AMAZON İNCELİĞİ
Amazon bir müşteriye yanlışlıkla 2 adet SSD yerine 20 adet SSD yolladı.
Reddit’te u/1trollzor1 kullanıcı adıyla paylaşılan gönderiye göre sipariş edilen ürünler Samsung 9100 PRO 2 TB, yani PCIe Gen 5.0 destekli, piyasadaki en hızlı ve en pahalı SSD’lerden biri.
Tek bir SSD’nin fiyatı yaklaşık 250 dolar. Yanlış gönderilen toplam ürünlerin toplam değeri ise neredeyse 5 bin doları yani TL cinsinden 214 bin TL'yi buluyor. Amazon ürünlerin kullanıcıda kalabileceğini söylemiş.

GTA VI GECİKME
GTA 6 ile ilgili birkaç şeyi açıklığa kavuşturmak istiyorum, çünkü ortalıkta çok fazla saçmalık dolaşıyor.
1. Birleşik Krallık'taki sendika işten çıkarmaları ve gecikmenin birbiriyle alakası yok. Rockstar'da 6000'den fazla çalışan var, 35 kişinin işten çıkarılmasıyla bir oyunu geciktiremezsiniz, bu işler böyle yürümüyor, ayrıca Rockstar geliştiricileri sendika işten çıkarmalarından çok önce bana gecikmeden bahsetmişti.
2. Rockstar AŞIRI derecede bölümlere ayrılmış durumda, çok sayıda çalışan oyunun büyük bir kısmında ne olduğunu bile bilmiyor çünkü sadece kendilerine verilen belirli işlerle ilgileniyorlar. Bunun nedeni oyunun kapsamının çok geniş olması ve güvenlik nedenlerinden kaynaklanıyor.
3. Görünüşe göre bir "içeriden" bilginin oyunun 2027'ye ertelendiğini ve oyunun karmaşık bir durumda olduğunu söylediğini duydum. Bundan çok şüpheliyim ve konuştuğum hiç kimse bunu doğrulamadı. Oyunun içeriği tamamlanmış durumda, bundan sonraki tüm çalışmalar oyunu en iyi şekilde optimize etmek ve tüm sistemlerin bir Cyberpunk senaryosunu önleyecek şekilde çalışmasını sağlamak üzerine kurulu.
4. Eski bir Rockstar çalışanının sızdırdığı bilgilere göre moral düşük ve şüphesiz Edinburgh'da da durum böyle, ancak bu durum Rockstar'ın TAMAMI için geçerli değil. Örneğin Bangalore, Edinburgh'dan tamamen farklı bir şekilde işliyor ve farklı bir kültüre sahip.

Sosyal medya dolandırıcılarına dikkattt
Toplama oyuncu bilgisayarlarına TRT bandrolü geliyor.
Fiyatların %20 artması ve sistem toplayan firmaların ağır cezalarla karşılaşması bekleniyor. Ne düşünüyorsunuz?
kredi kartı bağımlılığı
TÜRKİYEDE TOPLAM KREDİ KARTI SAYISI
136 MİLYON ADET
Almanyada 6.4 milyon 
Fransa’da 9.5 milyon
Birleşik Krallık’ta 59 milyon
Değerli dostlar bugün iş yerimde bir toplantı esnasında
Birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızla bir anket yaptık
Kredi kartı limitlerini sordum
Maaşları 30.000 lirayla 70.000 TL arasında olan çalışanlarından oluşan gruba toplamda ne kadar kredi kartları olduğunu sordum
Ve çok şaşırdım
Benim bir tane aktif kullandığım kredi kartım var limiti 72.000 TL
Artırmayı düşünmüyorum
Toplantıda bulunanların içerisinde en az kredi kartı limiti olan benmişim
500.000 TL’ye kadar limiti olanlar var
Bankalar insanların gelirine göre kredi kartı vermeli
Nasıl oluyor da gelirinin on katı 20 katı olacak şekilde kredi kartı alabiliyorlar
Bankalar üzerinde yeni bir baskı kurulmalı
Kişilerin gelirleri ile uyumlu olmayan kredi kartı limitleri kısıtlanmalı
Bu faizlerle bu kartlar ödenmez
SELAMETLE
Sizce hangisini seçmeliyim?
|
Merakla beklenen 5G ihalesi gerçekleşti. İhale sonucunda hangi operatörün hangi frekansı kazandığı belli oldu. İhalede en yüksek frekans tahsisini Turkcell elde ederken Türk Telekom ikinci, Vodafone üçüncü oldu.
3 milyar dolarlık satış gerçekleşti
İhale sonucuna göre üç operatör 5G frekansları için toplam 2 milyar 945 milyon dolarlık ödeme yapacak. En yüksek ödemeyi Turkcell gerçekleştirecek. Ödemeler 3 eşit taksitle yapılacak.
5G ne zaman kullanıma sunulacak?
