Şimdi Ara

Megane II sabah çalışınca sesli uyarı verdi ama bilgisayarda yazlı uyarı yok

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
10.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2008 Megane II 1.5 dci aracımı bu gün çalıştırdığımda sesli bir uyarı verdi fakat ne yol bilgisayarında nede göstergelerde herhangi bir arıza işareti olarak hiç bir ışık yanmadı.

Bu gün sabah yerde 30 cm kadar kar vardı ve dışarısı -5 derece civarındaydı, aracı çalıştırdığımda mazot bitmesine yakın çıkan bip sesinin benzeri bir ses ile 3 defa arka arkaya verdi, biraz bekleyip hareket ettim araçta anormal bir durum olmadı, iş yerine geldim kontağı kapatıp 5 dk bekledim ve tekrar çalıştırdım ama aynı uyarı yoktu.

Belki biraz komik olacak ama aracın verdiği sesli uyarı şu şekildeydi,

Bip Bip - Bip Bip - Bip Bip

iki defa hızlı bip bip, ve bunu üç kez tekrarladı.

Neden olabilir, 2008 den beri aracı kullanıyorum daha öncede benzer hava koşullarında çok defa aracı çalıştırdım ama ilk defa böyle bir uyarı verdi.

• fren hidrolik yağını kontrol edin azalınca böyle bir uyarı veriyor birde far sensörü açık mı kapalı oluncada uyarıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

fren hidrolik yağını kontrol edin azalınca böyle bir uyarı veriyor birde far sensörü açık mı kapalı oluncada uyarıyor

Araçta far sensörü yok,

Fren hidrolik yağı azalınca göstergede ışık yanması gerekmez mi ayrıca ışık yanmıyorsa bile tekrar çalıştığında yine uyarı vermesi gerekir sanırım,

ama bu sesli uyarı bir kez oldu,
  • Tam emin değlim, ama bence bu sesin sebebi şudur: Arabayı çalıştırdığınız anda emniyet kemeriniz takılı değilse ya da kemer yerine kelepçe takmadıysanız anlatacağım durum gerçekleşmiş olabilir. Siz arabayı çalıştırdığınızda (Bahsettiğim olay çok nadir gerçekleşir. Sanırım aynı şey benim de başıma gelmişti.) motor devri kısa süreliğine yükselebilir. Devir ibresi biraz çıkabilir. Biliyorsunuz emniyet kemeri takılmadığında 20-30 km hızdan sonra sesli uyarı veriyor.Devrin kısa süreliğine yükselince araç bunu emniyet kemeri takılmamış ve siz 20-30 km hızda seyir halindeymişsiniz gibi algılayabilir. Saçma gelebilir, ama ben böyle düşünüyorum. Başka bir şey olsa sesli uyarıdan önce mutlaka gösterge tablosunda ikaz ışığı yanar diye düşünüyorum. Nitekim zemin karlı ise, ön tekerlekler durduğu yerde patinaj yaptığında yine aynı uyarıyı veriyor. Patinaj sırasında devir yükseliyor ve yukarıda bahsettiğim olay gerçekleşiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t821926 -- 10 Mart 2011; 0:25:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: t821926

Tam emin değlim, ama bence bu sesin sebebi şudur: Arabayı çalıştırdığınız anda emniyet kemeriniz takılı değilse ya da kemer yerine kelepçe takmadıysanız anlatacağım durum gerçekleşmiş olabilir. Siz arabayı çalıştırdığınızda (Bahsettiğim olay çok nadir gerçekleşir. Sanırım aynı şey benim de başıma gelmişti.) motor devri kısa süreliğine yükselebilir. Devir ibresi biraz çıkabilir. Biliyorsunuz emniyet kemeri takılmadığında 20-30 km hızdan sonra sesli uyarı veriyor.Devrin kısa süreliğine yükselince araç bunu emniyet kemeri takılmamış ve siz 20-30 km hızda seyir halindeymişsiniz gibi algılayabilir. Saçma gelebilir, ama ben böyle düşünüyorum. Başka bir şey olsa sesli uyarıdan önce mutlaka gösterge tablosunda ikaz ışığı yanar diye düşünüyorum. Nitekim zemin karlı ise, ön tekerlekler durduğu yerde patinaj yaptığında yine aynı uyarıyı veriyor. Patinaj sırasında devir yükseliyor ve yukarıda bahsettiğim olay gerçekleşiyor.

