Şimdi Ara

99 CORSA B KASA ALDIK.. MOTOR GEÇ ISINIYO VE LPG YE ÇOK GEÇ GEÇİYOR ACİL YARDIM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaslar... eşime 99 corsa b kasa aldık... lpg taktırdık.. ama sorun cıktı.. lpg ye 10 km de gecıyordu.. hemen taktırdıgım yere gıttım. ayarına baktılar hersey normal dedı 35 dereceye ayarlı ve denızlı ıcın ıdeal dedı.. tamırcıme gıttım termostat degıstırelım dedı.. wahler marka termostat aldım alman malı kalıtelı dedıler GM marka termostat vardı ama wahler marka ıle aynı dedıler fıyatı daha uygun aynı ısı gorur dedıler ve taktırdık.. sımdı lpg ye 3 - 4 km de gecıyo ama yıne cok geldı sankı kendı aracım leon lpg lı ıdı en soguk gunde 1km de gecerdı dıger gunler zaten 500 400 m gıbı yazında daha kısa bır zamanda gecerdı.. bu vahler termostat nasıl sızce hatamı yaptık.. gm mı alsaydık kullanan var mı aranızda... ya da lpg lı opel b kasa olan varsa ne kadar surede gecıyo ..fıkrı olan kullanan arkadaslardan yorumlarını beklıyorum tsk ederım sımdıden....

• daha önce opel meriva aracımda soğuk günlerde 2-3 km de lpg ye geçerdi. şimdi honda civic aracımda 400-500m de geçiyor.

opel in motoru geç ısınıyor. ısındımı da soğumuyor
  • cLk kullanıcısına yanıt
    EVET KARDES DIKKATIMI CEKTI ISINDIKTAN SONRA HEMEN GECIYO LPG YE.. AMA ISTE BEN TERMOSTAT KONUSUNDAHATAMI YAPTIM GM TAKSAM DAHA MI KISA OLURDU SURE YOKSA WAHLER DE ALMAN MALI TERMOSTAT AYNI MI OLURDU ONUN ENDISESI ICINDE KALDIM WAHLER 50 TL GM 85 TL IDI...
  • Benim bmw de bu aralar gecmiyor ciddi ciddi benzinde mi kullansam diyorum 35 dereceye ayarli 3 4 kmde anca geciyor ustelik sabah marsa basinca rolantide 5 dk kadar bekliyorum. tupten cok benzin alir oldum gec isiniyor araclar havalar soguyunca
  • gktgknk G kullanıcısına yanıt
    kardes benım kardesımde 2005 e46 kasa 3.16 var oda atıker lpg taktırdı gecen kıs.... onunda 35 dereceye ayarlı ve ıspartada yasıyor.... hava sabahları -1 oluyor ve 1km gecıyor dıyor... 3-4 km cıddı bır süre ... sende termostata bı baktır derım
  • Bildiğim kadarıyla o eski motor döküm demir bloğa sahip. Evdeki normal kalorifer nasıl çabuk ısınıyorsa öyle de çabuk soğuyor. Dökün demir kalorifer de nasıl geç ısınıyorsa geç soğuyor. Öz ısısı yüksek.

Yazın aracımızda motorun su devirdaim hortumu delinmişti. Gittiğimiz yol en fazla 7-8km'dir. Hava da sıcaktı. Blok artık nasıl ısındıysa sanayide yaklaşık 1.5 saat bloğun soğumasını beklemiştik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: genişokyanus

kardes benım kardesımde 2005 e46 kasa 3.16 var oda atıker lpg taktırdı gecen kıs.... onunda 35 dereceye ayarlı ve ıspartada yasıyor.... hava sabahları -1 oluyor ve 1km gecıyor dıyor... 3-4 km cıddı bır süre ... sende termostata bı baktır derım

benimde normalde 1 km anca suruyor atiker lpg var. Su birkac gundur hava -8 leri gosteriyor haliyle gecmiyor. Konuyu acan arkadas havalar az yumusayinca denesin genel bi soguk var bugunlerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: gktgknk

quote:

benimde normalde 1 km anca suruyor atiker lpg var. Su birkac gundur hava -8 leri gosteriyor haliyle gecmiyor. Konuyu acan arkadas havalar az yumusayinca denesin genel bi soguk var bugunlerde

Alıntıları Göster
    arkadaşlar demır dökün demıssınız yanı termostatla alakalı degıl 3-4 km normal dıyorsunuz lpgye gecıs suresı... uzun yola cıksak bu ıyıce ısınır ısınır catlamasın sonra

• Motor kodu x14xe ise yandınız pompaya bağlı gezersiniz
  • X16XEL motorlu astra kullanıyorum, soguk havalarda 2kmde anca geciyor. Termostat acik kalmıyorsa bence 3-4 km normal sayılabilir. Araçta su kaçağı var mı? Veya hararet dengesizliği? LPG başlığı zor ısınıyorsa su devirdaiminde de problem olabilir..
  • Bence lpg ye gecme kilometresi normal. Benim benzinli aracim 3 kilometre gidince ancak kendine geliyor bu soguklarda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkayacan

