Şimdi Ara

Meguiars Nxt Tech Wax 2.0 kullanım şekli hakkında yardım lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun suredir sonax hızlı cila kullanıyorum. 2-3 yıkamada bir uyguluyorum.

cok duydum nxt cilayı. Hepsiburada da gezerken baktım Nxt cila % 50 indirimli. Siparis verdim geldi. 3 aydır filan fırsat olmadı, uygulayamadım.

Bu sabah araca komple uyguladım. Plastik aksamlara degdirmemeye calıstım. Ancak aracımda komple 3m kaput koruma ve komple 3m camurluk koruma filmi var.

Cilayı onların uzerine de surdum. 10-15 dk bekledim mikrofiber bezle sildim. Bir donuklasma vb sorun olmadı. Hatta parladı guzellesti. Sonradan farkettim; Kullanım klavuzunda kaucuk, kuma vinil ve boyasız yuzeye ugulamayın diyor.

Sonax hızlı cilanın uzerinde plastik vb yuzeyleri de korur parlatır yazıyordu. Ben komple sıkıyordum araca. Bir yıldır kullanıyorum bir problem olmadı.

Nxt yi kaput koruma filmi uzerine uygulayan ve kotu sonuc alan oldu mu? Kullanım klavuzunda vinil diyor, kaput koruma filmi vinil sınıfına mı girer? Sorun yaratır mı?

Tecrubeli kullanıcların fikirlerini almak isterim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 13 Eylül 2014; 9:40:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Wax mümkün olduğunca plastik kısımlarda kullanmamakta fayda var. Kaput filmi zamanla sararan bir uygulama olduğundan uzun vadede matlaşmaya sebep olabilir. Bence kaput filminde kullanmayın.

Bu arada üründen memnun kaldınızmı. Su iticiliği nasıl.

Not: Sürerken ne kadar ince sürerseniz silmesi de o kadar kolay olur.

Yani siyah tampon plastikleri aynaların boyunları fitiller vs gibi yerle surmemek lazım anladıgım kadarı ile.

Nxt sampuanla yıkıyorum aracımı. Daha sonra sonax hızlı cila uyguluyordum bu sefer nxt uyguladım. Bir sene gecti, kaput koruma filminse sararma catlama vb bir sorun olmadı. Dediginize gore nxt de korursa hic terreddut etmeden uygulayabilirim :)

Ek bir soru

Urunu surdukten sonra kuruması icin ne kadar beklemek yeterli? Bazısı 3 -4 saat bırakıyor aracın uzerinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 13 Eylül 2014; 10:30:57 >

Orijinalden alıntı: junkerss

Cevabınız icin tesekkurler :)

Yani siyah tampon plastikleri aynaların boyunları fitiller vs gibi yerle surmemek lazım anladıgım kadarı ile.

Nxt sampuanla yıkıyorum aracımı. Daha sonra sonax hızlı cila uyguluyordum bu sefer nxt uyguladım. Bir sene gecti, kaput koruma filminse sararma catlama vb bir sorun olmadı. Dediginize gore nxt de korursa hic terreddut etmeden uygulayabilirim :)

Ek bir soru

Urunu surdukten sonra kuruması icin ne kadar beklemek yeterli? Bazısı 3 -4 saat bırakıyor aracın uzerinde

Evet,doğru anlamışsınız.

NXT sıvı sealant bir ürün olduğu için kuruması wax'a göre biraz daha uzun sürebilir.Hava sıcaklığı ile de alakalı bir durumdur.Bunu anlamanın yolu ise araca uygularken ön camın bir bölümüne de(30x30cm kadar) biraz sürün cama sürdüğünüz ürünü arada bir parmağınızla kontrol edin tebeşir tozu kıvamına geldiyse(az öncesi daha makbul olur) silmeye başlayın,silerken mutlaka microfiber bez kullanın.Her panel sonrası microfiber bezi çırpın.Bu arada ürünü camda da kullanabilirsiniz.

• M-A-S M kullanıcısına yanıt
    teşekkürler verdiğiniz bilgiler için :)

camda bir sorun yaratmaz mı? sileceğin ses yapmasına veya silmemesine yol açmaz mı?
  • Ben bunun sıvı olanını kullanıyorum quik wax hızlı cila. 2 yıkamada bir uygularım. Araba yanacak neredeyse :) Ancak bu kadar zaman ki tecrubelerime göre bu tarz hızlı cilalar sıvı olmalı. Hepsini denedim.

Uyguladıgım yol ise yine meguiars ın bir cilası var ped falan cıkıyor icinde. Adını suan hatırlayamadım. Onu uyguluyorum. Sonrasında da iki yıkamada bir yine meguiars ın hızlı sıvı cilasını uyguluyorum. Tavsiye ederim. 6 ay ya da 1 sene sonra tekrar normal cila. Sonra yine hızlı cila.

Orijinalden alıntı: junkerss

teşekkürler verdiğiniz bilgiler için :)

camda bir sorun yaratmaz mı? sileceğin ses yapmasına veya silmemesine yol açmaz mı?

Camda hiçbir sıkıntıya yol açmaz,daha kolay temizlenmesine,kireç tutmamasına yardımcı bile olur.Aslında cam için ürünler farklı ama bu da elinizin altında diye belirtmek istedim.

Kuş pisliklerinden ve güneş ışığından korumak için bu ürün uygun mudur sizce ?

Uygunsa ortalama ne kadar koruma sağlar ?

Aracı kendi imkanlarımla yıkama gibi bir şansım yok. 10-15 günde bir oto yıkamacılarda yıkatıyorum onlar da tasdikli su kullanıyor malum. Bu ürünü uyguladıktan sonra tasdikli suyla yıkatınca işlevi kaybolur mu ?
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.