Yukarıdada belirttiğim gibi bu ses araç hareket etmeden önce çıktı,

Aracı çalıştırdım ve çalıştırır çalıştırmaz bu sesli uyarıyı verdi, yaklaşık 5 saniye kadar sürdü ve bir daha aynı uyarıyı vermedi,

Bu günde aynı hava koşullarında aracı çalıştırdım ama sesli uyarı vermedi.

Servisi aradım daha önce böyle bir şey hiç duymadıklarını belirttiler, ayrıca sahip olduğum model sadece mazot bitmesine yakın bir süre kala ve emniyet kemeri takılı değilse sesli uyarı verirmiş onun dışında hiç bir arızada sesli uyarı vermezmiş sadece göstergede bulunan ışıklar ve yol bilgisayarında mesaj çıkarmış,

Benim aklıma şu gelmişti,

Kardeşimin kullandığı passat ta araç ilk çalıştığında hava sıfırın altında olursa sesli uyarı veriyor ve yol bilgisayarındada ikaz çıkıyor, ayrıca araç hareket halindeykende hava sıfırın altına düşerse aynı uyarıyı veriyor.

bu olayın öncesi akşamı saat 6.30 gibi işten eve geldim kar yağışı vardı, sabah aracın üzeri 30 cm kadar karlıydı ve yerlerde aynı şekildeydi, aracı temizlemek uzun sürecekti ve işe geç kalacaktım toplu taşıma ile işe gittim ve öğleden sonra 2.30 gibi aracı almak için eve geldim, yani araç yaklaşık 17 saat kadar hiç çalışmadan beklemişti, bu süre içerisinde havanında çok soğuk olması nedeniyle aracın iyice soğuduğunu bu yüzden böyle bir uyarı vermiş olabileceğini düşündüm ama servis böyle bir şeyin olmayacağını aracın bir hafta bile bu kadar soğuk havada beklese kontak açıldığında aracın kendini ısıtacağını ve sonra çalışacağını her hangi bir uyarı vermeyeceğini belirtti.

• aynı durum benımde basıma geldı o da şöyle anıden kalktım patinajla ve bu kalkısta dedıgın seslerı duymustum bende normal sanırım
  • arkadaslar.... onelıkle merhaba 2 tane megane parcalamıs bırı olarak sıze yardımıc olayım
    meganelr teknoljın ust duzey kulanıldıgı veee orta segmen olmasına ragmen ut segment araclarla rekabet edebılen araclardır.. sımıdı akunun yanındkı devrelr 4 kat asagı kadra devredır vee sızın cektıgınız el frenı bıle o beyne yazılır kayıtlı durur.... bunları servısler sıler...sımıdı o sesın farklı sebebplerı olabılır...
    1 akude bulunan 30 amper sıgortalr... onları sıkın 12-13 le skılıyo...
    2 on koltukların altındakı hava yastıgı soketlerınde temassızlık yapabılır fazla ılerı gerı oynadıgında arka paspasın ordan onları elınızle yoklayark gevseklıgı gıderın..
    3 abs ve espden doleyı anlık hata kaydetıgınde yapar bırazdan hepınıze servıse para vermeden sılmesı anlatıcam
    4- arka fren ve park lambalırınıza servıste baktırın bazen devre tamamlar 10 mılyona ampulu degıstırın duzelır ...:D
    veee arkadaslr aracınızda bu takım sorunlar oldugunda... mod test atın araca yane servıstede aynısnın yapıyolar..fabrıka ayarlarına gerı donsun..anlık hatalr sılınsın .... sole yapılıyo SILECEK KOLUNUN ORTASINDAKI YOK BILGISAYARI TUSUNA BASILI TUTARAK ARACINIZ STARTLAYIN CALISTIRIN...GOSTERGEDEKI TUM SIKLAR YANACAK VE KADRANLAR EN SONUNA KADAR CIKIP INICEK MERAK ETMEYIN ...ARAC GAZA BASMICAK :dSONRA KADRANLAR SIFIRA ININCE KADRANDAKI KILOMETRE SIFIRLAMA TUSUNA BASIN ... VE TAMAM:d merak etmeyın ben en az haftada bı yapıyorum hıc bı yan etkıs yok ben garantı edıyorum...