Bence lpg ye gecme kilometresi normal. Benim benzinli aracim 3 kilometre gidince ancak kendine geliyor bu soguklarda..
    ankarada soğuk havada 4-5 km.de geçiyor lpg ye
    sizinki gayet normal
  • B kasa corsa bendede var 1.4 ecotech baya 2-3 km'de anca geçiyor,siz o 35 dereceyi 30'a düşürtün bence
  • Düz yolda 4-5 km normal ama şehiriçinde çok. Dur kalk, ışıklar, vites değişimi falan derken düz yola göre çabuk ısınması lazım. Ben en az 3 dk beklerim sonra hareket ederim en fazla 500 m sonra tüpe geçer
  • quote:

Orijinalden alıntı: STasdemir

Düz yolda 4-5 km normal ama şehiriçinde çok. Dur kalk, ışıklar, vites değişimi falan derken düz yola göre çabuk ısınması lazım. Ben en az 3 dk beklerim sonra hareket ederim en fazla 500 m sonra tüpe geçer
    ben hiç beklemiyorum direk çalıstırıp gidiyorum 1 km olmadan lpg'ye geçiyor ama tam lpg'ye geçeceği sıralarda devir düsüp düsüp kalkıyor debriyaja basınca da istop ediyor bu normal midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeLLaT_1905

ben hiç beklemiyorum direk çalıstırıp gidiyorum 1 km olmadan lpg'ye geçiyor ama tam lpg'ye geçeceği sıralarda devir düsüp düsüp kalkıyor debriyaja basınca da istop ediyor bu normal midir?

Alıntıları Göster
    arkadaslar denızlıdeyım hergun denıyorum geçiş süresini... evden işe giderken 30 km yol ve dur kalk yok sayılır 3 ısık ancavar gerısı cevre yolu.. sabah calıstırdım 1.4 ecotec motor 16 valf corsa b kasa 1 dkk bekledım hareket ettım ortalama 70 80 km hızla cevre yolunda 5 km de gectı lpg ye hava sıcaklıgı 3 derece ıdi.. dönüşte saat 15.00 da 10 derece hava sıcaklıgı vardı ve 3 km de gectı.. termostat yenı hareret normal ama araba gec ısınıyor hadı soguk havaları anladım ama 10 derece hava ılık sayılır 3 km cok degılmı aynı yolu leonla gıderdım lpg 1km anca o da soguk havalarda... lpg lı corsa b kasa kullananlar aynı durumdaolanlar var mı?

• mert107 kullanıcısına yanıt
    kardeş denızlıdeyım hergun denıyorum geçiş süresini... evden işe giderken 30 km yol ve dur kalk yok sayılır 3 ısık ancavar gerısı cevre yolu.. sabah calıstırdım 1.4 ecotec motor 16 valf corsa b kasa 1 dkk bekledım hareket ettım ortalama 70 80 km hızla cevre yolunda 5 km de gectı lpg ye hava sıcaklıgı 3 derece ıdi.. dönüşte saat 15.00 da 10 derece hava sıcaklıgı vardı ve 3 km de gectı.. termostat yenı hareret normal ama araba gec ısınıyor hadı soguk havaları anladım ama 10 derece hava ılık sayılır 3 km cok degılmı aynı yolu leonla gıderdım lpg 1km anca o da soguk havalarda... senın araba 10 derece dekı geçiş süresi?
  • JasoNBuraK kullanıcısına yanıt
    kardeş 1.4 16 valf ecotec motor corsa b kasa gls... termostat yenı wahler alman malı termostat... lpg yı en ıyı yere taktırdım kontrol ettırdım ıscılık fılan sıkıntı yok.. devırdaım sıkıntılı olsa hareret ederdı 95 derce oluyo hareret ve zımba gıbı kalıyor orda..... sorun 95 e gelene kadar gec ısınıyo ısındımı sorun yok... 10 dereceydı hava bugun ve saat 15.00 da 3 km de gectı..
  • SiNaPSiS kullanıcısına yanıt
    valla kodunu bılmıyom ama 99 corsa b kasa 1.4 16 walf ecotec motor gls modelı
  • quote:

kardeş denızlıdeyım hergun denıyorum geçiş süresini... evden işe giderken 30 km yol ve dur kalk yok sayılır 3 ısık ancavar gerısı cevre yolu.. sabah calıstırdım 1.4 ecotec motor 16 valf corsa b kasa 1 dkk bekledım hareket ettım ortalama 70 80 km hızla cevre yolunda 5 km de gectı lpg ye hava sıcaklıgı 3 derece ıdi.. dönüşte saat 15.00 da 10 derece hava sıcaklıgı vardı ve 3 km de gectı.. termostat yenı hareret normal ama araba gec ısınıyor hadı soguk havaları anladım ama 10 derece hava ılık sayılır 3 km cok degılmı aynı yolu leonla gıderdım lpg 1km anca o da soguk havalarda... senın araba 10 derece dekı geçiş süresi?

Benim önceki aracımda leondu iki dakik ısıtırdım garajdan çıkar çıkmaz lpg'ye geçerci...
    Bence sen lpg'nğnn geçiş ısısını düşürt 25 yaptırsan bile olur derim ben.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.