Şimdi Ara

Megane II ön çamurluklar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
8.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen kaza yapmış bi megane II gördüm. Çamurluklar "kırılmıştı". Bi galerici de çamurlukların plastik olduğunu söyledi. Sizce de böyle midir? Plastikse neden plastiktir? Bana ilginç geldi.

• Aracın ağırlığı, esneme yapıp darbeyi emmesi ve darbelerde kolayca değiştirilebilmesi için. Yani ön çamurlukların sac olmasının güvenlik açısından hiçbir artısı yok aksine darbeyi aynen ilettiği için insan güvenliği için pek tavsiye edilmiyor artık. Önemli olan aracın şasesinin darbelere dayanıklı olmasıdır..
  • ön çamurluklar darbe emici plastik karışımlı bir maddeden yapılmıştır bir yayaya çarptığı zaman yayaya daha az zarar vermek için yapılmış diye biliyorum ama tabiiki başka nedenleri de olabilir.son çıkan renault araçlarının hepsinin çamurluğu plastiktir e 5 yıldız almayı başarmıştır

Orjinalden alıntı: kürsad

hem yayaya az zarar verir hemde duran veya hareket eden sert bir cisme çarptığınız zaman esneyerek sizi geri iter bu da darbeden yolcuların daha az etkilenmesini sağlar

kürşad kardeşim en güzel açıklamış artı bide kaza dada hmn kırılmaz küçük dokunmalarda esner ve sni masraftan kurtarır bni kurtardı hem kırılsa bile cıkar yenisini taktır çok pratik
  • ayrıca tamponlarda esnektir geçen sene arka tamponun sol kısmını kaldırıma vurdum. arabadan inip baktığımda bi göçme olmuştu ve ufak tefek çizikler. ardından babama söyledim ve babam öbür gün arabaya baktığında sadece çizikler olduğunu söylediğinde şaşırdım.gşttşm bende baktım ve tampon geri eski haline gelmişti şimdi orada sadece çizikler var...esnek olmanın yararları
    Daha Fazla Göster
  • En büyük artısı ufak tefek sürtmelerde boyasına bile birşey olmadan sadece pasta cila ile eski haline gelmesidir.
  • Benim arabayla peder 80km süratle tarlaya uçtu ve tarladaki 3-4 kazığı yerinden söktü + kazıkların aralarıdaki ağaç alvuyu yıktı SONUÇ: Arabada 41 kere Maşaallah çizik bile yok.Ön kısım plastik olunca esnemiş.
  • ii bi işcilikle eskisi gibi olacagı için deiştiğinini anlaşılacağını sanmıorm

Orjinalden alıntı: alikenan

değişen parçalı bi aracı satmak ne kadar zor biliyorsunuz. Türkiye şartları için uygun değil

ama parça öyle kolay kolay değişmiyor.yazdıklarımı okursan darbede esniyor.böylece parçada fazla ezilme olmuyor. misal esnek olmayan bi çamurluğu düşün kaza esnasında darbe aldığında esnek olan çamurluğa oranla daha fazla göçer.esnek olan çamurluk vakumlamayla düzeltilebilir ama esnekolmayan çamurluk daha kötü bir hal almıştır ve değiştirilmek zorunda kalınır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kürsad -- 6 Ocak 2008; 11:37:51 >
  • İNANMAYACAKSINIZ AMA CUMA GÜNÜ İŞ YERİMİN GİRİŞİ BİRAZ EĞİMLİ CLİO SYMBOL ARACIMLA ORAYA GİRERKEN KAR YAĞMIŞTI O GÜN ARABA ELİMDEN KAYDI GİTTİ BETON DUVARA DOĞRU ÖN ÖN GİDEREK YAKLAŞIK 5 METRE KAYDIM SONUÇ GÜÜÜM DİYE DUVARA GİRDİM , DAİREDEN ARKADAŞLAR KOŞTU GELDİ BEN ARABANIN İÇİNDE ŞOKA GİRDİM EYVAH DEDİM GİTTİ ÖN TARAF , NEYSE AŞAĞI İNDİM BİDE BAKTIMKİ CLİOMDA HİÇ BİŞEY YOK :) TAŞ GİBİ ARABA MAŞALLAH BEN ÇOK HASAR BEKLİYORDUM AÇIKÇASI , MASRAFIM SADECE ÖN PLAKALIK OLDU :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendel50 -- 7 Ocak 2008; 5:37:00 >

