Şimdi Ara

megane 1 nekadar yakar??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
21.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
  • Megane 1 sedan 1.6 16valf araç ne kadar yakar???

• bakımlısı 26 ykr 28 ykr arası yaktığını biliyorum.
  • bende 2003 model megan 1 var. şehir içi 7,5-8 litre. şehir dışında 6 -6,5 arası yakıyor 100 km de.
  • bizde 2003 expression var bakımlı temiz efendi efendi kullanırsan 224ykr civarında yakıyor. ama çok düzgün kullanmak gerek şehir içi ortalaması 7lt/100km..

Arabaların 3 aşağı 5 yukarı hepsi az yakıyor sonuçta amerika türkmenistan vb. gibi 6 silindirli 8 silindirli araçlara binmiyoruz. memlekette benzin çok pahalı aşarı pahalı bunu unutmayın arkadaşlar!
  • MEMLEKETTE BENZİN PAHALIDA BU KADAR ARABA VAR PİYASADA BİRDE UCUZ OLSA NE OLACAK MERAK EDİYORUM ? PETROLCÜNÜN BİRİSİNE BU SORUYU SORMUŞTUM VE DEMİŞTİKİ ÖYLE İNSANLAR VARKİ EVİNE YİYECEK ALMIYOR GELİYOR 10-20 YTL LİK GAZ ALIYOR DEMİŞTİ
  • bende megane I otomatik vardi, sehirici dur-kalk trafikte 10.5 litre civarinda yakiyordu, sehirdisi 6-6.5 litre.
  • arkadaşlar merhaba gectigimiz hafta sonunda renault servisindeydim bir ara birtane megane 1 geldi arac sahibinin şikayeti aracının cok yaktıgı idi 100ytl lik benzinle şehir içi 600 km eskiden yol yapıyormuş tabi ne kadar eski bilemem ama şimdi 100ytl lik benzinle 500km yol yapıyormuş servisdekiler filitrelerine bakıyor birtarafdanda normal şeklinde yorum yapıyorlardı benim arabanın işi bittiginden ben cıkdım sonra ne oldu bilmiyorum belki sana bir fikir verir benim aracı sorarsan clio dci şu an arac depoyu fulledikden sonra750km de yol bilgisayarı depodaki kalan yakıtla 135km daha gider diyor saygılar
  • clio dizeller az yakmada oldukca iyiler gercekten de
  • benim araç 2002 HB geçen bende bi kontrol ettim. yaklaşık 250 km yol gittim. bir kere şehir içine girdim 10 - 15 dk ş.içinde dur kalk yaptım. genelde 100-110 u geçmedim. eve geldiğimde yol bilgisayarında 100 km de ort. 5,8 gösteriyordu. sanırım çok iyi bi sonuç. daha önce ş.içi ş.dışı karışık 6,8 - 6,9 civarında yakıyordu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mendel50

MEMLEKETTE BENZİN PAHALIDA BU KADAR ARABA VAR PİYASADA BİRDE UCUZ OLSA NE OLACAK MERAK EDİYORUM ? PETROLCÜNÜN BİRİSİNE BU SORUYU SORMUŞTUM VE DEMİŞTİKİ ÖYLE İNSANLAR VARKİ EVİNE YİYECEK ALMIYOR GELİYOR 10-20 YTL LİK GAZ ALIYOR DEMİŞTİ

bugün vatan'da okudum... lütfen tıklayın

trafikteki araç sayısı artmasına rağmen benzin tüketimi %10 azalmış.

• megane 1 bastıgın kadar yakar
  • güzel cevap
  • Ş.İÇİ MİNİUMUM 0,29 -0,30
    Ş.DIŞIDA ÖLDÜRSEN 0,26 DEN AŞAĞI İNMEZ
  • Benim aracım RXT 1,6 16V 110HP (Sanırım topikte sorulan bu araç, RTE lerde 110HP ayrıca bide RTA lar var Basic seviye onlar 1,6 8V 90HP)

Aracım çok temiz, servis bakımlı ve 90binde, efendi kullanırsam
    şehir dışı kullanımda : 5.8 lt
    ortalama : 7.1 lt yakıyor.
  • Arkadaslar benim arabam 1998 1.6 8v rte kurban bayraminda uzun yola gittim geldim 965 km yol yaptim 160 tl lik lpg ile buda km de 0.165 krs yakti.ortalama hizim 100/110 araligi oldu aldigim gaz fiyatlari degisken olmasina ragmen buradan lpg litre fiyati 2.55 den fulledim orada 2.69 den fulledim... Sehir icinde ise 0.20 kurus yakiyor.. Yazin da ayni yakmisti klima acik oldugu halde km de 0.167 krs yakti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail_oz_41 -- 24 Ekim 2013; 15:42:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de 98 1.6 8v var ama sendeki değerlerin tam iki katını yakıyor, sanırım ustalar da bu arabalardan çok anlamıyor. Kafayı yiyecem yav. bir de halledilemeyen rölanti sorunu başladı. ustaya söylüyom sabahtan bırak git hocam diyor. Yav bana araba lazım olmasa satarım zaten, sanayiye varınca yap işte. İlle bırakacan iki gün sonra alacan. sanki motorunu çalacaklar ha. benden habersiz iş mi çeviriyorlar anlamadım ki.
  • Kardeşim bakımların tam olması gerekiyor o değerleri yakalman için.Birde kullanılan lpg sistemi ile ilgili olabilir.Geçen yıl kışın bende yaşadım rolanti sıkıntısı ama bu yıl yaşamadım.Sıkıntı soğuk havalarda gaza gectikten sonra rolanti dalgalanması oluyor ve istop ediyordu ilk geçişte daha sonra bir problem olmuyordu lpg geçiş derecesini arttırdık sorun kalmış gibi gözüküyor henüz bir problem yaşamadım...Senin rolanti probleminden kısaca bahsedersen sana çözüm yolu gösterebilirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail_oz_41 -- 6 Kasım 2013; 9:15:19 >
  • Bizde 2001 1.6 RTE var. Aldığımızda 1 yaşındaydı, uzun zamandır kullanıyoruz yani. Uzun yolda 5,5 lt ortalamayı çok rahat yakalarsınız. Kullanımı çok zevkli ve performanslı bir araçtır.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.