Şimdi Ara

Megane 4 İzlenimlerim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
3.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende bugün 1.6 GT-LİNE 130 Bg manuel vitesli versiyonu test ettim..Demir Mavi rengi ve kendisine baktıran bir renk...Aracın tasarımı Gt-Line oldukça sportif ve Normal İCON modele göre çok daha hoş...Gerek sis farı olmaması , gerek arka tampon difizörü çok güzel ve sportif...Bence segmentin de MAZDA 3 Hb ile beraber en güzel dış tasarıma sahip.. Megane 4 İzlenimlerim...

İşçilik ; Özellikle aracın işçiliğine bayıldım diyebilirim...Vites bölümü bile sert olmasına rağmen kaliteli bir plastik kullanılmış..Aracı kullanırken bakarken bile görüntüsüyle kaliteli olduğunu hissettiriyor...Genel anlam da koltukları olsun kapı döşemeleri olsun oldukça kaliteli...Mesela elektronik el fren tuşu ,sport mod değişim tuşu Opel Astra'dan daha kaliteli tuş ve kalite hissiyatı olarak..Hatta bu araç Opel Astra'dan da kaliteli işçilik olarak...Yalıtım olarak da...

Göstergeler ve dokunmatik ekran : Göstergeler oldukça hoş özellikle sport modun da ki kırmızı göstergeler çok hoşuma gitti,sadece hararet ve benzin göstergeleri basit olmuş biraz,eski kafa yapısı yani...Head up display oldukça başarılı...Güneşli bir hava olmasına rağmen oldukça okunaklı ve tam gözünüzün hizasında...Ayrıca Head Display de KM göstergelerini vs ekranda yukarı aşağıya doğru yükseltip alçaltabiliyorsunuz oturma pozisyonunuza göre...

8.7 Dokunmatik ekran tepkileri muhteşem olmasa da hiç de fena değil...Tek sıkıntısı klima bölümünü elinizle tablet kullanır gibi parmağınızla yukarı çıkartırken takılması...Onun dışında o koca ekran da sürüş yapmak oldukça keyifli..Güneşli bir hava da çözünürlük kalitesi de oldukça iyi...

Geri görüş kamerasının çözünürlüğüne bayıldım..Hem balık gözlü kamera,geniş açılı ( geri geri bir yerden çıkarken arkanızda ki sağdan soldan geçen araçları görebilirsiniz rahatça ) hemde park sensör hassasiyeti de oldukça başarılı....( Gece çözünürlüğü de önemli tabi )

Yalıtım : Şahsen yalıtım olarak beklediğimden daha iyi bir izlenim edindiğimi rahatça söyleyebilirim...Motor sesi yok denecek kadar az gerçekten aracın en beğendiğim yönü konforuyla beraber yalıtımı oldu...120 Km/s ler de bile rüzgar sesi yok denecek kadar azdı..Yol sesi de keza öyle...

Yaşam alanı..: Ön tarafta kesinlikle yaşam alanı olarak sıkıntısız...Hem Ön yolcu hem de sürücü tarafında geniş ve rahat bir yaşam alanı sunuyor araç size...Omuz mesafesi bayağı başarılı...Ancak sportif yapısından dolayı Ferahlık anlamında basık..Ancak yaşam alanı oldukça geniş....1.78 Boyum sürüş pozisyonuma göre arka diz mesafesi tam sınırda..Baş mesafesi olarak sorun görmedim...Ancak yolcu tarafında ki arka diz mesafesi daha başarılı..Torpido yapısından dolayı daha geniş bir alan var arkada...Orta taraf ise uzun yolculuklar da oturan kişi için işkenceye dönebilir..

Müzik sistemi ; Tek kelime edeceğim, Megane 3' e göre DAĞLAR kadar fark var diyebilirim açık ve net...Zaten kolon yerinin büyüklüğünden de anlayabilirsiniz az çok performansını....

Perfomans : 130' luk motor beklediğimden daha atak gerçekten..0-100' e oldukça seri bir şekilde hızlanıyor..Torku ve koltuğa yapıştığınızı hissedebiliyorsunuz...Benim Civic HB 120 Bg dizel mesela torku hissettirmez-koltuğa yapıştırmaz ancak 5000 Devire kadar da nefesi kesilmez...Torku yayarak hızlanır devir bandına, sanki benzinli araç kullanıyormuş gibi nasıl 200 Km/s ye çıktığınızı anlamazsınız....

Megane'da ise 4000 devire kadar oldukça atak ( benim araçtan da atak ) ancak 4000 devirden sonra nefesi bitiyor yavaş yavaş vites yükselt diyor... Vites geçişleri fena değil, kemikli bir yapıya sahip...Vites topuzu biraz büyük ,şahsen daha şık ve küçük vites topuzu görmek isterdim...Ancak vitesdeyken titremiyor en azından...Ne giderken ne dururken...

