Şimdi Ara

MEGANE 2 KLİMA YETERSİZ, SİZCE?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
9.710
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2004 model dynamic megane'ımda bulunun elektronik klima sadece terletmiyor. Opel ve Volkswagen'in araçlarında ise en soğuk dereceye ayarlayınca üşüyordum. Karadeniz bölgesinde bile yetersiz olduğuna göre Akdeniz bölgesinde olsam ne yapardım?

• Benim 2005 1,4 aut analog klima var. İzmir de yaşıyorum. Benim görüşüm klimayı açtığımda beni üşütüyor. Bugüne kadar en fazla 10 dakika çalıştırdım ardından fana almışımdır. Klima bakımınızı yaptırmanızı öneririm.
  • Hocam bende 2006 model expression var.Analog klima gayet güxel Soğutuyor(antalya).Sen klima bir baktır
  • İmzamdaki aracımda klima artık yeteri kadar soğutmuyor, Çok sıcak havalarda yeterli değil. Geçmiş yıllarda iyiydi.
    Sanırım gaz değişimi yapılmalı. Gaz değişiminin kaça yapıldığını bilen varmı?
  • 2009 model megane otantikde de aynı sorunu yaşıyorum. Klima bindiğim diğer arabalara göre kıyaslama yaparsam daha geç soğutuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selimiye

İmzamdaki aracımda klima artık yeteri kadar soğutmuyor, Çok sıcak havalarda yeterli değil. Geçmiş yıllarda iyiydi.
    Sanırım gaz değişimi yapılmalı. Gaz değişiminin kaça yapıldığını bilen varmı?

Çok birşey olmasa gerek.50-60 tl gibi bişey heralde....
  • en fazla 5-10 dk çalıştırıyorum sonra üşüme geliyor zaten klimasından memnunum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar bakımlarını yaptırın problem olmaz evinize aldığınız klimanın bile bakım zamanı var arabalarınıza eşşeğe biner gibi biniyorsunuz sonrada orası öyle burası böyle diyorsunuz bakımını yaptırdığınız parçalardan memnun kalmazsanız saten reno mais ücretsiz değiştiriyor.
  • benimkinde cogunlukla 10 dakika bile calıstırmama gerek kalmıyor bikac dakikada buz gibi oluyo arabanın içi, sizin klimanın gazı bitmiştir.
  • valla 3-4 meganede gördüm dijital klimaları berbat ve inanılmaz sesli çalışıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

valla 3-4 meganede gördüm dijital klimaları berbat ve inanılmaz sesli çalışıyor

ses olayı doğru ama sonunda bu üfleme gücüyle ilgili ortamı soğuttuktan sonra üflemeyi kısarsan ses falan kalmıyor. Berbat da değil ayrıca corollada sonuna kadar açınca ses yapıyor golf biraz daha sessiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turusan

quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

valla 3-4 meganede gördüm dijital klimaları berbat ve inanılmaz sesli çalışıyor

ses olayı doğru ama sonunda bu üfleme gücüyle ilgili ortamı soğuttuktan sonra üflemeyi kısarsan ses falan kalmıyor. Berbat da değil ayrıca corollada sonuna kadar açınca ses yapıyor golf biraz daha sessiz.

peugeot ve opelle karşılaştırıyorum gerçekten kötü babamın aracı klima hariç çok memnunuz
  • 10 gün önce özel bir klima servisinde 2004 model Megane 2'ye 70 tl'ye klima gazı koydurdum. Klimayı 10 dakika çalıştırdık ve dijital termometreyi havalandırma çıkışına yerleştirdik. İlk 5 dakikada 10 derece civarı olan çıkış sıcaklığı 8. dakikadan sonra 7 derecede sabitlendi. Fakat bu haliyle iç mekan sıcaklığı 20 derecenin altına inmedi. Halbuki dijital klima ekranında 15 derece yazıyor kabin sıcaklığı. Ayrıca öğle vakti dışarısı 36 derece olunca klima sadece terletmiyor. Yetersiz olduğunu düşünüyorum. Megane 2 kullanıcılarından bir isteğim var. Basit bir alkollü ev termometresini klimayı 15 dereceye ayarlayıp 1-2 dakika havalandırma çıkışına tutar mısınız? Çıkış sıcaklığı 5 derece ya da altında olan Meganeler mükemmeldir. Klimanızın kıymetini bilin ve buraya da lütfen yorum yazın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sefamegane

