alkolden alınan verdi 4te 1 düşse devletin kasasına giren verdi 4 kar artar yeminle. |
Mekanlarda Sahte İçki Satışı Çoğaldı (3. sayfa)

-
-
Senin sahte rakıni da Soran olmadı...
Boş yapma adam görüş bildirmiş sende konu açmışsın saygı göster.
Sana hakaret mi etmiş sövmus mu?
Zorunuza gidiyorsa konu açmazsin
Sanki bayat peynir
Bozuk et
Tarihi geçmiş tavuk yemişsin de temel gıda ürünü de tatava yapıyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 2 Şubat 2022; 13:15:25 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ah garip insan oğlu şimdiye kadar ictiklerinizin orijinal olduğunu sanıyorsunuz degilmi.
Mekan sahiplerinin 1 2 sene içinde bu kadar zengin olmasının sebebinin firmaların yaptığı iskontolar falan zannettiniz.
İşin içinde uzun yıllar kalmış biri olarak yazıyorum.
Devlet denetleme mekanizması senede 1 kere bandrol kontrol etmekten geçiyor. 1 kere
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sanırın en garantisi şişe bira içmek mekande fakat o da 40₺'ye yakın oldu artık bi biraa yau 🤦♂️
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İçmeyin ,çok nadir eş dost gelir senede 2 defa neyse.Bir biraya 40 50 TL yazan var.Bu işletmeciler adamin suyunu sıkar.
Pandemide lokantacilar odası başkanı o kadar ağladı ki işletmeciler zorda diye.
Yalan ortalama bir işletmesi olan her adamı 3 5 evi 2 arabası var
Medikal alkol ve sanayi tipi anasondan üretiyorlardır. Öldürmese de karaciğeri bitirir.
"İnsana" yarayan her şeye köstekler, ben sarhoş olup kafa dağıtma sevdalısı değilim ama alkollü içeceklerin bünyeme çok iyi geldiğini hissediyorum. Mesela viskiye boşuna can suyu denilmiyor...
Bizim kültürümüz dediğiniz hangi kültür bilemiyorum, üzüm bahçesi dolu yaşadığımız coğrafya. İçki kültürü de içimizden çekilen bir güzelliğimiz, "sana fazla sen içme ulan ayı" yapıyor kerhaneciler topluma
İzmir in en büyük balık restoranı da sahte içki satmak dan geçtiğimiz yıl baskın yemişti. 400.000TL kadar ceza kesilmişti. Şaka gibi ve caydırıcılığı hiç olmayan bir rakam. Adam birkaç günlük cirosunu heba ediyor bunu bütün sene yapıyor. Cezalar caydırıcı olmadığı müddetçe bu işin sonu gelmeyecek.
-
-
Bizim kültürümüzde şarap kültürü yok hocam, içki kültürü değil.
Yemeğin yanında ne içilir diye sorsan herkes rakı der. Balık keza..
Oysa makarnayla bile şarap iyi gider. Balığı söylemiyorum bile.
Üzüm bahçesi dolu coğrafyamız.. Ee sonra ?
Yukarıda şarap ihracatı rakamlarını vermiştim oysa. Ne kadar geride olduğumuz ortada. Üzüm bağlarımız olsa ne yazar?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorrento -- 2 Şubat 2022; 15:54:14 >
Rakıyı da şaraba katalım mı vay vay diye şarkı yapıldı bu topraklarda, ortada ne tür bir kültür olabilir ki? Haklısınız...
Özümüzden uzaklaştıkça asalet kaybı yaşıyoruz, mesela yazın bira içmek ne harika bir şeymiş
Balık bile yiyemiyoruz artık, denizler çok kirli...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 2 Şubat 2022; 15:57:39 >
Ülkeye bakar mısın balık yerken kırk kere alkol içecekken ayrı kırk kere düşünüyoruz balığı temiz mi taze mi içkisi kaçak mı sahte mi ulen böyle rezil dönem görmedim hayatımda 90'larda bile yoktu bu rezalet.