Aracın kliması açık olmasına rağmen 2. vites de rahatlıkla kalkış yaptım 10 Km/s gibi bir hızda...Ne titreme oldu ne bir şey...Debriyajı pamuk gibi ancak Debriyajı çok yukarı da kavrıyor kalkışta..Alışmak gerek...Ben ilk kalkış da çivi gibi kalktım diyebilirim sanki ROLL yaparcasına..Ancak o kalkış anında ki ivlenmeye şaşırdım açıkcası...Bir çitanın avına son sürat saldırmadan önce ki kalkış hızına benzettim..

Yakıt tüketimine bakmadım araç yeni ve kullanan kullanana olduğu için...

Yol tutuş : Gelelim yol tutuşa....Araçta 18 İnc jantlar vardı...Araç son derece konforlu....Çukurları ve bozuk zeminleri kolaylıkla sönümlendiriyor...Arka amorsitörler son derece sessiz ve vuruntu yok...Düz giderken oldukça stabil ve konforlu...18 inc lastik olmasına karşın yol sesi çok azdı....Gt-Line koltukları gerçekten muhteşem..Çok rahat ve yanal destekleri sizi fena sarıyor, virajlarda kıpırdamıyorsunuz bile....Gelelim en beğenmedim tarafına....

Direksiyon netliği ve keskinliğini hiç beğenmedim...Yapay bir his var ...Ancak sport modunda 120/Km/s hızlara çıktığınızda direksiyon HİSSEDİLİR derece de sertleşiyor...Comfort modunda ise pamuk gibi bir direksiyon ....Park edişler falan o yumuşak direksiyonla rahat edersiniz...

Bir viraja sert girdiğimde hızımı hemen düşürdüm çünkü viraj içinde hafif bir çukur vardı boydan boya, 18 inc lastik olmasına rağmen arkası HEMEN attı ve ESP devreye girdi..Hızım da 50 Km/s civarı ya vardır ya da yoktur....Bu kalite de bir araca yakışmıyor açıkcası...Benim için bir hayal kırıklığı...

Slalom yapayım derseniz sanki elinizin altından kayacak hissiyatı var....Hani rijit bir kasa deriz ya? Megane' da onu göremedim...Güven vermedi açıkcası...

Kullandığım aracın fiyatı full donanımdı hemen hemen tam 96.000 Tl....Eder mi? Genel anlamda baktığımız da ALINABİLİR ...Ancak Otomatik 130 Bg olsaydı direk evet diyebilirdim...

Bu araç neden alınır ; Perfomans-Yakıt tüketimi-Teknolojik-Konfor ve Yalıtım olarak alınır....Bu aracı alan kişi sportif kullanmayacak, keyifli keyifli ekranla oynayarak,müzik sisteminin keyfine vararak, kolunu dayayarak gidecek yani...Zaten yol tutuşu çok iyi olsaydı hemen hemen 4-4 lük bir araç diyebilirdim...Haa yol tutuşu tabi ki kötü değil sadece direktif bir araç değil demek istediğim...

Saygılar...
     Megane 4 İzlenimlerim...

• 20 dakka sonra ben de testteyim. Paylasirim burdan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkmenson kullanıcısına yanıt
    Bekleriz Dostum ;)

• Güzel bir test olmuş.

• Güzel bir test anlatımı...Teşekkürler...

Not: En çok da sis lambası olmadığına sevindim...Ülkemiz için tüm araçlarda gereksiz bir donanım bence...Onun yerine esp,asr,şerit takip asistanı gibi sürüş yardımcıları konmalı tüm araçlara...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D@rbeli M@tk@p -- 13 Nisan 2016; 17:37:20 >
  • Hocam sizce 2016 Focus Titanium-X 1.5Tdci 120hp mi ? Megane 4 Gt-Line mi daha iyidir genel olarak ?
  • Reno gerçekten çıtayı yükseltmeye başladı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Propertij2931

Hocam sizce 2016 Focus Titanium-X 1.5Tdci 120hp mi ? Megane 4 Gt-Line mi daha iyidir genel olarak ?

Acıkcası Focus' u test etmedim ama gidip inceledim...Aracın iç mekan genişliği ve yaşam olanı olarak kesinlikle Megane GT-line diyebilirim..Tasarım olarak da keza öyle...

Yol tutuşa gelirsek edindiğim bilgiler doğrultusunda Focus açık ara daha iyi diyebiliriz....Konfor ve Yol tutuşu beraberinde sunan bir araç Ford Focus...