10 gün önce özel bir klima servisinde 2004 model Megane 2'ye 70 tl'ye klima gazı koydurdum. Klimayı 10 dakika çalıştırdık ve dijital termometreyi havalandırma çıkışına yerleştirdik. İlk 5 dakikada 10 derece civarı olan çıkış sıcaklığı 8. dakikadan sonra 7 derecede sabitlendi. Fakat bu haliyle iç mekan sıcaklığı 20 derecenin altına inmedi. Halbuki dijital klima ekranında 15 derece yazıyor kabin sıcaklığı. Ayrıca öğle vakti dışarısı 36 derece olunca klima sadece terletmiyor. Yetersiz olduğunu düşünüyorum. Megane 2 kullanıcılarından bir isteğim var. Basit bir alkollü ev termometresini klimayı 15 dereceye ayarlayıp 1-2 dakika havalandırma çıkışına tutar mısınız? Çıkış sıcaklığı 5 derece ya da altında olan Meganeler mükemmeldir. Klimanızın kıymetini bilin ve buraya da lütfen yorum yazın.

arkadaşım polen filtresini değiştirdiniz mi?çoğu kimse polen filtresini önemsemez ama klima performansında çok etkili yan sanayi takıldıysa veya filtre dolduysa soğutmaz servisten orjinal bir polen filtresi alın değiştirin birde öyle bakın ayrıca 2004 model aracıma hiç gaz koydurmadım durup dururken mi gaz eksiliyor sizin araçta gaz kaçağı olabilir mi?

• evet polen filtresi çok çok önemli, soğutmama sıkıntısı vardı bu filtreyi değiştirdik çok farketti.
  • Bu sorun bendede var arkadaşlar,

2008 megane II extrem kullanıyorum,

Antalyada gün içinde kilimayı açtığım zaman klima nın verdiği hava ılık bir havaya dönüşüyor, akşamları çalıştırırsam eğer soğuk hava üflüyor, dışarısı çok sıcaksa klima işe yaramıyor,

Bakımlarını hep yetkili serviste yaptırdım bugüne kadar,

Bakım sırasında servis klima gazını kontrol etmiyor mu ? bu güne kadar servis bu konuda bir şey söylemedi,
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara_eylül

Bu sorun bendede var arkadaşlar,

Antalyada gün içinde kilimayı açtığım zaman klima nın verdiği hava ılık bir havaya dönüşüyor, akşamları çalıştırırsam eğer soğuk hava üflüyor, dışarısı çok sıcaksa klima işe yaramıyor,

Bakım sırasında servis klima gazını kontrol etmiyor mu ? bu güne kadar servis bu konuda bir şey söylemedi,

Samsun'un 35 derece sıcağında dahi benim klima 8 derecelik hava üflüyor. Ilık değil. Bu durumda sizin klimada bir problem var. Eğer Antalya'da Speedy benzeri klima konusunda uzman bir firma varsa onlara uğra derim. Kompresör, filtre, borular, gaz vb. klimanın soğutmasını etkileyen birçok değişken var. Arıza tespiti yapılmalı.

• bende 1,6 meg2 var ve arabistandayım.klimayı paşa paşa kullanıyorum.
    ama rolantide çalışırken pek performanslı değil.
  • Klima fazla soğutmuyor diyen arkadaşlar klima ayarlarında iç sürkülasyona (dışardan gelen havayı kesecektir) alınız ve polen filtrenizi orjinali ile bakım peryotlarında değiştiriniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara_eylül

Bu sorun bendede var arkadaşlar,

Sarılara mı götürüyorsun (:

Bazen klima coşuyor fena soğutuyor bazende biraz performans düşüklüğü olabiliyor. Bu sıcaklarda biz zor dayanıyoruz , klima napsın.

Analog klimalarda nerenin kaç dereceye denkgeldiğini bilen var mı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.