan işlemci intel, haliyle saldırganların intel işlemciler üzerine yoğunlaşması mantıklı, fakat bu değildir ki amd'yi pas geçecekler. Yani bu işin artık intel'i amd'si kalmadı, celeron işlemci falan kullanmıyorsanız yani söz konusu zaafiyete sebep olan komut setine sahip bir işlemciniz varsa (ki neredeyse tüm işlemcilerde bu komut setleri ortak sayılır) hepimiz güvenlik açısından risk altındayız.

• quote:

Orijinalden alıntı: incubus

3. açık dediğiniz, spectre - variant 1.

Asla kapatılamayacak. (yeni bir is-a gerekiyor. hatta günümüzde kullanılan bilgisayar mimarisinde ciddi değişikliklere sebebiyet verecek)

Spectre variant 2 ye bakmadığım için bilmiyorum,

Ama meltdown için, project zero(açığı bulan grup), amd üzerinde gözlemleyemedik ama onlarda da vardır gibi birşey dedi.

Ben gelişigüzel üçüncü dedim olay bizde amd vs intel kavgasına ve performans yüzde kaç düştü düşecek düşecek mi kavgasına evrildiği için olayda geçen açıkların tanımlarına numaralarına dikkat eden yok burda

Başkaları durumu takip edip kompozisyon hazırlıyorlar ve yapılan güncellemeleri(bios ve işletim sistemleri olarak) etkilerini tartışıyorlar ama bizde öyle değil o yüzden numaralara çokta takılmamak lazım
    https://github.com/marcan/speculation-bugs/blob/master/README.md

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bios update olmadan windows updateleri bir ise yaramiyor sadece biz elimizden geleni yaptik gibi birsey olmus oldu..
  • "Variant Two: Branch Target Injection Differences in AMD architecture mean there is a near zero risk of exploitation of this variant. Vulnerability to Variant 2 has not been demonstrated on AMD processors to date."

Kaynak;https://www.amd.com/en/corporate/speculative-execution

AMD kendi işlemcilerinin tehdit altında olması için çok ekstrem koşullar içermesi gerektiğinden bu konuda aksiyon almayacağını vurguluyor. "Branch Target Injection" kısımları fark ettiyseniz Ryzen işlemcilerde kırmızı. Ancak AMD aslında bunun kendi işlemcilerini tehdit etmediğini iddia ediyor.
  • Windows 10 Intel Core i5-4590 (Windows güncel)
    --Meltdown and Spectre CPU Güvenlik Açığı Kontrol Etme Rehberi--

BIOS güncellemesi gelse de yapsak. 3 yıl önceki BIOS duruyor üstünden 11 güncelleme geçmiş hiçbirini yapmamıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 8 Ocak 2018; 7:50:1 >

• NuKe_MaNia N kullanıcısına yanıt
    Hocam BIOS güncellemeniz ne zaman geldi ben MSI Z97 PC Mate için bakıyorum her gün daha gelen giden yok. En son 22.02.2016'da 4B sürümü yayınlanmış tabi bendeki ilk sürümü. İmzandaki MSI Z97 GAMING7'ye baktım onun da en güncel sürümü yine 07.03.2016 tarihine ait 1C sürümü. Anakartın buysa 1C sürümünü mü yükledin? Ona göre ben de hiç beklemeyip 4B sürümünü yükleyeyim madem sorun bu şekilde çözülüyorsa. Ben 2018 tarihli yama niteliğinde bir BIOS güncellemesi bekleyip duruyordum da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Hocam BIOS güncellemeniz ne zaman geldi ben MSI Z97 PC Mate için bakıyorum her gün daha gelen giden yok. En son 22.02.2016'da 4B sürümü yayınlanmış tabi bendeki ilk sürümü. İmzandaki MSI Z97 GAMING7'ye baktım onun da en güncel sürümü yine 07.03.2016 tarihine ait 1C sürümü. Anakartın buysa 1C sürümünü mü yükledin? Ona göre ben de hiç beklemeyip 4B sürümünü yükleyeyim madem sorun bu şekilde çözülüyorsa. Ben 2018 tarihli yama niteliğinde bir BIOS güncellemesi bekleyip duruyordum da.

Çıkan bi güncelleme yok biosun mikrokodunu kendim güncelledim msi beklersek hiç çıkmayabilir

• --Meltdown and Spectre CPU Güvenlik Açığı Kontrol Etme Rehberi--

bende de bu çıktı.windows güncel ama bios update gelmedi.anakart gigabyte onu mu beklememiz lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuKe_MaNia

quote:

Çıkan bi güncelleme yok biosun mikrokodunu kendim güncelledim msi beklersek hiç çıkmayabilir

Kendim güncelledim derken??

Biosmu yazdın??

• Kurulum işlemine başladım ama PowerShell ilk komutu girdiğimde ve evete bastığımda "güvenilir listesinde bulunmayan bu kaynaktan uygulama kurmayı yine de istiyor musunuz" gibi bişi sorunca bu sefer vazgeçtim.

i5-4590 bios güncel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Norain -- 8 Ocak 2018; 15:29:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -MoDeStUs-

quote:

quote:

Biosmu yazdın??

Son çıkan biosa yeni mikrokod ekledim komple yazma durumu yok
    bios un bazı bölümleri elle değiştirilebiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuKe_MaNia -- 8 Ocak 2018; 17:27:32 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -MoDeStUs-

quote:

quote:

Biosmu yazdın??

Son çıkan biosa yeni mikrokod ekledim komple yazma durumu yok
    bios un bazı bölümleri elle değiştirilebiliyor

Neyle ekledin? Biraz daha açıklayıcı olsan iyi olur.Bildiğin bios ayarlarınımı değiştirdin? Program vasıtasıyla bios umu editledin? Güncelledim demek yeni bios yükledin anlamına gelir.Link falanda varsa atarsan seviniriz.

• NuKe_MaNia N kullanıcısına yanıt
    Managment Engine (ME) kısmını güncelledin sanırım.
  • Asus Z170 Pro Gaming Anakart kullanıcısıyım.

Windows dün bir güncelleme yükledi bilgisayarıma. Fakat onun haricinde bir şey yapmadım.

Sonucum resimdeki gibi çıkıyor.

Asusun resmi sitesinde ise benim anakartım için yeni bir güncelleme göremedim ben.

Yardımcı olur musunuz?

• güncelemeyince ne olyuor bu madtownmudur nedir
  • Teşekkürler çok faydalı bilgi.

böyle diyor neden ?
  • Yaşayacak mı?
    Intel i7 6700hq

Sadece Windows update var üstünde. Monster notebook için bios falan çıkacağını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 9 Ocak 2018; 0:29:33 >
  • En sonda muhakkak şu komutu girin:

Set-ExecutionPolicy Restricted

Bu komut tam olarak ne ise yariyor hocam cunki bios + win guncellemesi yapildi ve konudaki testte normal cikiyor bu komutun ne artisi var duruma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.