Ben olsam hani çok sportif kullanmayacaksam, aracı keyifle ve teknolojik olarak kurcalayacaksam GT-LİNE derdim...İşte araç kişiselleştirmeleri olsun,ekran da internete bağlanıp zaman geçirebileceğin videolar bile izleyeceğin büyük bir ekran, 5 farklı sürüş modu vs vs..Bunlar göz boyama olabilir evet ama bir aracı aldıktan 3 sene sonra yavaş yavaş sıkılmaya başlıyorsun...Megane 4 ün en büyük avantajı hem tasarımı? Hem de oyuncakları...Sıkılacağınızı sanmıyorum bu araçta

Ancak birisi otomatik diğer manuel...Ford'un bu yeni otomatik şanzımanı çok başarılı ve uzun ömürlü olarak benimseniyor...İşçilik olarak bence kafa kafaya...

Ancak GT-LİNE daha lüks hissiyat veriyor aracın içinde bu şahsi fikrimdir...

2. el olarak Renault olsun Ford olsun ülkemizde iyi bir yere sahipler....

Benim şahsi fikrim yeni bir yüz,tasarım olarak da çok daha yakışıklı,daha performanslı ve konforlu, Yakıtı da makul olan GT-LİNE derdim...

• yahu bu araç o paraları edermi ben o fiyattan çok daha ucuza insignia aldım.
  • Konu sahibinin söylediklerine aynen ben de katiliyorum ve altina imza atiyorum. Az once testten ciktim. 1.5 dci.icon edc yi test ettim.

Anahtara bayildim

Megane 4 İzlenimlerim...

• erkmenson kullanıcısına yanıt
    Yol tutuşu nasıldı Hocam izlenimleriniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

Yol tutuşu nasıldı Hocam izlenimleriniz?

Valla surus dinamiklerini zorlamadim. Sebebine gelince test etmeye gittigimde arac servisten daha yeni cikti hatta daha kirliydi temizleyelim oyle test edin dedi. Zamanim yok dedim. Musteri test araciyla kaza yapmis. Hocam yeni cikti servisten deonce efendi efendi surdum

• Backstreet kullanıcısına yanıt
    Focus 2017'de kasa degisicekmis. Bi abimiz focus ve megane astra gibi araclara bakiyorduda focusun girtlak dolusundada guzel ozellikler varmiş.
    Yani ikisini test etmek lazim.

• @erkmenson reyiz diyet spor düşünmezmisin?anladık urfadasın adana kebap yisin doyisinde dikkat et derim

• Yakıt tüketimi nasıl asıl önemli nokta o benim için.1.5 otomatik olanına lpg takarsak garantiden çıkma gibi bi durum olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Presz

Yakıt tüketimi nasıl asıl önemli nokta o benim için.1.5 otomatik olanına lpg takarsak garantiden çıkma gibi bi durum olur mu?

Dizele LPG mi takican?

• quote:

Orijinalden alıntı: cihatair

quote:

Yakıt tüketimi nasıl asıl önemli nokta o benim için.1.5 otomatik olanına lpg takarsak garantiden çıkma gibi bi durum olur mu?

Dizele LPG mi takican?

sesli güldüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihatair

quote:

Dizele LPG mi takican?

bende dün bunu düşünüyordum; dizel+ lpg li araç var mı diye arkadaşı uyandırmasanız 1 tane olacaktı :))
  • Megane 4 izlenimlerine bak hele; küşleme, mangal kömürü, imam çağdaş, patlıcanlı kebap.

Standart mı bunlar hep.

• Ben 7 Nisanda araç ilk geldiğinde ilk test sürüşünü yaptım İzmir Mais'te. Haluk Abi'yi aramıştım hemen ardından.

Gt Line kullandım ben de. Tek eksik 4ws yoktu araçta.

Arkadaşın söylediği herşeye katılıyorum iç mekandaki basıklık hariç. 203 cm boyum var bence çok ferahtı ön taraf.

Yol tutuş olarak şöyle anlatayım.

Bayraklı tarafına yeni üst geçit yapıldı.

Araçları oraya götürüyorum genelde viraj testi için.

Önümü boşaltmama rağmen yine de yavaşlamak zorunda kaldım ve Altınyol yan yoldan Bayraklı tarafına dönen yonca sıkamadım aracı ki Allah'tan sıkamamışım. Çünkü Astra Sedan la girdiğim hızda girmeyi planlıyordum viraja. Astra 80-90 arası mıh gibi yapışıyor orada.

Neyse Smyrna heykelinden sağa dönerken hafif bir arkadan kopma hissettim. Temsilciye ağırlık dengesini azıcık bozmak istediğimi belirttim ve müsaade alınca ufak bir pandül attım. Yemin ediyorum orta refüje çıkıyorduk. Aynı pandülün daha sertini de arkadaşımın Astra j hbsinde attığımda gram dağılmıyordu araç.

Temsilci de ben de şok olduk böyle bir kaymaya.

Lastik havalarındandır diye tahmin ediyorum dedim ama bu kadar olmamalı diye düşündüm.

Haluk Abi sıfır lastik de yapabilir dedi.

Bugün ya da yarın tekrar teste gitmek istiyorum.

Beğendik alabiliriz falan derken hayal kırıklığına uğradım açıkçası.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.