Orjinalden alıntı: mendel50

İNANMAYACAKSINIZ AMA CUMA GÜNÜ İŞ YERİMİN GİRİŞİ BİRAZ EĞİMLİ CLİO SYMBOL ARACIMLA ORAYA GİRERKEN KAR YAĞMIŞTI O GÜN ARABA ELİMDEN KAYDI GİTTİ BETON DUVARA DOĞRU ÖN ÖN GİDEREK YAKLAŞIK 5 METRE KAYDIM SONUÇ GÜÜÜM DİYE DUVARA GİRDİM , DAİREDEN ARKADAŞLAR KOŞTU GELDİ BEN ARABANIN İÇİNDE ŞOKA GİRDİM EYVAH DEDİM GİTTİ ÖN TARAF , NEYSE AŞAĞI İNDİM BİDE BAKTIMKİ CLİOMDA HİÇ BİŞEY YOK :) TAŞ GİBİ ARABA MAŞALLAH BEN ÇOK HASAR BEKLİYORDUM AÇIKÇASI , MASRAFIM SADECE ÖN PLAKALIK OLDU :)

geçmiş olsun

duvarda hasar varmı

Orjinalden alıntı: kürsad

quote:

Orjinalden alıntı: mendel50

İNANMAYACAKSINIZ AMA CUMA GÜNÜ İŞ YERİMİN GİRİŞİ BİRAZ EĞİMLİ CLİO SYMBOL ARACIMLA ORAYA GİRERKEN KAR YAĞMIŞTI O GÜN ARABA ELİMDEN KAYDI GİTTİ BETON DUVARA DOĞRU ÖN ÖN GİDEREK YAKLAŞIK 5 METRE KAYDIM SONUÇ GÜÜÜM DİYE DUVARA GİRDİM , DAİREDEN ARKADAŞLAR KOŞTU GELDİ BEN ARABANIN İÇİNDE ŞOKA GİRDİM EYVAH DEDİM GİTTİ ÖN TARAF , NEYSE AŞAĞI İNDİM BİDE BAKTIMKİ CLİOMDA HİÇ BİŞEY YOK :) TAŞ GİBİ ARABA MAŞALLAH BEN ÇOK HASAR BEKLİYORDUM AÇIKÇASI , MASRAFIM SADECE ÖN PLAKALIK OLDU :)

geçmiş olsun

duvarda hasar varmı

geçmiş olsun

• Saç çamurluk plastik çamurluğa göre çok daha kolay değişecek hale gelir.
    quote:

Orjinalden alıntı: alikenan

değişen parçalı bi aracı satmak ne kadar zor biliyorsunuz. Türkiye şartları için uygun değil
  • hızla giden aracın kaza anında momentumunu düşürerek çarpışma şiddetini azaktması amacıyla düzgün deforme olabilen plastik alaşımlı maddeden imal edilmişdir çarpışma esnasında ezilip büzülerek yastık vazifeis görür aracın çarpma hızını düşürür aracın çarpma sonucu olan geri tepki kuvvetini aracın değer kısımlarına olabildiğince az iletmek için darbe aracın önünün parçalanmasıyla en aza indirgenmeye çalışır araç içindekilerin iç kanama yaralanma kemik kırılması gibi vakaların olmasını engeller ayrıca çarptığı aracı ve içindekileride daha az tahrib eder yayalara çarptığındada daha az hasar verir boşuna 5 yıldız almamıştı n capta aracın hasarına değil insanlardaki hasarlar ön plandadır araçlar hurdaya döner ama iç kabinleri sapa sağlamdır bir megane duvara 64 km ile çarptığında motordan eser kalmaz ama aracın ön konsolunda en ufak bir oynama olmaz ve içindekilere zarar gelmez çünkü plastik çamurluklar momentumu azaltır

2004 Toyota Corolla Terra 1.6 16v VV-TI Sedan / GranitGri

• Piyasada ağzı olan konuşuyor bu parçaların plastik olmasından yola çıkarak yav bu megane lar fiber şase üzerine oturtulmuş bile dediler (benim kuaför). Adamlara iki saat NCAP testlerinden, bilimden, yaya güvenliğinden bilmem nelerden bahsettim ama sonuç ilginç adamlar hala plastikten çamurluk mu olur bizim şahinler ondan iyi deyip durdular.
    Gerçekten anlamıyorum bu kadar mühendis falan neden uğraşıyor ki bizim kahvehanelere gelip uzmanlıklarını tamamlasınlar diyeceğim geldi bende de Symbol var aynı konu bu araç üzerine de konuşuluyor ve ben artık cevap vermek yerine gülüp geçiyorum.

Güzel gözünden, yiğit sözünden belli olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.