5G teknolojisi 1 Nisan 2026’da kullanıma sunulacak. İlk olarak kalabalık ve yoğun yerlerde 5G hizmeti verilecek. Sonraki günlerde tüm Türkiye'de 5G ağı faaliyete geçecek. Operatörler kazandığı frekansları 31 Aralık 2042'ye kadar kullanacak.
5G ihalesi bugün: Türkiye'de 5G ne kadar hızlı olacak?
700 MHz'de eşitlik var, 3.5 GHz'de Turkcell önde
700 MHz frekansının 2x10 Mhz bant genişliğinde A1 paketini Turkcell 429 milyon dolarla, A2 paketini Vodafone 426 milyon dolarla, A3 paketini Türk Telekom 425 milyon dolar ile kazandı. 700 Mhz frekansında üç operatöre ayrılan frekans miktarı eşit oldu. Bu da operatörlerin kırsal alanda ve baz istasyonuna uzak bölgelerde eşit performans sunacağı anlamına geliyor.
3.5 GHz’in en hızlı frekansı olan 1x80 Mhz bant genişliğinde ise B1 paketini Turkcell 214 milyon dolar ile, B2 paketini Türk Telekom 214 milyon dolar ile ve B3 paketini Vodafone 201 milyon dolar ile kazandı. 1x80 Mhz bant genişliğinde operatörler arasında eşit dağılım oldu.
3.5 Ghz’in 1x20 MHz bant genişliğinde ise Turkcell üç ayrı paket satın alarak en yüksek frekans genişliğini elde eden operatör oldu. Turkcell 3.5 Ghz frekansında ihale şartlarında belirtilen toplam 140 MHz’lik bant genişliği limitine ulaştığı için B7 ve B8 paketlerine teklif veremedi. Türk Telekom ise bu iki paketi satın aldı. Buna göre Turkcell ve Türk Telekom 3.5 GHz frekansında 1x80 MHz ve 1x20 MHz frekanslarını birleştirerek daha yüksek hızlı internet sunabilecek.
5G için operatörler ne kadar ödeyecek?
- Turkcell: 1 milyar 224 milyon dolar
- Türk Telekom: 1 milyar 94 milyon dolar
- Vodafone: 627 milyon dolar
5G İhalesinde Hangi Operatör Hangi Frekansı Kazandı?PaketFrekans ve Bant GenişliğiOperatörTutarA1700 MHz 2x10Turkcell429 milyon dolarA2700 MHz 2x10Vodafone426 milyon dolarA3700 MHz 2x10Türk Telekom425 milyon dolarB13.5 Ghz 1x80Turkcell214 milyon dolarB23.5 Ghz 1x80Türk Telekom209 milyon dolarB33.5 Ghz 1x80Vodafone201 milyon dolarB43.5 Ghz 1x20Turkcell187 milyon dolarB53.5 Ghz 1x20Turkcell186 milyon dolarB63.5 Ghz 1x20Turkcell208 milyon dolarB73.5 Ghz 1x20Türk Telekom212 milyon dolarB83.5 Ghz 1x20Türk Telekom248 milyon dolar
Operatörler arasında ne kadar hız farkı olacak?
İhaleye açılan 700 MHz frekansı çok geniş kapsama alanı sunuyor ancak düşük hız veriyor. 3.5 GHz frekansı ise yüksek hız sunuyor fakat kapsama alanı daha düşük. Operatörler kırsal alanlarda 700 MHz frekansını, kentsel alanlarda ise 3.5 Ghz frekansını kullanarak 5G şebekesi sağlayacak.
Kırsalda çekim gücü aynı olacak
700 MHz frekansında tek seçenek olarak 2x10 MHz bant genişliği satışa sunuldu ve üç operatör birer paket satın aldı. 700 MHz frekansının kullanılacağı kırsal alanlarda ve baz istasyonuna uzak binaların içlerinde üç operatör arasında herhangi bir hız farkı olmayacak. Ortalama 40–100 Mbps indirme hızları elde edilecek.
Yüksek hız sunan 3.5 GHz frekansında ise 80 MHz ve 20 MHz olarak iki ayrı bant genişliği seçeneği sunuldu. Üç operatör de birer adet 80 MHz bant genişliği satın aldı. 3.5 GHz 80 MHz'de farklılık olmayacak. Ortalama 300-700 Mbps indirme hızına ulaşılacak.
Türk Telekom ve Turkcell 1 Gbps üstü hızlara çıkacak
Üç operatörü birbirinden ayıran durum ise 3.5 GHz'in 20 MHz bant genişliğinde yaşandı. Turkcell bu bant genişliğinde 3 paket, Türk Telekom ise 2 paket satın aldı. Vodafone ise 20 MHz için kazanan teklif veremedi. 20 MHz bant genişliği ise operatörler tarafından 5G'nin NR-CA özelliği için kullanılacak. Bu özellik sayesinde 80 ve 20 MHz bant genişlikleri birleştirilerek 100 MHz bant genişliği elde edilecek. Turkcell ve Türk Telekom kullanıcıları 5G ile 1.2 Gbps'e varan indirme hızı elde edebilecek.