ayrıca konuyla alakasız ama ataca yakıt alırken aracı stop etıkten sonra kartı cıkartın....yoksa yakıt gostergesı eksık gostere bılır.. ama 50 tlık alırsanız bıse olmaz ama az alımlarda 10-20lıra gıbı bunu yapın yoksa 20 mılyon alsanızda kdran yeınde kalır :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali_kolçak

arkadaslar.... onelıkle merhaba 2 tane megane parcalamıs bırı olarak sıze yardımıc olayım
    meganelr teknoljın ust duzey kulanıldıgı veee orta segmen olmasına ragmen ut segment araclarla rekabet edebılen araclardır.. sımıdı akunun yanındkı devrelr 4 kat asagı kadra devredır vee sızın cektıgınız el frenı bıle o beyne yazılır kayıtlı durur.... bunları servısler sıler...sımıdı o sesın farklı sebebplerı olabılır...
    1 akude bulunan 30 amper sıgortalr... onları sıkın 12-13 le skılıyo...
    2 on koltukların altındakı hava yastıgı soketlerınde temassızlık yapabılır fazla ılerı gerı oynadıgında arka paspasın ordan onları elınızle yoklayark gevseklıgı gıderın..
    3 abs ve espden doleyı anlık hata kaydetıgınde yapar bırazdan hepınıze servıse para vermeden sılmesı anlatıcam
    4- arka fren ve park lambalırınıza servıste baktırın bazen devre tamamlar 10 mılyona ampulu degıstırın duzelır ...:D
    veee arkadaslr aracınızda bu takım sorunlar oldugunda... mod test atın araca yane servıstede aynısnın yapıyolar..fabrıka ayarlarına gerı donsun..anlık hatalr sılınsın .... sole yapılıyo SILECEK KOLUNUN ORTASINDAKI YOK BILGISAYARI TUSUNA BASILI TUTARAK ARACINIZ STARTLAYIN CALISTIRIN...GOSTERGEDEKI TUM SIKLAR YANACAK VE KADRANLAR EN SONUNA KADAR CIKIP INICEK MERAK ETMEYIN ...ARAC GAZA BASMICAK :dSONRA KADRANLAR SIFIRA ININCE KADRANDAKI KILOMETRE SIFIRLAMA TUSUNA BASIN ... VE TAMAM:d merak etmeyın ben en az haftada bı yapıyorum hıc bı yan etkıs yok ben garantı edıyorum...

ayrıca konuyla alakasız ama ataca yakıt alırken aracı stop etıkten sonra kartı cıkartın....yoksa yakıt gostergesı eksık gostere bılır.. ama 50 tlık alırsanız bıse olmaz ama az alımlarda 10-20lıra gıbı bunu yapın yoksa 20 mılyon alsanızda kdran yeınde kalır :D

hocam 1 tane megane 3 (halen kullanıyorum 3 ü) 3 tane megane 2 1 tanede megane 1 eskitmiş biri olarak söylüyorum faz 1 de kullandım faz 2 de faz 1 de test modu var 2003-2006 arası 2006-2010 arasında yok ve km sıfırlama tuşu yok yan taraftan silecek tuşuna basılı tutunca siliyor ve araç test moduna girmiyor benim kullandığım megane 2 ler
    2010 legend
    2009 privilege
    2006 dynamique (faz 1)

• kara_eylül kullanıcısına yanıt
    Araba çalışırken uyarı verirse bu ısıtma bujisi hatasıdır. Bu hata sadece dizel meganlarda olur. Isıtma bujilerinin sağlamlığını kontrol etmek için bujileri tek tek sökmeye gerek yok. Avometre ile ölçülerek bulunabilir. Avometre elektronikçilerin kullandığı 1 milyoncularda 10 liraya satılan cihaza deniyor. Buji kablosunu söktükten sonra probun ucunu arabanın demirine diğer ucunu da bujiye değdir. Buji iletken değer gösteriyorsa sağlamdır. Sökmeye gerek yok. Yalıtkan değer gösteren ısıtma bujisi bozuk demektir. Avometrede sonsuz değer gösterir. Çok kolay bir işlem. Isıtma bujisi arızasını yaz aylarında anlamazsınız. Kışın sabahları zor çalışır ve araç çok yakar. Kolay gelsin. Avometreyi nerden bulacam diyenler aynı işlemi lamba devresiylede yapabilir lambanın anahtar kısmının bir ucunu arabanın kaportasına bir ucunuda bujiye değdirin. Buji sağlamsa iletkendir. Lambayı yakar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.