Sonra psikopatım biri çıkıyor içmeyen yemeyin diyo 🤦♂️
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Evde oturmaktan ve sürekli kötü gündeme maruz bırakılmaktan akıl sağlığımın sınırlarının zorlandığını hissediyorum, sizin benim gibileri insanlara rahatça hakaret edip onları aşağılayıp deşarj olamayınca ve kimilerinin tepkisizliğini hatta desteğini görünce de çok mutsuzlaşıyor. En temel ihtiyaçlarımızın karşılanmadığı bir devlet yapısı varsa bunlar niye tepemizde diye sorgulamaktan aptallaştığımı hissettirecek kadar kaba bir oluşum var karşımızda, eminim ki biz bile olanlara inanamayacağız, inanın böyle gitmez...
Avustralya, Fransa gibi büyük ihracatçı ülkelerde devlet şarap üreticilerini yüksek teşviklerle destekliyor.
Burada ise nafile ideolojik sebeplerle her tür zorluk çıkartılıyor.
Umarım küçük üreticiler giderayak kapatmaz siyasal islamın son demlerinde...
-
Saygı mı göstersin? Saygı gösteren saygı bulur kardeşim. Yetişkin bir insanın yediğine içtiğine karışmak saygı falan değildir.
Kendinizce Allah'ın gözüne girdiğinizi mi sanıyorsunuz böyle davranarak?
Nedir bu çok bilmişlik?
Türkiye'de aşırı var bu başkasının işine burnunu sokma durumu, az bile tepki gösteriyoruz bence.
Düşünsene, 40 yaşındasın, camiye gideceksin, biri sana gitme Allah yok diyor, sana mı sorduk diyorsun, o da SAYGI GÖSTER FİKRİMİ BELİRTTİM diyor, mantıklı mı bu?
İnsanların kişisel hayatında yaptıklarına karışamazsınız, bu kadar basit. Sizce içmeli miyim diye konu açan olursa ona bu cevabı verebilirsiniz ancak.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hayırdır ya neyin kafasını yaşıyorsun?
Küfür mü etmiş?
Hakaret mi?
Düşüncesini paylaşmış.
Ama sizde düşünceye saygı yok ki.
Sizin kafanız hep siz haklı hep siz doğru.
Benim çevremde içki içen çok arkadaş var. Hatta kör kütük olanlar da.
Bana da takılıyorlar çek bir firt dünyan şenlensin diye..
Ben sizin gibi posta koymuyorum Atar gider yapmıyorum eyvallah ben böyle iyiyim diyorum geçiyorum.
Ama sizde tahammül namina hiç bir şey yok.
Bana Allah yok camiye gitme diyen kişiye yine eyvallah der geçerim.
Öncelikle insanlık gereği sonra da inancımin gereği budur.
Ha siz herkesi IŞİD kafasın da gördüğünüz için her soylenene kirpi gibi diken gösteriyorsunuz.
Bu ülkede içene saygı duyacaksak içmeyene de içmemeyi tavsiye edene de saygı duyacağız.
Gidin Yeşilay binasında eylem yapın onlarda içki sigara zararlı diyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
namkör bunlar namkör...
Hökümetimiz bireyel teşebbüsü geliştirerek içki sektöründe bir dünya devi olmak için bunların vergisini arttırdı. amaç ne? millet evinde kendi yapsın, ufak ufak işi büyütsün eşe dosta akrabaya, sonra işte online pazarlama, sonra dünya devi..
ohhhhooooooo size yeminle yaranılmaz. hepiniz namkörsünüz olm.
-
son gelen zamlardan 5 sene önce kendim yapmaya başlamıştım hafta da 3 akşam içerim
tekel rakısı mı tövbe mekana gidelim bira içerim rakı içmem gerçekten isppirto gibi
dün bi abi ile konuşuyoruz 30 tl ye 50 cl vodka alıyormuş abi dikkat et etil o kadar ucuz değil bir sabah ansızın ışıklar sönebilir dedim gülüyor halbuki ben şaka yapmıyordum
-
30₺ şarap bile alamazken votka mı kesin sahtedir o
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X