5G frekansları ve bant genişlikleri karşılaştırmasıÖzellik700 MHz (2x10 MHz FDD)3.5 GHz (80 MHz TDD)3.5 GHz (100 MHz TDD)Bant Genişliği20 MHz (2x10 FDD)80 MHz80+20 MHz
(NR-CA ile)Teorik Download Hızı~90–100 Mbps (2x2 MIMO)
~150–180 Mbps (4x4 MIMO)~800–1000 Mbps~1000–1400 MbpsGerçek Download Hızı40–100 Mbps300–700 Mbps400–1200 MbpsGerçek Upload Hızı10–25 Mbps40–120 Mbps50–150 MbpsKapsama AlanıÇok geniş
(kırsal, bina içi)Orta (şehir içi)
1–2 kmDaha dar (şehir merkezi)
500 m–1 kmGecikme (Latency)15–25 ms8–15 ms8–12 msNerede Kullanılacak?Köy, kırsal, dağlık bölgelerŞehiriçi bölgelerKalabalık şehiriçi noktalar
Selamlar. Sizlere bir yıllık ücretsiz gemini ve google one 2tb kullanım alanını tamamen ücretsiz yaptığı kampanyayı duyurmaya geldim. Aşağıdaki linkten kampanyaya katlabilirsiniz. Üniversite okuyan öğrenciler için yapılan bu kampanyaya herkes katılabiliyor.Sadece öğrenci belgesi yüklemek yeterlidir.
BİOS GÜNCELLEDİM BİLGİSAYAR KAFAYI YEDİ
MERHABALAR BENİM ASUS ROG STRİX Z390-E GAMİNG ANAKARTIM VARDI. YENİ OYUN ALDIM BF2042 VE OYUNDA FPSİM DÜŞÜKTÜ. ARKADAŞIM DA BİOS GÜNCELLEMEMİ VE ARDINDA FPS'MDE ARTIŞ OLACAĞINI SÖYLEDİ. BEN DE DEDİĞİNİ YAPTIM YALNIZ BİOSU GÜNCELLEDİKTEN SONRA EKRANIM GELMEDİ. ÇOK UĞRAŞTIM DAHA SONRA DA ESC YE BASILI TUTARAK BİOS EKRANINA GELDİM. ORADAN BAKTIĞIMDA BİOSUM SON SÜRÜME GÜNCELLENMİŞ FAKAT RAM FREKANSIM FALAN EN DÜŞÜK AYARA KADAR DÜŞMÜŞ. DİĞER AYARLARI BİLMEDİĞİM İÇİN DEĞİŞİP DEĞİŞMEDİĞİNİ BİLEMİYORUM. DAHA SONRA DA İNTERNETTEN BAKTIĞIMDA ''UEFİ'' MODUNA AL ''ACHİ'' OLARAK ÇALIŞTIR VS DİYE VİDEOLAR GÖRDĞM AMA NE YAPTIYSAM OLMADI. EN SON KAYDETMEDEN ÇIK SEÇENEĞİNİ SEÇTİM VE BİLGİSAYARIM AÇILDI. ŞUAN OYUNDA 70 ÜZERİ FPS ALAMIYORUM. ONU GEÇTİM BİLGİSAYARIM SÜREKLİ BİOS EKRANINDA BAŞLIYOR. İLK OLARAK ŞU HATAYI VERDİ: after setting up intel optane memory or the raid configuration was builit sata mode selection must be changed to raid mode to avoid unknown issues YANİ ''intel optane belleğini kurduktan veya baskın yapılandırması oluşturulduktan sonra, bilinmeyen sorunları önlemek için sata modu seçimi baskın moduna değiştirilmelidir'' BUNU SORDUĞUMDA SATA MODUNU ACHİ YAP DEDİLER. DAHA SONRA DA ŞU HATAYI ALDIM: this may be due to the previous post attempt failiting because of system off. ıf the system failed to post after you made changes to uefi settings you my wish to revert to stable settings to prevent post failure YANİ ''bu, önceki gönderi girişiminin sistem kapalı olduğu için başarısız olmasından kaynaklanıyor olabilir. uefi ayarlarında değişiklik yaptıktan sonra sistem gönderilemediyse, gönderi hatasını önlemek için kararlı ayarlara geri dönmek istiyorum'' BU HATAYI VERDİ. BENİM ŞİMDİ NE YAPMAM GEREKİYOR? GARANTİLİK BİR DURUM VAR MI YOKSA, KENDİM HALLEDEBİLİR MİYİM? YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. 05306486098
Meslek: Otomotiv Mekanikeri Oto Ekspertiz
İlgi Alanları: Bilgisayar oyunları
Son Giriş: 4 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 455
İkinci El Bölümü Mesajları: 183
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 276)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 207 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok
0